Szerző Téma: 083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o  (Olvasták 14331 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Dátum: 2010. November 26. - 18:40:12 »
Szerv Atlasz lapkód:   4.1.6.   4.1.3.   4.1.5.   4.1.B.   4.1.C.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


A leukaemia (leukémia = fehérvérsejt-kezdemény, leukoblaszt-túltengés), erythrocytaemia (eritrocitémia = vörösvérsejt-kezdemény, normoblaszt túltengés), valamint a kettő egyszerre policytaemia (policitémia): egy önértékelési konfliktussal járó nyirok vagy csontelváltozás (és csontsérülések!) ártalmatlan kísérő tünete. Figyelem! Ez egy kísérő tünet, nem betegség.

Amit régebben "rosszindulatú" vérráknak diagnosztizáltak, az nem más, mint egy regenerációs tünet: továbbosztódásra képtelen sejtek számának megemelkedése a vérben!
Azért gondolták korábban rosszindulatúnak, mert nem értették mi történik, és nem tudták a gyógyulást se megjósolni, se előidézni. Ez egy kísérőtünet, NEM BETEGSÉG!

„Hányszor volt életedben csont- vagy nyirokelváltozásod?
Annyiszor voltál már leukémiás. Ja, hogy nem tudsz róla…”


Fontos! Vérszegénység és leukémia felléphet más mezodermális szövet különprogramja során is, pl. nyirokrendszer, vese, lép, stb. Annak megfelelően lehet a tünet jellege és elnevezése eltérő: limfoid, myeloid leukémia, stb. A leukémia mindenképpen a gyógyulási, helyreállítási szakasz tünete: mert a tünetek
megjelenéséhez az önbecsülés letörésnek huzamosabb időn keresztül helyre kellett állni.
A visszaesés (és VEKA) kerülendő. Ilyenkor már csak a góc méretére, komplikációk elkerülésére, esetleges (humánus) tünetenyhítésre kell ügyelni. A leukémia mindenképpen a gyógyulási, helyreállítási szakasz tünete!

Kapcsolódó Biologika TV video:
Vérszegénység, vérrák, leukémia, erythrocitémia

Vérszegénység, vérrák, leukémia, erythrocitémia

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 18:40:18 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: vérrák, leucaemia, leukaemia, leukémia, erythrocytaemia, eritrocitémia, polycytaemia, policitémia, myeloid leucaemia, mieloid leukémia, myeloid leukémia, mielogén leukémia, lymphoid leucaemia, lymphoid leukémia, limfoid leukémia, fehérvérsejt, fehérvérsejtek, vörösvérsejt, vörösvérsejtek, myeloid lymphoid leukémia, MLL, granulociták, monociták, limfociták, akut limfoid leukémia (ALL), akut mielogén leukémia, krónikus limfocitás leukémia (CLL), krónikus mieloid leukémia (CML)

Leukémiás tünet felléphet a csont, a nyirokerek, vérerek, és a lép elváltozása során. Pl. Mindegyik önbecsülés letörési, önértékelés letörési konfliktusra reagál. A lép vérrel kapcsolatos önbecsülés letörés, a vér és nyirokerek hátráltatottsági, keringési-, életvitel-akadályoztatási önértékelés letörés. A csont súlyos (egyéb funkcionális) önbecsülés letörés.

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.3.   4.1.5.   4.1.B.   4.1.C.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Konfliktustípus: (erős/súlyos) önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus.

Érzelmi tartalom: Nem vagyok elég jó, nem bírom, képtelen vagyok. Csontok a testben több helyen vannak, ezért az elhelyezkedést az önértékelés letörés vonatkozása határozza meg: mozgási, mozgatási, végtagi, belsőségi vonatkozás. A csontokon nyilvánulnak meg a legsúlyosabb csontig hatoló, mélyen érintő önbecsülési, önértékelési letörések. Mellrákom van, leírhatom magam (bordák), nem tudok rendesen járni (boka), nincs kézügyességem (kéz), nem tudok emelni, mozogni, futni, stb. A funkcionális vonatkozások további jellemzése, 4.1.5.

K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása (lyukak), elmésztelenedés, valós vérszegénység. Betegség-nevek: anémia, csontritkulás, dekalcifikáció, oszteoporosis, oszteolízis. (Ezt régen „jóindulatú” csontelváltozásnak tartották - a sorvadást.)

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével, ami lehet fájdalmas, és ezáltal okozhat elkeseredést, visszaesést. Fehér- és vörösvérsejt-vérrák. Betegség-nevek: csontciszta, csontkinövés, gerincferdülés, Bechterew-kór, elmeszesedés, oszteoszarkóma, csontdaganat, csontrák. (Ezt pedig sejtszaporulat lévén - „rosszindulatúnak” tartották - a regenerálódást.) Ún. pszeudo-anémia (ál-vérszegénység), (myeloid) leukémia, erythrocitémia, stb. 4.1.6.

Az elváltozás biológiai értelme: megerősítés, a csontok előbontása, majd újjáépítése, szerkezetileg vastagabbra, erősebbre, strapabíróbbra.

A leukémia szigorú értelemben véve nem is betegség, hanem egy csont gyógyulási szakaszának ártalmatlan kísérőtünete, átmeneti vérösszetétel változás. Logikus következtetés, hogy a leukémia "elleni" beavatkozás tehát a "gyógyulási tünetek" elleni beavatkozás - tekintet nélkül azok okára és a folyamatok lefutására.

Hamer doktor kutatásai beigazolták, hogy egy nagyon súlyos önértékelési konfliktus a csontokon nyilvánul meg, amelyek a konfliktus-aktív alkalmazkodási szakaszban csontsejt-ritkulást, -egybeolvadást, dekalcifikációt (mészkivonást) eredményez. Ide tartozik az oszteoporózis (csontritkulás) és az oszteolízis (csontsejt-pusztulás).

A konfliktus feloldása után a gyógyulási szakaszban nyilvánul meg az elváltozás biológiai értelme, amikor is a csont újbóli felépítésére kerül sor (csontdaganat), úgy hogy a csontot a szervezet erősebbre (vastagabbra) építi az érintett helyen mint előtte volt.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 29. - 00:00:03 »
A csontdaganatot megelőző csontsejtpusztulást általában nem is veszik észre, csak a fájdalmakkal járó duzzanatot. Az újjáépítés során a szervezet felhigítja a vért, (tehát több folyadék van a vérben, azonos sejtszámnál) és ez egységnyi vér vizsgálatánál azt a látszatot kelti, mintha kevesebb lenne a vérben a vérsejt. Ez egy ún. pszeudo-anémia vagyis ál-vérszegénység.

Ha nem fordítunk figyelmet a teljes folyamatra, csak a sejtszaporulatot, vagy a vérösszetétel-változást vizsgáljuk, téves következtetésre jutunk mert a gyógyulási szakaszban először a leukociták (fehérvérsejtek) száma emelkedik meg gyorsan (hozzáigazodik) a vérplazma mennyiségéhez (leukémia),  az epileptokrízis után pedig a vörös vérsejtek is megszaporodnak (erythrocitémia). A gyógyulási szakasz végére a vérmennyiség csökken, ez azzal jár, hogy a felesleges ("éretlen") fehér- és vörösvérsejtek elhalnak, a vérösszetétel normalizálódik (minden külső behatás nélkül). Ha csak a vérösszetételt vizsgáljuk, nem készítünk CT-t, nem vizsgáljuk, melyik csont- vagy csontok érintettek, úgy tűnik, mintha a vér beteg lenne. De nem az. Csak a bekorlátozott vizsgálódás, a korlátozott szemléletmód, és a részadatok értékelése vezet tévedéshez.

Megjegyzem még, hogy a törött csont „összeforrasztásához” is ugyanazt a különprogramot indítja be a szervezet. Ez azt jelenti, ha valakinek van egy gyógyulófélben lévő csonttörése (s nincs aktív önértékelési konfliktusa, DHS) könnyen vérrákot diagnosztizálhatnak nála. Törött végtaggal, ízületi gyulladással ne menj vérvételre, mert könnyen előfordulhat a leukémia diagnózis! Ami igaz is. Átmenetileg. ;)

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #3 Dátum: 2011. Május 24. - 04:51:11 »
Tapasztalatok?

Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #4 Dátum: 2011. Május 24. - 18:34:17 »
Kedves Roberto!

Más velőállomány vezérelte szerveknél mi a magyarázata, ha leukémiás tünetek jelentkeznek? Az agyi ödéma gyakorol hatást a közeli csont vezérlőközpontokra vagy más bio-logikus magyarázata van?

Előfordulhat ez a jelenség a vérerek vagy a nyirokerek különprogramja esetében is?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv és minden jót!
Adriana

FPY

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #5 Dátum: 2011. Június 30. - 23:38:45 »
Miért halnak bele az emberek mégis? Ha folyamatosan oda-vissza kapcsolgat akkor sem szabadna nem? Érdemes lenne minden témánál kifejteni, hogy lehet végzetes egy-egy "betegség". Vagy ha erre van generális válasz, akkor kérlek segítsetek megtalálni.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vérrák, leukémia, erythrocitéma
« Válasz #6 Dátum: 2011. Július 01. - 01:32:24 »
FPY, a természettörvények akkor érvényesek, ha nem történik gyógyulást támogató vagy hátráltató külső beavatkozás.
Ha beavatkoznak a természetes folyamatokba, az valamilyen irányba módosítja a tüneteket, befolyással van az élő szervezetre. Minél komolyabb beavatkozásról van szó, annál erőteljesebben módosítja a különprogram során normál esetben zajló folyamatokat.

Ilyen esetekben gyakran kiszámíthatatlanná válik a különprogramok lefutása. Életveszélyes helyzetek egyébként akkor is kialakulhatnak, ha a csont (vagy bármely más) különprogram MU szakaszával (ebben a szakaszban jelentkezik a leukémia is) egyidőben van az érintettnek egy aktív elhagyatottsági, kiszolgáltatottsági, kilátástalansági konfliktusa. Bővebben lásd a szindrómánál. Üdv, Vadvirág

picurka

 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #7 Dátum: 2011. Július 12. - 06:37:04 »
Kedves Robertó!

Megnéztem a videókat is, de sehol nem találom a leukémiának azt a fajtáját, ahol a fehérvérsejtek nem felszaporodnak, hanem majdnem elfogynak! Egyúttal lényegesen csökken a vörösvérsejt és trombocita is. Utóbbi (vérlemezkék) súlyos külső-belső vérzéssel. Erre milyen magyarázatot tud adni?
Csak egy példa: akut myeloid leukémiának is van több alcsoportja. Egyikben a fehérvérsejtek felszaporodnak, míg a másikban életveszélyes szintre lecsökkennek. Mindez csonttörés, csontbetegség, osteoporózis nélkül.
Megtisztelne válaszával.
Köszönöm.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #8 Dátum: 2011. Július 19. - 23:26:32 »
Megnéztem a videókat is, de sehol nem találom a leukémiának azt a fajtáját, ahol a fehérvérsejtek nem felszaporodnak, hanem majdnem elfogynak!

Picurka, súlyos önértékelés letörés lelki konfliktus hatására a KA szakaszban mind a fehérvérsejtek, mind a vörösvértestek száma csökken, a konfliktus intenzitásával arányosan (nagyon drámai, intenzív konfliktus esetében a tünetek erőteljesebbek).

Amikor a konfliktus megoldásra kerül, beindul agyi és szervi szinten az ödémásodás, a fehérvérsejtek és vörösvértestek száma hirtelen esik, mielőtt emelkedni kezd. Elképzelhető, hogy erre a jelenségre vonatkozik a kérdése...? Kérem, alaposan tanulmányozza át ennek a témának a harmadik hozzászólását, ebben magyarázó ábrát is talál (az új Szerv Atlaszban még áttekinthetőbb lesz).

Ha mindehhez társul egy elhagyatottsági, kilátástalansági konfliktus is, ami a vesegyűjtőcsatornák különprogramját érinti, fokozott folyadék-visszatartást tapasztalhatunk (a vér felhigul, emiatt relatív még kisebb értéket fognak mérni az összetevők tekintetében). Ha ez a különprogram KA szakaszban egybeesik egy másik konfliktus MU szakaszával, az okozhat életveszélyes komplikációkat.

Egyúttal lényegesen csökken a vörösvérsejt és trombocita is. Utóbbi (vérlemezkék) súlyos külső-belső vérzéssel. Erre milyen magyarázatot tud adni?

A trombociták számának csökkenése, ezáltal külső-belső vérzékenység egy vérrel kapcsolatos konfliktus (utálat vagy félelem) KA szakaszában jelentkezik, ebben az esetben a lép különprogramot is érdemes tanulmányozni a csontok különprogramján túl. Ebben az esetben is ajánlom figyelmébe a vesegyűjtőcsatorna szindrómát és konfliktusát, mint esetleges komplikáció forrást.

Mindez csonttörés, csontbetegség, osteoporózis nélkül.

Az, hogy nem diagnosztizálják, nem jelenti azt, hogy nincs is csontelváltozás. Ha az elváltozás nem érintkezik az érzékenyen beidegzett csonthártyával, akkor elképzelhető, hogy nem okoz fájdalmas helyreállítási tüneteket. Az is elképzelhető, hogy más mezodermális származású szövet érintett az elváltozásban, pl. a lép, amely a vérösszetétel alakulásában játszik fontos szerepet. Üdv, Vadvirág

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #9 Dátum: 2011. Július 19. - 23:34:05 »
Idézetet írta: E-mailben érkezett kérdés
...mindenfajta leukémiát megelőz valamilyen csont probléma?

Nem szükségszerűen, bővebben ennek a témának az elején (1-3. hozzászólások) is olvashatsz róla. Ahhoz, hogy be lehessen azonosítani a konfliktus pontos érzelmi tartalmát, azt kell tudni, mik a leukémia pontos tünetei, pl. mely vérösszetevők érintettek.

Idézetet írta: E-mailben érkezett kérdés
...miért halnak meg az emberek a leukémiában, ha ez a megoldási szakasz "tünete"?

1.) Elképzelhető a Biologika (GNM Új Medicina) természettörvényeken kívül álló tényező (pl. baleset, mérgezés), amit, mivel egyidőben jelentkezik, összefüggésbe hoznak a leukémiával. Ez pusztán statisztika. Egy hosszú, intenzív konfliktus aktivitás olyan mértékben megterheli, kimeríti a szervezetet, hogy pl. enyhébb mérgezésekre is érzékenyebben reagál, mint egy egészséges szervezet.

2.) A Biologika (GNM Új Medicina) által leírt természettörvények leírják, hogyan alakulnak ki és zajlanak le a megbetegedések, ha nem történik külső beavatkozás (támogató vagy hátráltató) a természetes folyamatokba. Abban az esetben, ha nem ismerik az orvosok a bio-logikus folyamatokat, elképzelhető, hogy (jó szándékból!) az adott szakaszban értelmetlen beavatkozást adnak az érintettnek.

3.) Nem győzöm hangsúlyozni az elhagyatottság, kilátástalanság, létbizonytalanság konfliktus (vesegyűjtőcsatorna szindróma) fontosságát, amely elképesztően súlyos komplikációkat, olykor súlyos vagy életveszélyes állapotokat idézhet elő. Üdv, Vadvirág

picurka

 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #10 Dátum: 2011. Július 20. - 05:04:47 »
Kedves Vadvirág!

Köszönöm szépen, nagyon sokat segített a magyarázattal.
Leukopéniás voltam (akut myeloid) életveszélyesen lecsökkent sejtekkel.
Sajnos akkor még nem ismertem az Új Medicinát! 80 %-os blaszt sejttel, külső-belső bevérzésekkel kerültem kórházba, és kemoterápiás kezeléseket kaptam.

