Szerző Téma: Egyensúlyzavar, szédülés  (Olvasták 20979 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Egyensúlyzavar, szédülés
« Dátum: 2010. November 26. - 13:45:42 »
Szerv Atlasz lapkód:  5.1.16.   5.1.B.   5.1.G.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 13:45:50 »
Titubation: egyensúlyzavar, egyensúlyvesztés, szédülés, bukdácsolás
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus
Érzelmi tartalom: Eleséssel, zuhanással kapcsolatos konfliktus. "Félek, hogy elesek. Elestem, vagy láttam, hallottam valakit zuhanni, elesni."

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 23:57:23 »
Esettörténetek a témában:
   - egyensúlyzavar, szédülés - írta: H. Éva
ellenőrizte: m819d

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 25. - 23:30:07 »
Esettörténet:
     egyik barátnőm fia (23 éves, jobbkezes) egyik reggel arra ébredt, hogy forog vele a világ. A szédülés még kb. fél percig eltartott, majd ez öt nap múlva megismétlődött. A következő két napban a szédülést hányinger is kisérte. Később, tünetmentes napok után egyre ritkábban tértek vissza a panaszok, főleg akkor, ha valami nehéz tárgyat emelt.

Előzmények:
    a fiatalember 16 éves hugát egy súlyos lovasbaleset érte, (koponyatörés, agysérülés, majd agyműtét, bizonytalan prognózissal. Kérdés volt, hogy egyáltalán túléli-e.) Túlélte, köszönhetően a megfelelő időben történt, szakszerű orvosi ellátásnak de amikor néhány nap múlva magáhoztért a kómából, erősen mániás tünetei lettek.

Állandóan menni akart, de nem állt meg a lábán, nem fogta fel, hogy mi történt-történik vele, ezért a kórházban bekábitották és kikötötték kezét-lábát az ágyhoz. A kislány egész nap könyörgött, segitségért kiabált, ezért a család úgy döntött, hogy a barátok segitségével naponta kétóránként, kettesével, egymást váltva sétáltatják.

Ez nehéz feladat volt mert a lány nem tartotta magát (60 kg), és a fején lévő műtéti hegre is vigyázni kellett. Később a család saját felelősségére hazavitte, és ezzel még nagyobb felelősség hárult a bátyjára is.

A fiatalember elszenvedett egy belső fület érintő, eséssel, zuhanással kapcsolatos konfliktust, ami közel két hónapig tartott. Amikor a huga már biztonsággal közlekedett megoldódott a konfliktusa ezért az "A" utószakaszban és az epileptokrízisben jelentkeztek a fent emlitett gyógyulási tünetek. Később, néha nehéz tárgyak emelésekor (a "sínek" hatására) rövid időre vissza-vissza esett a konfliktusba, de néhány hónap után ez is teljesen megszűnt.
Ma már mindketten jól vannak.

Ebben az esetben a belső fület érintő konfliktus tipusa: elválasztási, elhatárolódási konfl.
Az érzelmi tartalom: eleséssel, zuhanással kapcs. konfl. "Félek, hogy elesek. Elestem, vagy láttam, hallottam valakit elesni."

Súlyosabb konfliktusnál, a szédülés, lateralizálás már a konfliktus-aktív szakaszban is megfigyelhető, ebben az esetben csak a megoldás után volt észlelhető, feltűnő.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 26. - 23:07:53 »
Szia Éva! Köszönjük szépen! Elmélkedtem kicsit rajta, én a B lefutástípusra tippelek...


Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 29. - 01:31:35 »
Kedves Éva!

Sokat tanultam az esettörténetből, köszönöm!

Mi a véleményed a tériszonyról? Régen emeletes házban laktam, gyakran megszédültem, amikor kihajoltam az ablakon. Ezek szerint a tériszony nem is a mélységtől van? Hanem attól, ha félek, hogy kiesek az ablakon és lezuhanok? Ha nem félnék a leeséstől, akkor a szédülés is elmúlna?

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Adriana

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 30. - 23:23:42 »
Kedves Adriana!
A leeséstől, zuhanástól való félelem valóban kiválthat szédüléses tünetet. Előzmény lehet egy, vagy több régi (akár gyermekkorban történt) eséssel, zuhanással kapcsolatos trauma is, vagy egy intenziven átélt filmbeli élmény..
Javaslom, hogy keresd meg, próbáld megoldani az eredeti konfliktusodat valamilyen általad elfogadott módszerrel.
Üdvözlettel: Hussein Éva

Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #7 Dátum: 2011. Március 31. - 19:45:18 »
Kedves Éva!

Köszönöm elgondolkodtató válaszodat.

Emeletes házban laktam, a terasz nem tűnt valami biztonságosnak. Gyakran éreztem úgy, hogy bármikor leszakadhat alattam.

Szerintem a lakás rossz állapota miatt éreztem így, amit a lakótársaim is gyakran szóvá tettek. Igyekeztem elkerülni a teraszt, de a szédülés megmaradt, ha kinéztem az ablakon. Lehet, hogy a lakás volt a sín.

Ezt a konfliktusomat már megoldottam azzal, hogy elköltöztem onnan. A szédülés is megszűnt, látszólag minden ok nélkül. Ma már nem okoz problémát a magasság, de szeretném tudatosítani magamban a konfliktusomat, nehogy később visszaessek.

Köszönöm, hogy ebben a segítségemre vagy és megerősítesz a hozzászólásoddal.

Üdv és minden jót,
Adriana

voodoochile

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #8 Dátum: 2011. Július 18. - 11:54:27 »
Sziasztok !
Segítségeteket kérném saját tüneteim megfejtésében, mert nem boldogulok vele!
Az első eset 4 évvel ezelőtt volt, az akkori megelőző körülményekre tán már nem pontosan emlékszem.
De múlt héten az eset megismétlődött és az volt a "vicces", hogy amikor benne voltam tudtam, hogy ugyanolyan hosszú ( 2 nap) lefolyásra számíthatok. Az eset:
Aránylag hirtelen jelentkező rettenetes szédülés, egyensúlyzavar. A két nap alatt rohamszerűen többször megismétlődött, ilyenkor hidegrázás kísérte, senkinek sem kívánom. Csak az első alkalommal volt hányás, az is inkább csak azért, mert kénytelen voltam autóba ülni és az felforgatott. Vérnyomásom, pulzusom és vércukrom normális értékekeket mutattak. Mérgezés, mechanikai elváltozás kizárva, erről nyaki röntgen, chiropraktika, jóga biztosít. Fejfájás egyáltalán nem jelentkezett. Fülcsengés a krízis alatt (mert gondolom ez egy EK tünet lehet) egyáltalán nem volt, előtte lévő időszakban (pár hónap) elvétve, 5-30 másodpercig. (Erre is csak inkább azért figyeltem, mert GNM ismerettel próbálok mindenre figyelni ;) )
A belső fülre vonatkozó leírás/magyarázat nem felel meg az esetemnek, az érzelemtartalmat sem gondolom rám vonatkozónak (bár szinte akármelyik más szervre vonatkozóban felismerhetem magam, de ez ugye nem DHS). Szervi vonatkozásról nem tudok, nem érzek fájdalmat/elváltozást. Sem a tünetek előtt, sem utána nincs a normálistól eltérő mennyiségű vizeletkiválasztás.
Vajon mely szerveknél lehetséges ilyen EK tünet? Milyen hosszú aktivitás lehetett itt? (Egyáltalán vége van vajon?) Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
üdv Csaba

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #9 Dátum: 2011. Július 18. - 23:20:05 »
Csaba, köszönöm, hogy megosztottad az esetedet. Megtennéd, hogy megírod, mi volt a konfliktusod, ha megtalálod?

Meglátásom szerint több lelki tényező is szóba jöhet. A hidegrázás, hirtelen rosszullét epileptokrízis-tünet, ezen kívül erősebb-gyengébb szédülés is jelentkezhet általános krízistünetként (több különprogramnál is). Erőteljes fejfájás jellemzőbb akkor (a MU szakaszban), amikor a konfliktus hirtelen, nagy intenzitással csapott be, a lassan, nem túl nagy intenzitású konfliktusoknál van ideje tágulni, alakulni a környező agyszöveteknek (tehát a góc szépen, komótosan beletágul az agyszövetbe, míg intenzív konfliktusnál mintegy belerobban).

Minél kevésbé intenzív egy konfliktus, annál nehezebb beazonosítani. Amíg egy közeli hozzátartozó halálát könnyebb felidézni és beazonosítani, addig nem biztos, hogy napok, hetek távlatából emlékszünk rá, ha a postán bevágják előttünk az ajtót, és közlik pénteken, hogy jöjjünk vissza hétfőn. Ilyen esetben az érzelmi tartalom nem mindig egyértelmű, különösen akkor, ha az érintettnek nem sok tapasztalata van még egy adott különprogrammal, és nem látja át, hogy EZ az érzelem AZ az érzelem. Ez igényel némi gyakorlást.

Személyes tapasztalatom szerint egy 2 hónapos KA szakasz 2 hónapig tartó MU szakaszában az EK (az igazán durva napok, igazán durva tünetekkel) 3 napig tartott, vagyis 3 nap a 60 napból, ez a MU szakasz 5%-a és még ugyanennyi volt nagyon kellemetlen, de nem olyan vészes, mint a krízis maga. A krízis lefutása attól is függ, hogy az ember megadja-e a testének azt, amire szüksége van a regenerálódáshoz. Szintén tapasztaltam, hogy ha lefeküdtem pihenni, könnyebb volt átvészelni, míg, ha dolgoztam, kegyetlenül megkínzott. Krízis idején autót vezetni tehát egyáltalán nem biztos, hogy biológiai szempontból optimális...

No de lássuk az ötleteimet a lelki konfliktusra vonatkozóan...:

1.) Belső-fül különprogram, pl. egy olyan érzelmi tartalommal, hogy "nem tudok talpon maradni" (átvitt értelemben is, pl. munka).

2.) Olyan különprogram, aminek az agyi reléközpontja közel van a belső fül / egyensúlyközpont reléközpontjához, így a góc kiterjed rá. Ilyen pl. az entodermális középfül reléközpont is, ami a jobb oldalon a gyomor, máj relékkel, a bal oldalon a vastagbél relével van átfedésben, ezért a középfül gyulladásos esetek egy részénél hányást, másik részénél hasmenést figyeltek meg.

3.) Más különprogram epileptokrízise. Ismerek olyat, akinek hipofízis előlebeny különprogram MU szakaszában jelentkezett alkalmanként erős szédülési, egyensúlyvesztési rohama. Mivel hosszú időn keresztül tartó VEKA-ról volt szó, a Roberto által felvázolt kép szerinti D lefutást tapasztalta. Minél több visszaesés van a konfliktusba, annál tovább tart és annál intenzívebb a krízis.

Ezek és a Szerv Atlasz alapján (agyi reléközpontok elhelyezkedése) lehet érdemes átgondolni, mi lehetett a lelki konfliktus. Üdv, Vadvirág

voodoochile

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #10 Dátum: 2011. Július 19. - 13:31:04 »
Szia Virág!

Ha megtalálom megírom, persze. Ha megtalálom. Ahogy írtam sokféle érzelemtartalom volt/van bennem az önértékeléstől kezdve, birtokbosszúság, a környezetemmel kapcsolatos izoláció, védelmi sémák, nem akarom hallani, stb. A lényeg ugye, hogy mikor melyik teljesíti a DHS kritériumokat. Sok esetben szervi elváltozásaimnál (pl. birtokbosszúság, BK, vezérhím) egyértelmű volt a képlet, jól visszakövethető minden.
Most csak tapogatózom és DHS-t, ami hú b...g effektust váltana ki nem találok. Esetleg annyi, hogy a megelőző héten voltunk egyet nyaralni, tehát azt gondolom, ott lejöhettem valamiről. így ugye kb. 2-3 héttel azelőtti DHS-t kellene keresni, de semmi extrát nem találok. Ráadásul nem gondolom (bár lehet hogy így van), hogy egy 2-3 hetes konfliktusnak 48 órás EK lefutása lenne. Esetleg persze ha VEKA... Na mindegy, ha villámcsapásként belém hatol a felismerés, természetesen megírom.

kösz az együttgondolkodást  :)

Szútra

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #11 Dátum: 2012. Május 16. - 20:59:10 »
Kedves fórumozók, várom bárki válaszát, aki tud tanácsot adni.
A GNM-mel épp hogy csak ismerkedem, megpróbálom megérteni a szisztémáját.
A következő a szédüléses problémám: 2009-ben Indiában voltam egy jóga ashramban. Nagyon szép, tartalmas, felemelő program volt. Egyik éjjel arra ébredtem, hogy rettenetesen szédülök. Nagyon megijedtem, mi baj ért ebben a távoli országban. A helyi orvos megnyugtatott, hogy valószínűleg kiszáradás okozta, sok vizet kellett innom. De a szédülés nem múlt el, és a hazaérkezésem után is megmaradt, hónapokig. Orvoshoz nem mentem vele, az internetről okosodva BPPV-t diagnosztizáltam magamon, amit magyarul jóindulatú helyzeti szédülésnek neveznek. A lényege az, hogy az egyensúlyszervben a helyzetünket apró kalcium-kristályok jelzik az agy felé. Rendellenes esetben több kristály összetapad és összevissza csapódik, borzalmas szédülést okozva. A kristályokat egy Epley-manővernek nevezett "fejtornával" szét lehet rázni, vagy kivezetni a félkörös ívjáratokból. Maga a torna szörnyű, mert a szédülést "provokáljuk" vele. Ha sikeres az Epley, akkor a szédülés hónapokig nem jelentkezik, de aztán újra... az orvostudomány gyógyíthatatlannak tartja.
Mivel már nagyon régóta úgy gondolom, hogy minden betegségnek lelki oka van, megpróbáltam rájönni, nálam mi okozta. Eddig nem volt tippem. Most, hogy az előző hozzászólásokat olvastam, van egy sejtésem, és nagyon örülnék, hogy ha van valaki, aki ért GNM-hez, ezt megerősítené, vagy cáfolná. Ebben a jóga-ashramban, ahol voltam, nem a köldökünket nézegettük, hanem nagyon keményen dolgoztunk kora reggeltől estig. Egy ünnepség keretében a guru több ezer szegény embernek adott ajándékot. Ezek nehéz csomagok voltak, amelyet nekünk kellett adogatni, hordani. A munka nagyon fárasztó volt, néha úgy éreztem, nem bírom tovább, de nem álltam ki a sorból, tudtam, hogy akkor másra több munka hárulna.
Elképzelhető, hogy ez váltotta ki a BPPV-t: "Nem tudok megállni a lábamon, olyan fáradt vagyok." Vagy régebbi okot kellene keresnem?
Még egy érdekes tapasztalat ezzel kapcsolatban: Az Epley-manőverre nagyon nehéz rászánni magam, hisz az addig kellemetlen szédülés rettenetes szédüléssé fokozódik, és többször el kell végezni, mielőtt elmúlna. Egyszer kitaláltam valamit: úgy döntöttem, élvezni fogom az Epley-t. Erősen elképzeltem, hogy egy körhintán ülök, boldog vagyok, nevetek, élvezem a szédítő körhintát. A szédülés azonnal elmúlt és több mint egy évig nem jelentkezett ;D! De sajnos újra előjött. Mostanában nincs erőm az Epley-t végezni, inkább tűröm hónapok óta a szédülést.
Nagyon nagy segítség lenne, ha tudna valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a NGM segítségével végleg megszabadulni a BPPV-től.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #12 Dátum: 2012. Június 16. - 23:22:47 »
Üdvözletem! Az ashramban történt szédülési rohamot egy korábbi elesési, lezuhanási, lecsúszási félelmi konfliktus generálta. Ami azóta van, lehet a tünetek miatti ördögi kör.

