Szerző Téma: GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa  (Olvasták 8653 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Dátum: 2011. Február 11. - 21:46:18 »
Ebben a témában a megbetegedések általános lefutásával, ill. általános kérdésekkel foglalkozunk.

Az első és legfontosabb, hogy a megbetegedéseknek értelme, célja, rendeltetése van. Ez párhuzamosan 3 szinten bizonyított.
Egy testi elváltozás (régi nevén megbetegedés) indítéka szigorúan biológiai jellegű (bio-logikus, élet-értelmű), méghozzá a túlélés biztosítása. Akár belátjuk, akár nem. (Persze lehet ráfogni babonás vagy vallásos nézeteket, jóindulatot vagy rosszindulatot feltételezni benne, ez azonban a tényeken nem változtat - a betegségeknek semmi köze rosszindulathoz.)

Az Új Orvostudomány öt természettörvénye a képlet, mely szerint a megbetegedések lezajlanak. A végeredmény attól függ, milyen konfliktust helyettesítesz a képletbe:

Amíg pl. egy "nem bírom megemészteni" konfliktus fennáll, a gyomorban új, sósavat termelő mirigydaganat (adenokarcinóma) képződik, hogy gyorsabb emésztést tegyen lehetővé. Ha megszűnt a konfliktus, a fölösleges gyomorszövetre nincs szükség, gombák segítségével elbontásra kerül (gyomorgyulladás, gyomorhurut + görcsök). Az elbontási folyamat után a tünetek megszűnnek, a gyomor tökéletesen helyreáll, és zökkenőmentesen üzemel.

Amíg egy "nem vagyok elég gyors" tartalmú konfliktus fennáll, a pajzsmirigyben új, több mirigyszövet képződik (daganat!). A több (gyorsaság-fokozó) tiroxin (anyagcsere-serkentő) hormon gyorsítja az anyagcserét, ezáltal járulna hozzá a konfliktusunk megold(ód)ásához, hogy gyorsabbak legyünk. Ez ennek a daganatnak az értelme.
A konfliktus megoldás utáni szakaszban a pajzsmirigy daganat gombák közreműködésével elbontásra kerül. Ha túlzott higiéniával élünk, vagy az illetékes gombákat
különböző szerekkel kimérgeztük magunkból, a daganat nem tud biológiailag optimálisan elbomlani, betokozódik, ott marad. Az anyatermészetnek még erre is van megoldása.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #1 Dátum: 2011. Február 11. - 21:47:01 »
Egy elválasztási, elhatárolódási konfliktusra testünk az arra vonatkozó elhatároló szövet, pl. bőr felhámjának fekélyesítésével (sorvasztásával) reagál. A gyógyulási, helyreállítási szakaszban az elvékonyodott szövet megduzzad, begyullad, és a gyulladás közben új hámrétegek képződnek, és a végére a szövet teljesen felépül. (ilyen elhatárolódási, elválasztási konfliktus pl. hiányzik nekem az érintése, a közelsége, a jelenléte, vagy pl. nem akarom, hogy hozzám érjen, útálom a pikkelysömöröm... stb.)  Látszik, hogy minden példánál két szakaszt említünk. Ez a 2. természettörvény. Mielőtt közelebbről megnézzük az öt természettörvényt, elengedhetetlenül szükséges néhány kifejezést megmagyarázni, értelmezését pontosítani.

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #2 Dátum: 2014. Október 01. - 10:34:07 »
Kedves Roberto !

Annyira boldog vagyok, hogy hozzáférhetővé tetted ezt a tudást ! Neked szívből gratulálok a munkádhoz és csak jókat és abból is nagyon sokat kívánok !  :)  A szervatlaszt állandóan forgatom, nem bírom letenni...hozzámnőtt  :D

Azt szeretném tudni,hogy a hipnózis sínre teheti-e az embert? Mert nekem ajánlották, de rögtön bekapcsolt a " vészcsengő a fejemben", hogy ez nem biztos,h jó ötlet . Kérlek válaszolj,h jól gondoltam -e vagy sem !

A másik kérdésem az ,hogy a különprogramok kifutása minden esetben annyi idő-e, mint ameddig a konfliktusban voltam ?
Pl. 10 évet hánykolódtam egy megoldhatatlan konfliktusban, majd mivel később sem tudtam megoldani, így a teljes elfordulást választottam . Azóta most másfél éve futnak a durvábbnál durvább EK-el tűzdelt programjaim. DE! nem félek :D, amit Neked köszönhetek, mindig nálam az atlasz , tudom mi történik Velem, csak nem tudom ,h meddig tart még.

Jól jönne egy pár biztató szó! Előre is köszönöm :)  Hanna/ 48é

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #3 Dátum: 2016. Május 31. - 14:41:32 »
Kedves Hanna!
Remélem, jól vagy!
Látom Robertonak nem volt érkezése válaszolni, viszont én szívesen olvasnám, hogy mire jutottál!
Oszd meg velünk kérlek, ha van időd, hiszen önállóan, saját magadon tesztelted le, hogy egy-egy szöveti helyreállítás mennyi idő a konfliktushoz képest.
A hipnózissal és egyéb tudatalatti módszerekkel szerintem, nem lehet sínre kerülni, mert tudatosítanak, felszínre hoznak valamit, ami eddig elkerülte a figyelmünket. Sínre pont akkor kerülünk, ha nem a tudat működtet, hanem a háttérprogram, a robotpilóta. Abban a pillanatban, ahogy a vezérlést visszavesszük tudatos szintre, már tudunk változtatni a beidegződéseken.
Amit zsigerből éreztél, az simán lehet az egod védelme, ami bátor szembenézéssel átívelhető, (persze ha úgy érzed, hogy eljött az ideje). :-)
Üdvözlettel: Orlik Ilona

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #4 Dátum: 2016. Június 06. - 13:06:24 »
Kedves Ilona !

