Szerző Téma: rövidlátás  (Olvasták 7937 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
rövidlátás
« Dátum: 2010. November 26. - 22:02:05 »
Szerv Atlasz lapkód:   5.1.17.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:rövidlátás
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 22:02:12 »
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus.
Érzelmi tartalom: Hátulról érkező veszély félelmi konfliktusa. Valami komoly, veszélyes, félelmetes dolog, ami hátulról észrevétlenül közelíthet, és nem tudok előle kitérni. „Utolérnek, rajtakapnak, elkapnak.” Az ideghártya mindig valamilyen dologhoz kapcsolódik, az üvegtest pedig élőlényhez, állathoz, emberhez, vagy abból álló csoporthoz, szervezethez.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:rövidlátás
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 22:02:18 »
Esettörténetek, tanulságok ide

Szeplős Julis

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:rövidlátás
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 20. - 19:23:19 »
Jó estét!
Erős rövidlátással küzdök, és mindkét szememen makuladegenerációt diagnosztizáltak. Jobb kezes nő vagyok.
A jobb szemem sárgafoltját lézeres kezeléssel sikerült teljesen leredukálni, már csak sötétszürke foltot látok, az arcok felismerése csak nagyon közelről megy. A másik szememen egy éve jött elő ez a betegség, de állítólag az idegsorvadás nem fordítható vissza.
Mi lehet az oka, és mit tehetek, hogy visszaszerezzem (megtartsam) a látásom?

A választ előre is köszönöm:

Ilona

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:rövidlátás
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 20. - 21:40:54 »
        Kedves Ilona!

       " ....de állítólag az idegsorvadás nem fordítható vissza."      Ez az állítás is azok közé tartozik a hagyományos orvoslásban, ami nem igaz. Ismerjük a gyógyíthatatlanságról szóló sok szervi elváltozással kapcsolatos állítást, amikről aztán utóbb kiderül, hogy mégsem igaz. Mit tehet, kedves Ilona? Azt, amit most is tesz, tájékozódik egészségügyi téren. Igen, kezdésnek jó a szem elváltozásairól az újmedicina szerinti felfogásban tájékozódni, mert azzal van a baj, de aztán ne hagyja abba, tájékozódjon tovább szintén az újmedicinában más szervi elváltozásokról is, mert a tapasztalatok szerint előbb utóbb jól fog jönni a tájékozottság. És ha kellő ideig tart ez (én például több, mint 3 éve ezt teszem itt folyamatosan, és nem tervezem, hogy abbahagyom), akkor rá fog jönni, kedves Ilona, sőt meggyőződésévé fog válni a megtapasztalások által, hogy gyógyíthatatlan betegség márpedig nem létezik! Ha ezt a tanácsot betartja, kedves Ilona, és kerüli a GNM-et-el-nem-ismerő orvosokat (nem holnaptól, teljes mértékben, de lassacskán afelé tartva), jó eséllyel 3 év múlva a az öngyógyulás útját fogja taposni a szeme vonatkozásában, ha még nem lenne teljesen gyógyult.

     Ilona, a teljes kiképzését, általában újmedicina alapismeretekről, és közelebbről a szem újmedicinás megítéléséről itt a fórumon való levelezés formában nem tudjuk vállalni, szűkösek ezek a keretek hozzá. Ennyi erővel írhattam volna néhány gondolatot a szeme bajáról is, azonban alapozás nélküli töredék információk a tapasztalatom szerint többet ártanak, mint használnak, mert azt hiszi az érintett, hogy kapott valamit, amivel már elindúlhat, aztán csodálkozik, hogy semmi változás, és elkeseredésében abbahagyja az önképzést.

     A makula degeneráció okairól, a látás visszaszerzés lehetőségeiről szóló kérdésre az első bekezdésemen túlmenően válaszolva visszakérdezek, milyen újmedicina alapismereti, és szem anatómiai ismeretekkel rendelkező embernek fogok válaszolni? Ez az ember akar-e felelősséget vállalni az egészsége iránt, saját kezében akarja-e tartani az egészségét, van-e ehhez bátorsága, vagy csak egy újabb megmondóembert keres, aki talán többet tud, mint az eddigiek? Ha akar felelősen hozzáállni az egészségéhez, akkor abban segítséget szeretnék nyújtani a tájékozódását segítő tanácsokkal. 

