Szerző Téma: rettegés ördögi kör  (Olvasták 1883 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

L.A.

  • *
  • Hozzászólások: 3
rettegés ördögi kör
« Dátum: 2011. Szeptember 07. - 10:43:14 »
Kedves Mindenki!

Bár jómagam önszorgalomból, "magántalnulóként" ismerkedem jó ideje a GNM-mel, és nagy vágyaim egyike elvégezni az összes létező tanfolyamot e témában,  tehát a hozzászólásom nem márvadó, azért ehhez a témához mégis szeretnék hozzászólni, hátha hasznára válik ennek a fiúnak:)

Azért bátorkodom elmondani, ami eszembe jutott, mert magam is félelmetesen hasonló tünetekkel küzdök, sokat gondolkodtam, mi lenne a megoldás, vagy egyáltalán mi okozza a bajt.
Meglátásom szerint, egy idő után már maguk a rosszullétek juttatják el az embert abba a bizonyos ördögi körbe, mert nekem is például, meggyőződésemmé vált, hogy ki sem mozdulhatok itthonról, mert vagy hányni fogok, hasmenésem lesz - és ebben az esetben azonnal kell egy vécé, márpedig az nem található minden sarkon -, vagy egyszerűen elájulok, és akkor mi lesz velem. Egyfajta megszégyenüléstől való félelem ez, főleg, amikor az embernek meggyőződése, hogy a biztonságos otthon az egyetlen hely a világon, ahol nem "ellenségek" élnek, akik esetleg látható gyönyörűséggel fogadnák elesettségem tényét. :) Ez utóbbi egy fiatal fiú esetében talán még hangsúlyosabb lehet.

Szóval ebben az irányban is érdemes kutakodni,  és az önértékelés letörés ilyen tünetegyüttes mellett teljesen magától értetődő, hisz az ember elkezdi úgy érezni, hogy semmire sem való, semmire sem jó, képtelen bármire, amit várnak tőle, képtelen teljesíteni, mert folyamatosan rosszul van, a teste megcsalta, elárulta... Ebből fakad a félelem, szemből és hátulról jövő egyaránt, ami már a pánikrohamot is előidézheti, és látással kapcsolatos gondokat - nálam ez is, mindkettő megvan.

Egyébként nagyon boldog lennék, ha valakinek lenne valami ötlete, miféle gondolatokkal oldható fel ez a "ki sem dughatom az orrom itthonról, mert baj ér, elesem, elbukom, szégyenbe kerülök, és senki sem lesz mellettem, aki segítsen" konfliktus.