Válaszoltam, de nekem nem jelenik meg, pedig azt írja a gép, h 2x is elküldtem. Nem tudom ,h mit tehetnék ,h lássuk .

Üdvözlettel : B.Hanna

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #5 Dátum: 2016. Június 06. - 13:49:32 »
Kedves Ilona!

Jeleztem a moderátornak.
Üdv.: B.Hanna

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #6 Dátum: 2016. Június 06. - 15:50:51 »
Lehetséges, hogy most rögtön nem is lesz válasz, mert Roberto Erdélyben van, így légy türelmes, kérlek.
Egyúttal ezzel a válaszommal azt is kipróbálom, hogy nekem működik-e a hozzászólás.

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #7 Dátum: 2016. Június 06. - 16:17:17 »
Kedves Ilona !

Én tavaly nyáron jártam Robertonál. Ezt a választ Neked írtam az érdeklődésedre. Nincsenek benne kérdések. Voltam tanfolyamon és még megyek is .

Üdvözlettel : B.Hanna

tibcsoka

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #8 Dátum: 2016. Július 25. - 17:04:30 »
Ahogy én látom általánosságban a Germán Új Medicina (GNM) -ről , hogy lényegében elméleti tudomány. Nem mélyedetem azért még annyira bele , de ahogy olvastam a betegségeket lelki konfliktus(ok)ra vezeti vissza attól függően, hogy milyen típusú a konfliktus annak megfelelően a test más területein és másfajta betegségeket problémákat, fájdalmakat okozhat. A New age mozgalom ésa  az újabb egyéb kutatások is is legtöbbször azt állítják, hogy a betegségeknek lelki okok képezik a  hátterét-okát és hogy a betegségek egyféle jelzőszerepet töltenek be hogy valami nincs rendben, tehát a fájdalom figyelmeztet, hogy tegyünk valamit valami lelki ok áll a háttérben. Az NGM olvasgatása során jónak tartom, hogy ezeket a lelki okokat konkrétabban láthatja az ember, hogy milyen betegség-elváltozás-testi probléma lelki hátterében milyen típusú lelki konfliktus áll, tehát ebből a szempontból  az emberek kíváncsiságát kielégíti és ad egy bizonyos iránymutatást hogy merre, milyen konfliktust kell megoldania amennyiben gyógyulást óhajt arra  megnevezett feltárt betegségére ami pl fájdalomként elváltozásként jelentkezik.
De viszont (egyenlőre) nem látom a megoldást, hogy ezeket a konfliktusokat mely módon lehetne feltárni, feloldani. Én úgy gondolom, hogy a gyógyítás -gyógyulás sokkal fontosabb mint a diagnózis. Tehát amennyiben az ember hatékony konfliktus feloldási módszerekkel rendelkezne akkor nem is kellene NGM -el foglalkoznia, mivel feloldaná a betegségeket-konfliktusokat elváltozásokat azok lelki konfliktus hátterével együtt. Úgy látom , hoyg ezen technika (konfliktus feloldási technika) fontossága sokkalta nagyobb , mint az NGM fontossága.
Nekem speciálisan szintén vannak feloldatlan konfliktusok az életemben csak mivel véleményem szerint ezek a konfliktusok elég nehezen oldhatók fel , nekem eddig nem sikerült nagy részüket feloldanom. Beleolvasva az NGM be megerősített abban, hogy igen ennek megfelelően vannak ilyen olyan leki dolgok problémák amik zavarnak : node ezeket eddig is ismertem csak a feloldási módjukat nem .
       

Asami

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #9 Dátum: 2016. Július 26. - 14:27:10 »
Nah igen, ez a nagy titok! A hogyan. Erre senki sem fog válaszolni. Mert azt csak te tudhatod. Nekem is ezt kell kiderítenem :D De szerintem csak azért látjuk nagy problémának mert velünk történik. "ha a barátoddal történne mit javasolnál neki?"

tibcsoka

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #10 Dátum: 2016. Július 26. - 14:39:47 »
a barátomnak : Hát hogy nem érdemes csinálnod semmit úgyse tudod megoldani , mert én már mindent végigpróbáltam  :(

Asami

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:GNM - avagy a megbetegedések mechanizmusa
« Válasz #11 Dátum: 2016. Július 26. - 23:18:01 »
Ez is megoldás :) Sőt a lehető legjobb, univerzális és mindenre alkalmazható. "leszarom" de úgy szívből. (úúh remélem lehet ilyen szót irni ide.. bocsánat) olcsó praktikus és nem kell hozzá 8 traumafeloldó bűbály meg 5enegetikai tisztitás meg csakrameditáció. :)  Bár fogalmam sincs hogy mi a problémád de nekem egyből ez jutott az eszembe.