Szerző Téma: Kezelések számokban (forintosítva)  (Olvasták 3566 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Kezelések számokban (forintosítva)
« Dátum: 2011. Április 04. - 02:22:02 »
Sajtófigyeléskor elengedhetetlennek tartom, hogy minden esetben vonjuk le az Új Medicinás tanulságot, hogy az idézett tartalmak ne csupán rendezetlen adathalmazt képviseljenek, hanem azokat célirányosan feldolgozva, lényegi információkhoz juthassunk.

Az Új Medicina ismeretével számos elváltozás, életveszélyes állapot elkerülhető, hiszen a kiváltó ok ismeretében tudjuk, mit kell tennünk azért, hogy a tüneteket elkerüljük vagy azok végérvényesen megszűnjenek. Ha az ember nincs tisztában a kiváltó okokkal, a tünetek újból és újból visszatérnek, amíg az egyén konfliktusa spontán meg nem oldódik. Egy új élethelyzetben kezdődik elölről.

Vajon mennyibe kerül az országnak (végső soron nekünk) a különféle szervi elváltozások kezelése? Megdöbbentő adatok!

1., A fekvőbeteg-ellátás keretében, bármilyen meglepő, de a combcsonttörés vezette a tízes listát 2010-ben, a majdnem 13 milliárdos költéssel, ennyit fizettek ki ugyanis az Egészségbiztosítási Alapból az érintett betegek műtéteire, illetve kezelésére. Egy évvel korábban, azaz 2009-ben ez betegség csak a negyedik lett, akkor 10,6 milliárdot emésztett fel a főleg idős korban gyakori baleset ellátása – tudtuk meg az OEP sajtóirodájától.

Bár a combcsonttörés baleset, melyre nem érvényesek a természettörvények. A csontok törésének kockázata viszont jelentős mértékben nő, ha az egyénnek van egy súlyos önértékelés letörése KA szakaszban, az érzelmi tartalom: "nem tudom végigcsinálni").

2., Az elmúlt évben minden nő rémálma, a mellrák volt a második legköltségesebb betegség, 2010-ben alig volt kevesebb a combcsonttörésre elköltött összegnél, míg az azt megelőző évben a 14 milliárdot is meghaladta az emlő rosszindulatú daganatainak kezelésére elköltött összeg. Magyarországon egyébként évente hét-nyolcezer új emlőrákos esetet regisztrálnak, a betegség minden hetedik nőt érinthet.

Az akadémikus orvostudomány egy kalap alá veszik a tejmirigydaganatot, amely egy gondozási, aggodalmi vagy vitakonfliktus KA szakaszában jelentkezik, valamint a tejvezetékrákot, amely egy elválasztási konfliktus MU szakaszában alakul ki, a konfliktus érzelmi tartalma: "már meg sem ölel, szeretném, ha közelebb kerülne hozzám, nem szeretném, hogy elszakítsák, eltávolodjon tőlem".

A mai világban az emberek egyre kevesebb időt fordítanak az emberi kapcsolataik ápolására, viszont egyre gyakoribbá váltak a viták, összetűzések. Elképzelhetőnek tartod-e, kedves fórum olvasó, hogy ezeknek az embereknek lehetnek ilyen konfliktusaik?

3., Szintén sokat költöttünk az agyi infarktus (stroke) gyógyítására, 2010-ben közel 12 milliárd forintba került a társadalombiztosításnak, míg 2009-ben "csak" az ötödik helyezést érte le az alig több mint 10 milliárdos kerettel.

Ha az érintett sorozatosan oda-vissza kapcsolgat a KA és MU szakaszok között (VEKA), bármely konfliktus esetén, a fokozott igénybevételnek köszönhetően az agyszövet maradandóan károsodhat, az erek elpattanhatnak. Nyugalom a hosszú élet titka.

4., A negyedik helyet a heveny szívizomelhalás szerezte meg 11,2 milliárddal 2010-ben, előző évben pedig második helyen szerepelt közel négyszáz millióval többel.

Ebben az elváltozásban a szívkamra harántcsíkolt izomszövete érintett a KA szakaszban, egy teljesítmény vonatkozású önértékelés letörés hatására: "nem bírok eleget teljesíteni, túl sokat várnak tőlem, kizsákmányolnak, kihasználnak".

Elképzelhetőnek tartod-e, kedves fórum olvasó, hogy a jelen gazdasági helyzetben sokan érzik magukat túlterhelve, kizsákmányolva?

5., Szinte hasonló összeget igényelt az örödik helyen álló atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés gyógyítása is (2009-ben azonban nem szerepelt a tízes listában).

Az érfalra akkor rakódik koleszterin, ha az érintettnek van egy enyhe önértékelés letörése hátráltatottság vonatkozásSal. VEKA esetén egyre több koleszterin rakódik az érfalakra, ezt nevezik az akadémikus orvoslásban érelmeszesedésnek. Az érzelmi tartalom béklyó-konfliktus: "kolonc van a lábamon, hátráltatva vagyok, le vagyok kötelezve, korlátozottak a lehetőségeim".

Magunk közt hívhatnánk hitel-konfliktusnak is... Sokkal beszédesebb elnevezés lenne, amely hamarabb rávilágítana a lényegre.