Ezt hosszú évekig súlyos lelki konfliktus előzte meg, melyhez később félelem, gyűlölet is társult. Kiutat nem láttam, és egyre jobban befelé fordultam. Az önértékelési zavar utólag már nem is kérdéses.
Csontvelő alapú leukémiát diagnosztizáltak.
Előző években már vérszegény voltam, de a fehérvérsejt, trombocita, hematokrit, erytrocyta, monocyta, basofil, eosinofil még normál értéket mutatott.

"Amikor a konfliktus megoldásra kerül, beindul agyi és szervi szinten az ödémásodás, a fehérvérsejtek és vörösvértestek száma hirtelen esik, mielőtt emelkedni kezd. Elképzelhető, hogy erre a jelenségre vonatkozik a kérdése...?"

Sajnos nem erre a jelenségre vonatkozott a kérdésem. Súlyos megrázkódtatás ért. Betegségem előtt 1 évvel a 28 éves Fiam lett akut myeloid leukémiás, de Ő fehérvérsejt túltengéssel.
A diagnózistól számítva sajnos összesen 1 évig élt! Ez az időszak óriási stresszel járt, folyamatos aggódás az életéért! Örökre elveszítettem.
Halála után 1 hónappal, egyik napról a másikra én is leukémiás lettem, csak lecsökkent sejtekkel.
Viszont fél évvel halála előtt a család HLA tipizáláson esett át. Ekkor még minden sejtem a normál értéken belül volt.

Hamarosan 4 éve lesz, hogy tünetmentes vagyok, bár ez a betegség komoly szemléletváltást hozott az életembe.
Megszűnt a félelmem, a lelki okok ugyan nem teljesen, de már fel tudom dolgozni azt, amit régen nem.
Az önértékelésem helyreállt, pozitív és vidám személyiség lettem, mint nagyon-nagyon régen.

Viszont most - bár ez nem ide tartozik - bő 2 hónapja fájnak a beleim. Szinte mindentől felpuffadok.
Lehetséges-e, hogy ez egy gyógyulási szakasz, ugyanis a férjemnek közel egy évig nem volt munkája. Ez ismét kilátástalanságot és anyagi ellehetetlenülést okozott. 1 hónapja viszont dolgozik, de a bélfájdalmaim még nem szűntek meg.
Köszönöm kedves válaszát.
Üdv. Picurka

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #11 Dátum: 2011. Július 24. - 15:57:46 »
Súlyos megrázkódtatás ért. Betegségem előtt 1 évvel a 28 éves Fiam lett akut myeloid leukémiás, de Ő fehérvérsejt túltengéssel. A diagnózistól számítva sajnos összesen 1 évig élt! Ez az időszak óriási stresszel járt, folyamatos aggódás az életéért! Örökre elveszítettem.

Picurka, őszinte részvétem a fia halála miatt. Ha úgy élte meg ezt az élethelyzetet, hogy mindent megtett, mégsem tudott rajta segíteni, kevés volt minden próbálkozás, ez csalódást, elkeseredést okozott, az éppen az a konfliktus érzelmi tartalom, ami a velőállomány által vezérelt szervek sajátja - ebben az esetben állhat ez az érzelmi konfliktus az alacsony értékek, a leukémia mögött. Az új Szerv Atlasz a mostaninál is precízebben szemlélteti a vérösszetevők értékének változásának és a lelki, érzelmi konfliktusnak az összefüggéseit.

Egy kis türelmet kérünk... hamarosan hozzáférhető lesz.

Hamarosan 4 éve lesz, hogy tünetmentes vagyok, bár ez a betegség komoly szemléletváltást hozott az életembe.
Megszűnt a félelmem, a lelki okok ugyan nem teljesen, de már fel tudom dolgozni azt, amit régen nem.
Az önértékelésem helyreállt, pozitív és vidám személyiség lettem, mint nagyon-nagyon régen.

Azt írja, az önbizalma visszatért és tünetmentes: ez annak a jele, hogy a MU szakasz is kifutott, eltelt kb. ugyanannyi idő a megnyugvás után, mint amennyi stresszben telt. Az érzelmi konfliktus csak akkor indít be fizikai elváltozást, ha 5 kritérium egyszerre teljesül: drámai, váratlan, megütközés, elszigetelten megélt, eltart egy ideig. A konfliktus feloldást lelki, érzelmi megnyugvással lehet elérni.

Viszont most - bár ez nem ide tartozik - bő 2 hónapja fájnak a beleim. Szinte mindentől felpuffadok.

A belek elváltozása egy másik konfliktushoz kapcsolódik. Ez a téma ITT lesz olvasható a jövőben. Addig is, ajánlom a hasmenés téma legelső hozzászólásában jelölt témákat: az érzelmi konfliktus ugyanaz. Amelyiket helytállónak érzi, ott felteheti kérdését. Üdv, Vadvirág

picurka

 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:vérrák, leukémia, erythrocitémia
« Válasz #12 Dátum: 2011. Július 24. - 18:18:05 »
Kedves Virág!

Köszönöm szépen a részvét nyilvánítását, a megnyugtató magyarázatot is.
Kezdő vagyok én még itt, az Orvostudomány a feje tetején c. is most kezdem olvasni, de máris sok hasznos dolgot fedeztem fel benne.

A régi szervatlasz már megvan nekem, és örülök, hogy lesz újabb, szemléltetőbb.

Igen, a Fiam halálát valóban úgy éltem meg, hogy "mindent megtettem" mégsem sikerült.
Az öt konfliktus is szó szerint egyszerre állt fenn. Így már értem, miért lettem én is beteg.

Ha most visszapörgetem az időt, az MU szakasz valóban lefutott, és ennek nagyon örülök!
Én alig ismerek magamra, de másoknak is feltűnt, hogy teljesen más ember lettem.

A bélproblémát megnézem a tanácsolt helyen.

Munkájuk csodálatos, ajánlom ismerőseimnek.

Üdv. Picurka ;D

Karakán

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #13 Dátum: 2013. Május 30. - 15:47:30 »
Üdvözletem!

Köszönöm a sok-sok információt, igen hasznosak!

Szeretném megkérdezni, hogy pld. egy 4 éves kislány miért halhat meg leukémiában?

Szerető családba született, igazán megvolt minden, ami egy ilyen korú leánykának szükséges.

Köszönöm!

Döme

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #14 Dátum: 2013. Június 02. - 11:25:17 »
T. Karakán!

Bár nem én vagyok itt a kompetens válaszadó, de így a kétnapos csend után nem bírom ki, hogy közbe ne szóljak.

Először is az Általad előzőleg közölt infó édeskevés ahhoz, hogy bármiféle konkrét választ lehessen adni a kérdésedre!

Másodszor, és ez már kissé személyes, ha én valamely ismerősöm által (sajnos) egy-egy tragikus halálesetről értesülök, amikor úgymond rákban halt meg valaki, mindjárt csak annyit szoktam kérdezni: Kezelték..?
A válasz szinte mindig az, hogy igen.
Erre a következő gondolat nyomul bennem: Akkor miért gondolod, hogy a ráktól halt meg..?

Üdv: Döme

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #15 Dátum: 2013. Június 17. - 19:21:59 »
Kedves Karakán !

Annyit fűznék még Döme válaszához, hogy egy négy éves kisgyermek érzelmileg még az édesanyjára van "fűződve".
Mivel a leukémia egy megoldás utáni tünet, a konfliktus sokkal korábbi lehet.

  Pl.: a várandós, vagy GYES-en, GYED-en lévő anyuka úgy éli meg a helyzetét, hogy " nem vagyok elég értékes, nem hozok annyi pénzt, mint régen", "vagy feladtam a karrieremet, CSAK egy anya, és háztartási alkalmazott vagyok... "(és ezt sokszor a férjétől, vagy más, számára fontos embertől is hallja), akkor elszenved egy önértékelés letörési konfliktust, ami lehet enyhe, de hosszan (évekig) tartó.
        Amikor visszatér a munkájához, megoldódik a konfliktusa és a gyermeken jöhetnek a helyreállítás tünetei leukémia formájában...sajnos.

