Szerző Téma: GNM torvenyek es Tradicionalis Kinai gyogyaszat  (Olvasták 3021 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Feri

  • ***
  • *
  • Hozzászólások: 48
GNM torvenyek es Tradicionalis Kinai gyogyaszat
« Dátum: 2011. Január 30. - 18:48:52 »
Kedves GNMes baratok,
erdekelne a velemenyetek a tradicionalis kinai gyogyaszatrol a GNM 5 biologiai torvenyei tukreben. A kinai holisztikus megkozelites tobbek kozott. a pentagram elemeletere alapoz a betegsegek kezelesenel. A tema azert erdekel, mert kivancsi vagyok arra, hogy van-e kihatassa egy "erintett" szerv  stressz vagy gyogylasi fazisa valamilyen "partner" szervre a testen belul. Ha igen, akkor milyen?

Bemasolok ide pár mondatod:
A hagyományos kínai gyógyászat, holisztikus szemléletű gyógyászat amely az embert egységes egészként kezeli, feltételezi testének, szellemének és lelkének egyensúlyát. Nem csak  a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.
A kínai gyógyászat 5 alapvető szervet és annak körét külömbözteti meg. A következő szervekről van szó: szív, lép, tüdő, vese , máj. Minden ilyen szervhez tartozik egy másodlagos szerv ,és annak szélesebb köre. Ezekben a szervekben nem alakulhat ki fertőzési góc, vagy betegség anélkül,hogy a fő szervben ne lenne. Ez az ismeret elsősorban a betegségmegelőzés szempontjából nagyon fontos.
Szív - mellérendelt szerv a vékonybél
Lép - mellérendelt szervek a gyomor és a hasnyálmirigy
Tüdő - mellérendelt szerv a vastagbél
Vese - mellérendelt szerv a húgyhólyag
Máj - mellérendelt szerv az epe
A méregtelinítés terminólógiája szerint az ember akkor egészséges és védett minden civilizációs betegséggel szemben, ha ezeket a szerveket méregtelenítettük és nincs bennük fertőzési góc.


A GNM perspektivabol a szervek akkor hatnak  egymasra (negativan), ha az erintett  hameri goc kiterjed a mellete levo vezerlokozpontra az agyban, illetve valamilyen hatasmehanizmust a szervek kozott eltudok kepzelni az azonos  csiralemez altal. Mit gondoltok errol a temarol?

Feri

Roberto

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 942
Re:GNM torvenyek kontra Tradicionalis Kinai gyogyaszat
« Válasz #1 Dátum: 2011. Január 31. - 01:10:39 »
Szia Feri! Ez a téma, bár nekem nagyon is reális (bár sokat nem tudok róla) nekem bevallom kicsit bonyolultnak tűnt, amikor nézegettem.
Biztos meg lehet tanulni, és érdekes téma az is, mindemellett, ha a GNMmel (biologikával) akarjuk szintetizálni, összepasszintani az érintkezési pontokat, további konklúziókat levonni, (biztos nagyon nemes és izgalmas feladat) valszeg rengeteg munka. Ezt elemezni, tárgyalni, nem ennek a fórumnak a témája. Ha valaki megcsinálja, és jutott valamire, ami közzétehető, és bizony kíváncsi vagyok rá. üdv, rob

Levente

  • *
  • *
  • Hozzászólások: 10
Re:GNM torvenyek kontra Tradicionalis Kinai gyogyaszat
« Válasz #2 Dátum: 2011. Február 01. - 22:36:54 »
Kedves Roberto és Feri.
Belekezdtem a részletes tévedések kifejtésébe, ami a Feri által "bemásolt" pár mondatot illeti, de jobbnak látom simán megválaszolni, hogy NEM!
Mivel soha nem vegyültem bele a hozzászólásaimmal a témákba, így most sem teszem, mert kötekedésnek tűnne.
Az öt elem tanára (és nem öt szerv) épülő rendszer építő és csökkentő folyamatát egy hétvégi előadásban tudnám használhatóan átadni az érdeklődőknek. Természetesen az akupunktúrás pontoknak a "miért?"-jét is beleértve, amit nem nagyon oktatnak, csak táblázatokban meghatároznak és használnak a szakértők!
A lényeg, a "fából vaskarikát" sem jött össze még senkinek, így ez is lehetetlen.
Ja, hogy honnan vagyok ennyire biztos benne?
Roberto, Te ismersz.:-))
Négyéves főiskolai Su-Jok oktatáson és több száz konstitúció (nem konstelláció!:-)) kiszámításán vagyok túl amit a terápia alkalmazása követel egy adott panasz megszüntetéséhez.
Üdv,
Levente