Szerző Téma: 060 méhmióma (simaizom-daganat) MA  (Olvasták 3414 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
060 méhmióma (simaizom-daganat) MA
« Dátum: 2010. November 28. - 20:07:55 »
ED1
Konfliktustípus: sajátos falat-mozgatási konfliktus, utód beágyazódási, megtartási, kihordási, méhbe be- és méhből kimozgatási konfliktus.

Érzelmi tartalom: Gyermek utáni áhítozás vagy félelem attól, hogy nem lesz valakinek gyermeke. Legyen már, legyen már meg. Nem tudok megfoganni, nem lehet gyerekem, pedig nagyon szeretném. Többször elvetéltem. Nem maradt meg a babám. Nem tudom a gyermekemet kihordani. Úgy szeretnék (még) egy gyermeket, de nem lehet. Úgy szeretem ezt a férfit, úgy szülnék neki gyereket, csak nem lehet, nem sikerül, stb. Nem boldogultam a menstruációs görcsökkel (itt ez volt a falat), annyit szenvedtem, előtte mindig rástresszeltem, amikor meg megjött, szenvedtem a görcsöktől. Úgy éreztem, nem tudom a piszok fájdalmat onnan kitojni/kinyomni.

Szerv Atlasz lapkód:   2.2.2.   2.2.B.   2.2.A.   2.1.B.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: izomszövet daganat, mióma, közben fokozott méhizom összehúzódások - beágyazódás elősegítése, mechanikus erőltetés, rásegítés. Betegség-nevek: méh-mióma, méhizom-mióma, fokozott össszehúzódások, görcsök. A menstruációs fájdalmakat a méhizom összehúzódásai fokozhatják. Ez úgy lehet, hogy a nő menstruál, és a méhizom összehúzódásai nyomást gyakorolnak a leválófélben lévő, tisztuló méhnyálkahártyára, és ez igen kellemetlen.

M.U. szakaszban: (vagy ha a beágyazódás megtörtént) a méhizom ellazul, az izomszövet daganat megmarad, nem kerül elbontásra (tartós megerősítés). Ha a méhizom-megvastagodásra a jövőben többé nincs szükség, akkor szépen lassan vissza is épülhet eredeti méretére. Ilyenkor mondják azt, hogy „eltűnt a mióma”.

Az elváltozás biológiai értelme: a petesejt számára erősebb tartást, biztonságosabb kihordást és könnyebb szülést biztosítson.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:méhmióma (simaizom-daganat)
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 20:08:00 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Méhizom-daganat (méhmióma = méh-simaizomdaganat = simaizomfelszaporodás)

Konfliktustípus: un. „falat'-konfliktus: utód(falat) beágyazódási, megtartási, kihordási konfliktus.
Érzelmi tartalom: "Nem tudok megfoganni, nem lehet gyerekem, pedig nagyon szeretném. Többször elvetéltem. Nem maradt meg a babám. Szeretném, ha beágyazódna, szeretném, ha megmaradna. Nem tudom, nem tudtam a gyermekemet megtartani, kihordani, világra hozni. Úgy szeretnék (még) egy gyermeket, de nem lehet."
ellenőrizte: m564d

Kapcsolódó Biologika TV video:
Méhmióma


Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:méhmióma (simaizom-daganat)
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 20:08:07 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)


Esettörténet a témában: "Nem tudtam megtartani..." - írta: H. Éva

Feri

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 48
Re:méhmióma (simaizom-daganat)
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 28. - 10:19:08 »
Sziasztok, már talán a harmadik többgyerekes anyával találkoztam menopauza környékén ahol a fent előforduló konfliktus nem volt jelen és annak ellénere méh miomára operálták őket. Szerintetek ennek a konfliktusnak lehetne valamilyen átvitt értelme is partneri kapcsolatok tükreben? Köszi hozzászólásotokat, Feri

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:méhmióma (simaizom-daganat)
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 29. - 02:13:23 »
Szia Feri! Az, hogy menopauza környékén diagnosztizáltak és operáltak meg méhmiómákat, még nem jelenti azt, hogy a konfliktus akkor volt. Lehetett az két gyerek között is, vagy őket megelőzően...

