Szerző Téma: 4. A mikrobák rendszere  (Olvasták 16382 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
4. A mikrobák rendszere
« Dátum: 2011. Január 07. - 16:19:22 »
A negyedik természettörvény:
a mikróbák (mikroorganizmusok: gombák, baktériumok, vírusok) ontogenetikus (csíralemez függő) rendszere.


„A negyedik természettörvény az, ami végérvényesen kiábrándít a régi orvostudomány félelmetes, babonás hiedelméből: miszerint a bacilusok megtámadnak, és áldozatul esünk. Kiderül, hogy nem vagyunk áldozatok, legfeljebb a saját tudatlanságunk és ignoranciánk (figyelmen kívül hagyásunk) áldozatai…”


Szerv Atlasz lapkód:   1.4.0.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
A Szerv Atlasz zöld hátteres része szabadon másolható, és akár
egyben letölthető: http://hd.szervatlasz.hu (1440 x 1080, .zip, 61 MB)
Projektorra optimalizált méret: http://svga.szervatlasz.hu (1024 x 768, .zip, 36 MB)

A fórum hozzászólások tartalma azonban jogvédett tartalom.
Felhasználhatósággal kapcsolatban lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)

Ugyanis még ezek a parányi élőlények is, szigorúan csíralemez-származáshoz igazodnak!

Ez azt jelenti, hogy minden csíralemeznek van saját specialistája, „szakmunkása”. A belső csíralemezből származó szöveteket mindig a gombák és a gombabaktériumok munkálják meg. A középső csíralemezből származó szöveteknél a baktériumok illetékesek, a külső csíralemezből származó szöveteket pedig, a vírusok állítják helyre.

Amikor a negyedik természettörvény is napvilágra került, lehetővé vált az ötödik természettörvény megállapítása.

(A vírusok létezése máig vitatott kérdés. A régi orvostudományban a vírusokat „rosszindulatú élőlényekként” tartották számon. A tudományos tény pedig, csak annyi, hogy ismernek néhány fehérje-részecskét, amelyek optimális környezetben képesek önmaguk másolására, vagyis képesek önmaguk reprodukcióit felépíteni. Életfolyamatot azonban nem folytatnak! Nincs anyagcseréjük, és nem lélegeznek!  Ebből kifolyólag, egy fehérje részecskére ráfogni, hogy rosszindulatú, kimeríti a babona fogalmát… A vírusok létezése mindmáig csupán feltételezés, a létezésükre csupán „más adatokból” következtetnek. Mivel a testünk számára ez a folyamat gyors és egyszerű, bizonyára ezért használjuk fel ezeket a fehérje-részecskéket a külső csíralemezből származó szervek helyreállításának, regenerálódásának folyamatában. Akárhogyis, a gyógyulási folyamat lezajlik nélkülük is, csak lassabban.)

safranydaniel

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 21. - 10:03:26 »
Miért van az, hogy antibiotikum szedésével bizonyos "betegségekből" hamarabb meggyógyulunk?

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #2 Dátum: 2011. Március 21. - 15:26:09 »
Köszönjük a jó kérdést! Az igazság az, hogy nem gyógyulunk meg tőle hamarabb. A tüneteket lehet velük befolyásolni. 

Az életellenes hatású vegyszerek a mikróbákra hatva megfékezik őket. Így nem tudnak az előírt "ütemben" dolgozni, kisebbek lesznek az ödémák, gyulladások, stb. de ez már az antibiotikum agyi gócra gyakorolt ödémalehúzó hatása miatt is van.

Vegyi anyagok a különprogramok idejét nem befolyásolják, maximum a tüneteket lehet vele machinálni, eltüntetni.

Ez lehet tünetenyhítő beavatkozás túlzott fájdalmaknál, nagyobb (ökölnyi) gyulladások esetében stb. MINDIG egyéni elbírálás alapján.

csubi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 21. - 16:10:10 »
És ne felejtsük el ha többször "ugyan abba a betegségbe" esnénk előbb- utóbb nem lesznek baktériumok,  amik elvégezzék a munkájukat egyszerűen  kiölik, vagy gátolják a szaporodásukat  -még ha a páciensnek gyomorfájdalma is van kiméletlenűl beszedetik velük a doxicilint pl :lyme kor esetében és nem 5 napig hanem hetekig + aztán még egy erős kúra ha a vérkép nem jó  ...az más kérdés hogy az amúgy is beteg gyomornak" jót" tesz ..
http://orvosilexikon.hu/module-News-display-sid-313.html

Ahogy Robertó irta egyéni elbirálás alapján de csak módjával  ;)yinyang

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 21. - 17:07:02 »
Sziasztok!

