Szerző Téma: Carpal Tunnel szindroma kéztőalagutszindroma  (Olvasták 1115 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Csongor

  • *
  • Hozzászólások: 1
Carpal Tunnel szindroma kéztőalagutszindroma
« Dátum: 2018. Május 23. - 19:40:46 »
Évek óta ezzel szenvedek az ideget nyomja egy szővet mindkét csuklómba ami azzal jár hogy zsibbad mindkét kezem  inkább éjszaka  de ha dolgozom vele akkor nagyon beindul és akkor álladnósul mindkét kezzem ujjvégein a zsibbadás és elkezd fájni is  meg elgyengül
köszönök mineden hozzászólást tapasztalatmegosztást

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Carpal Tunnel szindroma kéztőalagutszindroma
« Válasz #1 Dátum: 2018. Május 27. - 12:16:00 »
Szia!

A Szerv Atlasz böngészése alapján ezekre a dolgokra következtettem:

csuklófájdalom – csont/porc/ín elváltozásra utal(persze nem biztos, hogy egyszerre mindhárom)

elgyengülés – izomelváltozásra utal

újvégi zsibbadás – vérerek falának elváltozására utal

Ezek a tünetek láncreakciószerűen, szoros kapcsolatban vannak/lehetnek egymással, vagyis arra lehet következtetni, hogy az egyik tünet megoldás utáni szakasza(i) (kellemetlenségek, fájdalmak) hatására lesz egy következő érzelmi konfliktus, ami már egy másik részt fog elváltozással érinteni.

Hogy pontosan hogyan kezdődhetett azt nyilván nem tudom, de esedékes, hogy nagyjából így nézhet ki a dolog:
Pl: Mondjuk valamiért jön egy „nincs kézügyességem” konfliktus, ami beindítja az alkar/kéz elváltozását, ami a megoldás-utáni szakaszban fájdalmat produkál. A fájdalom hatására beindulhat egy újabb érzelmi konfliktus, Pl: „Nem vagyok elég jó, mert a fájdalom miatt nem tudom úgy tenni-venni a dolgomat ahogy azt kellene” Itt jöhet be a vérér falának elváltozása, ami a megoldás-utáni szakaszban zsibbadást is produkál. Most már van a zsibbadás és a csuklófájdalom is, amik hatására még jobban akadályoztatva érezheti magát az ember és ez ördögi kört hozhat létre, ami állandósíthatja a tüneteket.

Írtad, hogy már évek óta benne vagy ezekbe az elváltozásokba vagyis ez azt jelenti, hogy oda-vissza kapcsolgattál ezekbe az érzelmi konfliktusokba. Azt mindenképpen tudni kell, hogy összességében amilyen hosszú ideig tartott a Konfliktus-Aktív szakasz, optimális esetben olyan hosszú lesz a Megoldás-Utáni szakasz (kellemtlen tünetek, fájdalmak). Az érzelmi konfliktusokról mindenképpen le kell jönni illetve meg kell oldani azokat.

Természetesen valamikor a legelején lehetett az eredeti, kiváltó konfliktus is, amiben még tünetek nem játszottak szerepet. Hogy az a megoldatlan élethelyzet létezik-e még vagy sem, az is megér egy vizsgálódást.


Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Carpal Tunnel szindroma kéztőalagutszindroma
« Válasz #2 Dátum: 2018. Május 27. - 12:16:32 »
Hogy jobban be tudd azonosítani mi lehet a belső, lelki, érzelmi konfliktusod, idegyűtöttem még az idekapcsoplódó Szerv Atlasz lapokból információkat:


Porcok, inak, ínhártya, ínhüvely (az erősebb kötőszövetek)
(Mezoderma)

Biológiai funkciója: a mozgórészek mechanikus összeköttetése, összetartása, mozgatás és erőátvitel.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus mozgással, elmozdulással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Nem vagyok elég jó, nem bírom, képtelennek érzem magam mozgásra, mozgatásra, helyváltoztatásra, behajlításra, nem boldogulok vele. Porcok, inak a testben több helyen vannak, az elhelyezkedést az önbecsülés-letörés vonatkozása határozza meg: mozgási, mozgatási vagy végtagi vonatkozás. Az igazságtalanságra nem tudok rábólintani (nyaki inak), nem tudok rendesen mozogni, közlekedni (térdek), nem tudom kezelni, lekezelni, nincs kézügyességem (alkar és kéz), nem tudok emelni, ölelni, fogni, karban tartani, fenntartani, kapaszkodni (felkar, könyék). Nem tudok elég jó időt futni (alsó lábszár és Achilles-ín).

KA szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása, felvételeken elvékonyodásnak, horpadásnak is tűnhet. Betegségnevek: ízületi nekrózis, porcfolyadék-csökkenés, a felületi súrlódás miatt sajátos fájdalmak felléphetnek, „porckopás”, idegbecsípődés.

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével, ami fájdalmas lehet. Betegségnevek: arthritis, rheuma, ízületi-, porc-, ín-, ínhüvelygyulladás, daganat, porckorongsérv, isiász, rheumatoid arthritis, szindrómával: köszvény, 2.1.21. Végtagi ízületi fájdalmaknál mozdulatlanság, legkevésbé fájdalmas póz megtalálása, a hideg borogatás elviselhetőbbé teszi a fájdalmat.

Az elváltozás biológiai értelme: a porcok, inak előbontása, majd újjáépítése, erősebbre, vastagabbra, keményebbre, strapabíróbbra.


Harántcsíkolt izomszövetek (izomsorvadás és izomszövet-gyarapodás)
(Mezoderma)

Biológiai funkciója: elektromos ingerre, kémiai anyagokból, fizikai mozgás létrehozása.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus mozgással, elmozdulással, mozgási képességgel kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Önértékelés-letörés mozgással, mozgatással, elmozdulással, helyváltoztatással kapcsolatban. Nem tudok lépést tartani (lábak), nem tudok kapaszkodni, védekezni, hárítani, nem tudom kezelni az új gépet és ezért lefokoztak (kéz és karok). Nem tudok kitérni valami elől, nem tudom a hátamon cipelni, nem tudom tartani a hátam (hátizmok). Már nem tudom a táncban azt megcsinálni, mint a tanítványaim (combtő belül, „kevert” kötőszövetes izomdaganattal). Nem tudom kirúgni a bajkeverő alkalmazottat (vádli). Nem tudok egyenesen állni, a lábamon megállni, egyensúlyozni, haladni (lábszár, lábfej izmok).

KA szakaszban: szövetcsökkenés, izomrostok, izomkötegek sorvadása, izomgyengülés, izomgyengeség (vonatkozások a csontváznál leírtakhoz hasonlóan). Betegségnevek: izomatrófia, izomsorvadás. Ha a sorvadás együtt jár bénulással az két különböző ÉBK egy időben*.

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. Betegségnevek: izomhipertrófia, (kötőszövetesen is megerősített) izomszövet-megvastagodás, Ewing-szarkóma és többféle „kötőszövettel kevert izomdaganat”. Az új izmok bekábelezése epileptokrízis idején történik: izomremegés, rángás, görcsös rohamok, feszülés, sajgás, fájdalmak felerősödése. A szívizomsorvadás oka egy sajátos teljesítmény vonatkozású önbecsülés-letörés, 4.1.8.
Az elváltozás biológiai értelme: előbontás, majd az izmok tartós, maradandó megerősítése, több szövet, jobb mozgás, jobb teljesítmény.
 


Csontok (a legerősebb kötőszövet)
(Mezoderma)

Biológiai funkciója: a test váza, alapvető, legszilárdabb tartó, mozgást és egyéb funkciókat lehetővé tévő szerkezet.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus.

Érzelmi tartalom: Nem vagyok elég jó, nem bírom, képtelen vagyok. Csontok a testben több helyen vannak, ezért az elhelyezkedést az önértékelés-letörés vonatkozása határozza meg: mozgási, mozgatási, végtagi, belsőségi vonatkozás. A csontokon nyilvánulnak meg a legsúlyosabb csontig hatoló, mélyen érintő önbecsülési, önértékelés-letörések. Mellrákom van, leírhatom magam (bordák), nem tudok rendesen járni (boka), nincs kézügyességem (kéz), nem tudok emelni, mozogni, futni stb. A funkcionális vonatkozások további jellemzése, 4.1.5.

KA szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása (lyukak), elmésztelenedés, valós vérszegénység. Betegségnevek: anémia, csontritkulás, dekalcifikáció, osteoporosis, oszteolízis. (Ezt régen „jóindulatú” csontelváltozásnak tartották – a sorvadást.)

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével, ami lehet fájdalmas, és ezáltal okozhat elkeseredést, visszaesést. Fehér- és vörösvérsejt-vérrák. Betegségnevek: csontciszta, csontkinövés, gerincferdülés, Bechterew-kór, elmeszesedés, oszteoszarkóma, csontdaganat, csontrák. (Ezt pedig sejtszaporulat lévén „rosszindulatúnak” tartották – a regenerálódást.) Ún. pszeudo-anémia (ál-vérszegénység), (myeloid) leukémia, erythrocitémia stb. 4.1.6.

Az elváltozás biológiai értelme: megerősítés, a csontok előbontása, majd újjáépítése, szerkezetileg vastagabbra, erősebbre, strapabíróbbra.


Vérerek fala (mezodermális kötőszövet)
(Mezoderma)

Biológiai funkciója: vér, a keringetett testfolyadék elvezetése a szervekhez, az áramlás, keringés fenntartása.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus keringéssel, áramlással, áramoltatással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Enyhébben, kevésbé súlyosnak megélt, életben vagy adott dologban, szituációban való keringés-akadályoztatás. Az elhelyezkedést a hátráltatottság végtagi vagy funkcionális vonatkozása határozza meg. Nem bírok, nem tudok eleget menni, közlekedni (térdhajlat). Béklyókonfliktus: Nem vagyok elég jó, mert le vagyok kötelezve. Nem akartam gyereket, teherbe estem, a mozgásterem, mozgásszabadságom bekorlátozódik. Kolonc van a lábamon, hátráltatnak. Nem tudok a normál életben „keringeni”, nem tudok (már) eljárni oda, ahova szeretnék, és ez időnként bánt, foglalkoztat.

KA szakaszban: szövetcsökkenés, az artériák és vénák falának sorvadása, elvékonyodása. Betegségnevek: érfalnekrózis. Ha beindul egy ilyen különprogram, ezzel egyidejűleg bekapcsol az ereket kívülről burkoló simaizomszövet (tartós) megvastagítása keringésbiztonsági okból. Lásd érfal-simaizmok, 2.2.4.

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, hipervaszkularizáció*, hemangióma, érfal-, érhálózat újjáépülése, megsokasodása. Ha csak egy konkrét nagyobb érszakasz érintett, érfalgyulladás. Az epileptokrízisben érfalsimaizom-fibrilláció: az eret borító simaizom mozgása, bőr alatti vibráló, birizgáló, zsibbadó érzések, húzódás, érgörcs. Betegségnevek: meszesedés, atheroszklerotikus plakk, artériaplakk, arterioszklerózis, érszűkület, meszes vénacsomó, visszér. Az „érszűkületet” (érfal-vastagodást) korábban teljesen félreértelmezték, az nem „lerakódás” következménye, hanem egy érfalelváltozás-különprogram végeredménye.

Az elváltozás biológiai értelme: az érfal előbontása, majd újjáépítése, erősebbre, vastagabbra, strapabíróbbra.

Ez a Szerv Atlasz lap még hasznos lehet: https://szervatlasz.hu/images/szervatlaszdemorig/082.jpg