Szerző Téma: Fehérvérsejtek szerepe a Biologika szerint  (Olvasták 3378 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Arslycus

  • *
  • Hozzászólások: 3
Fehérvérsejtek szerepe a Biologika szerint
« Dátum: 2015. Szeptember 17. - 14:53:39 »
Sziasztok!

Én még kezdő vagyok újmedicina témában, de nagyon érdekel a dolog. Van azonban pár dolog, amit nem értek és a neten sem találtam választ a kérdéseimre. Az első számú kérdésem az lenne, hogy mi a fehérvérsejtek szerepe a GNM szerint?
Az akadémikus orvoslásban úgy gondolják ugyanis, hogy a fehérvérsejtek segítségével semmisíti meg az immunrendszer a kórokozó baktériumokat. És a kórokozók elleni harcban elpusztult fehérvérsejteket hívjuk hétköznapi néven gennynek.
Másik ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy a Új Medicina szerint mi történik akkor, ha genny szorul a szövetek közé?/Arra az esetre gondolok, ha a genny nem képes kiürülni a szervezetből, hanem a mélyebb szövetek felé veszi az irányt./  A szervezet valahogy képes eltakarítani ezt a gennyet és ha igen hogyan?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Steve

  • **
  • *
  • Hozzászólások: 23
Re:Fehérvérsejtek szerepe a Biologika szerint
« Válasz #1 Dátum: 2015. November 23. - 11:39:00 »
Kedves Arslycus!

A GNM szerint valóban nincs leírva a konkrét funkciója a fehérvérsejteknek, de a biológiai törvények ismeretével az alábbiakban tudnám levezetni a funkciójukat. A fehérvérsejtek a csont helyreállítás során játszanak szerepet, mint építőelemek a csontokban. A fehérvérsejtszaporulatot a vérszegénységgel együtt emlegetik, tekintettel arra, hogy egy önértékelési konfliktus okozta biológiai program lefutása idején jelentkezik, amikor a szerepe az, hogy ne terheljük túl a csontokat nagyobb fizikai erőkifejtésekkel, gyengébbek legyünk, hogy az éppen "átépítésen" részt vevő csontok erősebbek, strapabíróbbak legyenek, hogy "tartást" adjanak az embernek.
Megjegyzem, érdemes megnézni egy olyan vérvizsgálat eredményét, amikor csontsérülésed van (törés pl.). Nem kizárt, hogy "leukémia" gyanús leszel, ha nem tudják, hogy törésed van.

A "betegségek" nevezett elváltozásoknak értelme és célja van, minden mikroorganizmusnak szerepe van az élet színpadán. Kihangsúlyozandó, hogy a természetes, biológiai elváltozásokkal kapcsolatban és azokkal összefüggésben vizsgáljuk a természeti törvényeket, baleseti sérülés, mérgezés esetén pl. a roncsolt, tönkrement kötőszövetek helyreállítása során keletkező gennyek, váladékok kialakulása és az elváltozás lefutása nem témája az új medicinának, ugyanakkor a sebtől, "elfertőződéstől" való félelem beindíthat biológiai programokat!
A test szervei között felgyülemlő folyadékok elvezetésére a fisztulák (nevezik sipolyoknak is) szolgálnak, ez az anyatermészet részéről válasz a megoldásra. Néha elég érdekes megoldásokkal is lehet találkozni.

Az elvezetésben a nyirokrendszer, mint a szervezet "szennyvíz elvezető" rendszere is részt vesz, a nyirokerek a nyirokkeringésen keresztül eljuttat bizonyos anyagokat a nyirokcsomókba, amik ilyenkor megduzzadnak, olyanok ilyenkor, mint egy szemétégető, vagy semlegesíti, vagy lebontja, vagy kijuttatja a szervezetből a szervezet számára már nem szükséges anyagokat.
(egyébként, maguk a mirigyek, a mirigy eredetű szöveteink is képesek felszívni váladékokat esetenként)

Az immunrendszerről. Az immunitás latinul védelmet jelent. A biologika természet alapú összefüggései már meghaladták a "háborús" szemléletet, így az "immunrendszer", mint "védelmi" rendszer helyett, már kommunikációs, szimbionta-szabályozó rendszerről beszélünk. A hadakozást el kellene már felejteni, hiszen nem csak védekezni kellett állandóan, hanem mindig is egy értelmes párbeszéd volt a környezet és a "lélek-agy-test" között. Élni és nem csak túlélni!