Szerző Téma: hiperaktivitás  (Olvasták 3369 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Slári

 • *
 • Hozzászólások: 5
hiperaktivitás
« Dátum: 2013. Június 05. - 21:29:54 »
Az első kérdésem lenne, hogy egyáltalán elváltozás e a hiperaktivitás??
Nemrég voltam alaptanfolyamon, de akkor még nem vetődött fel ez a kérdés a kisfiammal kapcsolatban, nem is érdeklődtem utána.
Most, hogy az óvodai pszichológus ezt mérte fel, kezdek olvasgatni, és az első a szerv atlasz volt, amit felütöttem, de nem találtam rá benne, ma megnéztem a kérdéstárat is, és ott sem bukkantam rá.
Segítene valaki ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is!
Klári

panna

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:hiperaktivitás
« Válasz #1 Dátum: 2013. Június 06. - 19:55:02 »
Kedves Klári!

Biologikus válasz reakció a túléléshez... :-)
Ez a viselkedés lehet egy "megoldás", pl. anyuka veszélyeztetett terhes volt vagy aggódott, hogy él-e a magzata, és a gyereknek folyamaton jeleznie kellett, hogy "élek".

További jó gondolkodást! :-)
Üdv:
Anna

Slári

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:hiperaktivitás
« Válasz #2 Dátum: 2013. Június 06. - 21:02:27 »
Kedves Anna

Köszönöm a hozzászólást, de mindkét gyermekem nyugodtan, 100%-ig aggodalom nélkül és könnyen hordtam ki.
Úgyhogy tényleg rámfér még a gondolkodás, és remélem más is tud még besegíteni:-)
Üdv
Klári

Edelweiss

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:hiperaktivitás
« Válasz #3 Dátum: 2013. Június 10. - 13:02:05 »
Szia

Tágabb családban is van hiperaktivitás, ott bár lehet hogy nem tudom jól megfogalmazni de az anyuka mélyen nem szereti magát, sok lezáratlan konfliktusa van az anyjával és az apjával még a gyerekkorából és így a férjével is áttételesen. Hogy ne kellejen magával foglalkoznia, elgyászolnia azon fájdalmakat amiket ő szenvedett el így "túl gondoskodó", "túl anyáskodó" a gyerekkel bizonyos szempontból...bár ugye ezt nehéz meghatározni mert minden gyermek egyedi és utánozhatatlan és minden anya is az minden gyerekével, de külsősként látszik, hogy ahogy az anya jobban van úgy a gyerek is, valamint ahogy az anyára kerülne a sor, hogy ő hogyan van, hogy érzi magát a mindennapokban, a munkájában a partner kapcsolatában, hogyan tud kikapcsolni például önfeledten szeretkezni...vagy hogyan nem... szóval ahogy az anya vissza került a saját konfliktusaihoz a gyerek azonnal hiperaktivitást mutat és így az anyának vele kell foglalkozni és nem a férjével az anyósával vagy a saját anyjával vagy apjával és a saját viszonyával, hanem azzal hogy már megint a gyerek... és a gyerek csinálja, ahogy anya jól van magával és a családjával a gyerek kezelhető... és figyel és nyugodt... és értelmes...Ahogy anyja rá figyel túlzottan és hiperszonikusan,hogy ne magára kelljen mert az túl fájdalmas vagy megoldhatatlan úgy ő is eltúloz mindent...

A megoldás félig az anya volt, félig meg az hogy a gyereket úgy kezdte elfogadni a család lassan, hogy ő így is csodálatos lény, akár hiperaktív akár nem...
De ez csak plusz egy eset...

Minden jót!

Edelweiss

Remélem rájössz nálatok nála mi okozza.

Slári

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:hiperaktivitás
« Válasz #4 Dátum: 2013. Június 16. - 08:23:29 »
Szia

Köszönöm a választ, nagyon elgondolkodtatott és van amiben magamra ismertem: túlgondoskodó...
Az elfogadás részünkről megvan a gyermek felé,csak az oviban világítottak rá, hogy nem egyszerűen pörgős, kíváncsi a fiam.
Azóta arra is rá kell jöjjek, hogy én is lehet ebbe a kategóriába sorolandó vagyok, mert úgy érzem soha nincs elég időm elvégezni a feladataimat, mindig csinálnom kell valamit.
Próbálok tudatosan lassítani, változtatni magamon, és többet odafigyelni, nem másokra folyton. Aztán majd meglátjuk, de mindenesetre hasznos volt a gondolatod,  köszönöm, hogy megosztottad.

Üdv
Klári

Edelweiss

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:hiperaktivitás
« Válasz #5 Dátum: 2013. Július 18. - 10:14:01 »
Szia Klári!
Nagyon szívesen!
Minden jót!
Edelweiss

Auretiel

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:hiperaktivitás
« Válasz #6 Dátum: 2013. Szeptember 02. - 13:38:33 »
Szia Sári!

Tapasztalatom szerint néhány mentális/pszichés  zavart okozhat mérgezés is. Sokat szokott segíteni a tej és tejtermékek teljes elhagyása, és pár hónapig a gluténmentes étrend.
Számomra ez amolyan igazi "melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás" rejtély, de általában segít. Ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvet: Natasha Campbell- McBride MD: GAP- Szindróma.
Ha nem sikerül a biologikával dűlőre jutni, talán mérgezés okozhatja a panaszokat..... Persze az ételallergiának is megvan a biologikus magyarázata, de amíg nem sikerül rájönni és lejönni a sínről, addig talán segíthet....