Szerző Téma: a hormonális állapot jelentősége az ún nemi/birtok zónákban  (Olvasták 14080 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
a hormonális állapot jelentősége az ún nemi/birtok zónákban
« Dátum: 2010. November 26. - 13:38:23 »
Az 5.2.A. Szerv Atlasz lapról:

A hormonális állapot, jelentősége, hatásai

Az ún. nemi/birtok zóna konfliktusoknál (a tipikusan férfias vagy nőies jellegű konfliktusoknál) a nem, a biológiai oldalúság és a hormonális állapot együtt határozzák meg a konfliktusok becsapódásának oldalát és a becsapódások sorrendjét: hogy az esetleges elsődleges ún. nemi/birtokzóna konfliktus melyik oldalon fog becsapódni, és ebből kifolyólag melyik szerven indul be elváltozás.

A nem és a biológiai oldalúság mindig adott, a hormonális állapot pedig változhat, ami befolyásolja a lehetséges elváltozásokat.

A nemi hormonok és a hormonszint jelentősége:
Ismerjük a férfi nemi hormont (tesztoszteront) és a női nemi hormont (ösztrogént), melyekből ivarérett korban, normál egyensúlyi állapotban az emberek és állatok nemének megfelelő férfi vagy női nemi hormon van túlsúlyban. A hormonális állapotnak azonban nagyobb jelentősége van, mint azt korábban gondoltuk. Nem csak az egyén/egyed nemi működését, kifejlődését és jellegeit határozza meg alapvetően, hanem a nemi hormonok (ösztrogén/tesztoszteron) szintje befolyásolja, hogy egy konfliktushelyzetet az egyén/egyed egyáltalán hogyan tud megélni:

hormonálisan hímneműként vagy nőneműként - férfi vagy női érzelemvilággal.

Egyszerűen lenyűgöző látni, szemlélni, átélni, megismerni azt, hogy a pillanatnyi hormonális állapot milyen kihatással van az egyén/egyed viselkedésére, lelki hozzáállására, hogyan viszonyul helyzetekhez, szituációkhoz, emberekhez, konfliktusokhoz: hogy az egyén egyáltalán milyen konfliktus-tartalmakra lesz fokozottan „érzékeny”. Ha odafigyelünk magunkra, szemtanúi, megfigyelői, megtapasztalói lehetünk, hogy a (testi) hormonális állapot hogyan hat vissza lelki szintre, hogyan befolyásolja az érzelemvilágunkat.

Konfliktus-elemzési, -feltárási, beazonosítási szempontból (hogy megtaláljuk az elváltozáshoz tartozó érzelmi konfliktusokat és hogy a biológiai folyamatokat, hatásokat jól megértsük), alapvetően kétféle hormonális állapotról beszélünk, ezekből indulunk ki:
1. normál (férfias vagy nőies) hormonális állapot és 2. normálistól eltérő, ún. kibillent hormonális állapot.

Normál hormonális állapotban van az egyén, ha ivaréretté válik, és még nem érte el a változókort, nem fut éppen aktív nemi/birtok zóna különprogramja (ami a hormonális állapotát befolyásolná). Valamint, ha nem szed fogamzásgátlót, nemi hormonokat, hormonhatású vagy hormonális egyensúlyt befolyásoló szereket, nem vették ki, nem roncsolták az ivarszerveit, ivarmirigyeit. Ebből indulunk ki, az ivarérett kor normál hormonális állapotát vesszük alapesetnek az 5.2. fejezetben és a továbbiakban, amikor a szervi elváltozásoknál az elsődlegesen elszenvedhető nemi/birtok konfliktusokat említjük.