     

       

Szeplős Julis

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:rövidlátás
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 21. - 08:03:11 »
Kedves János!
Sajnos - betegségemből adódóan - túl jól ismerem a szem anatómiáját. Bár a felmenőim között "csak" rövidlátás szerepelt terítéken, a kisebbik gyermekem már szürkehályoggal és szemtekerezgéssel született. Így aztán többet tudok, mint amit szeretnék...
Az új medicinával tegnap találkoztam először. Egy másik főrumban kerestem hozzászólásokat, tapasztalati leírások ilyenféle betegséggel kapcsolatban, amikor egy rákból felgyógyult hölgy írását olvasva találtam utalást a GNM-re. Gondoltam, utánajárok a dolognak. Megnéztem az alapokról készült videó felvételt, ezért némi fogalmam már van róla, hogy mit is jelent ez az egész.

És a kérdésre válaszolva: igen, meg szeretnék gyógyulni!

Van egy telefonszámom, ahol kísérleti alanynak lehet jelentkezni retina beültetéshez. Tegnap még úgy gondoltam, hogy felhívom őket, és leszamilesz alapon belevágok. Mit tegyek?

Üdvözlettel:

Ilona

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:rövidlátás
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 22. - 07:55:27 »
         Kedves Ilona!

      A következőkben megadom a választ az újabb, "mit tegyek" kérdésére:

1. A kérdésére, hogy mit tegyen, megválaszoltam elsőre is. Szerintem nincs más jó alternatíva, azzal együtt sem, hogy felmerült ez a retina átültetési lehetőség.
2. A fórumon íratlan alapszabály, hogy senkit nem befolyásolunk a döntésének a szabadságában azzal, hogy megmondjuk, hogy konkrétan mit tegyen. Ezzel is ösztönözzük a saját egészséggel kapcsolatos felelősség vállalást.
3. Mivelhogy nekem az a véleményem, hogy ami a hagyományos orvoslásban folyik, az igen nagy százalékban tulajdonképpen legális emberkisérletezés, amiben én természetesen nem akarok résztvenni, ezért természetesen egy műtéten, ami már eleve kísérletinek van beállítva, soha nem vennék részt, mint kísérleti alany.
4. Bármilyen csodálatos regeneráló képessége van az emberi testnek, azért azt mégsem szokta tudni regenerálni, ha gépnek tekintik és ugyanúgy viselkednek vele, mint egy elromlott géppel, vagyis a testet "szétszerelik", alkatrészt cserélnek benne, aztán "összeszerelik". Tudom, vannak ennek látszólag ellentmondó esetek, azonban több az olyan eset, amelyben a siker elmarad a menetközben, vagy utólag fellépő komplikációk miatt. Pl. édesapámnak egyszerre volt több súlyos szem elváltozása, többek között makula degeneráció. Azt nem befolyásolták, viszont szaruhártya átültetést csináltak nála, ami után gyakorlatilag elvesztette a már erősen megromlott látását is.
5. A mai orvoslásban a legfőbb hiba, hogy a szervi elváltozások esetében a lélek-agy-szerv szinten törvényszerűen szinkronban folyó természetes folyamatokat (erről szól az újmedicina) figyelmen kívűl hagyják. Ezért aztán nem értik, hogy egy sikeresnek minősülő szervi átültetés után miért jelentkezik rövidesen ugyanaz a szervi elváltozás, mely miatt az egész hercehurca (műtét) történt.

e_ildi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:rövidlátás
« Válasz #7 Dátum: 2011. Május 23. - 21:40:19 »
Sziasztok
16 éves fiamnál 5 évvel ezelőtt állapítottak meg rövidlátást. Akkor váltak nyilvánvalóvá a látászavarai, amikor az elemi osztályból átlépett az 5. osztályba. Mivel ott már a tanárok nem írnak kalligrafikusan a táblára, bizonyos ideig még e változással magyaráztuk a sok hibát és "nemlátást", mígnem szemészetre vittem, és kiderült a rövidlátás. Mikor kezdte az 1. osztályt nem volt még gond, ugyanis átesett akkor is egy szemvizsgálaton (az édesapja rövidlátó, és akkor még hittem a betegség örökölhetőségét).

Sajnos azóta szép lassan romlik a szeme. Nem tudjuk beazonosítani a félelmét, ami bizonyára az elemi osztály vége fele történhetett, vagy az 5. osztály elején. Hátulról jövő félelem, azt olvasom... de valami miatt nem távollátás, hanem rövidlátás...

Szívesen vennék minden segítséget, ötletet, véleményt.
Ildi

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:rövidlátás
« Válasz #8 Dátum: 2011. Május 24. - 04:21:39 »
Meg kéne kérdezni tőle, mi van a háttérben, mi az amitől fél? Ki az aki fenyegeti? Ki az, aki veszélyt jelent rá nézve? Miért?

Ha valóban folyamatosan romlik a látása, ilyen hosszú konfliktus nem igen lehet, inkább visszaeső. Ha visszaeső, akkor időnként kellett legyenek kellemetlen fejfájásai, melyeket különböző látászavarok előznek meg (jeleznek előre). Szikralátás, képtorzulás, hullámzás, világos, vibráló káprázás. Na az volt a legutóbbi epileptokrízis. Mi történt előtte? stb.

e_ildi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:rövidlátás
« Válasz #9 Dátum: 2011. Május 28. - 12:58:16 »
Köszönöm Roberto
 Igen, fejtegetjük a dolgokat. Az elmúlt években nagyon ritkán volt fejfájása, és nem tudjuk így utólag kapcsolni, de ezután éberen figyeljük. Látászavarok sem voltak észlelhetőek, amire felfigyelt volna, csupán az ébredés utáni "fényérzékenységet" említette. 
Enyhe félelemről számol be egy családtaggal kapcsolatban, az iskolai élet okozta megfeleléssel kapcsolatban. Aztán egy családtag éppen közszereplő annak kellemes és kellemetlen vonzatával, és a őt ért negatív kritikák sem érintik kellemesen a gyereket. Ezek viszonylag tudatosan megélt félelmek... valami rejtettebbet keressünk? PL a kamasztitkok...
Lehetne szűkíteni a félelemforrásokat? Vajon dologról vagy személyről van szó? Közeli vagy távoli a félelem, ha a panasz épp a rövidlátás?

Üdv
Ildi

viriboszi

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:rövidlátás
« Válasz #10 Dátum: 2012. Március 26. - 12:30:10 »
Tisztelt Fórumtagok!

Kérdésem a következő: 25-30 éve fennálló, fokozatosan romló rövidlátásnál is van esély a gyógyulásra? Nekem 7-8 éves koromban kezdett romlani szemem, időnként stagnált, majd tovább romlott. Most 36 éves vagyok és 5-7 dioptria közötti a szemüvegem. Semmilyen műtét nem volt. Mit lehet tenni, mit javasolnak?

Köszönettel:

Virág

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:rövidlátás
« Válasz #11 Dátum: 2012. Március 26. - 18:03:58 »
Kedves Virág! 25-30 éve fennálló, és egyre súlyosbodó látásromlás valószínűleg nem fog már magától regenerálódni a sok visszaesés miatt. A romlás oka időnkénti konfliktusba való visszaesés és a konfliktus megold(ód)ása után, minden hegesedéskor csökken a fókuszálási képesség (képélesség). A további romlást kiküszöbölendő a visszaesés kerülendő (meg kell oldani, hogy ne kelljen valakinek hátbatámadástól, hátulról érkező meglepetéstől, veszélytől félnie).
Ha az állapotromlás megállt, és kifutottak a különprogramok lehet eszközölni szemüveget, kontaktlencsét, vagy modern orvosi technológiát (meg lehet műttetni), ha már a szemüveg vagy kontaktlencse is nyűgös az embernek.

Fókuszálási képességcsökkenés előfordulhat akkor is, ha valaki túl sokat dolgozik közeli pc képernyőn, vagy túl sokat olvas (szemétől huzamosabb ideig kb. egy méterre fókuszál), és ideje nagy részében nem használja szemét távolra nézésre. A nem használat miatt a fókuszáló izmok elsatnyulhatnak, ezért műtét előtt talán még egy két-három hetes intenzív "edzést" azért megpróbálnék. Ez a videó pl. nagyon elgondolkoztató: (míg valaki csinál hozzá feliratot, angolul tudók előnyben.) Vannak különböző látásjavító (lyukacsos) szemüvegek, azokat is meg lehet próbálni. üdv, Rob

viriboszi

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:rövidlátás
« Válasz #12 Dátum: 2012. Március 26. - 21:01:33 »
Köszönöm szépen:) a választ!

