Szerző Téma: ekcéma  (Olvasták 17392 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
ekcéma
« Dátum: 2010. November 26. - 13:46:25 »
Szerv Atlasz lapkód:   5.1.7.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
még Az idézés és hivatkozás szabályait
valamint a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és
azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Az ekcéma a bőr felhám gyulladásos, viszketéses helyreállítása, amit (gyakran észrevétlen) fekélyesedés előz meg. Gyakran a dermatitis szinonimájaként használják.

A konfliktus-aktív szakaszra a viszonylag enyhe, nem intenzív, de hosszabb ideig fennálló viszolygással, ellenérzésekkel, félelemmel teli elválaszt(ód)ási, elhatárol(ód)ási érzelem jellemző. "Nem hagy békén, irritál."

Szűnni nem akaró ekcéma csak visszaeső konfliktus-aktivitás (VEKA), esetén tud kialakulni. Fontos megbarátkozni a tünetekkel, elfogadni, hogy ez a gyógyulási szakasz tünete, és el kell kerülni a visszaeséseket. Szükség esetén igénybe lehet venni tünetenyhítő módszereket, krémeket, (enyhén sós) fürdőket is.
A helyreállítás során vírusos (szagtalan) bőrgyulladás, viszketés, hiperesztézia (fokozott érzékenység) és vérezgetés, levedzés jelentkezik.

További részletek, tünet- és konfliktus-érzelem leírás a bőr felhám fekélyesedésnél.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:ekcéma
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 13:46:31 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Anami

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 304
Re:ekcéma
« Válasz #2 Dátum: 2011. Február 09. - 10:26:03 »
Esettörténet:

8 éves, jobb oldalas fiú gyermek bal lábfején nagy foltban ekcéma.

Az édesanyja nincs megelégedve az iskolával, ahova jár a gyerek. A gyermek átveszi az édesanya konfliktusát. Minden nap, amikor kiteszi a lábát az ajtón (ezért érintett a láb), átéli az elszakadást az édesanyától (aki otthon van a kisebb testvérrel), és elindul az iskolába, amit az anyuka nem tart megfelelőnek gyermeke számára.

Nyáron, amikor nem volt iskola, az ekcéma megszűnt.

avalo

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:ekcéma
« Válasz #3 Dátum: 2011. Június 03. - 16:05:53 »
Sziasztok!

Úgy látszik, a mai nap a bőrrák napja...

A segítségeteket szeretném kérni, én is.

Néhány héttel ezelőtt találkoztam először az Új Medicinával, és egyszerűen fantasztikusnak találom. Bevallom, elég nehezen haladok vele. Azzal kezdtem, hogy a családomban, ismeretségi körömben előforduló betegségeket elemeztem a fórum és a honlap útmutatásai alapján, hogy ráálljon az agyam az összefüggések megfejtésére.

Ma délelőtt mindkét tenyéren előforduló ekcémával jártam bőrgyógyásznál, akinél egy éve voltam ezzel a hirtelen kezdődő panasszal. Azóta nem sikerült megszüntetni, sőt, most nehezen elviselhetően erősödött.  Kamasz korom óta vannak ekcémás panaszaim. Jobb kezes vagyok.

Magammal vittem 12 éves, kisebbik, balkezes lányomat is, akinél szintén két tenyért érintő panaszokat találtunk, gombára gyanakodtunk, de kiderült, ez is ekcéma.

(Nagyobbik, 23 éves, jobbkezes lányom születése óta ekcémás, erős tünetekkel, ma már jellemzően a térdhajlatokban. Apu is hajlamos volt az ekcémára, óraszíjaktól.)

A tavalyi vizsgálaton megmutattam az orvosnak egy - a bal mellem felső részén elhelyezkedő, már hónapok óta meglévő, időnként viszkető, vérző  sebet is, aki akkor A vitamin ecsetelést írt fel rá.

Mivel a seb nem gyógyult be azóta sem, sőt, továbbra is  vérzik időnként, és mára úgy 1 cm átmérőjű - most újra megmutattam. Az orvos carcinoma basocellulare gyanújával a sebészetre küldött, ahol június 24-én kimetszik, aztán majd meglátjuk...

Való igaz, imádom a napot, anélkül, hogy túlzásba vinném. Nem félek a bőrráktól,  nem használok vegyszeres napvédőket, de a diagnózistól sem rémültem meg.

Viszont, képtelen vagyok ekkora érintettség mellett az orromnál tovább látni. Úgy érzem, valamennyiünk panasza összefügg, de eltévedtem, nem tudom, merre keressem a megoldást. Nagyon hosszú ideje fennálló, és úgy tűnik, (a családban?) ismétlődő konfliktusokról van szó, de képtelen vagyok tisztán látni, merre kellene keresgélnem...

Tudtok nekünk segíteni, merre induljunk?

Köszönöm szépen!

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:ekcéma
« Válasz #4 Dátum: 2011. Június 04. - 00:04:20 »
Apu is hajlamos volt az ekcémára, óraszíjaktól.

Avalo, a legjobb helyen jársz, ha válaszokat és támpontokat keresel. Utólagos engedelmeddel áthelyeztem a hozzászólásodat, az ekcéma ugyanis nem a bőr irhát, hanem a bőr felhámot érinti, így újmedicinás szempontból teljesen másról van szó.

Az ekcéma egy elhatárolódási vagy elválasztási konfliktus következtében alakul ki, akkor, ha az érintett rendszeresen visszaesik a konfliktusába. Figyelem, könnyen kialakulhat ördögi kör, ha az eredeti konfliktus már megoldódott, ám az érintett éppen a MU szakaszban jelentkező, kellemetlen gyógyulási tünetektől szeretne elhatárolódni! Sokáig nem múló ekcéma hátterében állhat ez is.

Azt írod, édesapádnak az óraszíjaktól volt ekcémája. Az Új Medicina értelmében nem a kiváltó esemény a mérvadó, hanem az, hogy az érintett milyen érzelmi tartalommal éli meg. Ha például édesapád utálta a karórát, legszívesebben levette volna, és konfliktust okozott neki (akár az is, ha alatta nem szellőzött vagy izzadt a bőre), ez beindíthatta nála a bőr felhám elváltozást.

Egy nagyon kedves ismerősöm sokáig azt hitte, a mosogató szerektől alakul ki ekcémája, valójában azonban a vízben ázástól való elhatárolódás miatt. Az ő konfliktusát úgy sikerült megoldani, hogy vett egy mosogatógépet, az ekcémával megbékélt - és elmúlt.

Ha a gyermek születése óta ekcémás, gyakran az édesanyánál kell keresni a konfliktust. 10 éves korig a gyermekek képesek édesanyjuk lelki kilengéseit átvenni, és ennek megfelelően produkálni a testi tüneteket (akár már az anyaméhben is). A lányok eredeti konfliktusát nagy valószínűséggel nálad kellene keresni. Ilyen hosszú ideig azonban nem jellemző, hogy egy konfliktus is fennálljon. Valószínűbb, hogy az ekcémás tünetektől való elhatárolódás tart fenn ördögi kört. Meg tudtatok békélni az ekcémával vagy kifejezetten zavar?

A tavalyi vizsgálaton megmutattam az orvosnak egy - a bal mellem felső részén elhelyezkedő, már hónapok óta meglévő, időnként viszkető, vérző  sebet is. [...] Mivel a seb nem gyógyult be azóta sem, sőt, továbbra is  vérzik időnként, és mára úgy 1 cm átmérőjű - most újra megmutattam. Az orvos carcinoma basocellulare gyanújával a sebészetre küldött, ahol június 24-én kimetszik, aztán majd meglátjuk...

A konfliktus feltárásához azt kell megtudni, hogy ez bőr irhát vagy bőr felhámot érintő elváltozás-e. Az akadémikus orvoslás szerint a basocellulare carcinoma: "Lassan nô, centrális ulcerációra (fekélyesedés) hajlamos." Középpontból kiinduló fekélyesedéssel a bőr felhám esetében lehet találkozni: szintén elhatárolódási konfliktust érdemes keresni, ha folyamatosan fekélyesedik, KA szakaszban. A viszketés és a sejtszaporulat viszont megoldás utáni tünet, ezért elképzelhető, hogy alkalmanként megoldódik a konfliktus. Itt is érdemes rá odafigyelni, hogy a tünetektől való elhatárolódás ördögi kört indíthat be: minél nagyobb a seb, annál jobban zavar, minél jobban zavar, annál nagyobb. Elképzelhető, hogy az eredeti konfliktus már nem aktív, ám érdemes feltárni, hogy elkerülhesd a visszaeséseket.

Kezelések, beavatkozások igénybe vételekor érdemes szem előtt tartani, hogy végérvényes gyógyulás csak a kiváltó konfliktus feloldásával érhető el, mert ha aktív marad, a kezelés után is folytatódik a különprogram és egészen addig újra megjelennek a tünetek, amíg a konfliktus megoldásra nem kerül. Ha sikerül megbékélni a tünetekkel, azzal ki lehet lépni az ördögi körből. Jobb kezes embernél egyébként anya-gyermek, bal kezesnél partner-kortárs vonatkozású a test bal oldalán megjelenő szervi tünet.

Kérdés persze, hogy valóban basocellulare carcinomával állsz-e szemben. A gyanú ugyanis önmagában kevés, a konfliktus feltárásához szükséges egy pontos orvosi diagnózis, és annak ismerete, hogy pontosan mely szövetet érinti az elváltozás. Üdv, Vadvirág

avalo

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:ekcéma
« Válasz #5 Dátum: 2011. Június 04. - 00:49:32 »
Szia Vadvirág,

hihetetlenül érdekes amit írsz, nagyon köszönöm a választ!

Igen, apu kifejezetten utálta az órát, nem fizikai értelemben, hanem mivel "rugalmas munkaidőben" dolgozott, magát, a szorító időt...  Ebben nőttem fel.
És, ha belegondolok, az ekcémáink kiújulásának/fennmaradásának oka lehet, hogy a lányokkal fenntartjuk a vele való állandó foglalkozást, igazad van, tényleg nem békéltünk meg vele...

Ami a carcinoma basocellularet illeti - érdekes, de nem zavar a tünet, és nem érzek félelmet... köszönöm, igyekszem pontosabb orvosi diagnózist beszerezni, bár a dolgok jelenlegi állása szerint ez majd a műtét után lesz meg. A tünetek rendszeres változása (enyhülés/kiújulás) nyilván valamilyen hosszabb, megoldatlan konfliktus meglétére utal, most épp egy olyan vérző szakaszban van, ami eddig nem volt. Piszok nehéz - vagy nem cc. b-ról van szó, vagy olyan nagyon mélyre ástam valamit, hogy hárítom és nem ismerem fel.

Megpróbáljuk együtt kideríteni.

Nagyon köszönöm!


Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:ekcéma
« Válasz #6 Dátum: 2011. Június 04. - 01:50:07 »
Igen, apu kifejezetten utálta az órát, nem fizikai értelemben, hanem mivel "rugalmas munkaidőben" dolgozott, magát, a szorító időt...

Kedves Avalo, ebből én is nagyon sokat tanultam, köszönöm Neked! Figyelemre méltó, hogyan lokalizálódnak átvitt értelemből a fizikai kétbe a konfliktusok, hogyan képezi le a szorító idő okozta konfliktust az ember az óraszíjra, ami a csuklóját fogja (szorítja) körbe.

Ami a carcinoma basocellulare-t illeti, a tünetek rendszeres változása utalhat elhúzódó, változó intenzitású, függő konfliktus aktivitásra. Mivel a viszketés a MU szakasz tünete, az oda-vissza kapcsolgatás lehetőségét sem zárnám ki a lehetőségek közül.

Ha bőr felhámról van szó, lehet elválasztás vagy elhatárolódás, akár lelki közelség megszűnésétől való félelem is (szívesen megölelném, de nem lehet). Ez utóbbi konfliktus a tejvezeték elváltozásának jellegzetes érzelmi tartalma, de mint lehetőséget érdemes megvizsgálni. Ha bőr irha érintett az elváltozásban, akkor pedig sérülési, csúnyulás-félelmi konfliktust érdemes keresni.

Örülök, ha segíthettem a konfliktusfeltárásban elindulni. Ha megosztod, szívesen olvasnám a fejleményeket. Köszönöm! Üdv, Vadvirág

avalo

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:ekcéma
« Válasz #7 Dátum: 2011. Június 24. - 23:21:11 »
Szia Vadvirág,

ma némi tipródás mellett hagytam "kimetszeni" az "elváltozást".
Ha előbb találkozom az Új Medicinával, (a tünet másfél-két éve jelent meg), és időben sikerül megtalálnom a konfliktusforrást - mert most három hét alatt nem - nem így lett volna.
Most bizonytalan voltam, ezért hagytam, hogy egy - úgy kb. félcentis - "képletet" jó hat-hét centis kaszabolással távolítsanak el (normál méretű mellen azért ez nem semmi). Bizonytalan voltam, mert nagyon-nagyon mélyen elültették bennem az érzést, hogy az orvosok mindenhatók.. Vagyis: nem én vagyok felelős az életemért, hanem ők :)
Három hét alatt jócskán megtárgyaltam velem :), ezért úgy ahogy van, elfogadom ezt a nem aprócska sebet, és kíváncsian várom a két hét múlva esedékes patológiai eredményt, csak azért, hogy közelebb kerüljek a meg nem értett konfliktusomhoz (remélem, nem hangzik nagyon morbidnak), és elkerüljem a további mészárlásokat.

Amit viszont mondani szeretnék: le a kalappal előttetek-előtted: egy árva utalás, ösztönzés, "megmondás" nem hangzott el, hogy hogyan döntsek... Ez a létező legnagyobb  segítség, a szabad akarat meghagyásával. Köszönöm! :)

avalo

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:ekcéma
« Válasz #8 Dátum: 2011. Július 05. - 16:46:50 »
Kedves Vadvirág, basalioma-ügyben lenne még kérdésem: szövettan ismeretében továbbra is bizonytalan vagyok még: KA vagy MU szakaszban lévő konfliktust keressek-e?
"A hám basalis sejtrétegéből több gócban indul ki a papillaris dermist beszűrő daganatatos burjánzás. A daganatsejtek fészkekbe rendeződtek, sejtjeik basaloidak, monomorphak, sötét plasmájúak. A daganatsejt fészkek széli részén pailsad állásba rendeződtek. A környezetben közepes erősségű idült lobos stroma reakció van."
A tünet több mint kétéves, a fekélyesedés, időszakos viszketés új. Be tudok azonosítani a keletkezést megelőző, hosszan visszatérő-elnyúló konfliktust, de azt már teljesen megoldottnak érzem, azóta nem okozott problémát, nehezen tudom KA szakasznak értelmezni. Ugyanakkor azt írod, a fekélyesedés mégis erre az időre jellemző.
Valami fontosat nem jól következtetek?

Szútra

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:ekcéma
« Válasz #9 Dátum: 2012. Május 16. - 20:04:32 »
GNM-mel csak nagyon felületesen találkoztam eddig, tehát legfeljebb sejtéseim vannak a szisztémáról.
Már nagyon régóta úgy gondoljuk a férjemmel együtt, hogy minden betegségnek lelki oka van - ezt nemcsak a GNM állítja.
2007-ben a férjem autóbalesetet szenvedett. Az autó nagyon összetört, neki nem lett semmi baja, és az az autós, aki a balesetet okozta, nem ismerte el a vétkességét. Nyár volt, a férjem mezítlábas szandálban állt a vizes fűben és érezte, hogy a szandál kellemetlenül átnedvesedik. Ezt követően viszkető kiütések jelennek meg rajta azóta is, amikor bőrrel érintkezik a lábfeje.
Orvosnál nem volt ezzel, ahhoz nagyon meg kellene ijednünk egy tünettől, hogy orvoshoz vagy allopátiás gyógyszerekhez forduljunk.
Tudna valaki javasolni valamit, konkrétan mit tegyen, hogy a kiütés többet ne jöjjön elő?

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:ekcéma
« Válasz #10 Dátum: 2012. Június 16. - 21:14:49 »
A baleset és balhé az okozóval, mármint hogy belekerült egy elfogadhatatlan helyeztbe, és nem tud kilépni belőle - értelmezhető lábra, lábfejre asszociált elhatárolódási konfliktusként. Amikor a tünet a mezítlábas szandálban megjelent, az megoldás utáni szakasz volt. Nem a bőrszandál tehet róla. Ami a bőrszandál-érzékenység-hiedelmet illeti, előfordulhat az is, hogy a tünetek megjelenésekor a párod kicsit megijedt, és ezért tart lábfejénél a bőrrel való érintkezéstől. Ám ez már következmény konfliktus, és a MU szakasz viszketéses tüneteinek megjelenéséhez kapcsolódik, nem biztos hogy a balesetnél vagy utána megélt konfliktushoz.)

Konfliktusfeltárásnál figyelembe kéne még venni azt is, hogy mezítlábas (zokni nélkül hordandó/hordható) lábbeli, netán bőrszandál-volt-e rajta a baleset időpontjában. Ha nem, akkor valszeg csak következménykonfliktus, és a szandál-témával annál könnyebb lesz megbékülni. (Hogy nem attól van a viszketés, és lehet hordani.)

T!m!

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:ekcéma
« Válasz #11 Dátum: 2012. Július 24. - 20:27:54 »
Sziasztok!
35 éves, jobbkezes nő vagyok. Körülbelül másfél éve élek együtt az ekcémámmal. Azóta a kezelések ellenére (hagyományos és természetes gyógymódok) egyre nagyobb területeket foglalt már el magának. A tünetek egy szélesspektumú antibiotikus kezelés után jelentkeztek először. A viszkető, gyulladt, hólyagos területek különböző lemosások és krémek hatására egy idő után eltünnek, majd az aktuálisan gyógyult területek mellett újra és újra megjelennek. Ekcémám a következő területeket hódította el eddig: a karok belső és külső felülete, a térdhajlatok, a nyak,-váll- és keresztcsont területe -ebben a sorrendben. Továbbá mintegy bónuszként néha megjelenik még a szemhéjakon is. Kisiskolás koromban szintén voltam  már ekcémás, de a betegséget kb. kamasz koromra "kinőttem". Szívesen fogadnám az észrevételeiteket és a tapasztalatokat, illetve bármilyen támogatást, ami a segít kiszállnom ebből az "ördögi körből" :)

Kankalin

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:ekcéma
« Válasz #12 Dátum: 2014. Március 20. - 01:05:56 »
Sziasztok!

Már többször átolvastam, meghallagattam az ide vonatkozó anyagokat, de még mindig nem világos számomra. Hogy -ekcémánál- amikor fellángol ( ég, viszket stb) az a KA szakasz és ha ezt "túlélem", akkor egy erősebb fellángolás következik és ez lesz az MU szakasz?
Vagy teljesen félre értelmezem az egészet?
Mert ha jól értem a dolgot, akkor annak ellenére is megoldást kapok az ekcémára, ha a saját konfliktusomat nem tudom ( legalábbis eddig még nem sikerült) megtalálni.

Előre is köszönök minden információt, segítséget!

DErika

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #13 Dátum: 2014. Március 20. - 06:47:27 »
Kedves Kankalin!

A konfliktusaktív (KA) szakaszban száraz, „érzéketlen” a bőr, és amikor megoldódik a konfliktus, akkor lép megoldás utáni (MU) szakaszba, amikor pedig helyreállítás történik gyulladással. Ekkor viszket, ezt vesszük jobban észre. Tehát ha ég, viszket, akkor megoldásba került a konfliktus. Ilyenkor kell vigyázni, hogy ne azért tűnjön el az ekcéma, mert ismét konliktusba kerül vele kapcsolatban az ember, és KA szakaszba kerül. Ilyenkor csak látszólag nincs probléma a bőrrel.

Amíg nincs teljesen megoldva, lezárva egy konliktus, addig elváltozást produkál a szervezet a megmentésünk érdekében.  :) Tehát szükséges lenne kideríteni és számodra megnyugtatóan rendezni az eredeti problémát, és amikor fellángol a megoldás utáni szakaszban az ekcéma, nem ügyet csinálni belőle, inkább örömmel tekinteni rá, hogy „Hurrá, gyógyulok!”. Ehhez pedig segítségként tünetenyhítő (lehetőleg nem szteroidos, mert az szövetkárosító) krémeket, módszereket bevetni.

Remélem, sikerült segítenem.

Kankalin

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:ekcéma
« Válasz #14 Dátum: 2014. Március 22. - 23:57:44 »
Kedves DErika!

Köszönöm a választ! Igyekszem kideríteni, hogy mi  a konfliktus, de nem bírok rájönni. Ha taps elmélettel balkezes vagyok és főként a jobb kezemen vannak foltok. Akkor merre kutakodjak?
Most lángolnak a tünetek.Ilyenkor könnyebb lehet a megoldásra ráébredni?
Köszönöm előre is a további segítséget!

DErika

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #15 Dátum: 2014. Március 25. - 07:14:18 »
Kedves Kankalin!

Balkezesek jobb oldalán megjelenő foltok anya/gyermek, előd/utód vonatkozást jeleznek. Tehát vagy édesanyáddal, vagy gyermekeddel, vagy valaki olyan személlyel kapcsolatos, akire mint nevelődre tekintesz. Ez lehet egy rád nagy hatással lévő mentor vagy tanító is, vagy egy anyával egyenértékű személy.

Ha a hajlatokban van az elváltozás, akkor az inkább érintkezési hiányérzetet jelent, ha a kézfejen vagy az ujjak külső részén, akkor elhatárolódási, elutasítási konfliktust.

A fellángolás annyiban tud segíteni, hogy a bepirosodás kezdetét kellene valahogy visszaidézni, hogy akkor mi történt, milyen esemény kapcsolta át a konfliktust megoldás utáni szakaszba. Ebből egyértelműen kiderülne, hogy mi okozza a problémát.

Írd meg nyugodtan, ha valamilyen kérdés még felmerült benned.  :)

Enike

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:ekcéma
« Válasz #16 Dátum: 2014. Március 26. - 20:44:58 »
Szivesen megosztom ekcemas tapasztalatomat, hatha segit nektek a gyogyulasban.
Nekem 2.5 evig volt ekcemam, az arcomon, vandorolt, mikor hol volt voros es gyulladt a borfelulet. Utaltam es szinte minden termeszetgyogyaszt es dietat kiprobaltam, keves sikerrel…
Aztan mikor 2013 nyaran talalkoztam az Uj Medicinaval es voltam egy konzulensnel is, rajottem, hogy mi volt a konfliktus es hogy az egyetlen lehetoseg ettol megszabadulni az kibekules volt. Marmint megbaratkozni az ekcemaval es elfogadni hogy a testem csak gyogyitja magat…
Aztan elhataroztam hogy minden egyes alkalommal amikor frusztralt voltam az ekcema latvanya miatt v. eppen beleneztem a tukorbe es utaltam az arcomat latni, minden egyes alkalommal a Ho'oponopono technikat alkalmaztam. 4 szo, ami ujra beket es elfogadast hozzott nekem. Mindig es sokszor mondtam magamnak: sajnalom, bocsass meg, koszonom, szeretlek.
Es csodak csodajara 1 honap mulva elmult az ekcemam es azota nem jott vissza!!! Rajottem, hogy az elfogadas es a szeretet a kiut ill a gyogyulas utja. Igy most mas konfliktusoknal is ezt mondogatom, igaz nem konnyu, mert sokszor visszesek regi (hibas) gondolataimba, de hasznal es segit. Csak gyakorlat kerdese az egesz.
A megbekules, a megertes es felelem hianya nekem a legnagyobb ajandek az Uj Medicinatol! Koszonom megegyszer Robertonak es a csapatnak!!!  :)

Kankalin

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:ekcéma
« Válasz #17 Dátum: 2014. Április 04. - 22:53:13 »
Kedves DErika!

Köszönöm a segítséged! Már végig vettem mindent édesanyámmal és a 2 éves lányommal kapcsolatban is. A terhességem kb. közepén kezdődött az egész ekcéma újra( gyerekkoroban volt de kb. 12-14 évesen elmúlt). Akkor annyira durva volt, hogy szteroid injekciót is kaptam. Aztán kezdett múlni és amíg szoptattam szép el is tűnt, nem 100%-an, de szép volt  a bőröm. Majd egyre rondább lett és egyre több helyen jött elő. Most, hogy elkedztem egy természetes megoldást keresni még több helyen vannak ekcémás foltjaim. A kiinduló jobb kisujjam  már körbe ekcémás.
Szerinted, hogy találhatom meg az én konfliktusomat. Vki esetleg konkrétan el tudná mesélni az ő "megtalálását" és megosztaná, hogy mi is volt az. Talán ez is segíthetne .
Jobb kezesség esetén a partnertnél kell kutakodni?

Köszönöm mindenkinek!

Enike

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:ekcéma
« Válasz #18 Dátum: 2014. Április 07. - 12:04:04 »
Kedves Kankalin!
Ki kellene rajzolni egy idovonalra hogy mikor es hogy volt az ekcemad, es azt kell megnezni hogy milyen erzelmi konfliktus volt azelott. A bör az kontaktus konfliktus, tehat vagy nem akartal kapcsolatot valakivel/valamivel, v. eppen szeretted volna a kontaktust de nem kaptad meg... Ha rendesen elojon az ekcema es jo gyulladt akkor mar a megoldasi szakaszban vagy, a börelvaltozas mindig az MU szakaszban van. Az a fontos h. ne vidd magad bele egy ordogi korbe, hogy utalod az ekcemadat - amivel azt krealod hogy el akarsz valasztodni (nem akarsz kontaktust a gyulladt, ronda börrel) a betegsegtol, amivel szepen kronikussal teszed az elvaltozast, es hosszu evekig fenntartod az elvaltozast... meg akkor is, ha mar a konfliktus reg megoldodott.
Az en szemelyes tapasztalatom: az arcomon volt 3 evig ekcema, mindenhol volt, hol itt, hol ott, es utaltam, es mindent kiprobaltam h eltunjon. Mire rajottem, egy biologikus konzulens altal, hogy az ex parommal volt kapcsolatos a problema, sajnos nem tudtam vele normalisan kommunikalni, nem tudtam kapcsolatot teremteni vele bizonyos gondjaimmal kapcsolatosan, v ha elmagyaraztam neki h. mi bant akkor az volt a valasz, hogy hagyjam abba a nyavajgast... Ez ment igy evekig.
Sokszor nem tudtam megertetni magam vele, nem voltunk egy szinten, sem erzelmileg, sem tudatilag. (sajna kicsit keson jottem ra, de jobb kesobb mint soha :-) ezert o most mar a ex partnerem... haha)

Mindenesetre nekem az hozta meg a fordulatot, hogy megertettem miert krealtam magamnak evekig ekcemat es foleg az, hogy meg kellett baratkoznom az ekcemammal, megnyugodni es megvarni mig elmulik. Egy honapon belul eltunt az ekcemam, mintha sosem lett volna, es azota (2013 nyararol van szo) nem tert vissza. Vegre lejottem az ördögi körröl.

Kankalin, ha gondolod szivesen skype-olok veled egy este es segitek kideriteni h mi az oka az ekcemadnak. Mert szeretnek gyakorolni, minel tobb esetet hallok, annal jobb nekem, mert decemberben megyek a konzulensi treningre. Irj privatba ha gondolod: info@enifit.nl cimre es irok vissza neked.
Udv, Enikö

misisi

 • *
 • Hozzászólások: 4
ekcéma
« Válasz #19 Dátum: 2014. November 29. - 16:29:10 »
Sziasztok !
Én szintén ekcémás tünetektől "szenvedek" már régóta vissza vissza térve jön elő a gyulladásos viszketés az alkarom külső felén. Az utóbbi hetekben viszont már nagyon begyulladt és éjjelente nagyon viszket. ilyenkor mindig elvakarom, majd gennyesedni kezd, ez már nagyon zavaró számomra főleg , ha ránézek, nagyon zavar, pedig próbálok nem ránézni, ill rágondolni, de egyenlőre nem sok sikerrel,  főleg most hogy már a bal könyökhajlatom is kezd kivörösödni, begyulladni. mit tehetek ellene, vagy ez már a megoldás utáni gyógyulási szakasz ?Kérdésem az lenne mit tehetek a viszketés vörösödés ellen addig is míg nem fut ki a MU-szakasz , nehogy vissza essek emiatt újra ? sajnos a krémek kenőcsök nem nagyon hatnak.
Ha tudnátok ebben segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv.: misisi,

Enike

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:ekcéma
« Válasz #20 Dátum: 2014. November 30. - 10:42:56 »
Szia Misisi,

Igen, ezek a viszketo, piros, gyulladasos tunetek mind a megoldasi szakaszban jelennek meg. Es sajnos mar regota ordogi korben vagy, mert minel jobban idegesit annal rosszabb es hosszantarto lesz.
Nekem ilyen szempontbol szerencsem volt mert nalam nem viszketett, igy tudatosan es az utalat tudatos leallitasaval meg tudtam allitani egy honapon belul az ordogi kort es utana - 2.5 ev utan - mar sosem tert vissza az ekcema, nekem az arcomon volt, szinte mindenhol.

Minel gyulladtabb annal jobb, minel vorosebb, annal jobb mert mar gyogyul. Az alkar kulso felen levo ekcema alt-ban arra utal hogy valamit v valakit nem tudsz elharitani, lerazni, elkuldeni, de szeretned. Lehet szituacio v szemely. Fontos a konfliktus megszuntetese is, de szerintem ez nalad mar regota ordogi kor...
En ugy hallottam h mentolos - valamilyen termeszetes - krem segit ill enyhiti a fajdalmat. De errol tobbet nem tudok sajnos. Nezz szet egy termeszetboltban v. bioboltban, biztosan vannak vegyszermentes megoldasok.

Nekem ami segitett az a ho'oponopono modszer segitett es a tudatossag, hogy barmikor raneztem az ekcemamra azt gondoltam h minel vorosebb annal jobb, minel vorosebb annal kozelebb allok a gyogyulas vegehez. Tehat rakenyszeritettem magam minden negativ gondolatomat atformalni ilyen pozitivakra. Es segitett! Nem konnyu de minden nap egy uj esely. Es ha ujra visszaternek a negativ gondolataid, mond magadnak es gondolataidnak hogy: CSÖND!!! mindig mondjad es egyszer csak eszreveszed h mar nem sokszor gondolsz az ekcemadra negativan. :-)

Udv, Enike

misisi

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #21 Dátum: 2014. November 30. - 11:19:55 »
Köszönöm a gyors választ , remélem sikerül majd gyogyulásként tekintenem a gyulladásra, illetve elvonni róla a figyelmem.
Ha esetleg tudnátok írni vmi természetes krémet v módszert ami nektek segitett enyhíteni a tünetrt azt megköszönném!estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:ekcéma
« Válasz #22 Dátum: 2014. November 30. - 20:02:27 »
szia misisi

" kristály jégzselé tubusos", kb .:1500.-ft, bármikor ,akár hányszor használhatod :) csökkenti a tüneteket ill segít elviselni azokat, és kicsit le is fagyaszt, főleg éjszakára nagyon jól jöhet. nagyobb gyógyszertárakban is kapható, természetes készítmény, mielőbbi gyógyulást :)

üdv.: Hanna

misisi

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #23 Dátum: 2014. December 01. - 15:07:46 »
Köszönöm a segítséget Hanna, mindenképp ki fogom próbálni remélem segíteni fog elviselni a gyógyulást :)

misisi

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #24 Dátum: 2014. December 04. - 15:26:22 »
Sziasztok !
Ismét kérdésem lenne hozzátok, : a mai napon elmentem a bőrgyógyászhoz, hogy megmutassam az ekcémámat( v bőrbetegségemet) neki, mert ismét nagyon viszketett, el is vakartam ami éjjel be is gennyesedett és nagyon csúnyán nézett már ki,és eléggé kétségbeestem (lehet nem kellett voln.?) ő erre azt mondta , hogy ez már baktériumos -gombás felülfertőződés , így egy elég erős gombaölő tablettát és antibiotikumot is írt fel. Véleményetek szerint ez ártani vagy segíteni fog? Már nem tudom mitévő legyek.
Válaszotok előre is köszönöm!!

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:ekcéma
« Válasz #25 Dátum: 2014. December 05. - 17:25:02 »
Szia Misisi!

Csak azt tudom Neked írni,h én mit tennék, merthogy Te is tudod,h a gombák és a baktériumok megjelenése azt jelenti ,hogy dolgoznak, végzik a munkájukat a megoldás utáni szakaszban. Ha kiírtod őket, akkor nem tudják elvégezni a  feladatukat. Ez nem azt jelenti,hogy nem csillapíthatod a fájdalmaidat, csak annyit jelent,hogy humánus megoldások közül válassz. Én készítenék langyos vizet egy tálba, tennék bele szalicilt, amit a nagyszüleink használtak az eltett ételek tetejére, hogy meg ne romoljanak, ( mert ez természetes gombaölő, és csak annyit pusztít el, amennyi felesleges ), szóval puha vattával megmosogatnám, naponta többször , majd szárazra törlés után, sókrémmel kenegetném, amiben holttengeri sóoldat van, amely pótolja az elvesztett ásványokat a sebekben. A krém hűsítő, nyugtató,viszketésgátló, gyulladásgátló és segíti a gyorsabb hegesedést , majd begyógyul. Ha gyógyszert veszel be, az meghosszabbítja a gyógyulás folyamatát és amíg szeded addig stagnálja. Utána még annak kiürülésére is várnod kell, hiszen az "mérgezés"-nek tekintendő GNM szemszögből ( is! ). 1 db antibiotikum tabletta kiürülési ideje 6 hét . Ezenkívül minden alkalommal ,amikor foglalkozol a bőröddel, simogasd meg és mond: " bocsáss meg! szeretlek!". Fogadd el és mon ezeket a szavakat ,amelyek eljutnak a sejtjeidbe új információként és átírják a rossz programokat jóvá, ez is felgyorsítja a gyógyulást . Sok erőt kívánok Neked és mihamarabbi gyógyulást :)       

üdv : Hanna

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:ekcéma
« Válasz #26 Dátum: 2014. December 05. - 17:26:44 »
Ja! elfelejtettem írni, hogy a jégzselét sebes bőrre nem használhatod, csak ha nincs nyílt sebed.

Kardvirág

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:ekcéma
« Válasz #27 Dátum: 2015. Február 21. - 20:57:52 »
Sziasztok! Én 2011-től szenvedek ekcémás tünetekkel. Pontosan a gerincem közepén egy tíz cm-es területen,hosszában,deréktájon. A doktornő, akinél jártam diagnózisként:contact dermatitist állapított meg, és rögtön azt kérdezte, hogy szoktam-e felüléseket(hasizom gyakorlatokat) végezni. A bőröm felülete száraz, gyulladt, enyhén pirosas és viszket, de még hogyan. A viszketést egy különösen kéjes, gyönyörrel teli érzéssel tudnám csak leírni, miközben vakarom(mert már nem bírom ki, hogy ne vakarjam, annyira viszket)szinte felizgulok szexuálisan, szaporább lesz a pulzusom, heves szívdobogás érzés kiséretében. Ez normális? Mindez teljesen érthetetlen a számomra.Tapasztalt már valaki ilyet, vagy hasonlót? Már több mindennel próbáltam kezelni, de igazán egyik sem használ. Egyébként vakarás után, mindig nagyon megbános és megfogadom, hogy többet nem teszem, mert utána nagyon ég és fáj.Azóta is azon gondolkodom, hogy milyen érzelmi konfliktus váltotta ki, amibe újra és újra visszaeshetek, mert még a tünetek mindig változatlanok, bár volt csendesebb, enyhébb időszak is a tünetek tekintetében. Segítségeteket és hozzászólásotokat előre is köszönöm.Gyógyulást és eszmélést kívánok annak, akinek szüksége van rá. Üdvözlettel: Eszter

Asami

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:ekcéma
« Válasz #28 Dátum: 2016. Július 26. - 14:02:52 »
Sziasztok! Nagyon sokat segitettetek a tapasztalatokkal, főleg Enike. Arcomon van, illetve megoldási szakaszban van elég sokszor :) igyekszem türelemmel megvárni mindig hogy elmúljon, sajnos annyira utálom hogy mikor elmulik már félek hogy jajj...és tudom hogy nem kéne de egyszerűen nem tudom leállitani az agyam belöle. Tudom hogy ha teljes egészében elfogadom elmúlik, de mindha nem menne ezekszerint. Nem tudom teljesen elfeljteni, pedig igyekszem.
Irtátok hogy visszaesést okoz az ekcémátol való elhatárolodás... amit igen tapasztalok :) pont ez a konfliktusom amit hiába tudok hogy ettől van csak bedobja az a agyam... Hiába a megértés. Vagy ez azt jelenti hogy mégsem értettem meg teljesen??
Na de alapkonfliktus is lehet az ekcémátol való elhatárolodás? hogy azért jön ki mert félek hogy kijön? ugy hogy elötte ott sosem volt. Pl ismerösöm körében volt valaki akinek valamiért kijött arcán ekcéma és arra gondoltam hogy hát én is ekcémás vagyok gyerekkorom óta... hozzáteszem az arcomon sosem csak hajlatba és kézujjon,és csak időszerüen szal nem is foglalkozom vele, és arra gonoltam hogy dejó hogy az arcomon nincs vagy valami ilyesmi... és nemsokra rá jelentkeztek nagyon enyhe tünetek szárazság az arcomon... aztán persze bedurvult mert rástresszeltem sbt..
Egy másik kérdés még amit rég meg akarok kérdezni hogy szteroidos kenöcsöt senki sem javasolja, nekem mégis volt hogy pl egész nyáron kivakartam a hajlatom térdnél, és folyton folyton viszketett és nem tudott begyógyulni, mig elegem lett és mondtam bekenem, ezáltal csillapitotta a gyulladást, és a viszketést, és kb 2x kentem be a többit hagytam magátol...mert végülis az segit lehozni az elhatárolodási konfliktusrol.
Na ez nem is kérdés lett a végére, de valakinek van olyan tapasztalata hogy tönkretette volna a börét vagy ilyesmi?
Köszönöm nektek a sok segitséget! :)

Asami

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:ekcéma
« Válasz #29 Dátum: 2016. Július 27. - 19:50:36 »
Egy fontos dolgot elfelejtettem megkérdezni. kb 15 éve ekcémás a kezem az ujjaimon. Általános iskolás voltam alsós mikor megjelent a bal kezemen, nemtudom mikor, nagyon régen volt már és a konfliktusát sem tudom, egy idő után  áttért a jobb kezemre. Ez folyamatosan fennálló ekcéma, nem nagyon múlt el, ha el is múlt nem volt teljesen gyógyult a bőr, aztán ujra viszketés stb. Csak szteroidos krémet használok rá néha, mert a többitől csak viszket. Ezért is kérdeztem előző hozzászólásomba hogy valakinek tönkre tette e a bőrét, mert erre is gondoltam, viszont van ellenpéldám is, meg hiszem a bőr tényleg nagyonon jól tud regenerálódni, nemhinném hogy véglegesen tönkre lehet tenni. Szóval fennálló konfliktus lehet.
Ez elég fura igy nekem hogy ismerem az okokat..sehogy se tudom összehangolni hogy most akkor mivan? először előd utód, aztán átvált parnerre a szociális vonatkozás?
Vagy van esetleg befolyása a hormonális állapotváltozásnak?
Mivel ez már nagyon régen jelentkezett, fogalmam sincs hol kereshetném a megoldást rá. Szerintetek?
Remélem nem halt még meg a fórum!
Köszönet!

Albert Eva

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:ekcéma
« Válasz #30 Dátum: 2016. November 18. - 20:09:59 »
Sziasztok! Csak pár napja bukkantam rá erre a weboldalra és az Új Medicinával, a feltett videókat, információkat böngészgettem. Segítségeteket szeretném kérni.
38 éves vagyok, 1988 körüli évektől szenvedek ekcémás tünetekkel. Később, 14 évesen az acetilszalicilsavra súlyos ödémás reakciót váltott ki a szervezetem, amitől mai napig sem sikerült megszabadulnom.  20 évesen az allergológus állati proteinre, pórra, atkákra, kakóra állapított meg allergiát. Mivel ezek elhárítása nem hozott eredményt, az elmúlt évek során gyógyszeres kezelések után, a homeopátiával is próbálkoztam.  Sokszor az egész testem csalánkiütésekkel volt tele, ami mára enyhült, de stresszes állapotban, főleg a hasi részen és a hátamon  jelennek meg újra. Éjszaka (a múlt napokban is előfordult), hogy arra ébredtem meg, szemhéjam, felső ajkam és nyelvem megduzzadt.
Tudnátok nekem segíteni, merre induljak? Köszönöm szépen!Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:ekcéma
« Válasz #31 Dátum: 2016. November 23. - 07:47:16 »
Kedves Éva!
Az ekcéma a bőr felhám elváltozása. Konfliktus témája kapcsolati jellegű: érintkezni szeretnél valakivel/valamivel, vagy éppen nem kívánatos a kapcsolat vele.
Fiatalabb korodban valóban lehetett valaki, akihez érintkezés/elhatárolódás kötött. Viszont, mivel sok éve húzódik a gond, alapos feltételezésem, hogy már saját ekcémád lett mára az elhatárolódásod tárgya.
Az első teendő, hogy értelemmel közelítve elfogadd, hogy a biológiai test képes az ilyen jellegű változásra, (sokszor a kényelmetlenség határát túllépve, sajnos). Ez volna az első nyomógomb, hogy nem küzdesz a saját bőröddel. (Talán ezt nevezhetjük: "elfogadásnak".) Ez nem jelenti azt, hogy ne enyhítsd a tüneteidet, csupán arra vonatkozik, hogy írd át a hozzáállásodat.
Ezt követően kezdhetsz nyomozni a sokéves kapcsolati témádra.
A Recall Healing honlapon található egy remek videó Dr. Gilbert Renaudtól az ekcémáról. Elmagyarázza egy csecsemő példájával, hogy miként függnek össze az érzelmi megélések és a szöveti hozzáigazodások.
http://www.recallhealing.hu/recall-healing-ekcema-eset/
Üdvözlettel: Ica

Albert Eva

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:ekcéma
« Válasz #32 Dátum: 2016. November 23. - 13:41:24 »
Kedves Ica! Nagyon köszönöm az útbaigazítást, már most megvilágosodott előttem a kiváltó ok. Gyerekkoromban olyannyira zavartak a tanító néni illetlen kérdései, hogy megbetegítettem magam, csakhogy ne kelljen iskolába menni (elhatárolódási konfliktus), ugyanis nemsokára sárgaságot állapítottak meg, majd az ezt követő időszakban jelenkezett az ekcéma. EFT-vel próbálkozom feloldani. Hálás köszönet! Üdvözettel Éva.

Meli

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:ekcéma
« Válasz #33 Dátum: 2016. December 12. - 10:50:51 »
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni az ügyben, hogy a 7 hónapos kisfiam hátán lévő ekcémás foltokat milyen konfliktus okozhatja?! Csak a hátán van elváltozás. Jelenleg gyulladt és viszket neki :(

Köszönöm előre is.
Üdv Melinda

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:ekcéma
« Válasz #34 Dátum: 2016. December 12. - 12:38:41 »
Kedves Meli!
A baba esetében, ha nem látsz összefüggést a bőrfelület és az ahhoz érő dolgok, anyagok, személyek között, (azaz kizártad a külső behatást) akkor hasonlóan, mint fentebb: az anya megéléseire kell ránézni.
Láttad-e a videót, ahol a csecsemő bőre azért volt ekcémás, mert az édesanya a várandósság alatt kapcsolati konfliktust élt át?
http://www.recallhealing.hu/recall-healing-ekcema-eset/
Mióta van jelen a picin az elváltozás? Ha pl. 4 hónapos korától, akkor vizsgáld meg, hogy azt megelőzően volt-e Neked érintkezési konfliktusod. Ha nem, akkor haladj vissza az időben, hátha ott találsz valamit.
Üdv: Ica

okolonia

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:ekcéma
« Válasz #35 Dátum: 2017. Március 07. - 13:56:34 »
Kedves biologikusok!
17 éves fiam visszatérő ekcémától szenved.A tünetek többnyire az ujjakon, csuklón, térdhajlatban jelennek meg. Most éppen az arcán már 2-3 hete. Az ekcéma már csecsemőkorban megjelent, akkoriban persze mindenféle "gyógymódot" kipróbáltunk, átestünk egy csomó vizsgálaton, sokféle diétára fogták, míg végül már csak kukoricakását és szóját! ehetett. Azóta sok idő eltelt, de igazából csak addig jutottunk el, hogy van 1-1 rövidebb tünetmentes időszaka. Most megint nagyon szenved a viszketés miatt. A körömvirág krém használata után bedagadt a szeme környéke. Az almaecetes lemosás csípi. Lassan kifogyok az ötletekből. Ma a doki Cetirizint és Spersallerget írt fel neki. Kértem, ha el tudja viselni a viszketést, ezeket a gyógyszereket mellőzze. Próbáljuk azonosítani a kiváltó konfliktust, de nem sikerült eddig. Az édesapjával él, elváltunk jó pár éve. Nyitott a Gnm-re, de most egy helyben topogunk. Tudtok segíteni? Hogyan leplezzük le ezt a fránya konfliktust, hiszen enélkül nem tudunk tovább lépni.
Köszönettel,
Enikő

Koala

 • *
 • Hozzászólások: 9
Re:ekcéma
« Válasz #36 Dátum: 2018. Október 06. - 12:06:17 »
Üdvözletem kedves fórumozók!  A seborrchea dermetitisről beszélhetünk itt  az ekcéma témában? Évek óta küszködöm vele  :( Úgy gondolom , hogy a biologika segítségével megszabadulhatnék tőle!