Normálistól eltérő (eltolódott, kibillent) hormonális állapot:
- Egy nő akkor van kibillent hormonális állapotban, amikor még nincsen ivarérett korban (serdülőkorban) vagy már nincsen ivarérett korban (menopauza alatt és után), valamint amikor várandós, vagy szoptatós kismama. Ha a petefészke egy különprogram által sorvadásban érintett, esetleg petefészkét sugárkezeléssel roncsolják vagy ki is amputálták. Ha elnyomja az ösztrogén szintjét, pl. fogamzásgátlót, hormont vagy hormonhatású anyagot szed, valamint amikor hormonszint befolyásoló kemoterápiás kezelés hatása alatt áll. Így a férfi hormonok túlsúlyba kerülnek a női hormonokkal szemben. Egy kibillent hormonális állapotban lévő nő férfiassá válik, áthangolódik, férfiasan viselkedik, úgy reagál, mint egy férfi. Viselkedésében férfiasabbá, maszkulinná válik: „a nadrághordó, a domina”. Erősködőbb, kitartóbb, harciasabb, akaratosabb. Nem lesz feltétlenül leszbikus, de stílusában, érdeklődésében, mozgásában, habitusában és érzelmi reakcióiban férfiasabbá válik.

- Egy férfi akkor van kibillent hormonális állapotban, amikor még nincsen ivarérett korban (serdülőkorban) vagy már nincsen ivarérett korban (adropauza alatt és után). Ha heréje egy különprogram által sorvadásban érintett, esetleg ivarmirigyeit, heréit, prosztatáját sugárkezeléssel roncsolják vagy ki is amputálták. Ha elnyomja a tesztoszteron szintjét, pl. hormont vagy hormonhatású anyagot szed, valamint amikor kemoterápiás kezelés hatása alatt áll. Így a női hormonok túlsúlyba kerülnek a férfi hormonokkal szemben. Egy kibillent hormonális állapotban lévő férfi nőiessé válik, nőiesen viselkedik, úgy reagál, mint egy nő. Viselkedésében nőiesebbé, femininné válik: „puhány-pasi, a papucs, a csatlós, az (anyám)asszony-katonája, a kiszolgáló”. Együttműködőbb, szelídebb, gyengédebb, engedőbb. Pl. a feminin viselkedésű birtokfosztott másodfarkas példája a farkasfalkában. Nem lesz feltétlenül homoszexuális, de viselkedésében, stílusában, érdeklődésében, mozgásában, habitusában és érzelmi reakcióiban nőiesebbé válik.

Ennek megfelelően, ha valaki már a konfliktus elszenvedése előtt kibillent hormonális állapotban van, akkor az adott élehelyzetet, konfliktálódási-lehetőséget másképpen éli meg, a másik nem érzelemvilágával. Ennek következtében a konfliktusok is máshová csapódnak be, és máshol fognak elváltozást beindítani. A férfi képessé válik arra, hogy nőies rémületkonfliktust szenvedjen el elsődleges nemi/birtok zóna konfliktusként (pl. 60 éves korban), illetve a nő képessé válik arra, hogy férfias bosszankodási konfliktust szenvedjen el (pl. fogamzásgátló hatására vagy változókor után). A különböző kombinálódási és variálódási lehetőségek átfogó, áttekintő, magyarázó ábrája a 6. fejezetben. (Az alapismeretekhez, az alapok és a mechanika megértéséhez első körben nem szükséges.)

Az 5.2.B. Szerv Atlasz lap bemutatja, hogy az ivarérett normál és kibillent hormonális állapotban hová csapódhatnak be az agyban az elsődleges gócok.

Az adott nemű egyén hormonszintje tehát lehet eleve kevesebb, vagy lecsökkenhet (vagyis ivarérett korban kibillenhet normál egyensúlyi hormonális állapotából):
1. szervi okból, 2. agyi esemény következtében.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
a hormonális állapot jelentősége az ún nemi/birtok zónákban
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 23:57:14 »
Általánosan érvényes, hogy emlősállatban és az emberben nemtől, fajtól és biológiai oldalúságtól függetlenül,

- ha a léziós góc az agy BAL OLDALI nemi/birtok zónájába csapódik be, az a női hormon szint csökkenésével jár együtt, és enyhén mániás viselkedés jelenik meg (de ez még nem konstelláció, nem elmezavar).

