Szerző Téma: beteg macska  (Olvasták 13295 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

tacsko

 • *
 • Hozzászólások: 2
beteg macska
« Dátum: 2011. Szeptember 02. - 23:24:49 »
Sziasztok !
Egy eddig egészségesnek tűnő fiatal cica 3 héttel ezelőtt mozdulatlanul feküldt a háztetőn. A gazdája levette onnan és látta, hogy bűzös váladék jött ki belőle a végbél tájékáról. Azonnal orvoshoz vitte, aki szerint a cicát nagy sokk érhette és bűzmirigyéből jött a váladék.
Azóta még 3 orvos látta, de nem tudják mi a baja. A röntgen és tapintás alapján se törése, se daganata nincsen.
A cica néhány napig sántított, majd a hátsó két lábára teljesen lebénult, egy hete az üritési funkciói - széklet és vizelet - leálltak.
A gazdája beöntéssel szabaditja meg a széklettől és szó szerint kimasszírozza belőle a vizeletet azóta.
A cica tekintete teljesen tiszta, étvágya is van, ezért a gazdája nem akarja elaltatni, állapota ellenére a kedélye is viszonylag tűrhető.
Mivel a cica nem azonnal bénult le, ezért úgy gondoljuk, hogy nem balesetből származik a jelenlegi
állapota.
Azt őt ért esetleges konfliktust nyilván szinte lehetetlen kideríteni, de kérlek, ha van valamilyen használható javaslatotok írjátok meg.
Köszönöm.

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:beteg macska
« Válasz #1 Dátum: 2011. Szeptember 04. - 22:17:27 »
   A szeptember 2-án tacskó által írt, "beteg macska" című témához szólok hozzá, ennél a témánál van a helye.

   Véleményem szerint valóban, egy intenzív konfliktusélménye lehetett a macskának, az Admin által írt ide vonatkozó érzelmi tartalommal. A kezdeti sántítás, mint részleges izombénulási jelenség lehetett az eredeti különprogram KA szakaszának tünete. A néhány nap múlva bekövetkező teljes lebénulása a hátsó lábaknak szerintem amiatt a következménykonfliktus miatt volt, aminek az érzelmi tartalma ez lehetett: ...már képtelen vagyok futni, csak sántikálni..., ami voltaképpen az eredeti konfliktusba való visszaesés lehetett a MU szakaszból. Emlékeztetésképpen, a bénulás a MU szakaszban is tart, csak az epikrízis után szünik meg.

    Ez az izombénulás valószínüleg kiterjed nála a végbél és vizeletvezeték záróizmokra is. Valószínüleg ez utóbbi izmok vezérlőközpontja a bénult lábizmok vezérlőközpontja közelében van az agyban.

    Nekem van tapasztalatom hasonló hátsóláb-bénulásos esetekkel kapcsolatban kutyánál és szarvasmarhánál. A kutyánál spontán helyrejött a funkció 1-2 nap alatt. A tehenek esetében (2 volt egyszerre) csemege-kukorica-bezabálás következtében az éjszakai fekvés után a felálláskor az lehetett az érzelmi tartalom az emésztési rend felborulása miatt (a tehenek bonyolult, kérődző emésztőrendszere a felpuffadás, túlzott telehas esetén nem jól működik), hogy: ...képtelen vagyok felállni a gyomromban lévő mázsás kő(?) miatt...  Ehhez tudni kell, hogy normál esetben a tehén fekvésből úgy áll fel, hogy először a hátsófelét emeli a két hátsólábbal, majd csak ezután emelkedik az eleje az elsőlábak által.

    No, a bezabálás utáni napon az egyik tehén beledöglött a megpróbáltatásokba (nem bírt felállni). A másik jobban bírta a nehézségeket, bár az sem tudott felállni azon a napon. Én a rákövetkező nap reggelén az újmedicinás ismereteimmel, felismerve ennek a bezabálás következtében létrejövő, említett okok miatti izombénulását, úgynevezett hidegvizes borogatással segítettem rajta. Néhány vödör hidegvizet öntöttem lassan a magatehetetlen tehén fejére. (Én ott minden második napon szolgáló tehénpásztor, vagyis csordás voltam. A tehenek gazdája igen elképedt, amikor vázoltam neki röviden, hogy ezt miért teszem.) Ez hatásos lehetett, valószínüleg a MU szakaszban lévő agyi ödémára kedvezően hatott a hideg víz, mert az azt követő napon ez a tehén felállt és mintha mi sem történt volna, a további napokon látszólag a megszokott módon legelt a csordával.

    Ennél a macskánál is ezt a fajta borogatást ajánlom az emíitett okok miatt. Ahogy Admin írja, az előbb-utóbb bekövetkező epileptikus rángatódzástól nem kell megijedni a gazdának, mert a macska biztos tudja majd ösztönösen, hogy ez jó jel. Egyébként valószínüleg éjjel fog ez megtörténni, tehát az "emberi környezet" nem biztos, hogy észreveszi. Azután majd lassan, de biztosan visszatér a normális mozgás.

    Mindezeken túl minden elismerésem a gazdáé, aki ekkora áldozatot hoz négylábú társáért!

   

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:beteg macska
« Válasz #2 Dátum: 2011. Szeptember 08. - 18:46:18 »
Kedves Tacskó !  Az állatorvosnak igaza lehet, a cicát nagy sokk érthette. Az, hogy az első tünet a bűzmiriggyel kapcsolatos arra utal, hogy brutálisan megsétették a felségterületét, amit ő ki szokott jelölni. Több féle nemi/birtok konfliktus is szóba jöhet. Az hogy a cica néhány nap múlva bénult le arra utal, hogy olyan nagy agyi területet ért a sokk, hogy a gyógyulási ödéma nyomja a
belek és a láb mozgatásáért felelős agyi részeket. /Feltételezem, mert nem ismerem a macskák agyi elrendezését/
 A gyógyulásnak már ez idő alatt ki kellett volna futnia. Valószinű, hogy a cica a helyszin látványa miatt vissza-vissza kapcsol a konfliktusba. Talán jót tenne neki a környezetváltozás...

                              Üdvözlettel: Hussein Éva

tacsko

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:beteg macska
« Válasz #3 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 23:31:52 »
Kedves János, és Éva !
Köszönöm, a válaszokat. Sajnos a cica keringése nem állt helyre, ezért kb. 1 hete elaltatták.
Ettől függetlenül nagyon gondolatébresztő dolgokat írtatok, hiszen sokunknak van állata.
Mégegyszer nagyon köszönöm. Üdvözlettel: tacskó

Rose

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:beteg macska
« Válasz #4 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 17:02:08 »
Üdvözlök mindenkit!
Teljesen új vagyok a fórumban, elnézést kérek az esetleges tudatlanságomért.. :-)
A beteg cicám miatt írok, olyan betegsége van, mint az embernél a HIV. Elvileg tünetmentes, de a "vírus" bármikor "aktív" lehet, és ez a betegség macskáknál halálos. Eddig amit olvastam a GNM-ről, magamtól is rávághatnám hogy nem jelent semmit a betegség és ne foglalkozzak vele.
A "vírus" most "aktiválódott" és elkezdte megtámadni a cicám agyát, agyödémát okozva, ami gyors szemmozgást és szédülést okozott (három éve leesett az ablakból az emeletről, semmi baja nem lett, nem is ütötte meg magát de mind a ketten nagyon megijedtünk -olvastam a szédüléses topicban hogy a leeséstől való félelem okozhat szédülést, jól sejtem hogy emiatt szédül?)
Kapott szteroidokat, jobban lett, már nincsenek idegrendszeri tünetei, "jól van".
Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék neki segíteni hogy "meggyógyuljon" a "vírusfertőzéstől".
Minden válasznak nagyon örülök!
Tovébbi szép napot mindenkinek, és köszönöm hogy írhattam!

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:beteg macska
« Válasz #5 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 00:41:27 »
Kedves Rose!

Köszöntelek a fórumon!
 Ha megszeretnéd érteni a cicád és a saját " megbetegedéseid" okát és pontos lefolyását, akkor a legjobb helyen vagy!

Idézet
a leeséstől való félelem okozhat szédülést, jól sejtem hogy emiatt szédül?)

Igen, jól tudod, hogy a leeséstől, eleséstől való félelem szédülést okoz. Ez a belső fül ÉBK-ja. A belső fülről tudni kell, hogy külső csíralemez származású szövetből épül fel, melynek sajátossága, hogy KA szakaszban sorvadás, sejt egybeolvadás történik, míg a helyreállítási-gyógyulási szakaszban ez a sorvadás újjáépül vírusok közreműködésével.