"Vegyi anyagok a különprogramok idejét nem befolyásolják, maximum a tüneteket lehet vele machinálni, eltüntetni."
Nem pontosabb így: a gyógyulási fázisban a szimpatikotóniát erősítő szerek csökkenthetik a tünetek intenzítását, de meghosszabbítják a gyógyulási fázist?

yinyang

Feri

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 48
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 21. - 17:43:28 »
Sziasztok,

szerintetek van olyan eset amikor mikroba  esetleg "okozhat" fertozest a 4 biologia torvenyt megcafolva? pld. Utazas kulfoldre? szunyog, kullancs csipes? Pld. baranyhimlo minden esetben egy elvalosztodasi konfliktus jelenthet? Mi van pld a tetanusszal? Oltani vagy nemoltani?

koszonom GNM es hozzaszolasoitokat

Feri

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 22. - 22:03:55 »
Tiszteletem, uraim! Köszönöm a hozzászólásaikat, a jó kérdéseket! Először yinyangnak válaszolnék.

"Vegyi anyagok a különprogramok idejét nem befolyásolják, maximum a tüneteket lehet vele machinálni, eltüntetni."
Nem pontosabb így: a gyógyulási fázisban a szimpatikotóniát erősítő szerek csökkenthetik a tünetek intenzítását, de meghosszabbítják a gyógyulási fázist?

Tökéletesen igazad van. A kérdés amire én válaszoltam a "hamarabb meggyógyulás"ról szólt.

Én általánosan fogalmaztam, és kifejezetten arra, hogy a vegyi behatástól függetlenül a lelki síkon lezajló folyamatok azok, amelyek alapvetően meghatározzák az elváltozások alakulását, intenzitását, időtartamát.

Senki ne várja azt, hogy a vagotóniában naponta öt kávét iszik, és hamarabb meggyógyul. A szerek a visszaeséstől sem óvnak meg. Sőt. Mindmellett tünetileg, közérzetileg ugyanis LÁTSZÓLAG valóban jobban lehet szerektől az ember, ám a vagotóniát ki kell heverni, azt nem rövidíti le.

Ha valaki rövidebb vagotóniát szeretne, akkor (ésszerű kereteken belül) ne fékezze a biológiai folyamatait, vackolja be magát, legyen aki ügyel rá vagy ellátja, és pihenjen, fogja vissza magát, töltsön minél több időt vízszintesben. (Stb.)

A te definíciódban a vegyi anyagok tárházából kiemeltél egy csoportot (a szimpatikotóniás hatású szereket), és arra vonatkoztatva leírtad az igazságot. Ezt a szálat boncolgatva, hadd szolgáljak még információkkal, mert egy fórumra frissen becsöppent olvasónak ez így önmagában nem biztos, hogy elég. Utána kell nézni, mi a szimpatikotónia, mi a vagotónia, mik a különböző szakaszok, mitől lesz egy szer "szimpatikotóniás" vagy "nem szimpatikotóniás",
a "nemszimpatikotóniás" azonos-e a "vagotóniás hatásúval"... stb.
Úgy érzem te GNM-ben már járatosabb vagy, innen fakadhat a szakmaibb megfogalmazás.

(Kérem aki olyan szóval találkozik, amit nem ért, vagy nem tudja a szakkifejezés jelentését, szíveskedjen utánanézni a félreértés elkerülése érdekében. Az újmedicinás szakkifejezésekre itt egy külön topic.)

Megjegyezhetjük azt is, hogy "A vagotóniát erősítő (nyugtató) szerek a konfliktusaktív szakaszban lecsökkentik a konfliktusaktivitás intenzitását, ezáltal fékezik a tünetek kialakulásának gyorsaságát. Mindemellett aktivitáscsökkentő hatásuk miatt gátolják a konfliktusok valós életben történő megoldását is."

(Ha az egyén a konfliktus megoldása helyett inkább a nyugtatót választja... az akkor már nem is a biológiai különprogramokról szól, és annak is valószínűsíthető a végeredménye.)

Mik azok a szimpatikotóniát erősítő szerek?

Bármi, ami fokozza a szimpatikus idegrendszer működését, az izgatószerek, melyek a nappali üzemmód irányába mozdítják el a lefutás-görbét. A C-vitamintól (aszkorbinsavtól) a kemoterápiás cuccokig. Hogy melyik az ami jobban hat, vagy specifikusan szinte csak arra hat (cortisol, ardenalin) más tészta. Az egyedi kérdéseket én átengedném annak, aki abban a témában kompetens, a vegyszerszakértőknek. Nekem az újmedicina az asztalom, a gnm, a biologika.

Rövid kérdésekre rövid válaszokat kérni-kapni itt is.

Amit a vegyszerekről az interneten el lehet érni, édeskevés, és laikus számára aligha érthető. Az alaposabb tájékozottsághoz, érdemes részt venni a Biologika Szabadegyetemen tartott Gyógyszertani alapok tréningen, amelyet a biológiai természettörvények tudatában, ismeretében tartanak. Olyan gyógyszerész tartja, aki 1986-ban szerezte diplomáját (25 éve), és azóta is a szakmájában van. Jegyezzük meg, amit ő tanít, az nem akadémikus tananyag (hanem a saját összeállítása), és nem "vészhelyzetmenedzselést" oktat, hanem általános ismereteket, és kiemelten fontos tudnivalókat a leggyakrabban szedett gyógyszertípusok mellé. Hogy azok a "hétköznapi szerek" amiket az emberek MOST szednek, azok milyen hatással lehetnek a biológiai folyamataikra, többek között a szimpatikus, vagoton (paraszimpatikus) idegrendszeri működésre. A hatásmechanizmust elmagyarázza a sejt belsejétől a komplex összett, kifejlődött emberi szervezetig. És az extra: kérdezni is lehet szinte bármit, a hölgy nem csak a gyógyszerészetben szakértő. Engem eddig minden alkalommal lenyűgözött. Témához kapcsolódik,
ajánlom szeretettel a téma iránt érdeklődők figyelmébe.

Gyógyszerészetről itt azért nem nyitunk fórumot vagy témát, mert arról máshol is lehet információt beszerezni, és aligha mellőzhető a személyes kapcsolat, kompetens és körültekintő gyógyszerészeti tanácsadás.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #7 Dátum: 2011. Március 22. - 23:27:36 »
Feri kérdezi: szerintetek van olyan eset amikor mikroba  esetleg "okozhat" fertozest a 4 biologia torvenyt megcafolva?

Ha csak nem jutnak mikrobák szervezetbe természetellenes módon, nagy mennyiségben, hogy hirtelen zűrzavart okozzanak, az végső soron mérgezés. "Fertőzés NEM TUD "kialakulni". A betegség konfliktusfüggő, és nem bacilusfüggő. Ha a konfliktus megoldódott, a megoldás utáni szakasz mikróbákkal, vagy nélkülük, de lezajlik.
Az is feje tetejére állította a régi hiedelmeket, hogy ezek nem azért jelennek meg, hogy megegyenek, hanem mert elbontják a daganatokat, és újjáépítik az elsorvadt szöveteket. A kétszakaszúság ismeretének hiányában a gyulladásokat megelőző folyamatokat egyszerűen figyelmen kívül hagyták, ha észre is vették, másnak diagnosztizálták, és nem hozták ezzel összefüggésbe. Pedig a megbetegedések törvényszerűen két szakaszból állnak.

A régebben fertőzésnek vélt tünetek kialakulásához szigorú feltételeknek kell teljesülni.
Lásd a védőoltásoknál.

Állítólag az ebola sem volt más mint egy rövid hatótávú biológiai fegyver. Nem veszem készpénznek mert nincsen rá bizonyítékom. Van viszont újmedicina... Az ebolánál felmerül a vérzéskonfliktus gyanúja... sőt az is lehet, hogy az ebola nem más, mint a "vérzéskonfliktus-járvánnyal" járól "tömeges vérzékenység-tünet"... Ennek is utána lehetne nézni, hogy ahol ebola volt, ott volt-e tömegpánik, és volt-e a nép száján, hogy "elvérzésbetegség terjed"...
Akkor ugyanis erre vezethető vissza. (lásd vérzékénység)

safranydaniel

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #8 Dátum: 2011. Március 23. - 14:32:22 »
Sziasztok!

Mi a helyzet az akadémiai orvoslás szerint allergiás megbetegedéseknél tapasztalt tünetegyüttessel,  ezeket sem ajánlatos "kezelni" a ma ismeretes szerekkel? Milyen konfliktus állhat ezek mögött, hogyan lehet ezeket feloldani?

Magam is rengeteget tüsszögök, viszket a szemem állítólagos pázsitfűallergia miatt áprilistól júniusig, mit tehetnék ez ellen?

 

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #9 Dátum: 2011. Március 23. - 20:04:29 »
Mi a helyzet az akadémiai orvoslás szerint allergiás megbetegedéseknél tapasztalt tünetegyüttessel,  ezeket sem ajánlatos "kezelni" a ma ismeretes szerekkel?

Dániel, mi, akik Új Medicinával foglalkozunk, semmilyen kezeléssel kapcsolatban nem teszünk ajánlást, sem nem-ajánlást. A tünetek intenzitásától és azok egyéni megítélésétől függ, hogy az ember igénybe vesz-e bármiféle beavatkozást vagy sem. Természetesen érdemes különbséget tenni pl. az orrnyálkahártya különprogramnál a légutak tisztítását segítő és a vegyszeres beavatkozások között.

Milyen konfliktus állhat ezek mögött, hogyan lehet ezeket feloldani?

Az mindig attól függ, hogy milyen szövet érintett az elváltozásban és mik az allergiás tünetek. Más-más konfliktus áll pl. a légutakat, a bőr felhámot vagy az emésztőrendszert érintő elváltozásoknál. Ezeket és azt, hogy mi a biologikus magyarázat pl. pázsitfű allergia esetén, kérlek, hogy az ennek megfelelő, "allergia" témánál (mindjárt létrehozzuk) beszéljük meg, ne itt a természettörvényeknél. Üdv, Vadvirág

Dr. Herczeg Andrea

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 254
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #10 Dátum: 2011. Március 24. - 21:42:25 »
Csak most kapcsolódom be a fórumban, sokáig nem voltam itthon. Gyógyszerészként azt látom, hogy az antibiotikumok, átmenetileg valóban csökkentik a tüneteket, úgy tűnik, mintha "meggyógyult" volna. Majd néhány nap, hét után kezdődik előlről, és akkor felírnak egy másik fajta antibiotikumot, majd az szélesebb hatásspektrumú más baktériumok ellen is hatásos. Ami igaz is, azokat is elpusztítja amire szükségünk van az "együttéléshez". Aztán végig lehet "enni" az egész antibiotikum palettát és mellékhatásként aztán a többi gyógyszert ami a máj, vese, gyomor stb károsodás "kivédésre" szolgál. Végül minden kezelés ellenére mégis túlélünk: a sok probléma felülírja az eredeti kiváltó konfliktust és csodák csodájára képesek vagyunk gyógyulni. Andrea

safranydaniel

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #11 Dátum: 2011. Március 30. - 15:39:05 »
Sziasztok!

Köszönöm a jó válaszokat!

Üdv: Dani

Feri

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 48
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #12 Dátum: 2011. Július 31. - 19:56:24 »
Sziasztok,

a mikrobak  a testben szimbiotaken dolgoznak a 4 termeszet torveny alapjan. Mit gondoltok ennek tukreben arrol a feltetelezesrol, hogy kulonbozo toxinokat is termelnek, pld a candidagomba elleni hadjarat  is ennek a kovetkezmenye? Na mar most ha szimbiota, akkor miert termel a test szamara veszelyes toxint? Vagy ez a munkajuk mellektermeke? Hol latjatok a mikrobak es pld a feherversejtek munkabeosztasat? Ki mit csinal a helyrealitasi fazisban? Sokan abban vannak, hogy a leukocitak a mikrobak ellen is harcolnak...

koszonom a meglatasotokat

Feri

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #13 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 15:45:34 »
Feri, nagyon jók a kérdéseid - elgondolkodtatóak és érdekesek. Íme, az én bio-logikus megközelítésem.

Mit gondoltok ennek tukreben arrol a feltetelezesrol, hogy kulonbozo toxinokat is termelnek, pld a candidagomba elleni hadjarat  is ennek a kovetkezmenye?

Elképzelhetőnek tartom, hogy a mikroorganizmusok tevékenysége közben vagy elhalálozásukkor toxinok keletkeznek. Bio-logikusan gondolkodva azonban, ha nincs konfliktus, nincs elváltozás, nem dolgoznak a mikroorganizmusok sem. Az tehát, hogy mennyi toxin keletkezhet ilyen esetben a konfliktustömegtől függ (mennyi ideig tartott, milyen intenzív volt a konfliktus).

Na mar most ha szimbiota, akkor miert termel a test szamara veszelyes toxint? Vagy ez a munkajuk mellektermeke?

Induljunk ki abból, amit sokszor emlegetünk is: az Anyatermészet nem hosszútávra tervezett az értelmes biológiai különprogramokkal, a cél, hogy rövidtávon rásegítsen vele a túlélésre - ugyanúgy, ahogy az sem természetes állapotunk, hogy együltő helyünkben megegyünk 15 kiló krumplipürét, akármennyire is szeretjük és kell az étel a túléléshez... ;)

A természetben nem normális állapot, hogy egy élőlény hónapokon keresztül konfliktus aktivitásban legyen, ez az ember sajátossága. Ebből kifolyólag a természetben ritka a súlyos elváltozás és ezáltal az intenzív mikroorganizmus aktivitás.

Ha túl sok toxin termelődik, az az ember önpusztító életmódjának következménye: megengedi magának azt a luxust, hogy hónapokon, éveken át megoldatlan maradjon a konfliktusa. Ennyi erővel megehetne együltő helyében 15 kiló krumplipürét is.

Hol latjatok a mikrobak es pld a feherversejtek munkabeosztasat? Ki mit csinal a helyrealitasi fazisban?

Meglátásom szerint a fehérvérsejtek szabályozzák a helyreállítási folyamatot: teret engednek a mikroorganizmusoknak vagy fékezik őket, ahogy a konfliktus lefutása előre meghatározta, minek kell történnie a helyreállítási szakaszban. Amikor kifut a különprogram, a szervezet megszabadul a fölöslegessé vált mikroorganizmusoktól: testünk hőmérséklete megemelkedik. Elképzelhetőnek tartom, hogy a takarítási folyamatra ilyenkor még a fehérvérsejtek is rásegítenek, pluszban. Egy dolog biztos: a folyamatnak értelme van.

Az is lehet, hogy teljesen más a szerepük, és pl. ugyanúgy, ahogy a mikroorganizmusokra ráfogták, hogy kórokozók, úgy a fehérvérsejtekre is ráfogták, hogy (a helyreállítási szakaszban) akadályozzák, likvidálják a mikroorganizmusokat.

Sokan abban vannak, hogy a leukocitak a mikrobak ellen is harcolnak...

Kalapáccsal a kezünkben sokminden szögnek tűnik, ami nem az. Ha az ember eleve azzal a hozzáállással vizsgálja a folyamatokat, hogy a mikroorganizmusok kórokozók, nem csoda, hogy arra a következtetésre jut, hogy élet-halál harc zajlik a szervezetünkben. Érdekes, hogy a természetben minden élőlény harmóniára törekszik, csak az embernek van úton-útfélen háborúzhatnékja.

Szeretettel ajánlom Dr. Molnár György riportját és mindazt, amit a tűzoltókról mond. Ő is ezt a kérdést feszegeti. Üdv, Vadvirág

syam

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #14 Dátum: 2011. Augusztus 22. - 05:20:10 »
Idézet
Ha csak nem jutnak mikrobák szervezetbe természetellenes módon, nagy mennyiségben, hogy hirtelen zűrzavart okozzanak, az végső soron mérgezés. "Fertőzés NEM TUD "kialakulni".

De pont ezt nevezik fertőzésnek. Valaki kapcsolatba kerül egy beteg emberrel, akinek a testében elszaporodtak a mikrobák, így nagy mennyiségben jutnak azok a szervezetébe, vagy megcsípi, marja stb. egy olyan élőlény, akinek a teste nagy mennyiségben tartalmazza ezeket.

Ha a méreg lehet kórok, és betegséget okoz, akkor a mikroorganizmus is kórok, ha mérgezést okoz. Attól, hogy átneveztük, még ugyanazt csinálja: megbetegít.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #15 Dátum: 2011. November 01. - 00:41:07 »
Helló Syam!

Egyáltalán mit nevezünk kór-oknak? Vagyis elváltozás-kiváltónak....
A mérgezés, baleset nem kór-ok, hanem mérgezés vagy baleset.

Nem nevezünk át semmit, de azért egy lapon se említsük azt, ami nem egy lapra tartozik.

