ED1
Konfliktustípus: akusztikus és egyensúllyal kapcsolatos elválasztási, elhatárolódási konfliktus.
Érzelmi tartalom: 1. hanggal, hangokkal, hallással kapcsolatos visszautasítási konfliktus. Konkrét (hallott) hanggal, hangfrekvenciákkal kapcsolatban: Ez bántó, zavar, nyomaszt, irritál, terhemre van, nem bírom, nem akarom hallani, hallgatni. Utálom a fülcsengésemet. Nem hagy békén valaki és hallgatnom kell ami engem nem érdekel. Beszéd, szidkozódás, kiabálás, zaj, ricsaj hallásának elutasítása. Hang információval kapcsolatban: Nem hiszek a fülemnek. Nem kérek abból, amit hallanom kell.
2. Eleséssel, zuhanással, egyensúlyvesztéssel kapcsolatos konfliktus. Félek, h. elesek, lezuhanok. Láttam, hallottam valakit zuhanni, leesni, és ettől kaptam sokkot.
Szerv Atlasz lapkód:
5.1.12. 5.1.B. 5.1.C. 5.1.D.
 Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre. | Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom. Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd Az idézés és hivatkozás szabályait és a Szerv Atlasz impresszumát. Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.
(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra, kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.) |
K.A. szakaszban: 1. túlérzékenység (csak) azokra a frekvenciákra, amelyet a konfliktusnál hallottunk: fülzúgás, fülcsengés, fütyülés, sípolás, sistergés.
2. szédülés, egyensúlyvesztés, oldalra menés, oldalra dőlés, lateralizálás. Betegség-nevek: 1. tinnitus (fülcsengés), 2. vertigo (egyensúlyzavarok).
M.U. szakaszban: 1. érzéketlenség azokra a frekvenciákra, amelyet a konfliktusnál hallottunk. Átmenetileg részleges halláscsökkenés vagy az adott fül süketsége.
2. a szédülés, oldalazás eltart a krízisig, majd a B-utószakaszban a hallási és egyensúlyozási funkciók maradéktalanul visszatérnek.
Az elváltozás biológiai értelme: az ember nem akar valamit hallani, baja van az egyensúlyozással (vagy újból visszaesik a konfliktusba, sínek vagy új konfliktus hatására), a szervezet az aktív szakaszban a tünetekkel figyelmezteti, emlékezteti, hogy ezt még nem oldotta meg.