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:ekcéma
« Válasz #37 Dátum: 2018. Október 06. - 15:45:32 »
Kedves Koala!

Szívesen segítenék, de a szuper elnevezés alapján pontosan nem tudom, hogy miről is van szó, illetve kapásból eszembe jut 3 Szerv Atlasz lap is, de hogy melyik lenne a megfelelő azt pontosan nem tudom. Ahogy látom egy másik topicban is van egy elmezavarral kapcsolatos kérdésed, de inkább a legmegfelelőbb az lenne, ha tapasztalt, levizsgázott konzulenseknél érdeklődnél. Előtte ajánlott megnézni legalább egy Biologika Alapismeretek előadást, a Konzulensek elérhetőségei pedig az alábbi linken található: https://www.ujmedicina.hu/partnereink/

Ez a Szerv Atlasz lap talán a legvalószínűbb (sőt a Dermatitisről képet is látni rajta, úgyhogy szerintem ez lesz az): https://szervatlasz.hu/images/szervatlaszdemorig/106.jpg

Minden Jót!

Roland

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 10274
resume writing barrington illinois
« Válasz #38 Dátum: Ma - 12:21:41 »
Dandre Ferguson from San Bernardino was looking for resume writing barrington illinois
 
Damon Grant found the answer to a search query resume writing barrington illinois
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sample rice essays
sap configur resume
resume writing service phoenix
thesis cover sheet
studies and essays censorship and art by john galsworthy
thesis finance mba
sample outline/narrative essay
sample resume of a technical
senior voice engineer resume
resume writing employment
sample of a paper written in apa format 6th edition
sample essay anwar accawi the telephone
science homework metric systems
should the uk39s constitution remain uncodified essay
resume parsing
sap co resume examples
resume samples for office manager
resume services louisville kentucky
retail manager resume templates free
sample leave of absencecoordinator resume
sample essay questions for the ged
sample 5 paragraph expository essay high school
special education specialist resume
resume sqi stepconsulting ru
steps on writing a good essay
television editor resume
sample ski instructor resume
science project literature review
school writing services au
the aims of education and other essays pdf
sap apo snp resume
supply chain expert resume
sample job resume software engineer
scholarship cover letter outline
silkscreen business plan
rhetorical analysis editor for hire ca
rules of english essay writing
sample essay about my values
technology in the classroom essay
samples critique research papers
the black cat essays
sample of essay topics
sample resume bank
romeo and juliet by william shakespeare book report
security guard business plan free
sample of transmittal letter for thesis
should i use a functional resume or chronological
sample comparative rhetorical analysis essay
some people sat that that students should pay school trips essay
theme essay outline
spa director resume examples
symbol essay
short essay on our country pakistan
sample interview case study questions
sample cover letter for dentist job
sample resume general labor jobs
sample of survey questionnaire for research paper
the nature of art essay topics
sample thesis online marketing
senior executive resume template
sample resume for handyman position
short essay on apj abdul kalam for kids
sample resume of assistant manager purchase
sr qa analyst sample resume
sample of discursive essay
sample formatted cover letter
resume online portfolio
the tragedy of othello the moor of venice essay
resume templates customer service manager
resume template university student
teach for america essay questions
sample ielts essays band 5
software engineer project manager resume
sample resume for job application accountant
sample of how to write a character letter
sample resume for merchandising
resume maker professional 16 keygen
sample question paper for class 6 icse english grammar
richard grinham thesis
resume of an it
resume telecommunications manager
 
essay writing service
buy essay
write essays for me
narrative essay topics
 
sample of descriptive essay for kids
sales team business plan template
summer season essay in english for class 6
thesis defense humor
romeo and juliet resume act 2
sickle cell anemia research paper
the president of the kazakhstan essay
sample health promotion resume
sample of cover letter to apply job

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 10274
sound and fury essay
« Válasz #39 Dátum: Ma - 15:10:11 »
Braydon Webb from St. Charles was looking for sound and fury essay
 
Bryan Spencer found the answer to a search query sound and fury essay
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
specialization in education essay
standard format essay
sample cover letter for a security job
resume sound flash
sat sample papers with answers pdf
special education resume cover letter
the mythical man-month essays on software engineering rapidshare
technology essay ghostwriter site
sample essays for revision
sample resume for editorwriter
springer research papers
social construction gender thesis
thesis my girlfriend is the devil
sample resume writing tips
resume vb net
resume tv segment producer for bloomberg television
rocket ship book report template
resume sample service social
there resume template google docs
sample salary range cover letter
sample resume for auto salesman job
sap banking resume usa
retirement article and how to write
resume wordpress site
sample microsoft word resume templates
sample cover letter desktop support technician
squidward homework 3am
resume sample architect
term paper 21st century art
small essay about smoking
system administration resume
sample human resource management resume
sample of comparative essay free
the right phrases for academic writing
romeo and juliet persuasive essay sample
temp agency resume sample
sample border patrol resume
thesis in datamining
the company a short history of a revolutionary idea essay
taks essay topics 2007
social science essay titles
speech genres and other late essays bakhtin pdf
sample email cover letter it professional
sample research paper for kids
thesis of the story of an hour
sample csr cover letter
thesis by publication monash
stone cold essay
sample accounting graduate resume
sisterhood of the traveling pants book report
sample body of thesis
sat essay format college board
the turn of the screw book report
sample resume plc engineer
sample term papers outline
telecommunications account manager resume
thesis on church growth
resume templates office online
resume sentences
sample research essay assignment
resumes with research papers
scientist resume sample
study link homework
sample essay cultural background
siegfried sassoon suicide in the trenches essay
resume mark rabideaux
sample 250 word essays
sales career summary resume
the assassination of richard nixon essay
special education resources
sample of an essay plan
the difference between civil law and criminal law essay
sample cover letter tech writer
sarah thomas thesis
sample dedication letter thesis
the essays of george eliot
senior producer and ecommerce and resume
thesis about payroll system in the philippines
teenage is the best part of life essay
singapore essay example
sample cover letter communications coordinator
system administrator resume samples
short essay on uses and abuses of mobile phone
sample resume for internship engineering
theoretical dissertation
separate peace essay friendship
 
essay writing service
argumentative essay topics
write my thesis
buy essay
best essay writing service
 
resume templates 2010 free download
spanish american war essay prompts
sample resume of a hr generalist
society for the abolition of homework
teaching assistant resume cover letter