Elváltozásokkal kapcsolatos infók, témák, esettörténetek > Fizikai elváltozások BETEGSÉG ELNEVEZÉSEK szerint

106 csalánkiütés MI

<< < (2/16) > >>

SMoKeY:
Sziasztok!

Nekem mindig csalánkiütéses lett a karom ha műszálas pulcsit vettem fel. A háziorvosom azt mondta, hogy valószínűleg allergiás vagyok a műszálra. Az a helyzet, hogy a pamutot tényleg sokkal jobban szeretem.

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valakinek csalánkiütése attól, hogy utálja a műszálas pulcsit és nem érzi magát kényelmesen benne?

Köszönöm a segítséget!

SMoKeY

Sexty János:
       Igen, lehet, sőt, helyesebben más elő sem fordulhat. Azért pontosítsuk a dolgot. Az első szakaszban a felhám észrevétlen fekélyesedése zajlik az elhatárolódásérzeted következtében. Ez a különprogram elkezdődhet már akkor, amikor még a pulóver a szekrényben pihen, de rá gondolsz, hogy milyen kellemetlenséget fog okozni a viselése. Vagy indulhat a felvételkor történő "drámázás" miatt, sőt ezek egyike sem szükséges, ha számodra sín az anyaggal való érintkezés. Ehhez persze kellett lenni valamikor egy eredendő félelem-jellegű elhatárolódás-érzetnek, amelyre teljesülnek a biológiai konfliktust beindító feltételek. A csalánkiütés második szakaszbeli tünet.

       Megpróbálhatnád, már csak az érdekesség kedvéért is, hogy "eljátszanád" azt, hogy  ....most nem drámázok a műszálas pulcsi miatt, hiszen valójában nem a műszál okozza a kellemetlen tünetet, hanem, mondjuk úgy, azt az agyi beidegződésem okozza .... Ha sín-szerűségről van szó, vagyis nem a pillanatnyi drámázásról, azt is kezelheted egy gondolat futtatásával a pulcsifelvételkor: ...most felszámolom az elhatárolódás-érzet-sínt ... és ezzel együtt a valóságban is nyugodt maradsz. Miért is ne lennél nyugodt, hiszen megtudtad a valóságot.

Vadvirág:
Smokey, János helytálló, bio-logikus magyarázatához fűzöm hozzá a végérvényes megoldással kapcsolatos meglátásaimat.

A biológiai konfliktus feloldása az érintett érzelmi, lelki megnyugvásával következik be. Ezt kétféleképpen lehet elérni:
1.) lelki szinten, tudatos, állandó odafigyeléssel: "tudom, hogy érintkezem a műszállal, de már nem zavar"
2.) az élethelyzet való életben történő megoldásával, ez hatékonyabb és egyben végérvényes megoldást is jelent

Amikor valaki konfliktus megoldással kapcsolatban kéri ki a meglátásaimat, mindkét feloldási módszert végig szoktuk vezetni, mégpedig az alábbi sorrendben: 1.) a lelki, érzelmi dráma tudatosítása, 2.) a valós élethelyzet lehetséges megoldásai (alternatív lehetőségek)
Érdemes megkérdőjelezni az élethelyzet létjogosultságát, az ember ugyanis gyakran beragad a "kell" kényszer-hiedelmekbe.

Ebben rejlik a konfliktusmegoldás-központú életvitel igazi csodája és az igazán nagy fejlődési lehetőségek. Amikor még multinál dolgoztam, a főnököm alaposan a fejembe verte, mik az első kérdések, amiket fel kell tennem, ha kapok egy feladatot. Valóban el kell végezni az adott feladatot (vagy esetleg van rá más alternatíva)? Valóban NEKEM kell elvégeznem az adott feladatot? Mély nyomot hagyott bennem. Így tanított anno a főnököm a hatékony időgazdálkodásra és a hatékony munkavégzésre. Sok időt, energiát spórolt meg nekem azzal, hogy megérttette velem.

Az élethelyzet jelen esetben a műszállal való érintkezés. Miből fakad, hogy érintkezned "kell" a műszállal? Kell-e egyáltalán (pl. munkaruha)? Van-e rá lehetőséged, hogy egyszer és mindenkorra elkerüld a műszállal való érintkezést? Ha soha többé nem kell a műszálas anyaggal érintkezned, tárgytalanná válik az érzelmi dráma, és nem kell tudatosan odafigyelned az elkerülésére. Üdv, Virág

mia baj:
Kedves Hozzászólók!
A bőr felhám fekélyesedésnél írtam meg eredetileg két hozzászólásban a tüneteimet itt: http://gnmforum.hu/index.php?topic=1344.msg5062#msg5062 viszont a viszketéssel az utóbbi időben jelentkező apró duzzanatok és a gyantázás kapcsán írt tünetek miatt felmerül bennem, hogy esetleg csalánkiütés? Mit gondoltok? Lehet-e MU csalánkiütés vagy egyáltalán elhatárolódási konfliktus, ha KA-ban nem volt látható tünet a bőrön? Köszönöm a választ!

Vadvirág:

--- Idézetet írta: mia baj - 2013. Március 20. - 21:47:53 ---Mit gondoltok? Lehet-e MU csalánkiütés vagy egyáltalán elhatárolódási konfliktus, ha KA-ban nem volt látható tünet a bőrön?
--- Idézet vége ---

Kedves mia baj, csalánkiütés a bőr felhám - 5.1.17. - különprogramok MU szakaszában jelentkezik. A felhámra általában véve jellemző, hogy a KA szakaszban zajló fekélyesedést nehéz észrevenni, ugyanis nem produkál látható tüneteket, legfeljebb egy kis bőrszárazságot tapasztalhatunk. Nagyon intenzív, hosszan tartó (minimum fél év) konfliktus aktivitás szükséges hozzá, hogy a KA szakaszban jelentkező fekélyesedés kimutatható, diagnosztizálható legyen. Úgy van, ahogy írod, elhatárolódási (vagy elválasztási!) konfliktust érdemes keresni a háttérben.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése