Szerző Téma: befagyott váll  (Olvasták 4674 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

KMaria

  • *
  • Hozzászólások: 2
befagyott váll
« Dátum: 2012. Július 28. - 21:56:50 »
Segítséget kérek. Jobb kezes 40 éves nő vagyok. Bal vállamban un. befagyott váll szindróma jelentkezett, és erősödik., Aki ezzel kapcsolatosan segíteni tudna kérem válaszoljon. köszönöm.

Roberto

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 942
Re:befagyott váll
« Válasz #1 Dátum: 2012. Augusztus 09. - 02:52:34 »
Kedves KMaria!

Ránéztem milyen linket tehetnék ide az elváltozással kapcsolatban (mert a fórumozók nem biztos, hogy azonnal tudják, mi ez).
Kabaré. http://www.origo.hu/lifenetwork/mozgasszervek/20100302-titokzatos-mozgasszervi-betegseg-a-befagyott-vall-szindroma.html
Aszondják kiváltó oka ismeretlen, és öngerjesztő folyamat. Ebből csak az öngerjesztő folyamat stimmel, és csak azokra, akik nem tudják az okát.
(De ha már itt járunk, ha öngerjesztő folyamat, akkor hogyan gerjeszti önmagát? De hagyjuk inkább a sajtókritikát.)

Egyszerűen váll-ízületi gyulladásról van szó,

és attól öngerjesztő, hogy az egyre súlyosabb konfliktusok egyre súlyosabb elváltozást okoznak, aminek MU szakaszában egyre kellemetlenebb a gyulladás. Sőt, ha oda-vissza-kapcsolgatás van, említésre méltó ízületi deformáció, mozgásbekorlátozódás, bemerevedés lehet.

Vállalással, felvállalással, elvállalással, vállon hordozással, teher vagy költségviseléssel kapcsolatos önértékeléssel szokott indulni a probléma.
(Utána befordulhat ördögi körbe azért, mert az ember nem tudja használni a vállát, és még az életét is megnehezíti a visszatérő gyulladás.)

Az elváltozással kapcsolatos további infókat itt talál: http://gnmforum.hu/index.php?topic=51.0  Üdv, Rob