Az Új Medicinát kiegészítő ismeretek > Ajánlott irodalom, hasznos linkek, szótárak

Elmélkedés a GNM, az evolúció és a teremtéstörténet kapcsolatáról

<< < (2/3) > >>

noee:
Isten hozott Vesa,


--- Idézetet írta: VeSa - 2011. Január 24. - 18:13:53 ---Vagy gondoljunk azokra az amerikai katonákra, akik Vietnamban harcoltak! Elég sok információ van róla, hogy milyen alantas dolgokat műveltek.
--- Idézet vége ---

Visszasullyedtek volna az allati szintre vagy bizonyos konfliktusok aktivizalodasa miatt tettek, amit tettek?


--- Idézetet írta: VeSa - 2011. Január 24. - 18:13:53 ---Én a "civilizáció" lényegét a körülményekben látom. Magas spirituális fejlettségű emberek élhetnek a civilizációban, de (talán nagyobb arányban) civilizálatlan körülmények között is.
--- Idézet vége ---
Egyetertek.


--- Idézetet írta: VeSa - 2011. Január 24. - 18:13:53 ---Ami a törzsfejlődést illeti: a törzsfejlődés elmélete érvényes lehet a teremtés elmélettel párhuzamosan is.
--- Idézet vége ---
Nem lehet, hiszen a torzsfejlodes mai meghatarozasa szerint a mar letezobol fejlodnek ki uj fajok, tehat a majombol az ember.
 

--- Idézetet írta: VeSa - 2011. Január 24. - 18:13:53 ---Az, hogy valami értelmes tervezés eredményeként jött létre, nem zárja ki a fokozatosságot, a tervszerű fejlesztő munkát. Ez az egyszerűbb szerkezetektől halad a bonyolultakig fokozatosan úgy, hogy minden következő lépésben felhasználja az előző lépés során szerzett tapasztalatokat.
--- Idézet vége ---
Ugy erted, hogy nem egyikbol a masikat, hanem az elozoben meglevot gyarapitja vmi ujjal? Tehat nem a majombol lesz az ember, hanem ket kulon teremtveny, mas szintu fejlettseggel?


--- Idézetet írta: VeSa - 2011. Január 24. - 18:13:53 ---A biológia esetében azt hiszem, nem csak az emberi test kifejlesztéséhez, de a használatba vételéhez is végig kellett járni az "evolúció iskoláját". Vagyis, egykor mi is meg kellett, hogy tapasztaljuk a primitívebb létformákat.
--- Idézet vége ---
Van erre vmilyen bizonyitek a tudomany reszerol?

Egyenlore itt tart a tud. bizonygatas:
http://index.hu/tudomany/organell0620/

A kerdesem a GNM-mel kapcs. meeg mindig ugyanaz, miert torzsfejlodes es csak az, az alap? Vagy miert nem halad a tudomanyos tenyekkel egyutemben?
Ha tud. bebizonyosodik a torzsfejlodes(filog.) tevedese, mi lesz a GNM-mel?

http://magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=article&sid=3177

Udv.,
noee

Vitkovits Máté:
Szia noee! A Szerv Atlaszban direkt szerepel, hogy "tegyük fel, hogy létezik evolúció..."
Még Roberto is mondta, hogy nem teljesen úgy van ez ahogyan azt tanítják -erről rengeteg könyv is megjelent, az intelligens tervezés kérdésével és a tovább már nem egyszerűsíthető gépek fogalmával kikerülhetetlenül találkozik az aki ebbe beleássa magát. A lényeg: a GNM nem állítja, hogy így vagy úgy zajlott az evolúció, csupán példának használja -az én értelmezésem szerint.

noee:
Szia Mate,

legyszives, ha idezel v. hivatkozol vmire jelold meg a helyet ill. a forrast, koszonom.

Rob sokmindent mondhat(ott), en pl. nem hallottam.
Nem lehet az evoluciorol azt mondani, hogy" tegyuk fel, hogy letezik", mert ontog. bizonyithatoan volt es van, filog. mar nem biztos es nem bizonyitott. Dr Hamer viszont ez utobbira alapozza a GNM-ben felallitott emberi konfl. eredetet. Rob pedig ezt az alapfeltetelezest vitte tovabb a Szerv Atlaszban. Ezzel megosztva az embereket, mert aki nem fogadja el a filog. az a tovabbiakban mit is keressen ugye a GNM-be?
Egy ujabb feltetelezes, ami egyben akadaly is! Jo lenne ezt tisztazni.

Udv.,
noee

Vadvirág:

--- Idézetet írta: noee - 2011. Január 25. - 09:21:10 ---Visszasullyedtek volna az allati szintre vagy bizonyos konfliktusok aktivizalodasa miatt tettek, amit tettek?
--- Idézet vége ---

Noee, egy kisagyi (aszociális) konstelláció hatására minden további nélkül. Ez két támadási, sértési (vagy aggodalmi, gondozási, vita) konfliktus hatására alakul ki: az egyik partner, a másik anya-gyermek vonatkozásban - bővebb információért lásd a haladó tanfolyam anyagát, most nem mennék bele részletesebben.

Elképzelhetőnek tartod, hogy háborús helyzetben az emberek támadva érezhetik magukat? Esetleg aggódhatnak a családjukért, hogy ki fogja ellátni (gondozni) a gyermekeiket, ha ők odavesznek? Ez a szép a GNM-ben, hogy pillanatok alatt logikus magyarázatot ad a korábban érthetetlen jelenségekre is.

Mi ennek a konstellációnak a biológiai értelme? Ha már minden irányból támadás éri az embert, segít az érzelmi kiégettség abban, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül visszaüssön és megvédje magát. Alapesetben az ember empatikus és nem bántana egy másik emberi lényt. Ez olykor veszélyeztetné a túlélést. Ha a gondozási konfliktust nézzük, akkor pedig nem őrli fel a lelki konfliktus, hogy gondoskodnia kellene valakiről, de nincs abban a helyzetben.

Vitkovits Máté:
Szia noee!
Megjelöltem a forrást, írtam, hogy a Szerv Atlaszban is szerepel, utána nézhettél volna. A kedvedért felcsaptam az Atlaszt, mert már nem emlékeztem a pontos helyére, és mindjárt az elején, a 2.1.E. lapon szerepel ez a mondat. Bár így újraolvasva ez más szövegkörnyezetben szerepelt, tehát nem az evolúció tényét kérdőjelezi meg ez a kiemelt rész, hanem azt, hogy előttünk, rajtunk kívül zajlott le. Az evolúció ma egy elfogadott tény, erre építhető a GNM is. Az teljesen más kérdés, hogy az élet maga hogyan alakult ki -ott már nagyon hibás, önellentmondásos elképzelések vannak -ezt pontosítja több modern felfedezés. Ebbe egyébként akár belefér a teremtés gondolata is ha az Neked tetszik.

A filogenezis hipotézisének érthető okokból sok ellensége van, azonban vannak mellette szóló tudományos érvek. 100 százalékban természetesen nem lehet bizonyítani. A Szerv Atlasz megfogalmazása is kételyt sugall.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése