Használati útmutató: Üzenetek

A GNM Fórum haladó gondolkozású emberek építő szándékú közössége. A közösségen belül lehetőség van diszkrét, zárt kommunikációra - e-mailrendszerek használata nélkül - privát üzenetekkel. A GNM Fórumnak van saját, más rendszerektől függetlenül működő privát üzenetkezelő rendszere, melyet minden normál regisztrált fórum felhasználó használhat. A Fórumszabályzat megsértése járhat ezen funkció letiltásával.

 1. Privát üzenetek küldése a fórumon belül, és a fórum használatával fel nem fedett e-mailcímre
  1. Leírás
  2. Üzenetek olvasása
 2. A Privát Üzenetek felület
  1. Új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

Privát üzenetek küldése a fórumon belül, és a fórum használatával fel nem fedett e-mailcímre

Leírás


A fórumból a regisztrált felhasználók tudnak egymásnak fórumon belüli üzenetet és a fórumból e-mailt (a továbbiakban: privát üzenetet) küldeni, anélkül, hogy a küldő látná a címzett e-mail címét. Ez egy optimális mód a tagokkal való közvetlen kapcsolat felvételére. A külön e-mailezésnek fórumozás szempontjából vannak hátrányai: kevésbé diszkrét, külön ügyelni kell a kontakt adatokra, intézni körülményesebb. Meg kell nyitnod az e-mail alkalmazásod az üzeneted, leveled megírásához és elküldéséhez, a címzettnek meg kell nyitni az ő e-mail alkalmazását és ellenőriznie kell leveleit, az üzeneted elkeveredhet az összes többi levele között. Ez olykor percekig vagy óráig is eltarthat, míg a levél a címzett elé kerül.

Az üzengetés egyszerűsítésére, gyorsítására, az e-mail helyettesítésére, kiiktatására a GNM Fórum SMF motorja gyorsabb, sokkal közvetlenebb módot kínál.
A fórumon való privát üzenetküldés azonnal kézbesíti leveled a címzett privát fórum-postafiókjába. Ha ő éppen a fórumban tartózkodik, és olvasott témát vált, a rendszer azonnal értesíti hogy új privát üzenete érkezett. Ha a címzett nincs bejelentkezve, a privát üzenetek a felhasználó Privát üzenetek fiókjában várakoznak egészen addig, amíg be nem jelentkezik és el nem olvassa őket. A fórumon belüli privát üzenetekről a címzett akkor kap e-mailen értesítést, ha azt a profiljában bejelölte. A privát üzenetben elküldött levél teljes egészében a gnmforum.hu szerverén MARAD, azon belül kerül elküldésre és ott is érkezik célba. Így a címzettnek sem kell megnyitnia egy másik levelező alkalmazást, nem függ attól, és nem kell elhagyni a GNM Fórumot sem.
A privát üzenetküldés továbbá mind a feladónak, mind a címzettnek diszkrétebb jelleget ad, mivel (hacsak valaki bele nem gépeli a levele szövegébe) nem láthatják egymás e-mailcímét, az a fórum felületein sem jelenik meg.

A fórumon belüli üzeneteknél, vagy fórumból e-mailen küldött üzeneteknél Feladónak mindig egy fórumos felhasználónév jelenik meg! Ha kapsz tehát a GNM Fórumból e-mailt, és a feladó e-mailcíme a fórum központi e-mailcíme (az info"et"gnmforum.hu), akkor azt az üzenetet valaki a fórumból írta neked, anélkül, hogy láthatta volna az e-mailcímedet.

Üzenetek olvasása

A privát üzenet funkciót regisztrált felhasználóink használhatják. Bejelentkezés után kattints a Privát üzenetek menügombra, és megnyílik a fiókod.

A Privát Üzenetek felület

A Privát Üzenetek felület stílusában, működésében hasonló az fórum többi üzenet-, és hozzászólás-küldő ablakához. Itt ugyan a bejövő üzenetek felületét mutatjuk be, a kimenő üzenetek felülete ugyanígy néz ki:

 GNM Fórum »  Privát üzenetek »  Bejövő

Üzenetek

Új üzenet
Bejövő
Kimenő
Dátum  Tárgy Feladó
Az üzenet dátuma és ideje Az üzenet tárgya Másik felhasználó
Oldalak: [1]
 


 • Néhány fórum a navigációs útvonalat a felső részen jeleníti meg vízszintes módon, helytakarékosan.
 • A Kimenő gomb átvált a kimenő postafiókba, ahol nyilvánvalóan Bejövő gombbá változik.
 • Az Új üzenet gomb új levél írását teszi lehetővé, ami hasonló egy új téma indításához, azonban megjelenik egy 'Címzett:' és 'További címzettek:' mező és az opció üzeneted elmentésére a kimenő postafiókba.
 • A Frissítés gomb az oldal frissítésével ellenőrzi, hogy érkezett-e új üzeneted.
 • A Dátum, Tárgy, és Feladó linkek lehetővé teszik, hogy az oszlopokat ezen paraméterek szerint rendezd (a Dátum szintén változni fog a csökkenő vagy növekvő rendezésnek megfelelően, ahogy azt a kis nyíl mutatja).
 • A fő tárgy címek az üzenetek kezdetére linkelnek, melyek további része ugyanazon az oldalon, lejjebb találhatóak.
 • A fő Törlés gomb minden bejövő üzenetet töröl (vagy kimenőt, ha az van megnyitva). Vedd figyelembe, hogy a jelölődoboz és a lentebb lévő Törlés gomb lehetővé teszi a kiválasztott üzenetek törlését, a fenti jelölődobozzal pedig az összes kiválasztható.
 • Az oldal számok az üzenetek további oldalaira linkelnek.

Új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

Új privát üzenet létrehozására számos lehetőség van, de mindössze annyi a lényeg, hogy be kell legyél jelentkezve:

 • Követheted az 'Üdvözlünk, [felhasználónév], jelenleg x üzeneted van, x új' linket, majd kattints a bejövő postafiókban az Új üzenet linkre.
 • Rákattinthatsz egy másik tag nevére, kinek profil összegző képernyőjéről a Privát üzenet küldése a felhasználónak linkre kattintva küldhetsz levelet.
 • Küldhetsz új üzenetet közvetlenül a felhasználó hozzászólásainál található IM elérhető/nem elérhető ikonokra kattintva.
 • Küldhetsz új üzenetet a profil összegző képernyőjén közvetlenül az Aktuális állapotnál található PÜ elérhető/nem elérhető ikonokra kattintva. (Ez az ikon/link gyakran megtalálható a fent leírt felhasználói információnál is.)
 • Egy üzenetre való válaszolás nagyon hasonló egy témára való válaszoláshoz.