Általános kérdések, elvi, elméleti kérdések, magyarázatok > Elvi kérdések

E-coli baktérium: mi a biologikus magyarázat?

<< < (2/2)

H. Éva:
Folytatás:
                a hemolitikus urémiás szindrómáról (HUS) ezt találtam a hagyományos orvoslás szakirodalmában:  az EHEC (enterohaemorrhagiás Escherichia coli) baktériumok okozzák azáltal, hogy méreganyagaik megtámadják a vese és a  gyomor-bél traktus ereinek sejtjeit, sőt néha még az agysejteket is az esetek 6-8 %-ában.

Ha ez valóban igy van, mi lehet a biológiai értelme?

                                                             Üdv.: Hussein Éva

Vadvirág:
Adriana, ahogy privátban is említettem Neked, elvi lehetőségként elképzelhetőnek tartom, amit a rezisztenciáról írsz.


--- Idézetet írta: H. Éva - 2011. Június 14. - 23:43:18 ---a hemolitikus urémiás szindrómáról (HUS) ezt találtam a hagyományos orvoslás szakirodalmában: az EHEC (enterohaemorrhagiás Escherichia coli) baktériumok okozzák azáltal, hogy méreganyagaik megtámadják a vese és a  gyomor-bél traktus ereinek sejtjeit, sőt néha még az agysejteket is az esetek 6-8 %-ában. Ha ez valóban igy van, mi lehet a biológiai értelme?
--- Idézet vége ---

Éva, jól írod, ha valóban így van és ez nem csak egy akadémikus feltételezés, ami az idők és ismétlések során ténnyé transzformálódott.

Meglátásom szerint arról van szó, hogy a mikroorganizmusok a MU szakaszban elbontják az emésztőrendszeri (gyomor, bél traktus) daganatokat, ezt a folyamatot hívják az akadémikus orvoslásban "károsodásnak". Az emberi szervezet fel van készülve, hogy a mikroorganizmusok munkájával járó nemkívánatos melléktermékeket semlegesítse. Számos oka lehet a komplikációnak, pl. túlzott folyadékbevitel (különösen a krízis idején, élettani hatása, hogy felduzzasztja a szervi és agyi ödémákat), de mivel ezt az akadémikus orvoslásban nem tudják, ráfoghatják, hogy a mikroorganizmusok által termelt melléktermékektől van - pedig lehet, hogy az is egy tünet.

Ilyen esetben a mikroorganizmusok által termelt melléktermékek mennyiségét konfliktus-intenzitás mérőszámként is felfoghatjuk.

Ugyanígy, az agy esetében: az elváltozás egyszerre három szinten zajlik szinkronban: az agyi szint az egyik. KA szakaszban körkörös léziót, MU szakaszban agyi ödémát tapasztalhatunk, ha folyamatban van egy értelmes biológiai különprogram. Ugyan, mi keresnivalója lenne a baktériumnak vagy a méreganyagnak az agyban? Normál esetben a vér-agy-gát nem engedné át a makromolekulákat (a mikroorganizmusokat pedig különösen nem). Más a helyzet, ha a vér-agy-gát működése valamilyen vegyszerrel (gyógyszer, élelmiszer adalék) blokkolva van, ebben az esetben viszont a valódi ok a vegyszeres befolyásolás, ami ezt lehetővé teszi. Bővebb ismeretekért csak ajánlani tudom dr. Herczeg Andrea: Gyógyszertani Alapismeretek tanfolyamát. Gyógyszer-hatások mögött ne keressünk konfliktust.

H. Éva:
Szia Virág!   A biologikus válaszod engem teljesen meggyőzött.
                                                                         Köszönöm

Vadvirág:
Éva, örülök, ha elgondolkodtatott. Még egy szóba jöhet, vese-gyűjtőcsatorna különprogram KA szakasz: ha a folyadékvisszatartás miatt nem tud távozni a szervezetből a méreganyag. Ebből is látszik, hogy milyen fontos feloldani a kilátástalanság, elhagyatottság konfliktust.

Helga Kaszás:
És Sherlock Holmes csak vigyorog.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése