Szerző Téma: Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)  (Olvasták 1940 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Brigitta-

 • *
 • Hozzászólások: 5
Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Dátum: 2018. Június 11. - 18:43:33 »
Sziasztok!

A leletem szerint magas antiTPO számom van, az orvos azt mondta, ez Hashimoto kórra utal.
Két dolgot szeretnék kérdezni tőletek:
- Az egyik, hogy a biologika szerint a gyulladás már a megoldási fázis, viszont akkor a Hashimoto esetében ez mindig újabb és újabb visszaesést jelent a konfliktusba, ha visszatér a gyulladás és megint támadásba lendülnek az antitestek?
- Elvileg minden betegség gyógyítható, ami nem az egészségtelen életmód miatt alakul ki. Az autoimmun pajzsmirigy esetében azt mondják, hogy a glutén, a cukor és a tej-, tejtermékek is okozzák az antitestek termelődését és a folyamatos gyulladást illetve ezek lehetnek a betegség kiváltó okai.
A táplálkozást illetően, amennyire lehet, próbálok figyelni az egészséges életmódra, de pont a fenti három élelmiszerfajta bizony szerepelt eddig az étrendemben elég jelentős mennyiségben.
Ha ezektől alakult ki a betegség, akkor az azt jelenti, hogy nem is gyógyítható?

Előre is köszönöm szépen a választ!


Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #1 Dátum: 2018. Július 02. - 23:07:08 »
Szia!

A Szerv Atlaszban az áll, hogy a Hashimoto-thyreoiditis VEKA, vagyis visszaeső konfliktus aktivitásra utal. Tökéletlen daganatelbontás, folyton új daganatok keletkeznek, amik termelnek is, túlműködés tünetek ödémás gócokkal. Minél több visszaesés történik, és minél hosszabb ideig vannak visszaesések, annál nehezebb a különprogram kifutását megsaccolni.
A pajzsmirigy alulműködést mindig túlműködés előzi meg.
A Biologika szerint ahhoz, hogy valakinek a táplálkozástól legyen bármiféle elváltozása, ahhoz egy fajta mérgezés közeli állapotot kell elérni (ezt az egyik videóban hallottam). Tehát nagyon el kell rontani a dolgot.

A lehetséges érzelmi tartalom a következők:
Túl lassú vagyok, nincs idő, nem tudom a falatot elkapni, kiadni, eladni, nem vagyok elég gyors. Gyerünk, rohanás, siessünk, igyekezzünk, haladjunk, hamar… Gyorsan szerezzünk be valamit vagy adjuk el, hogy legyen másik.

Jobb oldal: nincs idő, kevés az idő megszerezni, megvenni, magamévá tenni. A falat bármi lehet, egy tárgy, egy dolog, még szabadidő is.

Bal oldal: gyorsan meg kell szabadulni valamitől, mert nem kell már, nincs dolgom vele, túl kell adni rajta (hogy legyen helyette másik falat).

Meg kell találni azt az élethelyzetet mikor ezek közül az érzelmi állapotok közül tapasztalsz valamit és le kell jönni a konfliktusról és lehetőleg kerülni kell  a visszaesést. Ha ez sikerül, akkor még mindig visszavannak a megoldás utáni szakasz tünetei, de ha nincs visszaesés a konfliktusba akkor előbb vagy utóbb ki fog futni a különprogram. Ha először nem is sikerül 100%-osra a konfliktusfeloldás akkor sem kell elkeseredni mert a tünetek mindenképpen enyhébbek lesznek és csak gyakorlás kérdése az egész és egyre jobb lesz.Brigitta-

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #2 Dátum: 2018. Július 28. - 23:54:57 »
Kedves Rolee!

Elnézést a késői reagálásért! Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. A konfliktusokat nagyjából már tudom, mind a bal-, mind pedig a jobb oldal igaz rám, ezt igazolja is, hogy a pajzsmirigyem mindkét oldala göbös.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha tudom, hogy mik a konfliktusok és igyekszem azokon nem rágódni úgy, mint régen, akkor az már a konfliktus megoldását jelenti? Például régen állandóan ideges voltam, hogy semmire nincs időm. Most ezen már nem aggódom, ha valami nem fér bele a napomba, sebaj. Ez már így megoldás?

Köszönöm szépen!

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #3 Dátum: 2018. Július 29. - 20:51:20 »
Kedves Brigitta!

