Szerző Téma: E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?  (Olvasták 7191 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Dátum: 2011. Június 11. - 10:32:32 »
A sertésinfluenza után idén az e-coli került terítékre (biztos nem volt már több állat, ezért a növények felé fordult a járványtól rettegők figyelme). Németországban és Európa más országaiban is többen hasmenéses tünetekkel kerültek kórházba. Nagy port vertek neki.

Az Új Medicina értelmében, ha nincs konfliktus, nincs elváltozás.

A mikroorganizmusok csak és kizárólag a MU szakaszban tevékenykednek, agyunk parancsára. A hasmenés tünetről és annak biológiai hátteréről bővebben ITT olvashattok, ezért a konfliktustípust, érzelmi tartalmat, lefutást itt már nem fejteném ki, kérlek, olvassátok el ott.

Vajon mi lehetett az a tömegesen elszenvedett konfliktus, aminek a megoldás utáni szakaszában a hasmenés jelentkezett?
Kifejezetten újmedicinás megközelítéseket várok (összeesküvéselmélet-rajongók kíméljenek, annak nincs köze a tudományhoz).

E-mailben kaptam egy döbbenetesen jó okfejtést, remélem, a szerző felteszi ide is, mert nagyon tanulságos.

Örömmel olvasom meglátásaitokat, ötleteiteket. Dolgoztassuk meg az újmedicinás agytekervényeinket. ;) Üdv, Vadvirág

rzj63

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #1 Dátum: 2011. Június 12. - 00:56:28 »
Sziasztok!
Van egy ötletem, arra, hogy mi okozhatta ezt a  német hasmenés járványt.
Fukusima atomkatasztrófa: érzelmi sokk ez a németeknél megvolt sokkal jobban mint máshol.
A magyarok Pakssal  nem törődnek olyan mértékben, mint a németek + az egészségükkel sem. 
Ugye emlékeztek mekkora tüntetések voltak Németországban az atomerőművek ellen? A zöldek szervezték és sok újság írt az atomenergia ellen, hogy milyen veszélyes, a japán katasztrófa miatt. Ezért szerintem nagyon sokan túlságosan beleélték magukat. A konfliktus lehetett: "nem bírom megemészteni, aljasság, szeretnék megszabadulni a veszélyes energiától".
     Ezt a konfliktust oldhatta meg a Merkel azzal, hogy bezáratja majd az összes atomerőművet Németországban.
A konfliktus megszűnt, a megoldás utáni szakasz következett. A megoldás utáni szakaszban jött elő a hasmenés"járvány".
     Azt gondolom, hogy aki egyedül volt és elhagyatott, annál voltak a legkomolyabbak a tünetek.
 Mi a véleményed erről ? Lehetséges lehet ? 
 
Idézetet írta: FigyelőNet
Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a járvány halálos áldozatainak száma 31-re emelkedett. A betegek közül több mint 700-an vannak életveszélyben, esetükben fellépett az úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, veseelégtelenséget jelent. A veszélyes és rendkívül agresszív baktérium több betegnél súlyos idegrendszeri károsodást okozott. Az illetékesek több mint 100 fertőzött beteggel konzultáltak, és közülük mintegy 20 a megelőző napokban csírát.

Szerintem friss, mosott (nem permetes) uborka saláta soha nem okoz hasmenést (most a bab csírát mondják). Ellenben, ha valakinek emésztőrendszert érintő falatkonfliktusa van, már annál inkább előfordulhat. Mit gondolsz? Mit gondoltok? Csak 20 fogyasztott csirát... lehet, hogy csak találgatnak? Még most is?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #2 Dátum: 2011. Június 12. - 16:35:10 »
RZ, köszönöm, hogy itt is megírtad, kiváló oknyomozásnak lehetünk tanúi! Így gondolkodik biologikusan egy újmedicinás.

Ugye emlékeztek mekkora tüntetések voltak Németországban az atomerőművek ellen? A zöldek szervezték és sok újság írt az atomenergia ellen, hogy milyen veszélyes, a japán katasztrófa miatt. Ezért szerintem nagyon sokan túlságosan beleélték magukat. A konfliktus lehetett: "nem bírom megemészteni, aljasság, szeretnék megszabadulni a veszélyes energiától".

Egyetértek vele, hogy a felvázolt események falat konfliktusként okozhattak a MU szakaszban tömeges hasmenést, kiváló észrevétel. Látszik belőle az is, hogy mindig meg kell vizsgálni az adott közösség környezetét, ha rá akarunk jönni a valódi, lelki okokra.

