Általános kérdések, elvi, elméleti kérdések, magyarázatok > Elvi kérdések

Gyulladások és láz - az Új Medicina tükrében

<< < (2/3) > >>

Dr. Herczeg Andrea:
Azok a "kórokozók"nak nevezett mikroorganiznusok amelyeknek különböző betegségeket tulajdonít az akadémikus orvoslás, normál életünkben, konfliktusok nélkül is jelen vannak a szervezetünkben. A biológiai folyamatainktól függ, mikor melyiknek enged nagyobb életteret a szervezetünk, mikor melyik segítségére van szükség. Teljesen nem tünnek el csak kevesebben lesznek. Andrea

Nagy Hajnal:
Milyen érzelmi konfliktus okoz, ideg gyulladást, az arcideg zsábát.   
Három hét után mentem orvoshoz, mikor már nagyon fájt és epilepsziára való gyógyszert tudott ajánlani. Az öt természettörvényt, már 2009-ben megismertem Korondon (Erdélyben) Barnai Roberto előadásában. Egy csodálatos világ nyílt ki előttem, minden a helyére került.
 Nagyon várom válaszaitokat, Hajni

Rolee:
Kedves Hajnal!

Próbáltam megtalálni a Szerv Atlaszban, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó az amire gondolok. Ezért megkérdezném, hogy a fájdalmon kívül szokott-e még valami más tünet is jelentkezni az arcon? Esetleg rángatózás, görcs és/vagy bénulás?

Nagy Hajnal:
Rángatózás volt és a fájdalom görcs jellegű. A videókat átnéztem, ideg zsábáról nem találtam egyet se.
Gondolom arcul csapásként éltem meg egy konfliktust. Hát igen a szomszéddal nem voltunk a legjobb barátságban, árnyékolót tettünk a kerítésre. Ezzel elhatároltam magam a problémától egyrészt és agyaltam tovább magamban. Most megbocsájtom a történetet, neki is, magamnak is. Megköszönöm a tanítást. Az öt biológiai természettörvényt újra néztem, kiírtam ott az ágyam mellett, hogy esténként harmóniát teremtsek magamban.

Rolee:
Akkor ezek szerint én az alábbiakra gondolok, bár szerintem már te is sejted a dolgot az alapján amit leírtál.
Itt végül is a Harántcsíkolt Izmok lehetnek érintettek az arc területén

Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus, elmozdulással, meneküléssel kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: egy bántó veszélyforrástól vagy akár „lehetetlen helyzettől” való elhatárol(ód)ás. Elválasztási konfliktus mozgással, elmozdulással kapcsolatban. Legszívesebben elfutnék, de nem tudok menekülni (lábak), nem tudok védekezni, hárítani, kapaszkodni (karok), lerázni (kezek), kitérni (törzs és hátizmok). Nem tudom, hogy mozduljak, ne mozduljak, ez az egész döntéshelyzet nemkívánatos. Rám telepszik a rokonom, és nem tudok tőle megszabadulni, elmenekülni, nem tudom lerázni, elhárítani. Nem tudok az anyám kínos, nyilvános megszégyenítő, bántó beszólásai elől kitérni (elhajolni). Nem tudok valakit kezelni, lekezelni.

Na most itt konkrétan az arcra vonatkozóan nem lehet megtalálni az érzelmi konfliktust, viszont ezen a Szerv Atlasz lapon van egy afféle utalás is, idézem: "Ha tudjuk, melyik izom érintett, azt kell megnézni, mikor és mire használjuk azt az izomköteget, milyen funkcióra. Ebből ki lehet következtetni, (több konfliktus-lehetőség esetén is), melyik konfliktus az, ami az elváltozást beindította".

A Recall Healing - Az Egészség Piramisa című könyvben ezt találtam, mégpedig Arcidegbénulás címszó alatt:

- Központi konfliktusa, hogy "elvesztettem az arcomat": arcon ütöttek (a valóságban vagy szimbolikusan).

- Arcon ütöttem valakit, vagy engem ütöttek meg (az arcomon).

- "Bolondot csináltak belőlem mindenki előtt".

Megjegyzés: Ez az elváltozás elég gyakran köthető ilyen jellegű konfliktusok megoldási szakaszához.

Én még személy szerint kiegészíteném azzal, hogy a tünetektől való félelem, illetve a tünet által is visszaeshetünk a konfliktusokba, ezt is számításba kell venni, illetve ha erről is szó van, akkor célszerű minél többször tudatosítani magunkban, hogy az már a Megoldás-Utáni szakasz és nincs mitől félni.


Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése