Szerző Téma: mi az önértékelés letörés?  (Olvasták 7674 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
mi az önértékelés letörés?
« Dátum: 2011. November 15. - 23:23:55 »
Szerv Atlasz lapkód:   4.1.A.   4.1.B.   4.1.C.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Az önértékelés letörés = önbecsülés letörés, érzelmi összeomlás, megrogyás, csalódás. Az érzelmeknek és az elszenvedhető biológiai konfliktusoknak egy (a jelek szerint) nagyon fontos csoportja, mely jellemzően a kudarcérzés, az elnyomási, meg-erő-szakolási, megtörési, betörési, megalázással járó érzelmek következménye. (Akár riválisról, akár fajtárs-viszonyítási-alapról beszélünk, mind beletartoznak az anya/gyermek vagy partner kategóriák egyikébe.) Lelki stabilitás megingás, magabiztosság-összeomlás, tisztességi, becsületi, önérzeti, állóképességi megroppanás, lelki megtörés, elszomorodás, elkeseredés, kiábrándultság valamilyen konkrét (funkció!)képesség valós vagy látszólagos hiányából kifolyólag. „Legyőztek, nem tudok mit tenni. Képtelen vagyok rajta felül kerekedni. Becsaptak, csőbe húztak, ez nem fair játék, vesztettem. Jobb, ha befogom.” A valamire képesség hiánya, az önmagunkkal, teljesítményünkkel, képességeinkkel való elégedetlenség, megalázottsági, alulmaradottsági, veszteSSégi érzés.

Lelki stabilitás, magabiztosság-összeomlás, tisztesség, becsület, önérzet, állóképesség megroppanás, lelki megtörés, elszomorodás, elkeseredés, kiábrándultság valamilyen konkrét képesség-ből kifolyólag.
Már az egyszeres önértékelés letörés önértékelési- és értékítéleti zavarokat okoz.

Akármilyen súlyosságú, vonatkozású, tartalmú az önbecsülés letörés, mindegyik a nagyagy velőállományba csapódik be és ott okoz léziót. Az önbecsülés letörés egy nagy biológiai konfliktus kategória, fejlődéstörténeti szempontból a harmadik fokozat. További részletekért lásd még a beillesztett Szerv Atlasz képet, és a velőállomány vezérelte szerveket/szöveteket.

A többszörös önértékelés letörések pedig komolyan megborítják az ember működését. Érdekes módon még ezeknek a furcsa elmezavaroknak is van biológiai értelme. Részletek a velőállományi konstellációk témánál)

Admin

  • Globális moderátor
  • ***
  • Hozzászólások: 1998
Re:mi az önértékelés letörés?
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 15. - 23:24:04 »
Ezért fordít a Biologika Szabadegyetem az emberek szellemi és lelki épségének helyreállítására, fenntartására különös figyelmet - hiánypótló kurzusaival.

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:mi az önértékelés letörés?
« Válasz #2 Dátum: 2012. Március 01. - 17:32:30 »
Barnai Roberto több száz esetet megvizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy a mezodermális szövetek működésében (régi és új mezoderma) vannak közös vonások, annak ellenére is, hogy a régi mezodermális szövetek, amelyeket a kisagy vezérel, sérülés-félelmi konfliktusokra reagálnak, az új mezodermális szövetek, amelyeket a nagyagy velőállomány vezérel, önbecsülés letörési konfliktusokra reagálnak. A közös motívumok az elmezavaroknál figyelhetőek meg a legszembetűnőbben, vonatkozó Szerv Atlasz lapkód: 1.3.8.

Láthatjuk, hogy amikor az érintettnek egyidejűleg van anya-gyermek és partner-kortárs vonatkozásban is velőállományi különprogramja folyamatban, jóval kisebb mértékben, de megjelenik a kisagyi elmezavarokra jellemző bántó, szurkálódó viselkedés.

Hogy jönnek a kisagyra jellemző, sérülés-félelmi konfliktusok hatására kialakuló következmények az önbecsüléshez?

Vajon mi sérül, amikor önbecsülés letörési különprogramokról beszélünk? Az érintett önképe. Saját magáról alkotott képe: "én azt hittem, hogy képes vagyok rá, de egy konkrét esemény kapcsán bebizonyosodott, hogy mégsem vagyok az". Testi elváltozás akkor lesz belőle, ha ez az eseményt az érintett komolynak, váratlannak éli meg, és elfogadhatatlan számára,... megtörik a lelkesedés íve (éppen az esemény váratlansága, hirtelensége miatt, ezért nem lankadásról van szó - lám, ebben is milyen kifejező a magyar nyelv).

A lélek ilyen szintű mélységeiben a Belső Megélések Rendszere nyújt benne segítséget, hogy megértsük az új medicinát. Az új medicina megmutatja, hogy adott testi elváltozás milyen érzelmi megrázkódtatás következtében alakul ki, a BMR pedig azt, hogy milyen lelki elemekből áll össze egy konkrét, adott érzelmi állapot. A témával bővebben a második modul foglalkozik: a BMR által megérthetjük, hogy pontosan hogyan alakul ki, hogyan jelenik meg lelki szinten az önbecsülés letörés. Üdv, Vadvirág