Idézet
A "vírus" most "aktiválódott" és elkezdte megtámadni a cicám agyát, agyödémát okozva, ami gyors szemmozgást és szédülést okozott

A helyreállítási szakasz nélkülözhetetlen eleme az ödéma. A szervezet a konfliktus megoldás után vizet szaporít az érintett Hameri gócba, melynek így elmosódnak éles céltáblaszerű körvonalai. A víz az optimális közeg a helyreállításhoz. Itt kapcsolódnak be a történetbe a vírusok (külső csíralemez), melyek újjáépítik a sorvadt szövetet.
A vírusok ÉPÍTENEK és nem támadnak. Nélkülük is végbemegy a helyreállítás, de nem olyan tökéletesen, mint velük.
Az, hogy ödémás a cica agya és hogy vírusok vannak jelen, egyértelmű jele annak, hogy a különprogram a helyreállítási-gyógyulási szakaszban van.
A gyors szemmozgás, a kifejezett ödéma és a feltűnő szédülés mind epileptokrízis tünetek. Az epikrízis a helyreállítási szakasz közepén lévő élettani visszacsatolás KA-ba. Krízis nélkül nem tud kifutni egyetlen ÉBK sem. Ilyenkor vannak a legdurvább tünetek és ha sokáig tartott a konfliktus és elég intenzív volt, akkor akár halálos is lehet, ha nem avatkoznak be.

Idézet
Kapott szteroidokat, jobban lett, már nincsenek idegrendszeri tünetei, "jól van".

A szteroidoknak erős ödémalehúzó hatásuk van. Mivel a krízisben a legnagyobb az ödéma, ezért ez életmentő volt. Esetleg feltűnt -e, hogy röviddel utána sokat pisilt a cica?

Idézet
Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék neki segíteni hogy "meggyógyuljon" a "vírusfertőzéstől".

Kérlek tanulmányozd át az 5 Természettörvényt, és sok kérdésedre már ott választ kapsz. A 2. természettörvény leírja a " megbetegedések" kétszakaszúságát. Ha ezt a kétszakaszúságot figyelmen kívül hagyjuk, akkor tévesen tényleg azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a vírusok megfertőztek-megtámadtak bennünket.

A cicádnak úgy tudnál segíteni a gyógyulásban, ha megértenéd a "betegsége" okát és pontos lefolyását, az epikrízis fogalmát ,tüneteit, és ezáltal felszámolnád az összes félelmedet a cicád bajával kapcsolatban.
Nem tartom túl valószínűnek, hogy a cica fél a leeséstől, ha felmászik valahova. Biztos nem filózik rajta. De Te annál inkább. Tudod, hogy hogy járt, és félsz, hogy újra leesik. A cica átveszi tőled ezt a félelmet. Az állatok is képesek erre (saját tapasztalat), ha bensőséges a viszonyunk velük. Hát értsd meg a folyamatot, engedd el a vele kapcsolatos félelmedet, és hagyd, hogy a cicus ténylegesen meggyógyuljon!

Különben én is nagy állatbarát vagyok, csak nálam a kutyák a favoritok!

A Természettörvények áttanulmányozása után ha marad még kérdésed, itt vagyunk!

Üdv.: Nelli

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #6 Dátum: 2020. Június 01. - 11:07:38 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #7 Dátum: 2020. Június 09. - 10:03:45 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #8 Dátum: 2020. Június 12. - 07:55:07 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
teachers resume cover letter example
« Válasz #9 Dátum: 2020. Augusztus 09. - 03:57:14 »
Cade Moore from Arlington was looking for teachers resume cover letter example
 
Tyree Martin found the answer to a search query teachers resume cover letter example
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sample acknowledgment of thesis
resume using microsoft word
resume multiple positions same organization
short essay on status of women in india
society and culture essays
sample essay of divorce
the berkeley book of college essays pdf
schaffer method essay
sample common app essays harvard
speculative job cover letter examples
spongebob writing essay
resume multiple positions same company examples
resume merchandising objective
rhetorical strategies analysis essay
rite way driving school ottawa homework
romeo and juliet coursework act 2 scene 2
salt a world history homework help
resume qualification list
sample resume for graduate school
the perfect friend essay
resume sample doctor
sample resume general manager administration
thesis on power
thesis on a thousand splendid suns
samples thesis statement examples
should you bring a resume to a college interview
thesis on cultural of andhra pradesh
term paper on kerberos
sample cover letter for hr administrator position
template for a business plan for a catering business
sample cover letter internal posting
rhetorical analysis essay writer websites ca
science focus 3 homework book download
short essays by kids
thesis on peer pressure
sample persuasive essay pdf
social media expert resume sample
resume templates correctional officers
resume with board membership
sample qa resume mortgage experience
thesis about slow learner
scholarship essay writing help
resume samples for freight forwarding company39
technology advantages disadvantages essay
set out of a cover letter
sample resume for medical secretary
sorcerer stone thesis
sample oracle pl sql resume
sample computer term paper
sales lead manager resume
templates for resume on word 2010
sample essays 11+
sample resume personal biodata sheet
save mother nature essay
strong cover letter openings
sample essays describing yourself
sa government resume
role and functions of law essay
scholarship essays about yourself
resume surrey bc
second amendment essay
steinbeck thesis
sports performance trainer resume
resume template expected salary
state farm business plan
robert oppenheimer research papers
 
essay writing service
buy essays online
compare and contrast essay topics
write essays for me
 
resume template macbook pro
rhetorical analysis writing service au
sample resume for retail position
sample formal letter resume
sales skills resume list
student resume examples for college applications

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
skills to put on a resume for teaching assistant
« Válasz #10 Dátum: 2020. Augusztus 17. - 00:46:25 »
Conor Carpenter from Johns Creek was looking for skills to put on a resume for teaching assistant
 
Solomon Peterson found the answer to a search query skills to put on a resume for teaching assistant
 
 
 
 
skills to put on a resume for teaching assistant
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
essay writing service
sociology critical approach research paper
sample essays sports
resume promotion within same company
teacher retention research papers
sample cover letter medical secretary
resume wording for sales position
sample high school essays
sample resume of piping designer
sample cover letter for co op position
romeo and juliet essay on love at first sight
teva sandals write a review
spm english essay sample free
suggested research topics in mathematics education
sample resume for audit associate
sample teacher resume template
thesis list of definitions
thesis on waterfront development
role of music in life essay
sylvia plath literary analysis
simple lab report
sample great sales manager resume
slang term paper chase
standard notation homework help
teaching a kindergartener how to write sentences
shipbroking cover letter
resume mistakes funny
term papers vs research paper
sample argumentative research paper apa style
sociology paper 1
resume on technical
six sigma thesis
sample research proposal human resource management pdf
template of how to write a resume
samples of poorly written college essays
romanticism in the scarlet letter free essays
starting a law firm business plan
sample construction business plan
scp doctoral dissertation competition
resume modesto ca
statistic research papers


AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
simple english essay pmr
« Válasz #12 Dátum: 2021. Január 14. - 03:23:31 »
Darnell Howard from Frisco was looking for simple english essay pmr
 
Brock Reed found the answer to a search query simple english essay pmr
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sample mechanical engineer resume fresher
sales description for resume
service worker resume
romeo and juliet coursework notes
sample thesis about suicide
sample cover letter for entry level sales position
sample cover letter self motivation
sample personal reflection essays
ro write a cv
sample argumentative essay for highschool students
senior office specialist resume
romeo and juliet the party scene essay
sample hr director resume
thesis nominees limited
salery request in resume
sergei eisenstein essays in film theory
samples of quotes in an essay
rhetorical analysis essay editing website online
resume same company multiple locations
sample resume for it manager position
telecom testing engineer resume
resume services in san francisco ca
sample cover letter for recruiting specialist
someone to write my essay for me
resume theater example
sports sociology research paper topics
sap workflow resume
sample college research essays
sample observation essay on toddlers
seperate but equal movie essay
special education objective resume
thesis on trichoderma
sample beginner actors resume
shannon briggs virginia tech dissertation
resume sales assistant media nyc
selected poems by walt whitman literary analysis skillbuilder
sample of auto mechanic resume
sample of business plan of any company
stem cell research for research paper
sample resume mba hr experience
satirical sports essay writing
sample resume cardiologist
 
essay writing service
research paper topics
college paper writing service
cheap essay writing service
best essay writing service
 
social service essays
the common denominator of success essay
stationary engineer resume sample
sample business plan local newspaper
sample resume for entry level phlebotomist
special education dissertations topics

