Használati útmutató: Bevezető


Köszöntjük a GNM Fórumon!

Mire jó a GNM fórum?

Alapvetően, és LEHETŐLEG újmedicinás ismeretekből származó, újmedicinás, biologikus szemlélettel értelmezett tapasztalatok, vélemények másokkal való megosztására.

A fórum több fórum-kategóriából áll. (alaptudnivalók, általános kérdések, elváltozások, stb.)
A fórum-kategóriákon belül vannak a különböző fórumok, azon belül a témák.
A témákba belépve lehet látni, olvasni, írni a hozzászólásokat.

A fórum néhány teljesen nyilvános része olvasható vendégek számára, de regisztráció nélkül nem lehet hozzászólni. Regisztrációval viszont további csoporttagságokat lehet igényelni, melynek alapján új fórumokat ér el, amelyek alapértelmezetten nem hozzáférhetők!

Tudjuk és tiszteletben tartjuk hogy ennek a fórumnak a tagsága igen széles korcsoportot ölel fel. Tudjuk, hogy az idősebbek nehezen kezelik a számítógépet, hogy sokan és jól fórumoznának, de nincs aki megmutassa nekik hogy megy ez... Kérjen segítséget a fiataloktól, és ossza meg Ön is a tapasztalatait!

Jó tudni, hogy ennél egyszerűbb fórum megoldás nem létezik - ami funkcionális igényeinket kielégítené.

Mire jó a fórumozás? Mi a fórumozás célja?

Az emberek a fórumot információszerzés, és információmegosztás céljából veszik igénybe.

Aki csak információkra kíváncsi, de nem regisztrált, (még) nem akar hozzászólni, a kereső funkció használatával elérheti a vendég felhasználók számára látható alfórumokat. A regisztrációval a felhasználó több alfórumot lát, több helyen kereshet és regisztráció után hozzá is lehet szólni, megosztani a tapasztalatokat.

Hogyan fórumozzunk?

Ha kérdésed van, előtte mindenképpen használd a kereső funkciót. Ha esetleg nincs találat a begépelt szóra (egybeírt kifejezés), próbálj is rákeresni másképpen is.

Ha semmi mód nem találtál témát az általad keresett szavaknak, kifejezéseknek, tedd fel a kérdésedet a fórumba. Mindenképpen előny az új medicina alap szintű ismerete, úgy az ember már kérdezni is könnyebben tud. Kérdezéskor sem kell sokat írni, és javasoljuk olyanokat kérdezzenek, amire maximum 10-15 mondatban lehet válaszolni.

A fórum gyakorlatias és nem „elmélkedős-feltételezgetős” fórum, törekedjünk a tömör, pontos, érthető, és valós információk megadására. Az a legjobb, ha a megtapasztalás leírásnak, esettörténetnek (a hozzászólásnak) van váza, szerkezete. Legkönnyebb és legjobb az időrendi sorrend, aztán a különböző időpontokhoz vagy események sorozatához kapcsolódón ki lehet fejteni az oda tartozó gondolatokat, felismeréseket, röviden.

Terjedelem max. egy A4-es oldal javasolt, mert a hosszabb szövegeket kevesebben olvassák végig, és egyszerre sok feltett kérdésre nem fognak válaszolni. Wordben megírhatod a válaszodat (pl. Times New Roman 10pt) és a kész szöveget kimásolod, és beilleszted a fórum szöveg-ablakába, és elküldöd.

Nem javasoljuk a fórum üzenetküldő ablakát FÉL ÓRÁNÁL TOVÁBB nyitva hagyni, mert ha nincs mozgás, a rendszer biztonsági okból (nincs lapozgatás, fórum, vagy téma ablak váltás 30 percig) kiléptetheti a bejelentkezett felhasználót. (Még ebben az esetben is kap a felhasználó instrukciót, hogy az esetleg el-nem-mentett írását, hogyan állíthatja vissza.)

Ha a fórumozók javát szolgáló információ megosztására használod a fórumot, törekedjél a minőségre. Szedd össze a gondolataid, adataid, rekonstruáld a megbetegedés lefutást, és az lebegjen a szemed előtt, hogy az írásodat a betegségekben járatlan, tapasztalatlan, legegyszerűbb, vagy egészségügyi előképzettséggel nem rendelkező emberek is megértsék, hogy ők is hasznát vehessék. Köszönjük.

______________________________________

Előzmény info:

A GNM Fórumot 2007 óta üzemelteti Barnai Roberto, társadalmi célból. A régi fórum az ujmedicina.hu oldal aloldalaként működött három évig. Tartalmazta 2677 fórum tag 11007 hozzászólását, 468 témában, 7 fórum kategóriában. Egyszerűsítési és üzembiztonsági okból a GNM Fórumot áthelyeztük a saját domainjére (ide) és 2011. január 1. óta még jobb és biztonságosabb, stabilabb háttérszolgáltatással üzemel.

Váljon MINDENKI hasznára és előnyére!

Ezúton is felhívjuk a tisztelt felhasználók figyelmét, hogy a fórumon elhelyezett szövegek jogvédelem alatt állnak, azokat nem szabad máshová átmásolni az üzemeltető előzetes engedélye és a forrás megfelelő megjelölése nélkül! Kérjük olvassa el figyelmesen a fórum szabályzatot, és mindenkor vegye azt figyelembe. Köszönjük!