Szerző Téma: beteg macska  (Olvasták 12075 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

tacsko

 • *
 • Hozzászólások: 2
beteg macska
« Dátum: 2011. Szeptember 02. - 23:24:49 »
Sziasztok !
Egy eddig egészségesnek tűnő fiatal cica 3 héttel ezelőtt mozdulatlanul feküldt a háztetőn. A gazdája levette onnan és látta, hogy bűzös váladék jött ki belőle a végbél tájékáról. Azonnal orvoshoz vitte, aki szerint a cicát nagy sokk érhette és bűzmirigyéből jött a váladék.
Azóta még 3 orvos látta, de nem tudják mi a baja. A röntgen és tapintás alapján se törése, se daganata nincsen.
A cica néhány napig sántított, majd a hátsó két lábára teljesen lebénult, egy hete az üritési funkciói - széklet és vizelet - leálltak.
A gazdája beöntéssel szabaditja meg a széklettől és szó szerint kimasszírozza belőle a vizeletet azóta.
A cica tekintete teljesen tiszta, étvágya is van, ezért a gazdája nem akarja elaltatni, állapota ellenére a kedélye is viszonylag tűrhető.
Mivel a cica nem azonnal bénult le, ezért úgy gondoljuk, hogy nem balesetből származik a jelenlegi
állapota.
Azt őt ért esetleges konfliktust nyilván szinte lehetetlen kideríteni, de kérlek, ha van valamilyen használható javaslatotok írjátok meg.
Köszönöm.

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:beteg macska
« Válasz #1 Dátum: 2011. Szeptember 04. - 22:17:27 »
   A szeptember 2-án tacskó által írt, "beteg macska" című témához szólok hozzá, ennél a témánál van a helye.

   Véleményem szerint valóban, egy intenzív konfliktusélménye lehetett a macskának, az Admin által írt ide vonatkozó érzelmi tartalommal. A kezdeti sántítás, mint részleges izombénulási jelenség lehetett az eredeti különprogram KA szakaszának tünete. A néhány nap múlva bekövetkező teljes lebénulása a hátsó lábaknak szerintem amiatt a következménykonfliktus miatt volt, aminek az érzelmi tartalma ez lehetett: ...már képtelen vagyok futni, csak sántikálni..., ami voltaképpen az eredeti konfliktusba való visszaesés lehetett a MU szakaszból. Emlékeztetésképpen, a bénulás a MU szakaszban is tart, csak az epikrízis után szünik meg.

    Ez az izombénulás valószínüleg kiterjed nála a végbél és vizeletvezeték záróizmokra is. Valószínüleg ez utóbbi izmok vezérlőközpontja a bénult lábizmok vezérlőközpontja közelében van az agyban.

    Nekem van tapasztalatom hasonló hátsóláb-bénulásos esetekkel kapcsolatban kutyánál és szarvasmarhánál. A kutyánál spontán helyrejött a funkció 1-2 nap alatt. A tehenek esetében (2 volt egyszerre) csemege-kukorica-bezabálás következtében az éjszakai fekvés után a felálláskor az lehetett az érzelmi tartalom az emésztési rend felborulása miatt (a tehenek bonyolult, kérődző emésztőrendszere a felpuffadás, túlzott telehas esetén nem jól működik), hogy: ...képtelen vagyok felállni a gyomromban lévő mázsás kő(?) miatt...  Ehhez tudni kell, hogy normál esetben a tehén fekvésből úgy áll fel, hogy először a hátsófelét emeli a két hátsólábbal, majd csak ezután emelkedik az eleje az elsőlábak által.

    No, a bezabálás utáni napon az egyik tehén beledöglött a megpróbáltatásokba (nem bírt felállni). A másik jobban bírta a nehézségeket, bár az sem tudott felállni azon a napon. Én a rákövetkező nap reggelén az újmedicinás ismereteimmel, felismerve ennek a bezabálás következtében létrejövő, említett okok miatti izombénulását, úgynevezett hidegvizes borogatással segítettem rajta. Néhány vödör hidegvizet öntöttem lassan a magatehetetlen tehén fejére. (Én ott minden második napon szolgáló tehénpásztor, vagyis csordás voltam. A tehenek gazdája igen elképedt, amikor vázoltam neki röviden, hogy ezt miért teszem.) Ez hatásos lehetett, valószínüleg a MU szakaszban lévő agyi ödémára kedvezően hatott a hideg víz, mert az azt követő napon ez a tehén felállt és mintha mi sem történt volna, a további napokon látszólag a megszokott módon legelt a csordával.

    Ennél a macskánál is ezt a fajta borogatást ajánlom az emíitett okok miatt. Ahogy Admin írja, az előbb-utóbb bekövetkező epileptikus rángatódzástól nem kell megijedni a gazdának, mert a macska biztos tudja majd ösztönösen, hogy ez jó jel. Egyébként valószínüleg éjjel fog ez megtörténni, tehát az "emberi környezet" nem biztos, hogy észreveszi. Azután majd lassan, de biztosan visszatér a normális mozgás.

    Mindezeken túl minden elismerésem a gazdáé, aki ekkora áldozatot hoz négylábú társáért!

   

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:beteg macska
« Válasz #2 Dátum: 2011. Szeptember 08. - 18:46:18 »
Kedves Tacskó !  Az állatorvosnak igaza lehet, a cicát nagy sokk érthette. Az, hogy az első tünet a bűzmiriggyel kapcsolatos arra utal, hogy brutálisan megsétették a felségterületét, amit ő ki szokott jelölni. Több féle nemi/birtok konfliktus is szóba jöhet. Az hogy a cica néhány nap múlva bénult le arra utal, hogy olyan nagy agyi területet ért a sokk, hogy a gyógyulási ödéma nyomja a
belek és a láb mozgatásáért felelős agyi részeket. /Feltételezem, mert nem ismerem a macskák agyi elrendezését/
 A gyógyulásnak már ez idő alatt ki kellett volna futnia. Valószinű, hogy a cica a helyszin látványa miatt vissza-vissza kapcsol a konfliktusba. Talán jót tenne neki a környezetváltozás...

                              Üdvözlettel: Hussein Éva

tacsko

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:beteg macska
« Válasz #3 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 23:31:52 »
Kedves János, és Éva !
Köszönöm, a válaszokat. Sajnos a cica keringése nem állt helyre, ezért kb. 1 hete elaltatták.
Ettől függetlenül nagyon gondolatébresztő dolgokat írtatok, hiszen sokunknak van állata.
Mégegyszer nagyon köszönöm. Üdvözlettel: tacskó

Rose

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:beteg macska
« Válasz #4 Dátum: 2012. Augusztus 21. - 17:02:08 »
Üdvözlök mindenkit!
Teljesen új vagyok a fórumban, elnézést kérek az esetleges tudatlanságomért.. :-)
A beteg cicám miatt írok, olyan betegsége van, mint az embernél a HIV. Elvileg tünetmentes, de a "vírus" bármikor "aktív" lehet, és ez a betegség macskáknál halálos. Eddig amit olvastam a GNM-ről, magamtól is rávághatnám hogy nem jelent semmit a betegség és ne foglalkozzak vele.
A "vírus" most "aktiválódott" és elkezdte megtámadni a cicám agyát, agyödémát okozva, ami gyors szemmozgást és szédülést okozott (három éve leesett az ablakból az emeletről, semmi baja nem lett, nem is ütötte meg magát de mind a ketten nagyon megijedtünk -olvastam a szédüléses topicban hogy a leeséstől való félelem okozhat szédülést, jól sejtem hogy emiatt szédül?)
Kapott szteroidokat, jobban lett, már nincsenek idegrendszeri tünetei, "jól van".
Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék neki segíteni hogy "meggyógyuljon" a "vírusfertőzéstől".
Minden válasznak nagyon örülök!
Tovébbi szép napot mindenkinek, és köszönöm hogy írhattam!

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:beteg macska
« Válasz #5 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 00:41:27 »
Kedves Rose!