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
sba bar business plan
« Válasz #13 Dátum: 2021. Március 22. - 00:38:27 »
Leroy Gardner from Parma was looking for sba bar business plan
 
Santiago Scott found the answer to a search query sba bar business plan
 
 
 

 
 
 
Link ---> https://essayerudite.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
resume moverequest for one user
show passion in cover letter
resume template for paraprofessional teacher
samples of phd thesis
spanish slang words essay
sample rubrics essay test
rhetorical analysis essay ghostwriting site gb
soundtrack available essays on film
thesis antithesis synthesis marxism dialectic
security supervisor cover letter samples
resume objective for entry level computer technician
software engineering resume fresher
sojourner truth essays
rules of creating a resume
rupesh silwal thesis
sheriff cover letter
software testing professionals resume
thesis at end of introduction
soldier and ghost essay
small engine mechanic resume
senior project research paper outline
test on research paper
security threats in india essay 400 words
ryoichi miyamoto thesis
sales trainer resume objective
self employment in resume example
resume objective engineer
sports director resume sample
standard telecommuting resume form
spring break essay examples
sample research paper with running head
the pianist essays
should australia accept more refugees essay
sister flowers by maya angelou thesis statement
single shard summary essays
term paper on alzhiemers
soas essay submission form
the alchemist essay
sample research proposal gis
the purpose of homework
sample cover letter salesperson position
short persuasive essay on global warming
spm sample essay love
thesis parental involvement
resume match marseille le havre
smaple cover letter purchasing specialist
sample cover letter graphic design position
sample history essays free
the best way of travelling essay
 
essay writing service
essay writing service
buy essays online
 
sport benefits essay
robert e lee research paper
sample online magazine business plan
the writing skills writing assignment
speech therapy techniques
sap hr freshers resume
sample of a simple thesis statement
show me how to prepare a resume
resume submit monster yahoo
resume templates for microsoft word 2008

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 37547
schools term papers college college papers
« Válasz #14 Dátum: 2021. Március 31. - 14:37:36 »
Khalid Barnes from Santa Monica was looking for schools term papers college college papers
 
Jovany Fisher found the answer to a search query schools term papers college college papers
 
 
 

 
 
 
Link ---> https://essayerudite.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sir gawain essay topics
temp to permanent cover letter
sample resume for audit senior
scarlet letter rhetorical devices essay
teaching how to write mysteries
sports and life essay
statistics final project examples
school counselor objectives resume
review of literature in research methodology
sample receptionist resume with no experience
thesis on meaning of life
spinbutton how to write macro
sample history research paper outline
senior year in high school essay
resume writing font style
sample resume for accounting graduates
team atlantis research papers
sample business plan headhunter
rules for writing your resume
slaughterhouse five essay ideas
sample of term paper in philosophy
scholarship resume
student dissertations liverpool john moores
resume sample logistics coordinator
small business plan for massage therapy
sample cover letter for resume no name
the great gatsby analysis essay
sample resume farming
resume operations manager
site for essays
sales x26 marketing resume
sample outline thesis
tax topics for research paper
thesis education chemistry
sample chapter 2 literature review
sap netweaver consultant resume
sql support resume
sample essay on tourism in jamaica
sample entry level marketing resume
speculative essay
stop child labor essay
sample of factual essay spm
sample resume of fresh graduate business administration
sample cover letter for internship in telecommunication engineering
thesis for animal testing research paper
sample mla outline format for a research paper
sample internship request cover letter
sample business plan for retail clothing
sample reception cover letter
romeo and juliet persuasive essay examples
thesis communication skills
sample resume of electrical site engineer
resume sales marketing assistant
sample question paper for class 6 cbse maths sa2
sister rose thering essay contest
sin essay
spirituality in art essay
term paper on way of duty by buel
the beggar's opera essay
save the wildlife essay
short essay about rainy season
salesforce qa tester resume
scholarship essay prompts 2012
sample sample resume for freshers
shuld students have homework
sports essay
technology essay ghostwriter websites
scientific technical translation term papers
strong essay openings
sample cover letter for ministry resume
sample dissertation on performance appraisal
thesis font size and spacing
sample conclusion thesis
 
correct my essay
compare and contrast essay topics
dissertation writing service
 
samples for analysis essay
resume templates word documents
sample resume project coordinator ngo
tattered cover banned book essay contest
thesis on pastoral theology