Az e-coli egyébként is megtalálható az emésztőrendszerünkben. Már csak ezért is értelmetlennek tartom ellenségnek kikiáltani.

Azt gondolom, hogy aki egyedül volt és elhagyatott, annál voltak a legkomolyabbak a tünetek.

Egyetértek! Vesegyűjtőcsatorna-szindrómával kerülhet az ember életveszélyes helyzetbe, különösen akkor, ha ésszerűtlen kezelést kap. Ilyenkor a fájdalom is elviselhetetlen mértéket ölthet, a tünetek sokkal kellemetlenebbek. Sok baj és komplikáció forrása...

Csak 20 fogyasztott csirát... lehet, hogy csak találgatnak? Még most is?

Mint mindig. Ennyi erővel azt is megkérdezhették volna, hogy milyen színű zoknit húztak aznap. Ha 100-ból 50 fehéret, akkor majd ráfogják a fehér zoknira, hogy amiatt volt? Elképesztő... Ez száraz statisztika, semmi több. Kenyeret hányan ettek közülük? :)

Örülök a Tiedhez hasonló biologikus oknyomozásnak. Sokat lehet belőle tanulni, köszönöm, hogy megosztottad. Üdv, Vadvirág

Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #3 Dátum: 2011. Június 14. - 00:04:59 »
Kedves rzj63 és Vadvirág!

Mit gondoltok a gyógyhatású készítményekre vonatkozó EU-s szabályozásról? Szerintem az is okozhatott hasonló tüneteket, ha valaki disznóságként élte meg az áprilisi szabályozást.

Viszont két érv is rzj63 gondolatmenete mellett szól.

Az egyik, hogy elsősorban Németországban tapasztaltak hasmenéses tüneteket, túlságosan országspecifikusan jelentkezett.

A másik, hogy hirtelen, sokaknál jelentkeztek a tünetek. Ebből arra következtetek, hogy egyszerre szenvedték el a konfliktust és egyszerre nyugodtak meg, kapcsoltak megoldás utáni szakaszba. A gyógyhatású készítmények szabályozásánál a megnyugvás menetrendszerűségét, összehangoltságát nem indokolja semmi.

Azt mondják, hogy a baktérium nyolcféle antibiotikummal szemben is rezisztens. Szerintem erre is van logikus magyarázat.

A városokban sokan fogyasztanak gyógyszert, antibiotikumot is, sokfélét. Akarva-akaratlanul is távozik hatóanyag a szervezetből, mondjuk vizelettel. A szennyvízhálózatban a baktériumoknak megvan minden esélyük, hogy természetes körülmények között találkozzanak a nyolcféle antibiotikummal és a legszívósabbakban kialakuljon a rezisztencia.

Mit gondoltok erről?

Üdv és minden jót!
Adriana

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #4 Dátum: 2011. Június 14. - 15:47:00 »
Sziasztok!   RZJ63 véleményét támasztja alá az is, hogy a "bűnöst" a bio élelmiszerek között keresik. Valószinű, hogy nagyrészt olyan emberek "betegedtek" meg, akiknek különösen fontos az egészségük, tehát, bio élelmiszereket vásároltak. Ebből következik, hogy hangsúlyozottan érzékenyek az olyan történésekre , amelyek az egészségüket veszélyeztetik.

A vese gy. csat. szindróma is közrejátszhat, bár a H1N1-et nem "reklámozták" veseleállással, pedig az elhagyatottság érzése ennél az elváltozásnál is sokakban meglehetett.

A hagyományos medicina szakirodalma szerint, veseleállás oka lehet, hirtelen megnőtt húgyúti nyomás is, melyet kiválthat pl. húgyvezeték elzáródás.

Egy húgyvezeték érintettségű birtokkijelölési konfliktus /"betolakodnak, zavarnak a birtokomon valaki v. valakik befolyásolják az egészségemet. Valami nemkivánatos a területemen (radioaktiv sugárzás)."/ megoldás utáni helyreállitási szakaszában résztvehetnek coli baktériumok, és egy erős konfl. után, az ödéma miatt akár el is záródhat ideiglenesen a húgyvezeték. Ezáltal létrejöhet a túlzott húgyúti nyomás és a veseleállás is.

Tehát úgy gondolom, hogy van egy emésztőrendszer érintettségű "falat" konfliktus (agytörzs)
MU szakaszban, + egy húgyvezeték érintettségű  birtokhatár kijelölési konfl.(kéreg áll.) MUszakaszban, és bizonyos esetekben társul hozzájuk a vese -gyüjtőcsat. KP, az elhagyatottság érzése miatt KA szakaszban.