Az egyensúlyzavartól, szédüléstől, szédelgéstől, vertigót nem értő emberek, akik nem tudják, hogy mi történik, megijedhetnek, és oda-vissza kapcsolgatással egyre gyakrabban lesznek tüneteik, és egyre jobban meg vannak róla győződve, hogy valami bajuk van, ami miatt eleshetnek, elcsúsznak, megütik magukat, stb. Az ördögi kört úgy lehet megtörni, hogy mindent lajstromban veszünk, ami az érintett életében jelen van, vagy nem rég volt, aminél a téma ez (amit itt is és fent is kifejtettem). Ha tuti biztos az illető érti mi történik, és nem parázik a szédelgés, egyensúlyvesztés miatt, (és nem dolgozik már pl. magas, veszélyes helyen) akkor tuti biztos kifut a különprogram.

Arról nem szabad megfeledkezni, hogy az utolsó konfliktus után még jön egy szédelgés roham, ami órákig, napokig is eltarthat. Nem szabad ezen (nyugalom szempontjából) megborulni, mert ha sikerül megállni, hogy féljünk tőle, vagy kiakadjunk rajta, akkor ez az utolsó. Utána néhány hét, vagy néhány hónap, és tökéletesen visszatér az egyensúly funkció. Maradandó egyensúly-rendszer-meghibásodás normál hétköznapi szokásos konfliktusoknál hosszú idő alatt alakul ki (akár 10-15 év) az agyi relék sokszori hegesedésének funkciókárosodása miatt. Az legalább nem jön össze egykönnyen.

A "Nem tudok megállni a lábamon, olyan fáradt vagyok."-ban, ha benne van, félek, hogy elvágódom és megütöm magam - akkor igen. Egyébként nem valószínű.

A fejforgatós, fejlóbálós gyakorlatokat nem ajánlom, mert a szervi részre gyakorolt jótékony hatása (a félkörös ívjáratok folyadékának mozgatása) csekély. Az agyi ödéma heves mozgatása, a túl sok folyadékbevitel, és netán pont krízisben a fejünket össze-vissza-mozgatni, lehajolni, (a fejben vérnyomást fokozni - feji ortosztatikus nyomás növekedés) VESZÉLYES. A megoldás utáni szakaszban pihenni kell, a krízisben feküdni (és kapaszkodni az ágyba). (Olyankor az is kész körhinta.)

A gyakorlatokat az a korábbi téves szemlélet sugallta, amikor még azt hitték, hogy valami lerakódás van a félkörös ívjáratokban.
(A szédülés tünetet azonban konfliktus hatására bekövetkező agyi lézió okozza.)

Divertiti

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #13 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 20:54:37 »
Üdvözlök Mindenkit!

35 éves nő vagyok, 1 hete bizonytalanul szédülök. Kezdek pánikolni mert nem múlik. Nem tudok vezetni, nem tudok dolgozni, gyerekemet normálisan ellátni. Nagyon fáradékony vagyok.
Neurológus nem lát objektív tüneteket.... MR sokára lesz...
 6 éve Meniere-t diagnosztizáltak, de az most nem olyan jellegű szédülés.

Tud valaki ötletet adni milyen irányban gondolkozzak?

Köszönöm,
D.Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #14 Dátum: 2014. Október 21. - 20:34:04 »
      Valkó mai, http://gnmforum.hu/index.php?topic=536.msg5585#msg5585 (Re:110 mozgásbénulás, motorikus paralizis MA) témánál feltett kérdésére válaszolok itt. Így szólt a kérdés: "... Következő tünet érinti a pajzsmirigyet meg a középfület egyensúly probléma hányással kisérve itt már nincs olyan javulás .majd rövid időn belül a szemen kettős látás jelentkezik fel erősítve az egyensúly zavart.Most érzem azt kizökkentem a megértés fázisából.Most jól esne egy kis megerősítés."
   
      Az egyensúlyzavar a belső fület, pontosabban a félkörös ívjáratokat érintő különprogramban az elejétől az epikrízis végéig tartó tünet. E különprogram beindító konfliktusának (és egyúttal a visszaejtő konfliktusnak) az egyik lehetséges érzelmi tartalma többek között: a biztos támpont elvesztése, illetve az ettől való félelem. Ezt itt a szó szoros értelmében kell venni, vagyis a látással összefüggésben, tehát itt a szimbolikus értelmezést mellőzni kell.

      Nekem ebben az évben zajlott le egy ilyen folyamat. Mondhatom, 6-7 éves állandó GNM-es gyakorlati felhasználóként bizony feladta a leckét a jelenség. Sokáig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehet az, hogy a látással összefüggésben hallószervből kiinduló jelenséget tapasztalok. Kezdődött azzal, hogy internetezés közben ha túl gyors képelmozdulást, netán gyorsütemű frekvenciával villódzást láttam, akkor szédülési roham fogott el. És legnagyobb megrökönyödésemre akkor is előfordult, ha váratlanul, tapintással összefüggésben történt a biztos támpont elvesztése, pl. úgy, hogy valamit szilárdnak gondoltam, mielőtt megkapaszkodás céljából hozzáértem, de puhának, vagy instabilnak bizonyult. Tudni való, hogy ekkor még ezt az érzelmi tartalom-megfogalmazást: 'a biztos támpont elvesztése, illetve az ettől való félelem' még nem láttam ebben a formában. Vadvirágtól hallottam, vagy olvastam ezt a megfogalmazást, azonnal "leesett a tantusz". Érdemes beírni a Szervatlaszba a belső fül érzelmi tartalmai, 2. pontjának sorába (Szervatlasz 111. oldal), s javaslom is, hogy a következő kiadásban nyomtatásban is kerüljön bele.

      Nos a bevezetővel kissé összekeveredett a válasz Valkó azon kérdésére, hogy a látási problémája miért erősíti az egyensúlyzavart. Összegezve, tehát azért, mert a látásélesség csökkenése azt az érzelmet erősítette következménykonfliktusként (pontosabban a belsőfül különprogramjának aktivitását erősítő-elemként, vagy epikrízisből-visszaejtő elemként), miszerint veszélyben van(nak) a biztos támpont(ok) észlelése(i), ami(k) a mozgás közben az állandó egyensúly megtartásához szükséges(ek).

      Kiegészítem az előzőeket még azzal, hogy a kettős látás, az az úgynevezett távollátásnak a mellék-tünete, tehát azzal együtt lép fel, amit öregszeműségnek is neveznek (helytelenül, mert nem életkor, hanem konfliktus függő), vagyis a közeli éleslátási képesség egyre messzebbre tolódik. A biztos támpont elvesztését elindíthatja más, a tökéletes látást hátráltató szem-elváltozás is, mint ahogy a fent említett saját példámban, amikoris a monitor nézése váltotta ki a szédülési rohamaimat, ahol a villódzás frekvenciája véleményem szerint a szemem szemgolyó mozgató izmainak különprogramjában zajló epikrízisben fellépő szemgolyó-rezgés (szem-orvosi nyelven szem-teke-rezgés) frekvenciájával interferenciába léphetett (egymást erősítették).

      Most pedig ajánlok egy, saját, jó tapasztalatok által is megerősített megoldást, ami elsősorban, de nem kizárólag, a szem elváltozások helyrehozatalához előnyös (a különprogramok kifutását természetes módon támogatja). Ez pedig a napnézés gyakorlata: először ezzel a linkkel felkeressük a 'Szabadon Ébredők' honlapot : http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fszabadonebredok.info%2F&ei=YaVGVKWiLMvpaKXBgYgG&usg=AFQjCNFFh-oOS-fKX_4eslr1dFVYEbslvw&sig2=Q2H9B3Y0kzc3Au_Vlv-v0g&bvm=bv.77880786,d.d2s , majd az ottani keresőbe beírva a 'sungazing' szót, eljutunk a cikkhez (a címre kell kattintani a teljes tartalom megtekintéséhez). Most, a tavasszal elkezdett folyamatban, a napi 20 perc körüli napnézési időtartamoknál járok, s a kezdetben még enyhén meglévő szédüléses rohamaim teljesen elmúltak. A napnézés mellett a szemmozgató izmok rendszeres tornáztatása is erősen javasolt.

