Szerző Téma: Asszimetria  (Olvasták 2151 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Masni

  • *
  • Hozzászólások: 1
Asszimetria
« Dátum: 2018. December 25. - 18:22:52 »
Üdvözlöm !
40 éves Nő vagyok és  a jobb oldalam erősebb ..pl a hajam erősebb vagy dúsabb ,a csípőmön ezen az oldalon van egy kisebb zsírpárna,szemem is másabb ,az arcom kissé megereszkedett és a elől a bordám is jobban kiáll.Tudna nekem segíteni ,h hogyan tudnám ezt korrigálni ?Annyit tudok ,h gerincsferdulesem van már gyerekkorom óta .Elore is Koszonom ! :)

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Asszimetria
« Válasz #1 Dátum: 2019. Január 17. - 23:08:35 »
Kedves Masni!

Mindenre nem tudom a választ, de azért a gerincferdülésre és a zsírpárnára tudok reagálni.

A zsírpárnára az alábbi információk alapján lelhetsz válaszra:

Zsírszövet (mezodermális kötőszövet)

Biológiai funkciója: hőszigetelő raktár, és a test formáját, alakját adja.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus, alak, forma, felépítés miatt.

Érzelmi tartalom: Alaktalansági önbecsülés-letörés, elégedetlenség a formával, külsővel kapcsolatban. Túl kövér vagyok, túl sovány vagyok, nem jó az alakom. Elhagyott a barátom, mert túl kövér vagyok. Nem elég vastag, vagy nem elég vékony a törzsem, testrészem. Elégedetlen vagyok az alakommal, az edzés, a fogyókúrák eredménytelenek, úgy érzem csődöt mondtam, mert gyenge az akaratom. Az alak, forma (és lipómák) miatti önértékelési konfliktusba való visszaesés könnyen ördögi körhöz vezethet, mert a megoldási szakaszokban egyre több lipóma, zsírgöb, (elvileg maradandó) új zsírszövet épül.

Konfliktus Aktív szakaszban: szövetcsökkenés, zsírszövet-sorvadás, behatárolt területen vékonyodás. Betegségnevek: zsírszöveti nekrózis, nem érezhető, nem tűnik fel.

Megoldás Utáni szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével, a különprogram végére egyenetlen bőrfelülettel. Betegségnevek: zsírdaganat, zsírduzzanat, zsírgöb, lipóma, cellulitisz.

Az elváltozás biológiai értelme: akár kövér, akár sovány - a zsírszövet vastagítása, mert az extra zsírszövet biológiai szempontból előnyös.

A gerincferdülésre meg talán itt találsz válaszra: https://biologikaforum.hu/index.php?topic=98.msg292#msg292