Az idegrendszeri tünetekre ebben az esetben magyarázatot adhat az, ha az emésztő rendszert érintő agytörzsi KP a tünetek miatt időnként KA-ba kapcsol, és ilyenkor konsternációba kerül az ugyancsak agytörzsi, vese-gy.csat. KP KA szakaszával. (Apátia, demencia. összezavarodottság...)

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #5 Dátum: 2011. Június 14. - 23:43:18 »
Folytatás:
                a hemolitikus urémiás szindrómáról (HUS) ezt találtam a hagyományos orvoslás szakirodalmában:  az EHEC (enterohaemorrhagiás Escherichia coli) baktériumok okozzák azáltal, hogy méreganyagaik megtámadják a vese és a  gyomor-bél traktus ereinek sejtjeit, sőt néha még az agysejteket is az esetek 6-8 %-ában.

Ha ez valóban igy van, mi lehet a biológiai értelme?

                                                             Üdv.: Hussein Éva

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #6 Dátum: 2011. Június 15. - 12:24:45 »
Adriana, ahogy privátban is említettem Neked, elvi lehetőségként elképzelhetőnek tartom, amit a rezisztenciáról írsz.

a hemolitikus urémiás szindrómáról (HUS) ezt találtam a hagyományos orvoslás szakirodalmában: az EHEC (enterohaemorrhagiás Escherichia coli) baktériumok okozzák azáltal, hogy méreganyagaik megtámadják a vese és a  gyomor-bél traktus ereinek sejtjeit, sőt néha még az agysejteket is az esetek 6-8 %-ában. Ha ez valóban igy van, mi lehet a biológiai értelme?

Éva, jól írod, ha valóban így van és ez nem csak egy akadémikus feltételezés, ami az idők és ismétlések során ténnyé transzformálódott.

Meglátásom szerint arról van szó, hogy a mikroorganizmusok a MU szakaszban elbontják az emésztőrendszeri (gyomor, bél traktus) daganatokat, ezt a folyamatot hívják az akadémikus orvoslásban "károsodásnak". Az emberi szervezet fel van készülve, hogy a mikroorganizmusok munkájával járó nemkívánatos melléktermékeket semlegesítse. Számos oka lehet a komplikációnak, pl. túlzott folyadékbevitel (különösen a krízis idején, élettani hatása, hogy felduzzasztja a szervi és agyi ödémákat), de mivel ezt az akadémikus orvoslásban nem tudják, ráfoghatják, hogy a mikroorganizmusok által termelt melléktermékektől van - pedig lehet, hogy az is egy tünet.

Ilyen esetben a mikroorganizmusok által termelt melléktermékek mennyiségét konfliktus-intenzitás mérőszámként is felfoghatjuk.

Ugyanígy, az agy esetében: az elváltozás egyszerre három szinten zajlik szinkronban: az agyi szint az egyik. KA szakaszban körkörös léziót, MU szakaszban agyi ödémát tapasztalhatunk, ha folyamatban van egy értelmes biológiai különprogram. Ugyan, mi keresnivalója lenne a baktériumnak vagy a méreganyagnak az agyban? Normál esetben a vér-agy-gát nem engedné át a makromolekulákat (a mikroorganizmusokat pedig különösen nem). Más a helyzet, ha a vér-agy-gát működése valamilyen vegyszerrel (gyógyszer, élelmiszer adalék) blokkolva van, ebben az esetben viszont a valódi ok a vegyszeres befolyásolás, ami ezt lehetővé teszi. Bővebb ismeretekért csak ajánlani tudom dr. Herczeg Andrea: Gyógyszertani Alapismeretek tanfolyamát. Gyógyszer-hatások mögött ne keressünk konfliktust.

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #7 Dátum: 2011. Június 15. - 16:40:20 »
Szia Virág!   A biologikus válaszod engem teljesen meggyőzött.
                                                                         Köszönöm

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #8 Dátum: 2011. Június 16. - 10:08:24 »
Éva, örülök, ha elgondolkodtatott. Még egy szóba jöhet, vese-gyűjtőcsatorna különprogram KA szakasz: ha a folyadékvisszatartás miatt nem tud távozni a szervezetből a méreganyag. Ebből is látszik, hogy milyen fontos feloldani a kilátástalanság, elhagyatottság konfliktust.

Helga Kaszás

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?
« Válasz #9 Dátum: 2012. November 28. - 23:40:36 »
És Sherlock Holmes csak vigyorog.