Valko

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:Egyensúlyzavar, szédülés
« Válasz #15 Dátum: 2014. Október 23. - 10:02:11 »
Köszönöm, válaszod :)
A nap energiáról ugyanez a véleményem mint neked én is gyakorolom ezt a tevékenységet és csak jót tudok mondani  :)

A szklerózis multiplexel kapcsolatban Vadvirág egyszer azt mondta tünetek szerint kell megvizsgálni mert ugye itt lehet motorikus izom gyengeség,bénaság,szemet érintő gyulladás ,agytörzset érintő gyulladás stb. mindegyik más más érzelmi tartalommal bír ,első hallásra nagyon bonyolult, de nem megoldhatatlan. Rádásul az ember segítséget is kap csak nem mindig vesszük észre ami ott van előttünk.

Üdv.:Valkó

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
sample essay on qualities of a good teacher
« Válasz #16 Dátum: 2020. November 30. - 06:10:52 »
Juan Allen from Davie was looking for sample essay on qualities of a good teacher
 
Jairo Newton found the answer to a search query sample essay on qualities of a good teacher
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
snowflower literary analysis
thesis on family planning methods
saving water is important essay
six steps to writing a research paper
sample cto cover letter
sports day at my school essay
resume references help
thesis of jabberwocky by kinsolver
server resume cover letter examples
therapeutic homework for depression
sales inside resume
starting an essay for college applications
social contract essay by locke hume and rousseau
resume sample teachers freshers
sat practice essay grader
template of cover letter for eductors
securities legal assistant resume
sat essay pet paragraphs
sample functional resume for accounting
resume tips for older adults
sean goggins dissertation
telemarketing jobs description resume
technical case study
sample essay on the bill of rights
resume manage vendors
sample cover letter security guard no experience
supporting academic writing among students and academics
sir walter scott critacal essay
sample research papers for science fair project
softball resume
sample essay freedom expression
technology support specialist resume
rhetorical analysis essay structure
storage shed business plan
template for free homework pass
t mobile resume example
samples of a persuasive essay
should college application essays funny
sample cover letter case management job
thesis pertains to psychology
thesis on the preface by edgar j goodspeed
seattle resume coach
sample software manager resume
sometimes suppressed and sometimes embroidered the life and writing of elizabeth robins 1862 1952 dissertation
resume vakansii ru
should you put a picture on your resume
sae young chung dissertation
school secretary cover letter
social science essay rubric
social science dissertations
technology in banking essay
siting websites of essays
teaching how to write research papers
studies coursework gcse help
roman god structures monika winter uni schweinfurt 631 edu 05 filmbay 56 essay 24 html
steps to starting a business plan
sample resume for vice principal position
safe driving habits essay
thesis 2 0 custom header
resume planning
sample us history dbq essay
sample macbeth essay questions
resume published articles
running head for apa format
ruth kowallis dissertation
same sex marriage thesis statement
richard bonczek thesis
sample email cover letter career change
the anwers to homework
south africa land of many faces essay
theonomic thesis
 
essay writing service
essay writing service
college paper writing service
type my essay
argumentative essay topics
do my essay
 
sample cover letter for us visitor visa
sample thesis outline paper
sample diet analysis essay
sujet dissertation
sample resume for nurses with no experience
school ghostwriters for hire usa
road not taken literary analysis
significance study thesis
shopping mall business plan ppt
sending resume in email format

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #17 Dátum: 2021. November 29. - 22:13:47 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #18 Dátum: 2021. November 29. - 22:17:05 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #19 Dátum: 2021. November 29. - 22:17:40 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #20 Dátum: 2021. November 29. - 22:18:12 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #21 Dátum: 2021. November 29. - 22:18:44 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #22 Dátum: 2021. November 29. - 22:19:20 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #23 Dátum: 2021. November 29. - 22:20:42 »
Hello. And Bye.

ceceliazn16

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 79807
Test, just a test
« Válasz #24 Dátum: 2021. November 29. - 22:21:29 »
Hello. And Bye.