Az új medicinában azt nevezzük kórnak, ami megbetegedés, tehát szöveti elváltozással járó folyamat. Legyen bármilyen enyhe, vagy jelentéktelen. A kifejezés-tisztázás mellett, én úgy látom, hogy itt a "testbe bejutás" és a "nagy mennyiség" a felvetésed fő indítéka.

Természetes úton módon (hacsak nem a táplálékkal juttatsz be nagy mennyiségű toxikus tevékenységű mikróbát a szervezetbe, pl. szalmonella) azok normál esetben, természetes módokon nem tudnak olyan mennyiségben (pl. rovarcsípéssel, vágással, horzsolással) bejutni, hogy kárt, vagy galibát okozzanak. (Az oltásokkal bejuttatott igazoltan betegségtüneteket kiváltó mikróbákat most hagyjuk figyelmen kívül. Mert az sem természetes "bejutás".) Mi a nagy mennyiség? Hát bizony ez is mikróba-függőn relatív. Nem beszélve a fertőzésnek feltüntetett biológiai fegyverekről, pl. ebola, lépfene, stb...

Az nyugtasson meg, hogy betegséget nem tudsz elkapni.

Ha valaki engem piedesztálra állítana, képes lennék meginni vagy a helyszínen pvc késsel felvágott nyílt sebembe kenni egy aidszes ember nyers vérét, a tbc-s felköhögött tüdődarabkáit, vagy akár egy bőrtuberkulózisos (leprás) ember szövetmaradványát beledörzsölni, vagy megenni.

(De csak tévékamerák előtt!, mert hobbiból nem csinálok ilyen gusztustalanságokat - a lepra speciell orrfacsaróan büdös. Nem egyszer volt már vele dolgom. Látatlanban megmondom az-e vagy sem, a szagáról. Sokszor órákat töltöttem ilyen emberek társaságában, zárt szobában.)

Miért? És hogy merném? Mert már sokszor megtapasztaltam, hogy nem tudom elkapni.
Bocs, ha illúzióromboló vagyok.

Ha a természetes elváltozásokat nézzük, konfliktus nélkül nincs elváltozás, nincsen hetekig tartó gyulladás.
Ami olyan gyakran félreértésre és ijedségre ad okot, az a felületes és hiányos megfigyelés, téves értelmezés.
(Konfliktus-aktív szakaszok figyelmen kívül hagyása, stb.)

A testünkben közel százmilliárd mikroorganizmus van, és közben kb. tízmilliárd saját sejt.
Ha a mikróbákat magunkból kipusztítanánk, két napig sem élnénk tovább.
Most akkor miről beszélünk? Ami a fertőzéseket, járványokat illeti - a látszatról, bizonyítatlan hiedelmekről.

Komáromi János

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #16 Dátum: 2019. Július 03. - 11:34:57 »
Sziasztok!
Általános iskolában biólógia órán hallotam azt hogy a fehérvérselytek megtámadják a mikroorganizmusokat!
Miért támadják meg a fehér vérsejtek, ha a mikoroorganizmusok csak segédmunkások a szervezetünkbe, miért nézik a fehérvérsejtek ellenségnek?
Vagy az orvosok ezt félreértették?

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:4. A mikrobák rendszere
« Válasz #17 Dátum: 2019. Július 03. - 22:55:57 »
Szia!

A Biologikában, legalább is a Szerv Atlaszban azt lehet olvasni, hogy a mikroorganizmusok addig nem kerülnek eltávolításra amíg szükség van rájuk. A mikroorganizmusok eltávolítására a gyógyulási (megoldás-utáni) szakasz végére mindenképpen sor kerül. Azt hogy a fehérvérsejtek is részt vennének ebben, azt nem tudom, legalább is a Szerv Atlasz erről nem ír, azonban maga a testhőmérséklet növelés által a szervezet eléri azt, hogy a mikroorganizmusok eltávolításra kerüljenek. Már eleve ahhoz, hogy dolgozni tudjanak egy viszonylag magasabb testhőmérséklet szükséges. Viszont az eltávolításukhoz még magasabb hőemelkedést, lázat eszközöl a szervezet. Annyi bizonyos, hogy az elváltozás (betegség) lefutások egy szigorúan agy által vezérelt folyamat, aminek értelme van. A mikroorganizmusok bár a segítőink, de mikor már nincs szükség rájuk, eltávolításra kerülnek.