Elváltozásokkal kapcsolatos infók, témák, esettörténetek > Fizikai elváltozások BETEGSÉG ELNEVEZÉSEK szerint

106 csalánkiütés MI

(1/16) > >>

Admin:
ED1
Konfliktustípus: érintkezési, elválasztási, elhatárolódási konfliktus.

Érzelmi tartalom: szociális érintkezés megszakadása, megszűnése anyával, családdal, közösséggel, barátokkal való kapcsolat, érintkezés elvesztése, hiányérzete. Nem tudom ölelni, érinteni a kezét, hiányzik a csókja. Lehet nemkívánatosság is, érintkezés megszüntetési, elszakadási konfliktus: Nem hagynak békén, nem akarok hozzáérni, érintkezni vele vagy éppen utálom a bőrömön az irritáló, kellemetlen, viszkető foltjaimat, nem tudok megszabadulni tőlük.

Szerv Atlasz lapkód:   5.1.7.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)
További részletek és hozzászólások a (link)

Admin:
Urticaria ( urtikária ) csalánkiütés

Admin:
3

mana:
Kedves Mindenki!

Remélem jó helyre írok, ha urticariával kapcsolatos kérdésem lenne. Sajnos még nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ez a betegségem, mivel csak háziorvosnál jártam, ő pedig allergiás urticariát állapított meg. A tünetek: bárhol a testen gyengén megkarcolom/karmolom magam, a bőr "felpuklisodik", vörös lesz egy-két percen belül, és nem is múlik el körülbelül 20 percig. Viszkető érzés illetve melegség érzet is keletkezik az adott területen. Szerintem ez egyébként dermographia, de ilyet a fórumon nem találtam. Kérdésem, hogy ez vajon milyen konfliktus lehet, ha ez az egész testfelületen történik, tehát nincs kezesség? Körülbelül 3-4 hónapja alakulhatott ki, a párom elmondása szerint pedig fentről terjedt felfelé, és utoljára jelent meg az arcon.

Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

Vadvirág:
Mana, ha a bőr felhámot érinti, mindenképp elhatárolódási, elválasztódási konfliktust kell keresni a háttérben. Ez lehet szituációfüggő is, pl. "nem szeretem a bőrpírt, félek, hogy máshova is átterjedhet" - ilyenkor nem számít a biológiai oldalúság, csak az, hogy hova vonatkoztatod a félelmet, pl. "nehogy a bal karom is kipirosodjon". A tünetektől való elhatárolódás, a tünetek nemkívánatossága ördögi körhöz vezethet, amivel épp a kívánttal ellenkező hatást lehet elérni: a tünetek fokozódnak, intenzívebben, nagyobb területen.

El tudod fogadni a tüneteidet? Meg tudsz velük békülni? A körből való kilépésnek ez a kulcsa.

Azt írod, röviddel azután jelentkezik a melegség és a viszketés, ha felsérted a bőrödet. Érdemes átgondolni, hogy volt-e sérüléssel kapcsolatos elhatárolódás (nemkívánatosság) konfliktusod, valamivel azelőtt, hogy először jelentkezett a meleg, viszkető érzés.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése