Szerző Téma: harántcsíkolt izomszövetek bénulása  (Olvasták 10355 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Dátum: 2010. November 26. - 20:33:57 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 20:35:07 »
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus
Érzelmi tartalom: elhatárolódás, elszakadás(!) mozgással, elmozdulással kapcsolatban.
A konfliktustípus pontos érzelem-árnyalata határozza meg, hogy melyik izom lesz érintett: a test nagyobb izmai, izomcsoportok, izomkötegek, vagy izomrostok. "Nem tudok menekülni (lábak), nem tudok védekezni, kapaszkodni (karok), lerázni (kezek), kitérni (hátizmok).

Ennek a biológiai értelme egy fajta "hullareflex", halottnak tettetés a nem-mozgás által.
"Mozgásképtelenné válok, hogy hagyjanak békén..."

Az izombénulás nem jár együtt izomsorvadással! Lásd ezzel kapcsolatban: ALS

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 20:35:24 »
A bénulás lehet részleges (lokális, kisebb helyi területre kiterjedő) vagy nagyobb, például egész végtagra karra, lábra kiterjedő. Csak a konfliktus-aktív szakaszban és a helyreállítási szakasz első felében (a-utószakasz) van bénulás, majd a krízisben a korábbi bénulásnak pont az ellenkezőjét látjuk, feszült rángó, rázógörcsös rohamot - az újbóli bekábelezés egyértelmű jele. Az epilepsziás roham tehát jó jel, ha nem esnénk vissza az eredeti konfliktusba, vagy nem ijednénk meg a tünetektől, nem térne vissza többet. A betegségtől, rosszulléttől, rohamtól, bénulástól való rettegés előidézhet menekülési elválasztási konfliktust is, ami aztán csak tovább fokozza a bénulásos tüneteket! Nyugalom.

Teljes testre vonatkozó lebénulás nagyon-nagyon ritka, akkora Hameri góc kell hozzá, hogy "betakarja" mindkét agyféltekét. Az viszont már egy extrém brutál "kétagyféltekés" góc, ami az ún. hideg stroke tünetekkel jár = gutaütés) Teljes testre vonatkozó bénulás nem tartós, nem maradandó (ez sem), ha a tünet nem szűnik, nem enyhül, nem jön az epileptikus krízis motorikus rohama... akkor ott másról van szó, pl. mérgezés miatti agykárosodás, agyvérzés, idegek sérülése, vagy akár több is egyszerre.
Üdv, Roberto

csubi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #3 Dátum: 2011. Február 23. - 06:45:14 »
Nem tudtam hova tegyem  ezt a kis történetet ,mert bizony több topicban is elférne -lerövidítettem akit érdekel az egész történet  annak elküldöm , viszont így is átlátható a nagy segíteni akarás bizony ellentétes érzelmeket ,stresszt is képes kiváltani -nem beszélve a felesleges szakszerűtlen kijelentésektől -amit fél órával ezután megcáfolnak ,csakhogy addigra már egy DHS-t elszenvedtem -a párom sík ideg volt -ez sajnos elkerülhetetlen mert a hatalomtól függünk még sok mindenben -és az előírásaiktól amiket kénytelenek vagyunk betartani -főleg ha egy kismamáról és egy pocaklakóról van szó ...


