Szerző Téma: Hogyan járulhatok hozzá a fórum működ(tet)éséhez?  (Olvasták 1589 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Adriana

  • **
  • *
  • Hozzászólások: 23
Hogyan járulhatok hozzá a fórum működ(tet)éséhez?
« Dátum: 2011. Április 10. - 17:15:57 »
Kedves Admin és Moderátorok!

Már Robertonak is írtam, kérte, hogy ide tegyem fel a kérdésemet, itt fogok választ kapni. Ráadásul a többieket is érdekelheti és nekik is hasznos lehet. Szeretném megkönnyíteni, segíteni az admin és a moderátorok munkáját.

Mindannyiunk érdeke, hogy minél gyorsabban terjedjen az új medicina, minél többen jól megértsék.

Szeretnék aktívan, építő munkával hozzájárulni a fórum kialakításához és hatékony működtetéséhez. Csatlakozhatok a fórum építéshez? Mi a módja? Milyen feladatokat tudnátok rám bízni?

Üdvözlettel,
Adriana

Fórum gondnok

  • *
  • *
  • Hozzászólások: 16
Re:Hogyan járulhatok hozzá a fórum működ(tet)éséhez?
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 10. - 19:19:46 »
Kedves Adriana!

A fórumszerkesztő Adminnal és Robertoval egyeztetve engedelmeddel én válaszolok.

Először is köszönöm az eddigi támogatásodat, segítségedet, lényegre törő hozzászólásaidat a fórumon. Elolvasgattam. Igazából már ezzel is sokat segítettél, köszönet érte.

A fórum feltöltéséhez LEGFONTOSABB a tömör, tájékozott, értelmes, jól érthető tartalom feltöltése. Hálás köszönettel veszünk minden konstruktív hozzájárulást: kérdéseket, szubjektív magánvéleményt, esettörténetet. Írd le újmedicinás tapasztalataid, meglátásaid, élményeid, megértéseid, minden hasznosat. Arról kell írni, ami az embereket legjobban érdekelheti, vagy ami belátásod, meglátásod szerint elsődlegesen a legfontosabb tudnivaló a fórumozók számára az adott témában.

Az esettörténetek leírását nem kell bő lére engedni, nem a részletezés a lényeg, hanem az új medicina szemszögéből fontos momentumok, események, érzelmek, összefüggések és az új medicinás, "biologikus" tanulság.

Sajnos nem jó az, ha túl rövid egy hozzászólás, pl. csak kérdés, vagy egymondatos hozzászólás. (Beüzemeltünk a fórumozóknak csetet, de a szakértők nem cseverésztek, inkább a fórumot töltögették.) Ha már írsz nekünk, valamit tanítsál az embereknek a tapasztalataidból. Nem kell sok, csak amit adsz, az legyen hasznos az emberek számára.

Nem jó a túl hosszú hozzászólás sem. A fél A4-es oldalnyi gépelt szöveg pedig könnyen témahigítás lehet, ha sok témát érint, több dolgot hangsúlyoz, szétbont, és részletez. A hosszú, több, vagy túl széles témakört érintő hozzászólásokat a moderátorok fájó szívvel félreteszik, általában visszaküldik a feladónak, hogy javítsa ki a helyesírási hibákat, használjon ékezeteket, struktúrálja a mondanivalóját, vagy szedje szét különböző témákra. És ez már nem szokott megtörténni, ha a moderátor veszi a fáradságot, átszerkeszti, lerövidíti, köretet minimalizálja. Ezért is érdemes minőséghez és témához tartani magunkat, mert akkor jobban specializálható a szakismeretek megosztása. Amint látod, igyekszünk minden tudományosan nem bizonyított (vagy sajnos nem bizonyítható), ezoterikus témát is mellőzni. Ez egy új medicina szakmai fórum.

A fórum célja, hogy hozzásegítse a fórumozókat, hogy jobban felismerjék, jobban megismerjék, jobban menedzseljék önmagukat, érzelmeiket, és ezáltal egyre tudatosabban, egyre egészségesebben és boldogabban élhessék a hétköznapi életüket.

A spam és moderáció mellőző Korlátozásmentes Felhasználói Csoporttagságon túl, tehát kaphatsz moderátori jogosultságot is, ha az Admin meggyőződött arról, hogy értelmes, jószándékú, segítő szándékú ember vagy.
Ez már meglátszik 10-20 hozzászólásból.

Egyre több a fórumon beérkező hozzászólás, és ahogy elnézem egyre jobbak. Mivel az elmúlt néhány hónapban páran kiléptek, megüresedett néhány hely, és valószínűleg egyre több moderátorra lesz szükség, és a fórumon produkált színvonal alapján felkérhetünk fórumozókat moderátornak.

Jelentkezésed, jelzésed időszerű, aminek személy szerint nagyon örülök. Köszönjük. Elkél a segítség.

Ez eddig másokat is érintett vagy érdekelhetett, a te jogosultságaiddal kapcsolatos részleteket privát üzenetben intézzük. Köszönöm még egyszer a megkeresésedet, és türelmedet, míg odáig értem, hogy válaszoljak.

A különböző felhasználók éppen aktuális lehetőségeiről és jogosultságairól itt olvashattok.