Köszöntelek a fórumon!
 Ha megszeretnéd érteni a cicád és a saját " megbetegedéseid" okát és pontos lefolyását, akkor a legjobb helyen vagy!

Idézet
a leeséstől való félelem okozhat szédülést, jól sejtem hogy emiatt szédül?)

Igen, jól tudod, hogy a leeséstől, eleséstől való félelem szédülést okoz. Ez a belső fül ÉBK-ja. A belső fülről tudni kell, hogy külső csíralemez származású szövetből épül fel, melynek sajátossága, hogy KA szakaszban sorvadás, sejt egybeolvadás történik, míg a helyreállítási-gyógyulási szakaszban ez a sorvadás újjáépül vírusok közreműködésével.

Idézet
A "vírus" most "aktiválódott" és elkezdte megtámadni a cicám agyát, agyödémát okozva, ami gyors szemmozgást és szédülést okozott

A helyreállítási szakasz nélkülözhetetlen eleme az ödéma. A szervezet a konfliktus megoldás után vizet szaporít az érintett Hameri gócba, melynek így elmosódnak éles céltáblaszerű körvonalai. A víz az optimális közeg a helyreállításhoz. Itt kapcsolódnak be a történetbe a vírusok (külső csíralemez), melyek újjáépítik a sorvadt szövetet.
A vírusok ÉPÍTENEK és nem támadnak. Nélkülük is végbemegy a helyreállítás, de nem olyan tökéletesen, mint velük.
Az, hogy ödémás a cica agya és hogy vírusok vannak jelen, egyértelmű jele annak, hogy a különprogram a helyreállítási-gyógyulási szakaszban van.
A gyors szemmozgás, a kifejezett ödéma és a feltűnő szédülés mind epileptokrízis tünetek. Az epikrízis a helyreállítási szakasz közepén lévő élettani visszacsatolás KA-ba. Krízis nélkül nem tud kifutni egyetlen ÉBK sem. Ilyenkor vannak a legdurvább tünetek és ha sokáig tartott a konfliktus és elég intenzív volt, akkor akár halálos is lehet, ha nem avatkoznak be.

Idézet
Kapott szteroidokat, jobban lett, már nincsenek idegrendszeri tünetei, "jól van".

A szteroidoknak erős ödémalehúzó hatásuk van. Mivel a krízisben a legnagyobb az ödéma, ezért ez életmentő volt. Esetleg feltűnt -e, hogy röviddel utána sokat pisilt a cica?

Idézet
Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék neki segíteni hogy "meggyógyuljon" a "vírusfertőzéstől".

Kérlek tanulmányozd át az 5 Természettörvényt, és sok kérdésedre már ott választ kapsz. A 2. természettörvény leírja a " megbetegedések" kétszakaszúságát. Ha ezt a kétszakaszúságot figyelmen kívül hagyjuk, akkor tévesen tényleg azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a vírusok megfertőztek-megtámadtak bennünket.

A cicádnak úgy tudnál segíteni a gyógyulásban, ha megértenéd a "betegsége" okát és pontos lefolyását, az epikrízis fogalmát ,tüneteit, és ezáltal felszámolnád az összes félelmedet a cicád bajával kapcsolatban.
Nem tartom túl valószínűnek, hogy a cica fél a leeséstől, ha felmászik valahova. Biztos nem filózik rajta. De Te annál inkább. Tudod, hogy hogy járt, és félsz, hogy újra leesik. A cica átveszi tőled ezt a félelmet. Az állatok is képesek erre (saját tapasztalat), ha bensőséges a viszonyunk velük. Hát értsd meg a folyamatot, engedd el a vele kapcsolatos félelmedet, és hagyd, hogy a cicus ténylegesen meggyógyuljon!

Különben én is nagy állatbarát vagyok, csak nálam a kutyák a favoritok!

A Természettörvények áttanulmányozása után ha marad még kérdésed, itt vagyunk!

Üdv.: Nelli

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #6 Dátum: 2020. Június 01. - 11:07:38 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #7 Dátum: 2020. Június 09. - 10:03:45 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #8 Dátum: 2020. Június 12. - 07:55:07 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/