- ha a léziós góc az agy JOBB OLDALI nemi/birtok zónájába csapódik be, ez mindenkinél a férfi hormon szintre van kihatással, azt csökkenti le, és enyhén depresszív viselkedés jelenik meg (de ez még nem konstelláció, nem elmezavar).

Az alábbiakban a nemi/birtok zónába becsapódó elsődleges konfliktusok lehetséges becsapódási helyét részletezzük, normál és kibillent hormonális kiindulási állapotban:

Az ELSŐDLEGES nemi/birtok konfliktusok becsapódási helye NORMÁL, ivarérett hormonális állapotban:
A JOBBKEZES, ivarérett NŐ elsődleges nemi/birtok konfliktusa a BAL oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén mániás hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A JOBBKEZES, ivarérett FÉRFI elsődleges nemi/birtok konfliktusa a JOBB oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén depresszív hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A BALKEZES, ivarérett NŐ elsődleges nemi/birtok konfliktusa a JOBB oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén depresszív hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A BALKEZES, ivarérett FÉRFI elsődleges nemi/birtok konfliktusa a BAL oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén mániás hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A másodlagos konfliktus helye is meg van határozva, (de mivel ott már konkrét elmezavar is megnyilvánul a súlyos hangulatváltozással egyidejűleg) lásd a Szerv Atlasz 6. fejezetében.

Az ELSŐDLEGES nemi/birtok konfliktusok becsapódási helye NEM ivarérett vagy KIBILLENT hormonális állapotban:
- A kibillent hormonális állapotú jobbkezes nő elsődleges nemi/birtok konfliktusa a JOBB oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén depresszív hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A kibillent hormonális állapota miatt eleve férfias érzelemvilága van, már az elsődleges konfliktusra férfiasan reagál (mint egy JK férfi).
- A kibillent hormonális állapotú jobbkezes férfi elsődleges nemi/birtok konfliktusa a BAL oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén mániás hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A kibillent hormonális állapota miatt eleve nőies érzelemvilága van, már az elsődleges konfliktusra nőiesen reagál (mint egy JK nő).
- A kibillent hormonális állapotú balkezes nő elsődleges nemi/birtok konfliktusa a BAL oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén mániás hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A kibillent hormonális állapota miatt eleve férfias érzelemvilága van, már az elsődleges konfliktusra férfiasan ragál (mint egy BK férfi).
- A kibillent hormonális állapotú balkezes férfi elsődleges nemi/birtok konfliktusa a JOBB oldali nemi/birtok zónába csapódik be - és enyhén depresszív hangulatot idéz elő (ez még nem konstelláció, nem elmezavar).
A kibillent hormonális állapota miatt eleve nőies érzelemvilága van, már az elsődleges a konfliktusra nőiesen reagál (mint egy BK nő).
(További sorrend és logikai részletezés a Szerv Atlasz 6. fejezetében.)

CsiperBorbálaCsipike

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:a hormonális állapot jelentősége az ún nemi/birtok zónákban
« Válasz #2 Dátum: 2018. Október 25. - 17:40:53 »
tehát akkor ha jól értelmezem, akkor akár a nemi identitása is megváltozhat az embernek egy konfliktus megélésétől? és mi van a transzexualizmus esetén? vagy akkor eleve nincs is olyan hogy valaki eredendően meleg leszbikus ilyesmi?

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Hot sexy porn projects, daily updates
« Válasz #3 Dátum: 2021. November 20. - 16:44:55 »
Hot new pictures each day
http://petitehispanic.gigixo.com/?post-elisa
 guys food porn uncircumcised porn with girls sex with senior women porn free porn sick mega porn reviews