Páromnál enyhén több magzatvizet állapítottak meg  ezért a  kórházból ,beutalták a nőgyógyászati klinikákra ,hogy ott is nézzék meg .Annyit mondanék  ha a lányok ilyen problémamentes terhességről tudnának  állandóan szülnének    ;)-ámde az előírás az előírás követni kell a protokollt /már itt bennem volt egy jó adag düh /,mert teljesen feleslegesnek tartottam a vizsgálatot ,ugyanis semmiféle panaszt nem okozott a terhessége .
Előre mondták egynapi hideg élelemmel menjünk a klinikákra  :o
Sajnos megtapasztaltuk azt az áldatlan állapotot amik uralkodnak az "egészségügyben"-
párom többszöri vizsgálatsorozaton esett át,  végig stresszelve  több órát egy olyan helyen ,ahol nincs is annyi szék amennyi beteg várakozik -
2 órát bírtam majd eljöttem mert közölték 14-15 óra előtt nem végeznek -alig hazaértem már párom telefonált is  ,de olyan hírrel  ami letaglózott -
A baba szívgörbéje rossz ! így valószínűleg már őt sem engedik haza -= DHS nekem
mi is kell egy betegség kialakulásához ?
DHS :Milyen konfliktusok okoznak betegséget? Amelyekre az alábbi 5 kritérium egyszerre teljesül:
Hirtelen bekövetkező
Váratlan, készületlenül érte az illetőt.
Drámai, azaz megütközést kelt. Nem tudjuk elfogadni a helyzetet.
Ideiglenesen nem látható a megoldása.
Nem beszéljük ki senkivel. (Esetleg megemlítettük a tényeket, de nem beszéltünk arról, milyen érzéseket keltett bennünk, és mennyiben sértette elvárásainkat, értékrendünket, olyan erkölcsi értékeket, amelyek nekünk fontosak.)

saját reagálásom a rossz hír hallatán -vagyis amikor becsapódik a DHS  :o
 amikor meghallottam a telefonon a hírt miszerint a baba szívével gondok vannak és Szilvit egyenesen bent is akarják tartani -döbbenet ,érthetetlenség aggodalom és DÜH ami hirtelen belém-csapódott, valamint nem tudtam a helyzettel semmit sem kezdeni -kiutat sem találni -tipikus DHS 

majd fél 4 tájban megjött a párom és elmondta nem is rossz a szívgörbéje a babának -hanem az Ő pulzusát jelezte a gép !! :o
Aki ennyit várakozik feleslegesen ,nem  kismamához méltó körülmények között ,annál bizony  nem meglepő ha emelkedett a pulzusa
 -a Gyereknek semmi baja sőt a magzatvízről egy szót sem szóltak ..
és mit is okozott ?
másnap délelőtt a semmiből olyan erős fájdalmakat a bal lábamban hogy bokától combközépig szinte lebénultam és összecsuklottam  mint egy colostok -
Etussal tartom a kapcsolatot és nagyon sokat segít, tanít -így hát feltártuk a titokzatos összecsuklások kiváltó okát mi a fenétől is jött elő :Etus írása kiemelve.

Látod ennek is lehet nagyon sok oka. Például félelemtől, egyfajta pániktól. Mivel gyorsan rendeződött, hajlok arra, hogy az egész csak az " idegtől" volt. Csodálkozol rajta? Átéltél egy szemből érkező félelmi konfliktust! az orvosok felől.
többet nem írok  de 1.5 nap múlva ahogy jött a semmiből ugyan úgy eltűnt a fájdalom  szó szerint mintha kihúzták volna a lábamból -


Mint látható bármennyire is tudatos legyen valaki vannak olyan helyzetek amiket nem tudunk befolyásolni -
és elég egy mondat máris megvan a DHS ,ha valakit ezt adott pillanatban  úgy éli meg...
akit érdekel az egész 1 hetes hercehurca +megfigyeléseim az adott kórházakról orvosokról az a
csabi4@gmail.com  címre küldjön egy emailt ,és elküldöm az összefoglalót .


Ui :idegbénulás topicot nem találtam -  pedig igen sokrétű tünetegyüttes , a modern orvostudomány sokfélét ismer ,  szerintem  tisztába kellene tenni  GNM -ül is  ;)

szkovacs

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 39
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #4 Dátum: 2011. Február 23. - 10:13:54 »
Kedves Csubi!

Ha emlékszel a régi fórumon volt egy olyan téma, ha én "Egészségügyi miniszter lennék". Biztosan nem lenne könnyű dolgom, de megkövetelném a beosztottjaimtól, hogy óvakodjanak a pánikkeltéstől, és tudatosítanám bennük, hogy azzal többet ártanak, mint segítenek.
 
Annyival egészíteném ki, hogy miközben átéltél több konfliktust is, mégiscsak a legerősebb az elhatárolódás volt.
A hír, hogy baj van a babával bénítólag hatott Rád, annyira, hogy képtelen voltál elfutni, elrohanni.
Az anyatermészet csak így tudott megvédeni.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #5 Dátum: 2011. Február 26. - 00:07:25 »
Ahogy Eta írja, a lábgörcsöket elmozdulással kapcsolatos önértékelés letörés, "nem vagyok képes,..." vagy elhatárolódás, "szeretnék menekülni, de nem lehet" okozhatja. Bénulás ez utóbbi esetben jelentkezik a KA szakaszban és egészen az EK-ig eltart.

A szemből érkező veszély félelmi konfliktusa nem a lábat érinti, hanem a kopoltyúív-vezetéket, az EK-ben pánikroham jelentkezik.

csubi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #6 Dátum: 2011. Február 26. - 07:02:09 »
Egy kis pontositás ha már igy belejöttetek   :)

Ez érdekes mert fogalmam sincs hogy mi is volt  -de nem görcs az biztos -pontos helye bal boka -

ugrócsont sarokcsonti szalag  jelőlése mutatja a pontos helyet .
a fájdalomra jellemző inkább ideg, mint izomfájdalom volt és tűszúrásszerüen jött elöszőr, aztán egészen comközépig éreztem  -amikor ez végigfutott  olyan érzésem volt mintha a bal láb külön életet élne ,nem is az enyém volna -6-7  összecsuklás után a fájdalom állandosult -és már az összecsuklások nem történtek meg ,viszont pihenteteve vagy mozgatva is a fájdalom egyformán jelen volt -semmiféle dagadást vizesedést nem vettem észre .
1.5 napig jelenvolt -és fokozatossan 1-2 óra alatt eltünt -de annyira, hogy amikor már egyátalán nem éreztem a fájdalmat ,komoly terhelésnek, tekerésnek tettem ki a bokámat  ,mert 1xrüen hihetetlennek tünt hogy már semmi gond nincs ..

az elhatárolodás már alapból megvolt -remélem ezt érzékeltettem -a Düh szót sem véletlenűl irtam oda  -sajnos sokat csalodtam az orvostudományban és a páromról tudom hogy nagyon megijed ha az egészségéről van szó ,nembeszélve arról ha valakinek ennyire problémamentes a terhessége mi a fenéért kell  agyonvizsgálni -Etus folyamatossan probálta velem közölni  hogy fogadjam el ezt az egész hercehurcát  - nagyon jól ismer milyen vagyok ha tudom, hogy amit akarnak tenni annak semmi értelme nincs  -amit kellene azt meg nem veszik észre hiába az utólsó hétben a naponkénti  CTG-UH +vizsgálatok . 
 Etus  még a folytatásban is többször hangsúlyozta  - ez a protokol és ezen át kell esni -ellene nem tehetünk semmit sem ..
Probáltam ehez is tartani magam ezután  -elég nehéz feladat volt bár sokan ezt nem is értik meg ...
viszont még annyit a szüléshez- a magzatvizlevételt elmagyaráztam a páromnak  hogy esetében teljesen felesleges és csak a babának fog vele ártani -hiába mondják ez egy rutinbeavatkozás nem kell félni töle -
ha valakit bezárnak egy szűk dobozba ahonnan esélye sincs elmenekülni , és majd szép lassan egy hegyes tárgyal közelitenénk feléje  -vajon hogy reagálna ??????  a baba az anya hasában kb ezt érezheti ..
erről a régi forumon is irtam már  -a Tűfobia -és a hegyes tárgyaktól való félelem -fóbia egyik leggyakoribb oka a magzatvizvétel ..pedig egy ártalmatlan rutinbeavatkozás -csak kérdés kinek az  >:(

Köszi hogy gondolkodtok az eseten !


Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #7 Dátum: 2011. Február 26. - 08:43:50 »
A leírásod elég átfogó, tünetleírásügyileg nem elég pontos, azért kell találgatnunk.

Elmondásod alapján én egy rövidebb csonthártya különprogramra tippelek, brutális elválasztástól való ijedtség, azért mert odamentél... Lehet? Ha ez stimmel, a sokkolás ideje alatt, a KA szakaszban "belülről" hidegnek kellett érezd ott , ahol később a túlérzékenység megnyilvánult. Ez a különprogram le tud zajlani ilyen gyorsan, szinte nyomtalan, nincs szervi tünete, nincs duzzanat, se gyulladás, csak a (fantom)fájdalom (hiperesztézia).

A szülés és születés kurzusom mottója " a széltől is óvd a várandós kismamát " - nem hogy az efféle sokkolástól... jesszus.

Térjünk vissza a harántcsíkolt izomszövetekre.

manjushri

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #8 Dátum: 2011. Április 26. - 22:28:47 »
Sziasztok!

Van egy jó ismerősöm akinek térdtől lefelé mind a két lába le van bénulva már 20 éve. Azt mondták a fehér köpenyesek /mivel jobb ötletük nem volt/, hogy kullancs okozta. Végül is a lába megrekedt a fejlődésben a konfliktus keletkezésekor 12 éves korában. A funkció kiesés egy másik probléma, arra teljesen illik a sablon
 "- elhatárolódás, elszakadás(!) mozgással, elmozdulással kapcsolatban.
A konfliktustípus pontos érzelem-árnyalata határozza meg, hogy melyik izom lesz érintett: a test nagyobb izmai, izomcsoportok, izomkötegek, vagy izomrostok. "Nem tudok menekülni (lábak),"
Elég jól sikerült kibogozni a 20 évvel ezelőtti molesztálási kísérletet amikor leszorították úgy, hogy esélye sem volt a menekülésre. Azóta sokat fáj és görcsöl a lába. Sokat dogozik magán, de a sínek néha visszaviszik. Kicsit türelmetlen, ami érthető. még 20 év lábadozás? Most felajánlottak neki egy új kezelési lehetőséget. Az elmondása szerint botox-szal kezelnék. Én nem sokat tudok a botoxról csak annyit, hogy a kozmetikába használja egy- néhány megszállott. Tudnátok némi tájékoztatást adni azon kívül, hogy minden szer általában lassítja vagy leállítja a gyógyulási folyamatot.
Köszönöm. manju

Dr. Herczeg Andrea

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 254
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #9 Dátum: 2011. Április 28. - 21:37:12 »
A Botox a Clostridium botulinum baktérium által előállított méreganyag márkaneve. A toxin nagy mennyiségben rendkívül mérgező, botulizmust, egyfajta ételmérgezést okoz, idegbénító, ezért súlyos esetekben a légzés, szívműködés megállításával halálhoz vezethet= botulinusz mérgezés. Kis mennyiségben, megfelelő felügyelet mellett alkalmazva azonban képes az adott izmok működésének gyengítésére. Ezáltal simulnak ki a ráncok az arcon, mert az alatta lévő izomszövet elernyed -igaz mozgatni sem lehet mert lebénul. Nem értem miért kellene ezzel kezelni amikor egyébként is lebénult? Azt el tudom képzelni, hogy azért akarják beadni mert a mostani fájdalmakat valóban az izomzat görcsös összehúzódása váltja ki, az viszont azt jelenti, hogy van működő beidegződés, gerinvelői reflexek esetleg, tehát fizikálisan képes lenne működni a lába csak az akaratlagos mozgatás nem megy= az agykérgi akaratlagos utasítás nem jut el a lábig. Ami most történne: tegyük tönkre azt is ami még működik, hogy legalább ne fájjon. Őrület!!!!!! Ha tényleg vannak izomgörcsök Schüssler sók közül a 7. számut Magnesium Phosphoricumot lehetne nagyobb dózisokban 4x2 naponta vagy forró hetesben. Személyesen lenne jó beszélni vele mert ez így csak nagyon felszínes. Andrea


Kovács Ilona

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #10 Dátum: 2011. Július 31. - 07:29:01 »
Szia Roberto!

Egy férfi rokonom esetét szeretném leírni és egyben tanácsot kérni Tőled. 2008-ban spasticus paraparesissel került kórházba, majd a vizsgálatok kiderítették, hogy a liquorban herpes simplex vírus van, és mivel nem találtak más, kimutatható okot, az orvosok a vírusnak tulajdonították tüneteit. Az alkalmazott gyógyszeres és fizikoterápiás terápiák nem segítettek. Jelenleg állapota stagnált, nem rosszabbodik és nem is javul. Izmai nem sorvadnak, csak feszesek, merevek, lábait nem tudja emelni, emiatt csak kapaszkodva tud járkálni a lakásban és tolókocsival közlekedik. Fájdalmai vagy nincsenek, vagy elviselhető. Hangulatingadozása van, amit  az orvosok Frotninnal akartak kezelni, de nem fogadta el. Gyógyszert jelenleg csak izomlazításra szed és a magas vérnyomására.
A kérdése az, milyen konfliktust kell keresnie? Előre köszönöm válaszodat.
Üdvözlettel: Cila

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #11 Dátum: 2011. Augusztus 15. - 13:36:46 »
2008-ban spasticus paraparesissel került kórházba, majd a vizsgálatok kiderítették, hogy a liquorban herpes simplex vírus van, és mivel nem találtak más, kimutatható okot, az orvosok a vírusnak tulajdonították tüneteit.

Cila, meglátásom szerint arról van szó, hogy két különprogram tüneteit összemossák (mivel nem ismerik a Biologikát).

A herpesz vírus elválasztási, elhatárolódási konfliktusok MU szakaszában felelős a laphámszövetek helyreállításáért.

A spasticus parapestis(?!) alsó végtagi bénulással és izomgyengeséggel jár együtt, ami a harántcsíkolt izomszövetek különprogramjának KA szakaszában fordul elő és egészen a krízisig eltarthat (MU A). A kérdésedet áttettem a megfelelő témába.

Izmai nem sorvadnak, csak feszesek, merevek, lábait nem tudja emelni, emiatt csak kapaszkodva tud járkálni a lakásban és tolókocsival közlekedik.

Mivel valódi izomsorvadás nem tapasztalható, csak bénulás, ez tovább pontosítja a vonatkozó konfliktust, ami jelen esetben mozgással kapcsolatos elhatárolódás, dilemmakonfliktus: "mennék is, meg maradnék is" érzelmi tartalommal. Ha tudjuk az érintett biológiai oldalúságát, hogy melyik végtag érintett, akkor pontosítható, hogy partner vagy anya-gyermek vonatkozású a konfliktus.

Gyógyszert jelenleg csak izomlazításra szed és a magas vérnyomására.

Azt, hogy a bénulás lehet-e gyógyszer mellékhatása, gyógyszerésszel érdemes egyeztetni, erre nem tudok válaszolni.

Egy biztos: mivel az izombénulás esetében funkciókimaradásról van szó, szövetváltozás nélkül, amelynek a helyreállítási szakaszában nincsenek mikroorganizmusok, a herpesz vírus nem ide tartozik. Egy másik konfliktus MU szakaszában illetékes a helyreállításért.