...folytatás következik...

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:Kezelések számokban (forintosítva)
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 04. - 02:24:00 »
...folytatás...

6., Hasonlóan szívbetegség végzett a hatodik helyen – közel 11 milliárddal –, mégpedig az idült ischaemiás szívbetegség. Ez a szívkoszorúér elmeszesedése okozta vérellátási zavart jelenti, amelynek következménye szívritmus zavar, szívelégtelenség, de akár szívinfarktus is lehet. Ez sem szerepelt az első tíz között az előző évben.

A szívkoszorúér akkor meszesedhet el, ha az érintetnek rendszeresen visszaeső (VEKA) birtokveszteség vagy nemi frusztráció konfliktusa van. Szívleállás jelenséget lehet tapasztalni az EK-ben, amennyiben a szívkoszorúér-artéria intima érintett az elváltozásban. Az, hogy a koszorúér elmeszesedésének következménye lenne a szívizom elhalása, feltételezés, amit soha, senki nem bizonyított. A koszorúér nem egyik napról a másikra záródik el, a környező erek képesek átvenni az elzáródott ér funkcióját.

7., A hetedik helyen az angina pectorisként emelgetett szívbetegség foglal helyet, alig meghaladva a 10 milliárd forintos költést.

Angina pectoris birtokveszteség vagy nemi frusztráció konfliktus következtében, a szívkoszorúér-artéria és -véna intima elváltozásának KA szakaszában és EK-ében jelentkezik. A birtokveszteség érzelmi tartalma: "elveszítettem valamit, amit az enyémnek érzek", a nemi frusztrációé: "megcsaltak, megerőszakoltak, nem akarnak feleségül venni, nem akarja (a férfi), hogy hozzá tartozzak".

8., Ezután következik a hörgő és a tüdő rosszindulatú daganata, 2010-ben 8,2 milliárdot meghaladó összeggel, míg ez 2009-ben közel 9,2 milliárdot vett ki a kasszából. A tüdőrákról már egy ideje tudjuk, hogy itthon a leggyakoribb daganatos megbetegedés, férfiaknál és nőknél egyaránt.

Tüdőrák halálfélelmi konfliktus következtében alakul ki, sejtszaporulat a KA szakaszban jelentkezik. A hörgő elváltozásának hátterében birtokféltés vagy rémületkonfliktus áll, sejtszaporulat a MU szakaszban jelentkezik. Birtokféltés konfliktus lehet: "féltek valamit, ami az enyém, veszély fenyegeti a birtokomat", rémületkonfliktusé: "megrémültem, megijedtem, elakadt a szavam".

Nem csoda, hogy a tüdőrák gyakori elváltozás. Azoknak az embereknek a körében, akik nincsenek tudatában, hogy szervi elváltozásaik lelki konfliktusok következtében alakulnak ki, a rák pedig nem szükségszerűen vezet halálhoz, már egy súlyos diagnózis is kiválthat halálfélelmi konfliktust. Érdemes az emberekre a fárszt hozni? Csak óvatosan, körültekintően a diagnózisokkal!

9., Az utolsó előtti helyen a szívelégtelenség végzett, szintén alig haladva meg a 8 milliárdot, ám 2009-ben nem szerepelt az első tízben.

Vajon mit értenek szívelégtelenség alatt? A szívet érintő elváltozásokat már korábban kifejtettem, egy kivételével.

Ha az embernek vér továbbításával kapcsolatos konfliktusa van: "nem pumpál jól a szívem, rossz a keringésem", a szív pitvar simaizomszövetét érinti az elváltozás, amely a szívizom megvastagodásához, az EK-ben szívizom fibrillációhoz vezet.

10., Utolsó helyen a tüdőgyulladás áll 7,7 milliárdos kifizetéssel, 2009-ben pedig az öregkori szürkehályog (a szemlencse elszürkülése, a látásromlás és vakság leggyakoribb oka) szorította le 7,3 milliárddal.

Tüdőgyulladásnak diagnosztizálják a hörgő elváltozásának helyreállítási tüneteit. Mindössze annyiban különbözik a korábban említett hörgőráktól, hogy a konfliktus kisebb intenzitása és rövidebb időtartama miatt számottevő sejtszaporulatot nem lehet kimutatni.

Összehasonlításképpen egy kis matek:

Éves szinten mintegy 104 Milliárd forintot költünk el az adófizetők pénzéből kezelésekre, vagyis tüneteltüntetésre (és ez csak a TOP 10 elváltozásra fordított pénzösszeg). Egy évnyi ráfordításból 1,6 millió ember végezhetné el az Új Medicina alap + haladó tanfolyamot és vásárolhatná meg a haladó Szerv Atlaszt, vagyis majdnem minden hatodik ember. Ha csak alap tanfolyamban és alap Szerv Atlaszban gondolkodnánk, akkor 2,6 millió ember tájékozódhatna, vagyis alig másfél év leforgása alatt valamennyi magyarországi háztartás*.

* Az egy háztartásban élők átlagos száma 2008-ban 2,6 fő / háztartás (forrás: Központi Statisztikai Hivatal)

Ismerve a megbetegedések kialakulásának valódi okait, mi minden másra lehetne még elkölteni azt az évi 100 milliárd forintot? ;)