Nekem konkrétan nem szokott gondom lenni a pajzsmirigyemmel, de a konfliktus leírás alapján meg lehet állapítani, hogy valószínűleg egy egészen jó megoldási kísérlet az, hogy megkísérled nem izgatni magad az idő miatt. Esetleg megpróbálhatsz írásban egy fajta tervet is készíteni, hogy miket szeretnél véghez vinni, mennyi idő kell hozzá, mennyi szabadidőd lenne rá és így könnyebben átlátja és ami a legfontosabb elfogadja az ember, hogy erre és erre bizony ennyi idő kell. Ez talán még hozzájárulhat ahhoz, hogy mégjobban lecsökkenjen az érzelmi konfliktus.
Ha úgy érzed, marad még némi érzelmi konfliktusod, de úgy viszonylag enyhén, azon se aggódj. Idővel mindig egy kicsit jobb lesz.

Én a térdemmel szoktam küzdeni elsősorban a munkahelyemből kifolyólag. Régebben még nem ismertem az Új Medicinát évente háromszor is azért kellett táppénzre mennem, mert úgy megfájdult, hogy lesántultam. Ma már ezt megúszom kisebb fajta érzékenységgel. A teljes megoldás az lenne, ha otthagynám a munkahelyet, de ennyi erővel mindenhonnan csak menekülni lehet.

Visszatérve a pajzsmirigyhez, ha esetleg még tapasztalsz magadban enyhe érzelmi konfliktust nem kell rajta aggódni, mert abból csak ugyanúgy enyhe elváltozás lesz. A megértés által pedig csak jobb lehet.

Brigitta-

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #4 Dátum: 2018. Július 29. - 21:30:23 »
Kedves Rolee!

Köszönöm az újabb választ! 
Akkor tartom ezt a vonalat, remélem, jó úton járok vele és segít majd a pajzsmirigyen.  :)
Ami a munkahelyedet illeti, ha nagyon nem érzed ott jól magad, akkor talán mégiscsak el kellene keresned másik helyet keresned.
Szerintem, ha váltasz, az nem menekülés, egész egyszerűen ez a munkahely nem az, ahol neked lenned kell.
Ha nem érzed jól magad a bőrödben, akkor azon változtatni kell, mert aztán jön a betegség.
Az szuper, hogy a térded már ennyire jó, de az érzékenysége még mindig azt jelzi szerintem, hogy lépned kéne.

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #5 Dátum: 2018. Július 29. - 22:28:06 »
Ha úgy érzed, hogy csökken az érzelmi konfliktus vagy netán meg is szűnik, az mindenképpen jót jelent. Érzelmi konfliktus nélkül nincs elváltozás. A megoldás utáni szakasz kifut ha nincs visszaesés és kész.

A munkahely váltáson sokat gondolkodtam, csak mivel, hogy az alapmentalitás az általam tapasztaltak szerint mindenhol a megfélemlítésen, a kihasználáson, a leuraláson alapszik, ebből kifolyólag valamilyen konfliktussal mindig szembe kellene néznem akár hová is megyek. Ha látok számomra megfelelő lehetőséget, akkor biztos, hogy váltani fogok. Jelenleg éppen nem látok más esélyt mint inkább maradni.

De, hogy maradjunk a témánál eszembe jutott, egyszer engem is beutaltak az Endokrinológiára (nem tudom, hogy jól írtam-e a nevét) Pajzsmirigy alulműködés miatt. Mire odaértem (2 hónap múlva) már nem tudtak kimutatni semmit. Így már az Új Medicinát ismerve addigra biztosan kifutott a különprogramom. A konfliktust nyilván nem tudatosan oldottam meg csak gondolom valamilyen szituáció függő lehetett és olyan élethelyzetbe már nem keverdtem többé azóta.

Brigitta-

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #6 Dátum: 2018. Augusztus 02. - 19:39:23 »
Kedves Rolee!

Mindenképp válts, ha lesz jobb lehetőséged, biztosan nem fogod megbánni és a térded is hálás lesz érte. :-)

Szuper, hogy nálad eltűnt a pajzsmirigy alulműködés 2 hónap alatt! Érdekes, hogy én is azt hittem, a februári vérteszt után májusra jobban leszek, mert próbáltam a konfliktusaimat megszüntetni. Ehhez képest rosszabb lett az eredmény és akkor találták az Anti-TPO-t is, meg a pajzsmirigy megnagyobbodást a göbökkel.

Valahogy nálam mindig visszaesés jön. Jól érzem magam, aztán jön egy rosszullét és kezdődik az egész szinte elölről.

Te voltál tanácsadónál is, esetleg tanfolyamon vagy csak érdekel a téma? (Én egyelőre ez utóbbi vagyok.)

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #7 Dátum: 2018. Augusztus 02. - 23:24:45 »
Kedves Brigitta!

A konfliktus megszüntetésével egyenlőre azt lehet elérni, hogy az elváltozás a Konfliktus-aktív szakaszból átváltson a Megoldás-Utáni szakaszba. Ameddig összességében a Konfliktus-Aktív szakasz tartott (vagyis a stresszelés), optimális esetben olyan hosszú lesz a Megoldás-Utáni szakasz is. Tehát ha úgy érzed, hogy lejöttél a konfliktusról, de az orvosok (akik ugye nem foglalkoznak az Új Medicinával) mégis "rossz" eredményt állapítanak meg, az azt jelenti, hogy még a Megoldás-Utáni szakasz nem futott ki.

A Szerv Atlaszból:
Lehetséges megbetegedés-lefutások:
1. FKA: folyamatos daganatnövekedés, egyre fokozódó pajzsmirigyhormon-termelés.

2. VTKA: visszatérő tünetek,
- ha az illetékes gombák, gombabaktériumok jelen vannak: a többszöri daganatelbontás után egyre kevesebb szövet marad, hosszú idő alatt a termelő pajzsmirigy mérete csökkenhet, és maradandó alultermelés jelentkezhet.
- ha kiöljük magunkból az illetékes szimbiontákat – egyre több betokozott daganat (ami utólag már nem kerül elbontásra = maradandó pajzsmirigy-túlműködés). A fölösleges szövet műtéti eltávolítása ezért indokolt lehet.

3. VEKA, visszaeső konfliktus-aktivitás (félbehagyott gyógyulás):
- tökéletlen daganatelbontás, míg folyton új daganatok keletkeznek, amik termelnek is, túlműködés tünetek ödémás gócokkal a pajzsmirigyben (Hashimoto-thyreoiditis). Ezenkívül egyre halmozódik a konfliktustömeg, ami egyre súlyosabb, egyre hosszabb, kellemetlenebb megoldási szakasz tüneteket von maga után.

A pajzsmirigy alulműködést mindig megelőzi a túlműködés.
A pajzsmirigy túlműködését kísérő szapora pulzus még a megoldási szakaszban is tapasztalható, mert az A-utószakaszban még termel tiroxint az újonnan keletkezett szövet. A különprogram végére (normál esetben) normalizálódik a pulzus is. Normál üzemmódtól eltérő pajzsmirigy értékekkel találkozhatunk a pajzsmirigyet vezérlő hipofízis-előlebeny elváltozásainál is, 2.1.24.
A mellékpajzsmirigy egy olyan hormont (calcitonint) termel, ami fokozza a simaizmok összehúzódási erősségét. Ha a kalcitoninszint emelkedik meg a vérben, olyan konfliktusról van szó, ahol az érintett úgy érzi, nem tud elég gyorsan és erősen reagálni a falat megszerzésére, megtartására, kilökésére. Az emelkedett kalcitonin szint miatt előfordulhatnak túlzott bélösszehúzódások, bélgörcsök, fájdalmak vagy túlzott menstruációs fájdalmak stb.
Minél több visszaesés történik, és minél hosszabb ideig vannak visszaesések, annál nehezebb a különprogram kifutását és a gyógyulás várható időpontját kiszámolni.

Nem voltam tanfolyamon, se konzulensnél de már elég sokat foglalkoztam a témával az elváltozásaim kapcsán (több mint 3 éve) és ha úgy érzem, hogy tudok másoknak segíteni, akkor segítek. Ha úgy látom, hogy nem, akkor inkább nem írok. Én eddig 17 saját elváltozással találkoztam az életem folyamán és a Szerv Atlaszból eddig az összesre megtaláltam az érzelmi konfliktust, tehát eddig 100%-osan bevált nekem. Bizonyos elváltozásaimat teljesen megbírtam szüntetni még másokat jelentősen enyhíteni tudtam és ha vissza is esek olykor-olykor, a tünetek jóval enyhébbek és sokkal hamarabb meggyógyulok mint korábban, mikor még nem ismertem az Új Medicinát.
Ez nyilván nem megy egyik napról a másikra, de gyakorlással mindig jobb lesz. Ha esetleg úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulnál, akkor javasolnám, hogy keress fel egy konzulenst és ő jobban elmagyarázza ezt a konfliktus orientált gondolkodást.
Ha volna kérdésed még nyugodtan tedd fel, hátha tudok segíteni.

Brigitta-

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #8 Dátum: 2018. Augusztus 04. - 20:58:34 »
Kedves Rolee!

Köszi az újabb választ!
Ez elég szép eredmény, hogy már 17 elváltozást gyógyítottál az Új Medicinával.
Nagyon megosztóak a vélemények ezzel a módszerrel kapcsolatban.
De akkor te is az vagy, aki bebizonyítja, hogy működik a dolog. :-)


Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Autoimmun pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto)
« Válasz #9 Dátum: 2018. Augusztus 04. - 23:37:25 »
Kedves Brigitta!

Írtam privátba, remélem, hogy megkaptad az üzenetet.