Szerző Téma: Fitymasorvadás  (Olvasták 3557 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

mulberry

  • *
  • Hozzászólások: 3
Fitymasorvadás
« Dátum: 2012. Szeptember 03. - 11:54:50 »
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni! A barátomnak a nemi szervén a fityma egy kis részén piros egy kicsit a bőr,és olyan érzése van, mint amikor lehorzsolták, égő érzés, ami természetesen merevedéskor sokkal rosszabb.Egyéb tünete nincs, sőt, ha kamillázza, akkor még a pirosság sem látszik, csak az érzés van meg. Ez a probléma hónapok óta fönnáll nála. El is van keseredve rendesen, hogy már attól is félnie kell, hogy megne kívánjon senkit.Emiatt a kapcsolatunknak sajnos vége is szakadt. A bőrgyógyász már sokféle krémmel próbálkozott, de semmi sem segített. Az ő meglátása szerint valószínüleg fitymasorvadás, és ezt csak műtéttel lehetne megoldani. Az urulógus pedig azt mondta, hogy mi van akkor, ha nem sikerül azt a bőrrészt teljesen eltávolítani, akkor lehetséges továbbra is megmarad a probléma. Teljesen tanácstalan.
Én elvégeztem az ujmedicinás alaptanfolyamot, de sajnos nincsen meg a szervatlaszom, így nem tudom megnézni benne, hogy ez az elváltozás a barátomnál milyen érzelmi konfliktusra is utalhat, csak gondolom, hogy mindenképpen a szexualitással kapcsolatos. Az is lehet, hogy már a megoldási szakaszban van? Ha valaki meg tudná nézni, vagy van valami ehhez hasonló tapasztalata, előre is nagyon megköszönném a választ!

Huszár Nelli

  • *
  • *
  • Hozzászólások: 13
Re:Fitymasorvadás
« Válasz #1 Dátum: 2012. Szeptember 03. - 17:19:20 »
Kedves Mulberry!

Idézet
A barátomnak a nemi szervén a fityma egy kis részén piros egy kicsit a bőr,és olyan érzése van, mint amikor lehorzsolták, égő érzés, ami természetesen merevedéskor sokkal rosszabb.

A Szerv Atlaszban nincs külön dia, amely a fityma elváltozásáról szólna. ( A régebbi verzióban ugyan még létezett egy dia a pénisz mirigyes fitymájáról, de ez az új atlaszban már nincs benne, és most ebben az esetben nem is arról az elváltozásról van szó.)

A csíralemez behatárolás és a tünetek alapján próbáljuk meg "kilogikázni", hogy mi lehet a háttérben.

Mindenképpen egy  felhám ÉBK-ra gondolok. A fityma tulajdonképpen bőr, vagyis laphámszövet, ebből következik, hogy külső csíralemez származású, kéregállományi irányítású szövetről beszélünk. Ezekre a szövetekre jellemző, hogy a KA szakaszban észrevétlen sorvadás, fekélyesedés történik, feledékenységgel kísérve, míg a MU szakaszban vírusokkal, vagy nélkülük gyulladással helyreállítunk. (A feledékenység egészen a krízisig megmarad.)
 Itt nagyon változatos gyógyulási tüneteket találunk: viszketés, bőrpír, kiütések különböző formái, túlérzékenység, fájdalom, duzzanat, stb.

Biztos észrevetted, hogy pár tünet nevét aláhúztam. Te ezeket nevezted meg a barátodnál. Tehát ha szúr, ég, fáj, harap, piros, akkor biztos jele, hogy az ÉBK helyreállítási szakaszban van.

A konfliktustípus, melyre a felhám reagál: érintkezési-, elválasztási-, elhatárolódási konfliktus. Természetesen az érzettartalom az érintett szervre vonatkoztatva.

Szerintem ne bonyolódjunk bele a konkrét fejtegetésbe, azt hiszem ennyi segítséggel könnyedén megfejtitek (ha az érintett is akarja), hogy mi volt nála a pontos érzelmi tartalom.

Szeretettel:  Nelli

mulberry

  • *
  • Hozzászólások: 3
Re:Fitymasorvadás
« Válasz #2 Dátum: 2012. Szeptember 05. - 22:05:07 »
Szia Nelli!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!