A kérdéseid egyébként nagyon tanulságosak, a feltevés módja arról tanúskodik, hogy érted a Biologika lényegét. Üdv, Vadvirág

Kovács Ilona

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #12 Dátum: 2011. Augusztus 15. - 14:36:08 »
Köszönöm Vadvirág a válaszodat.
Betegségének kezdetét megelőzően 3 hónappal derült ki számára, hogy az édesapja csak a nevelő apja, és a nagybácsija a vér szerinti apja. Mikor mindez a tudomására jutott, már mind a két férfi meghalt. A nagybácsi/édesapja öngyilkos lett, máig nem tudják miért, a édesapa/nevelőapja alkoholista volt, a halál pontos okát nem tudják. Ráadásul  az édesapa felesége, a nagynéni azt is követeli, hogy anyának szólítsa, ha együtt vannak. Hipnózisban oldottuk a konfliktust, de sajnos nagyon keveset sikerült találkoznunk. Amikor elkezdtük a kezelést lassan ugyan, de javulás indult be. Türelmetlenségből végül az orvosok mellett döntött, és a kórházban kapott gyógyszerekben bízott. Mivel nem indult be javulás már 2 éve a hagyományos orvosterápiára, megkérdeztem Tőle, hogy próbáljunk e újra együtt gondolkodni. Véleményetekkel az álláspontomat szerettem volna megerősíteni, amit majd be is mutatok neki.  Bízom benne, hogy most már elgondolkodik és megtalálja az összefüggéseket majd az alapján újragondolja a lehetőségeket.
Köszönöm a segítségeteket.
Üdv. Cila

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #13 Dátum: 2011. Augusztus 17. - 17:46:07 »
Cila, köszönöm a részletes esetleírást: számomra nagyon tanulságos, biztos, hogy másoknak is az lesz.

A leírtak ismeretében tovább pontosítanám az elmozdulással kapcsolatos elhatárolódást: "belementem valamibe, amibe nem kellett volna", esetleg "jó is lenne túllépni, meg nem is, lépjek-e tovább vagy ne" vagy "hogyan lehetne kilépni egy élethelyzetből, meglépni egy döntést". Kíváncsian várom a fejleményeket. Biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldani, ha ő is akarja. Üdv, Vadvirág

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #14 Dátum: 2011. Augusztus 17. - 21:54:14 »
        Kedves Cila, elmondanám a véleményemet az esetről.

        Nekem ebben a történetben van egy homályos dolog: innen nézve nem lehet tudni, hogy a nevelőapához annak idején hogyan került oda ez az egykori gyermek. A korábban nagybácsinak hitt férfinak (aki valójában édesapa) a titkos szerelmi viszonyából a nevelőapa felesége szülte őt? Vagy eleve a nagybácsi (édesapa) házasságából született és pici korában valami kényszerítő ok miatt "telepítették" át a nevelőapa családjába. Szerintem ez utóbbi lehet a valóság, amennyiben a nagynéni (szerintem valójában édesanya) most azt követeli, hogy anyának szólítsa.

        A lényeg itt azonban nem a fenti dilemma, hanem az, hogy az érintett férfi korábbi hiedelmének megfelelő édesanyjáról nem esett szó idáig. Ez a számunkra való rejtettség keltette fel a figyelmemet arra, hogy megfogalmazódjon a kérdésem: miért nem hallunk a korábban édesanyának hitt asszonyról semmilyen vonatkozásban a történetben? A válaszom: talán azért, mert ugye aktív a konfliktus és a DHS fontos feltétele, a konfliktustartalomnak a másoktól elszigetelten való megélése ezzel az asszonnyal kapcsolatos.

        Ez esetben a konfliktus konkrét tartalma ez lehet: ...képtelen vagyok lépéseket tenni annak érdekében, hogy a korábban édesanyámnak hitt asszonnyal megbeszéljem bizalmasan a dolgokat, képtelen vagyok azzal odamenni hozzá, hogy most már nem szólíthatom, nem tekinthetem édesanyámnak...

       

dee

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #15 Dátum: 2012. Január 19. - 23:01:50 »
Orulok, hogy talaltam ezt a forumot...igazsag szerint nekem egy meg mindig megoldatlan problemam van. Hatha valaki talalkozott valami ilyesmivel, vagy barmi olyat tud ajanlani, mondani amit meg nem probaltam.
A tortenet tobb mint egy evvel ezelott kezdodott. A kisfiam arca, aki akkor meg alig volt 1.5, egy nap leforgasa alatt lebenult. Orvos, korhaz, ahol csak annyit mondtak, hogy majd elmulik, es mivel kicsi nem kaphat steroidos kezelest. Igazuk is volt nehany het alatt tokeletesen rendbe is jott. Nem telt bele 3 honap es a masik arcfele benult le, egy nap leforgasa alatt. Ezt ugy kell elkepzelni, hogy reggel nyolckor meg mukodott,  delutan negykor mar nem.
Ekkor is voltunk orvosnal, aki azt mondta majd elmulik...de nem mult. ennek egy eve mar.

Az elso arcbenulasnal terhes voltam a masodik babankkal, de ez nem frusztralta ot...hiszen nagyon varta a kis teso erkezeset. Mindenbe bevontam. Volt egy betegsege, amikor olyannyira felment a laza, hogy lazgorcsot kapott, es nehany masodpercre/percre a legzese is leaalt. Ekkor en 35 hetes terhes voltam (nem hiszem hogy szamit de inkabb leirom) Mentot kellett hozza hivni, bevittek a surgossegre...de addigra mar magahoz tert. Ezutan nehany hettel (sajnos nem emlekszem pontosan) tortent az elso benulasa.
A masodik meg nem sokkal a kisteso szuletese elott...es a mai napig is tart.

A csaladunkban nincsenek konfliktusok, a ferjemmel is harmonikus a kapcsolatunk. Kulfoldon elunk, es igazsag szerint csak mi vagyunk egymasnak, igy maximalis a bizalom, es az odaadas egymassal szemben. Nincs elkepzelesem sem hogy mi az amit meg tehetnek. Sok emberrel beszeltem mar, (penzert is) de sajnos a megoldsshoz nem kerultem kozelebb.

Kerem ha valakinek barmi otlete, vagy tapasztalata van, ossza meg velem.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #16 Dátum: 2012. Január 19. - 23:37:14 »
Dee, először is javaslom, tanulmányozzátok át a pároddal a Szerv Atlasz alapismeretek részét, ami itt letölthető.

A biológiai konfliktus abban különbözik más egyéb lelki konfliktusoktól, hogy testi elváltozás lesz belőle. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, mindig kell lennie egy eseménynek, ami a gyermek (vagy édesanyja) számára: drámai (komolynak érzett), váratlan, elfogadhatatlan, aminek átmenetileg nincs megoldása és amivel kapcsolatban magába fojtja az érzelmeit.

A harántcsíkolt izomszövetek bénulása funkció kimaradás, nem jár együtt szövetcsökkenéssel, sorvadással. Javaslom, hogy alaposan tanulmányozzátok át ennek a témának az elejét. Az arc esetében ugyanerről a konfliktusról van szó (a gyermeké vagy az édesanyáé), valami, ami elől arccal szeretne kitérni, például "lejáratnak, nevetségessé tesznek, az arcomba üvöltenek és szeretnék kitérni". Az is ide tartozik, ha egy pofon elől szeretne menekülni a gyermek.

Bénulás a KA és MUA szakaszokban jelentkezhet, az EK-ben izomrángást lehet tapasztalni, a MUB szakaszban fokozatosan visszatér a mozgatási funkció. Jobb kezes gyermek esetében a test bal felén megnyilvánuló elváltozás anyával kapcsolatos, a jobb felén pedig partnerrel, kortárssal (ebbe a kategóriába tartozik az apa is). Ha a bénulás huzamosabb ideig fennáll, elképzelhető, hogy a gyermeket a környezetében egy vagy több dolog is a konfliktusára emlékezteti. Ezen a vonalon érdemes elindulni. Üdv, Virág

danae

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #17 Dátum: 2016. Július 05. - 16:38:37 »
Sziasztok!

Utolsó reménysugár ez a fórum:)

A  véleményeteket szeretném megkérdezni. Szklerózis multiplexes betegnek diagnosztizáltak.
Hatalmas lelki (egzisztenciális) trauma ért, ami gombócérzéssel kezdődött a talpakban. Lúdtalpbetétet írtak fel, ami természetesen nem segített. Akkor biztosan pszichésen van.
Ezután antidepresszánsokat, szorongáscsökkentőket írtak fel, amikről több mint durva volt lejönni.
A neurológián kivizsgáltak.

A kezelőorvosom kíméletlen prognózisa volt a következő sokk. 
Miután ecsetelte a hátborzongató kilátásokat szklerózis multiplexben, (aminek a helyességében a mai napig kételkedem). De az tény, hogy az  sm diagnózis kíméletlen kimondása óta csak a falakba kapaszkodva tudok csak járni.
Nagy érdeklődéssel figyeltem fel a biologikára. Semmiféle gyógyszert nem szedek, állapotom stagnál. Szerintem most lehetek a „megoldási” szakaszon túl, 2 hét remegést követően izomfájdalmaim vannak a lábaimban. Ezt jól értelmezem?
Van ebből a betegségből kiút?

Szerintetek leszek-e még valaha járóképes?

tünetek:írás- és alkalmi beszédzavar, járászavar.

A gócaim: extracerebrális liuorterek enyh én tágultak  jobb cerebrális féltekében 2 elmosódott, a középső hídkarban 1 jól körülírt T2 és FLAIR hyperintens 8mm góc látszik. 
Jobb oldalon a fehérállományban egy  6mm-es,  és jobb oldalon egy  4mm-es és egy 9x3 mm góc látszik.
 Iscatemiás károsodás, térfoglalásra utaló jel nincs.
 Kontrasztanyagra a gócok halmozást nem mutatnak

vérképben eltérés nincs.  Oligoclonális gammopátia normális. Likuor:inratekális humorális immunreakció enyhe jelei.

DIAGNÓZIS: szklerózis multiplex

Köszönöm szépen, és reménykedve várom a válaszotokat!

danae

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #18 Dátum: 2016. Július 19. - 15:35:16 »
Kedves Danae!
Igen, én ismerek olyan asszonyt, aki kijött a SM-ből! Miért ne tudnád Te is megtenni!? Neki a sok-sok (kineziológiai) oldás segített, mert egyértelmű, hogy a tüneteid lelki eredetűek, ezt Te is jól látod!
Az SM kialakulása az érintkezés/elhatárolódás konfliktusból származik. A leletekben a fehérállományt említed, ami viszont önbecsülés letörésekről mesél.  Azt gondolom, hogy az SM hatására felerősítetted az önostorozást.
Ettől kezdve viszont nemcsak az érintkezés témáját kell rendezned, hanem az önbecsülést is górcső alá kell vetned!
Igen, lehetséges, hogy MU-ban vagy, de légy magaddal türelmes, és kérj segítséget a környezetedtől, ha szükségét látod!
Minden jót kívánok!
Orlik Ilona

danae

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:harántcsíkolt izomszövetek bénulása
« Válasz #19 Dátum: 2016. Július 19. - 15:59:44 »
Kedves Orlik Ilona!

Köszönöm szépen a reményt, és a válaszodat! Nagyon tisztán látod a helyzetemet!

köszönöm, köszönöm!

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Sexy teen photo galleries
« Válasz #20 Dátum: 2021. Október 16. - 04:57:02 »
Hot teen pics
http://chateaugay.german.porn.alexysexy.com/?tatiana
 mp4 free porn psp download bloopers adult porn xxx lesbian 60 s porn free mobile porn gallery lesbian paris hillton porn pics