Általános kérdések, elvi, elméleti kérdések, magyarázatok > Fogalmak, meghatározások

Oldalúság (kezűség) és hormonális változások

(1/1)

Anima:
A menopauza végleges kialakulása előtt, a hormonális változások ideje alatt fellépő konfliktus esetén hogyan érvényesül a kezűség? Ha a konfliktus vonatkozhat anya-gyerek illetve partner kapcsolatra is, mi alapján dönthető el, hogy melyikről van szó?

Vadvirág:

--- Idézetet írta: Anima - 2012. Január 02. - 08:53:20 ---A menopauza végleges kialakulása előtt, a hormonális változások ideje alatt fellépő konfliktus esetén hogyan érvényesül a kezűség?
--- Idézet vége ---

Anima, a kezűség nem függ a hormonális állapottól, az életünk során állandó és nem változik.
     - A jobb-kezes ember élete végéig jobb kezes marad.
     - A bal kezes ember élete végéig bal kezes marad.

A nemi-birtok zónákba csapódó gócok esetében:
     - A jobb kezes nő a változókor után érzelmileg úgy viselkedik, mint egy jobb kezes férfi.
     - A bal kezes nő a változókor után érzelmileg úgy viselkedik, mint egy bal kezes férfi.
     - A jobb kezes férfi a változókor után érzelmileg úgy viselkedik, mint egy jobb kezes nő.
     - A bal kezes férfi a változókor után érzelmileg úgy viselkedik, mint egy bal kezes nő.

A menopauza idején elképzelhető, hogy átmenetileg oda-vissza billegést lehet tapasztalni, így az érintett hol férfias, hol pedig nőies érzelemvilággal élheti meg ugyanazt a konfliktust. Ha a konfliktusa a hormonális átbillenés után nem válik tárgytalanná, de immár a másik nem érzelemvilágával éli meg az érintett, az adott agyféltekén lévő góc MU szakaszba kapcsol, a szemközti agyféltekén pedig megjelenik a KA góc. Ha a konfliktus a hormonális változás beálltával tárgytalanná válik, akkor egyszerűen MU szakaszba kapcsol a korábbi góc anélkül, hogy a másik agyféltekén megjelenne a KA góc.


--- Idézetet írta: Anima - 2012. Január 02. - 08:53:20 ---Ha a konfliktus vonatkozhat anya-gyerek illetve partner kapcsolatra is, mi alapján dönthető el, hogy melyikről van szó?
--- Idézet vége ---

Mindig az a döntő, hogy az érintett hogyan éli meg az adott kapcsolatot. Ismerek olyat, aki anya-gyermek (azaz gondozó-gondozott) vonatkozásban élte meg édesapjával kapcsolatos konfliktusát, aki túlságosan anyáskodni akart felette.

Az agytörzs és a középagy által vezérelt szerveknél nem számít az anya-gyermek vonatkozás.
A frontál-félelmi és a tehetetlenségi konfliktusnál szintén nincs jelentősége, ezek ugyanis én-féltési konfliktusok.
Nincs jelentősége a nemi-birtok zónákba csapódó gócoknál sem, ezeknél ugyanis az a döntő, hogy az adott élethelyzetet férfias vagy nőies érzelemvilággal éli-e meg az érintett (akár partnerrel, akár anyával, gyermekkel kapcsolatos a konfliktusa). Üdv, Vadvirág

Roberto:
Ajánlom figyelmetekbe a hormonális állapot jelentősége az ún nemi/birtok zónákban c. témát. Üdv, Rob

gika:
Sziasztok! Balkezes nő kibillent hormonális állapotban a koszorú ér véna (és méhnyak lapham)    különprogramnal balkezes férfi birtokvesztesegi vagy a jobbkezes nő nemi frusztrácios konfliktusat éli meg? Köszönöm: Ági

Roberto:
Ha kibillent a balkezes nő a normál nőies hormonális állapotából, akkor férfiasan éli meg, tehát birtokveszteségi konfliktus.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése