Általános kérdések, elvi, elméleti kérdések, magyarázatok > Fogalmak, meghatározások

konstelláció

(1/1)

Roberto:
Az ún. konstelláció jelentése együttállás, nem feltétlenül elmezavar. Elmezavar akkor lép fel, amikor valakinek ugyanazon agyi részben jobb oldalt és bal oldalt egyidejűleg van egy biológiai különprogramja szimpatikotóniás szakaszban (az epileptoid/epileptikus krízist beleértve). Lásd az ábrákat a szerv atlaszban az adott agyi részeknél. A velőállomány vezérelte szervek esetében (mivel a szervi elváltozás biológiai értelme a megoldási szakasz végén nyilvánul meg) az elmezavar a DHS kezdetétől egészen a különprogram(ok) végéig áll fenn.

"Attól, hogy valaki konstellált, még nem biztos, hogy elmezavaros. Ha valaki elmezavaros, akkor biztosan konstellált."   ;)

Roberto:
Lásd még a kiegészítő leírásokat itt

- tudathasadás, elmezavar, skizofrénia
- hangulatzavar, kedélyállapot változás

S.Gergő:
Sziasztok!
Egy ismerősömnél olvasgattam a Szerv Atlaszban a konstellációkról, azonban egy dolog még nem világos számomra:
Ha valaki elszenved pl. egy tehetetlenség-félelmi konfliktust és kialakul a góc a bal agyféltekén, akkor a különprogram időtartama alatt elszenvedhet-e egy másik esemény hatására pl. szívkoszorúér-véna különprogramot vagy az már a jobb oldalra csapódik be és szívkoszorúér-artéria különprogram lesz? Azaz az adott agyfélteke kéregállományát csak a birtokzóna gócai zárják le, vagy más kéregállományi gócok is?
Előre is köszönöm a válaszotokat!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése