Szerző Téma: izomrángás, izomremegés  (Olvasták 7081 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
izomrángás, izomremegés
« Dátum: 2010. November 26. - 20:49:28 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:izomrángás, izomremegés
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 20:50:55 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:izomrángás, izomremegés
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 20:51:02 »
asd

sandorrelax

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:izomrángás, izomremegés
« Válasz #3 Dátum: 2018. Február 22. - 11:39:19 »
Mi lehet a lelki háttere a Kennedy betegségnek? (bulbaris-spinalis)
Ha egyáltalán ez betegség... (Nekem elmúlt két éve valamiért, de egy ismerősömnek hosszú évek óta van). Szerintem nekem azért múlhatott el, mert "leépítettem" nagyanyámat, aki folyton beleszólt az életembe. :D

Itt van két YouTube video erről (comb és váll rángatózik magától):

Megvan a Biologika könyvük, bár én csak amatőr szinten érdeklődöm, és nem találtam benne erről információt .
Köszönöm előre is a segítségüket.

Sándor

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:izomrángás, izomremegés
« Válasz #4 Dátum: 2018. Február 23. - 15:59:07 »
Hello!

Az izomrángás már  a megoldás utáni szakasz epileptokrízisében jelentkezik.

A beazonosítás megkönnyítésének érdekében azt is jó tudni, hogy ha az illető jobbkezes, akkor anya/gyermek konfliktus esetén a bal oldalon jelenik meg az elváltozás (ebben az esetben a rángás). Partner/kortárs-hoz kapcsolódó konfliktus esetén pedig a jobb oldalon jelenik meg.

Bal kezes illető esetében pedig pont fordítva van. Az anya/gyermek konfliktus jobb oldalon, a partner/kortárs pedig a bal oldalon produkál elváltozást.

Ezenkívül idegyűjtöttem információkat, amik remélhetőleg hasznosak lehetnek:

Harántcsíkolt izomszövetek (izommozgatási funkció csökkenés, izombénulás)

Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus, elmozdulással, meneküléssel kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: egy „lehetetlen helyzettől” való elhatárol(ód)ás, elszakadás. Elválasztási konfliktus mozgással, elmozdulással kapcsolatban. Legszívesebben elfutnék, de nem tudok menekülni (lábak), nem tudok védekezni, hárítani, kapaszkodni (karok), lerázni (kezek), kitérni (törzs és hátizmok). Úgy megnéznék valamit, de nem engedik/nincs hozzá jogom (szemhéj). Nem tudom, hogy mozduljak, ne mozduljak, ez az egész döntéshelyzet nemkívánatos. Rám telepszik a rokonom, és nem tudok tőle megszabadulni, elmenekülni, nem tudom lerázni, elhárítani. Nem tudok az anyám kínos, nyilvános megszégyenítő, bántó beszólásai elől kitérni (elhajolni). Nem tudok valakit kezelni, lekezelni.

K.A. szakaszban: izomrostok vagy izomkötegek mozgás bénulása, izomgyengeség. Nem jár fájdalommal, ha rövid ideig tart, nem jár együtt szövet-leépüléssel. Betegség-nevek: motorikus paralízis, mozgásbénulás. Ha a bénulás együtt jár lokális izomsorvadással, az két különböző konfliktus tünete egy időben, 4.1.7.

M.U. szakaszban: az A-utószakaszban a bénulás még fokozódik (agyi reléközpont ödémásodása miatt). Az epileptokrízisben ún. epileptikus, epilepsziás roham, tonikus-klonikus görcsök, rángatódzás, izomremegés, ami könnyen visszaesést okozhat annál, aki nem tudja, mi történik vele. A B-utószakaszban fokozatosan visszatér az akaratlagos mozgatás funkciója. Betegség-nevek: mozgásbénulás, epilepszia.

Az elváltozás biológiai értelme: hullareflex (halottnak tettetési reflex), a mozdulatlan, döglött élőlényt nem bántja, ott hagyja a támadó ragadozó.

Itt egy videó is ami hasznos lehet: