Használati útmutató: Keresés

Mivel a GNM Fórum rendszere erőteljes keresőmotorral rendelkezik, használatának ismerete meglepően sikeres eredményeket hozhat!

 1. Keresés indítása
 2. Szintaxis
  1. Idézőjelek
 3. Egyszerű vagy összetett?
  1. Egyszerű keresés
  2. Összetett keresés

Keresés indítása

A fórum legfelső, összezárható sávjában van egy egyszerű fehér rubrika a Keresés mező. Fontos! Ha ezt használja, menjen oda, abba a fórumba, amelyikben keresni szeretne. Ha nem tudja hogy hol keressen, és az egész fórumot átnézné, kattinson a menü gombok közül a Nyitólapra, és az ott betöltődő fehér rubrikába írja be a keresett szót, kifejezést. Ha a menü Keresés gombjára kattint, máris az összetett keresés ablak nyílik meg.

Szintaxis

Mivel bármilyen karakterkombinációt beírhatsz (és kereshetsz rá), dönthetsz az idézőjelek használata mellett, hogy keresésed hatásos legyen:

Idézőjelek

Dióhéjban annyit, hogy a simple machines forum szavakra keresve a három szó bármelyikére vagy az összes szóra keres, de kettős idézőjelbe téve őket (pl. "simple machines forum") csak a teljes kifejezésre fog keresni.

Egyszerű vagy összetett?

Egyszerű keresés

Az egyszerű keresés használatához (ha be van kapcsolva) mindössze a fentebb körvonalazott alapvető szintaxis ismerete szükséges. Tudnod kell, hogy ez az eszköz az egész fórumon keres az általad meghatározott bármely vagy összes szóra, ami az elmúlt 9999 napban (ami több, mint 27 év) lett elküldve! Tehát a keresés kézben tartásához javasolt az összetett kereső használata.

Összetett keresés

Habár az összetett kereső kezdetben kissé bonyoultnak tűnhet ha sok fórum és alfórum van, meglepően egyszerű, amikor az alapvető összetevőire van lecsökkentve:

Keresési paraméterek beállítása

Válassz egy fórumot, vagy keress az összesben


 • Néhány fórum a navigációs fát felül jeleníti meg helytakarékos, vízszinten módon.
 • A kezdeti megjelenések ellenére valójában három opció létezik a keresésre: a legördülő menüből elérhető Összes szó egyezik és Bármely szó egyezik, valamint a "Egyezés kifejezésként" továbbra is elérhető a fentebb leírt módon.
 • Az alapértelmezett * a Felhasználó szerint mezőben alapvetően egy helyettesítőkarakter, hogy egyezzen minden hozzászólóval. Kérlek vedd figyelembe, hogy egy speciális kereséshez bármely egyszerű felhasználónévvel helyettesítheted, de jelenleg nem kereshetsz több felhasználó szerint, a helyettesítőkaraktert kivéve.
 • A Teljes üzenetek megjelenítése az alapértelmezett "találatok idézet-listája" helyett kibont minden találatot, és a teljes üzenet látszik. Ez jól jöhet, ha egy népszerű szóra vagy kifejezésre keresel, és jól jön az áttekintő kép.
 • Az Üzenet kora a keresendő hozzászólások minimális és maximális korát határozza meg.
 • A Válassz egy fórumot egy újabb eszközt kínál fel a keresés leszűkítésére, alapértelmezett értéke 'összes' (az egész, vagy még pontosabban, az összes fórum, melyhez van olvasási jogosultságod).
 • A Keresés gomb elindítja az keresési műveletet, melyet közvetlenül az 'Enter' billenytű lenyomásával is indíthatunk - bármely keresési mezőben - ez még kényelmesebb.