Anna Sajo

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:rövidlátás
« Válasz #13 Dátum: 2012. November 26. - 19:32:33 »
Szeretettel üdvözlök Mindenkit!

Nemrég találkoztam ezzel az újmedicinás dologgal. Nagyon érdekes!!!

Keresem a megoldást, mert tavasz óta, egyfolytában furcsa szem-tüneteim vannak: időnként hóesés szerű foltokat látok, főleg ébredés után, éjszakai sötétben szemszikrázás, nappal ha elfedem a szemem, enyhe aura-látás, néha napokig tompa fejfájás, egyszer-egyszer szorító, kemény migrén, ha fáradt vagyok, kettőslátás... 
Szemész orvos látott, de nem talált semmit, gyengébb szemüveget írt és kérte, hogy ha lehet, ne használjam gyakran... ( a munkám miatt azért néha szükséges! :-\)
Gyógyszert semmire sem szedek, csak némi vitamint (meg Szemdoktor tablettát, de az is vitamin: lutein, A, E, C stb)
Körülbelül látom csak a problémát, nem tudom rekonstruálni, hogy mi történt és mikor, egyenlőre a vállalkozásommal kapcsolatos bizonytalanságokra fogtam, és leginkább csak arra vagyok kíváncsi, vajon melyik ciklusban tarthatok?
Sem romlást, sem javulást nem észlelek régóta! ..

esetleg, ha volt valakinek hasonló gondja és az hogy oldódott meg (ha egyáltalán...)?

...köszönöm...

Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:rövidlátás
« Válasz #14 Dátum: 2012. November 28. - 11:43:00 »
Kedves Anna!

Köszönöm megtisztelő bizalmadat.

Leírásod alapján hátbatámadási, hátulról érkező veszély félelmi konfliktus krízise jöhet szóba.

Amikor az ember elszenved egy hátbatámadási konfliktust (hátulról közelít valami veszélyes, például hátulról belejönnek az autómba, követnek hazafelé vagy rajtakapnak és utólag elővesznek, lebukok a szeretőmmel, kiderül valami amit nem szeretnék), szövetcsökkenést lehet megfigyelni a retinán (ideghártya) vagy a szem üvegtesten (attól függően, hogy élőlénnyel vagy élethelyzettel kapcsolatos a konfliktus).

Attól függ, hogy milyen intenzív látásromlás tapasztalható ezzel egyidőben, hogy milyen intenzív volt a lelki konfliktus.


Amikor az ember konfliktusa megoldódik (vagy nem oldódik meg, de megnyugszik, nem hatja meg tovább), akkor beindul a retina vagy az üvegtest ödéma kíséretében való regenerálódása. Ez ugyanannyi ideig tart a megnyugvástól számítva, és ugyanolyan intenzív, mint az érzelmi konfliktus.

A regenerálódási folyamat első felében a látás (az ödémásodás miatt) még tovább romolhat. A krízisben, félidőben tetőznek a tünetek, az agyi vezérlőközpont ödémája miatt ilyenkor fejfájást, migrént lehet tapasztalni. És ilyenkor jelentkezhet látótérkiesés, szikralátás, homokszórás, fényes foltok (jellemzően a konfliktussal kapcsolatos alakok, formák és színek).

Ezt követően az ödéma kiürül a szervezetből (a vizelettel) és a látás ennek a szakasznak a végére helyreáll.


Probléma akkor van, ha az ember oda-vissza kapcsolgat a konfliktus aktív (KA) és a megoldás utáni (MU) szakaszok között. Váltakozik, hogy éppen fél, benne van a konfliktusban vagy sikerül megnyugodnia. Ez olyan, mint egy ördögi kör, ciklikus ismétlődés, emiatt a krízis tünetek is többször jelentkeznek. Mint egy megakadt lemez.

Elképzelhető, hogy éppen a tünetek tartják fenn az ördögi kört, ha az érintett fél tőle, hogy mi lesz, ha a semmiből megint rátörnek a kellemetlen látászavarok, fejfájás.


A legfontosabb ilyenkor a tünetekkel való megbékélés (tudva, hogy ez egy természetes folyamat, aminek ez a menete a Biologika szerint), majd az eredeti konfliktus felderítése és kielégítő, megnyugtató megoldás találása (akár a való életben, akár lelki megnyugvás, elfogadás, elengedés által).

Remélem tudtam segíteni.

Kívánom a legjobbakat,
Nemes Adriána