Ahhoz, hogy felmérjük mióta nőhetett az oda, megelőző, régebbi vizsgálati eredmények kellenek, összehasonlítási alapnak. Ha nincs, akkor meg nyugalom, nehogy a pánik olaj legyen valami másik tűzre...

Ahhoz, hogy egy méh-miómát operáljanak, illik 3-4 centisnek lennie, és már az sem jön létre gyorsan. Egy gyermektelen óvónő tízéves epekedése hozott neki össze tízcenti átmérőjű miómát. A miómát előidéző konfliktus nem egy olyan konfliktus fajta, ami folyamatosan nagyon intenzív volna. Nem is nőnek ezek gyorsan.

Ezen felül (gyorsított, különprogramon belüli) ELBONTÁSRA sem kerülnek, legfeljebb hosszú évek alatt visszafejlődnek.

A simaizom szövetek ősi izomszövetek, és olyan helyeken maradtak meg, ahol kis valószínűséggel okoznak térszűkületi problémát. Mivel létfontosságú izomszövetekről van szó, itt nem lehet gyulladás, mert az életveszélyes lehetne (pl. a szív pitvar simaizomszövete perforálódhatna). A méhizomzatnál az utódra lenne életveszélyes. Ezen felül, amíg a nő "szeretne gyerekezni" a miómák jóval lassabban épülnek le.

Ezért olyan gyakori, hogy a változókor idején, amikor a nő hormonális változások miatt "áthangoldódik" és sorban lejön a korábban nőies érzelmekkel elszenvedett konfliktusairól, és akkor a méhizom agyi vezérlőközpontjának ödémásodása miatt, méhizom-görcsei felléphetnek. Az alhasi görcsök idején sem lehet a méhben jelentős simaizomszövet-állapotváltozást (gyulladást) kimutatni. Változókor után ugye fő kérdés, hogy elfér-e ott az a mióma. Szülni a nő utána már nem fog, így az utódot nem veszélyeztet, fő szempont marad a mióma gazdájának kényelme.

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 286
Re:méhmióma (simaizom-daganat)
« Válasz #5 Dátum: 2011. Április 01. - 23:42:50 »
Sziasztok!  Feri kérdése bennem is felmerült már az alábbi esettörténet kapcsán: a hölgy 43 éves, normál hormonállapotú,  van egy 15 éves lánya és sohasem terveztek több gyermeket. Évente járt nőgyógyászhoz, az eredmény mindig negativ volt. Konfliktusmentes szerető kapcsolatban éltek a férjével, mig egy napon egy otthonfelejtett mobiltelefon miatt, derült égből villámcsapásként érte a felismerés, hogy a férje, (akiben jobban bizott, mint saját magában,) megcsalja és ráadásul ez nem csak egy szexuális kapcsolat, hanem egy "mindentelsöprő" szerelem. Különköltöztek, és az elkövetkező másfél évben jópár kilót felszedett. Orvoshoz akkor ment amikor már feltűnően nagynak érezte a hasát és ezt nem indokolták a felszedett kilók. Ez alatt a másfél év alatt egy 3 kg-os miómája keletkezett, amit hamarosan el is távolitottak a méhével és a petefészkeivel együtt. A konfliktus érzelemtartalma ebben az esetben az volt, hogy "nem tudtam megtartani" ami bár a lehetséges utód, közös gyermekre vonatkozott, a konfliktusát mégis a férje "nembeágyazódása" súlyozta - végső soron az lehetetlenítette el a "családalapítást". H. Éva

demonee

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:060 méhmióma (simaizom-daganat) MA
« Válasz #6 Dátum: 2017. Január 13. - 14:11:09 »
Jo napot!

10X10 cm-es mioma miatt operaltak ki a mehemet 2016 nyaran. nem vagytam gyerekre.2 gyerekem van. Ez mar a masodik miomam volt, az elso pont a masodik terhessegem alatt derult ki. az 8 cm-re nott a terhesseg ideje alatt, de a gyerek szuletese utan visszahuzodott.

mi lehetett az oka a masodik nagy meretu miomamnak?

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 52
Re:060 méhmióma (simaizom-daganat) MA
« Válasz #7 Dátum: 2017. Február 08. - 21:30:23 »
Kedves Demonee!
Ha nem lát rá saját megélésből származó okot, akkor van értelme megvizsgálnia, hogy van-e olyan ember a környezetében, akinek nincs, vagy nem lehet gyermeke, és Ön olyan mértékben aggódott az illető sorsa iránt hosszú ideig, hogy az említett mióma méret előállt.
Léteznek bizonyos tükörneuronok az idegrendszerben, amik le tudják képezni mások érzelmeit a számunkra, és ezzel a saját testünkben indul meg az alkalmazkodás.
Ha nincs a környezetében senki ilyen, akkor a Recall Healing módszerét követve az ősöket kell megvizsgálni. Olyan asszonyokat kell keresni a család felmenőiben, akik szintén küzdöttek a gyermekvállalás kérdésével.
Orlik Ilona

Liliána

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:060 méhmióma (simaizom-daganat) MA
« Válasz #8 Dátum: Ma - 04:54:06 »
Sziasztok!
2 napja találtak két kisebb méretu myomát nálam. 2 , es 1 cm-esek. Sajnos rossz helyen vannak, a kis méretuk ellenere is komoly fajdalmat okoznak. Kb.3 hete vannak ilyen eros altesti, méh fajdalmaim. Pár napig menni is nagyon nehezen tudtam, annyira heveny volt a fajdalom. A menstruacios ciklusom pontos, nem elhuzodo, de eros fajdalommal jár.  Rogton elkezdtem keresni a lelki okait, es igy találtam ra a biologiára, illetve már regen is láttam pár videot, de most ujra elkezdtem foglalkozni vele. Eddig abszolut ram illett minden egeszsegugyi probléma lelki hattere, kivéve ami a myomával kapcsolatos most.  Nincs gyerekem, de nem is szeretnék, es soha nem is szerettem volna.En boldog vagyok igy.  Emiatt  soha nem volt gondom, mert a párom, es az elozo sem szeretett volna szinten. A kornyezetemben sincs , sem a rokonsagban olyan no, aki szeretett volna, de nem lehet vagy lehetett neki. A rokonaimnak, barataimnak nagyreszt van gyereke.Vagy ha nincs, azert, mert nem szeretne.  En sosem ereztem a gyerek hiányát most es korabban sem. Inkább mindig attol felek, hogy nehogy terhes legyek. Ez viszont intenzim felelem bennem. Fogamzasgatlot nem szedhetek, de ellenzem is.  A felmenoim kozott sem volt ilyen gond, hogy valakinek nem sikerult volna gyereket szulni, minden idosebb rokonomnak van gyereke, annyi, amennyit szeretett volna.
A myomám pár honap alatt alakult ki az biztos, mert 6 honapja voltam terhesseg gyanujal  huvelyi uh-n szinten, es vizsgalaton, akkor még nem volt, csak egy pici ciszta. A ciszta viszont eltunt. A ciszta anyukám elvesztese miatt alakult ki. Bár nagyon hiányzik, de sikerult tuljutnom a halála miatti krizisen.
Szeretném a myomát is eltuntetni( tudom, hogy sok ido mire eltunik), mert a mindennapi eletben is akadalyt jelent a fajdalom, es a szexuális egyuttlét is szinten faj, ami nagy gond nekem, mert nekem nagyon fontosak a szexuális egyuttlétek. Hogyan tudnám rendezni a lelki dolgaimat, hogy ne okozzon panaszt a myoma? Kérlek, segits nekem ebben! Elore is koszonom !