        Üdvözlettel: Hussein Éva

Pali77

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #16 Dátum: 2014. Március 05. - 20:09:05 »
Kedves Fórumozók!
Édesanyámat tüneteit figyelme,és imerve az életét,arra a következtetésre jutottam ,hogy a leukémia tüneteit mutatja. Nagyon fáradékony,fáj a gerince,(ez kb. 3-4 hete tart)néha a lába,és ma sápadt is volt. Most lép 58 életévében,s arra jutottam ,hogy talán a hormonális változás miatt feloldódhatott életéből adódó önbecsülés konfliktusa. Ez az önbecsülés letörés ,akár 15-20 évre is tehető. A kérdésem az lenne,hogy van -e valakinek tapaszatalat a tüneteket illetően,esetleg ezeket a tüneteket ,milyen formában lehetne enyhíteni,s egyáltalán mire lehet számítani? Kihez fordulhatnék ,akinek van esetleg tapasztalata? Aggódom ,édesanyámért,mert édesapámat ,már elvesztettem! Lehet ez miatt,nagy az aggódalmam! A kivizsgálástól félek,mert félelmet keltene édesanyámban! Üdv.:Pali

picurka

 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #17 Dátum: 2014. Március 05. - 23:15:42 »
Kedves Pali!
Én sem vagyok kompetens a válaszadásban, így csak a tünetekre vonatkozólag írom le saját tapasztalataimat:
1/ én is nagyon fáradékony voltam a betegség előtt kb. 3-4 hónappal
2/ nekem a csípőízületem fájt elviselhetetlenül
3/ én is sápadt voltam, egyre sápadtabb
4/ fájt a sípcsontom, a csípőlapát alatt  a combcsont forgója, ami kisugárzott a combcsontba
5/ a tüneteket nálam reumatológus próbálta enyhíteni injekciókkal, de utólag mondva kár volt, mert a fájdalom ugyanolyan erős maradt

A tünetek nem voltak minden betegtársamnál egyformák, de a fáradékonyság mindenkinél jelentkezett.
A tünetek amiket ír utal leukémiára is, de számtalan más betegség jele is lehet.

Feljebb olvashatja történetemet, a többire várja meg szakember válaszát.

Ha mégis elmennének kivizsgálásra, az orvos által "gerjesztett" félelmet nem szabad megélni!
Persze én is utólag vagyok okos, de soraimmal segíteni szeretnék.
(Most már én is tudom, hogy nem a rákban halnak meg az emberek, hanem a kezelések mellékhatásában, szövődményeiben).
Üdvözlettel: Picurka

Pali77

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #18 Dátum: 2014. Március 06. - 13:02:56 »
Kedves Picurka!
Köszönöm,hogy válaszoltál! Azt tudom,hogy nem kell félni,de sajnos ,ezek nem az én tüneteim,s édesanyám ,nem egy tudatos ember. Üdv.:Pali

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #19 Dátum: 2014. Március 06. - 15:50:35 »
Kedves Pali77 !

Először azt kellene megtudni, hogy a tünetek jelentkezése előtt milyen konfliktusa oldódott meg az édesanyádnak.
Hormonális átbillenés általában csak a kéreg állományi, nemi/birtok konfliktusoknál eredményezhet megoldást.
Ha az édesanyádnak önértékelés letörési konfliktusa volt, tudni fogja, hogy megoldódott-e. Ha igen, akkor a tünetek lehetnek leukémiára utalók is, de ebben az esetben nem csak alkalmanként "tegnap" hanem hosszabb ideig ( a konfliktus alatt is és a megoldás utáni "A" utószakaszban egészen a "B" utószakasz elejéig ) is tarthat a sápadtság. /Szerv Atl. 4.1.6. lap /

    Üdvözlettel: Hussein ÉvaPali77

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #20 Dátum: 2014. Március 06. - 19:05:49 »
Kedves H. Éva!
Köszönöm írását! Előtte nem tapasztaltam a sápadtságot! A hormonális változásokkal kapcsolatosan számomra új,vagy elfeledett információt!Jelentkezem ,ha tudok valami biztosabbat. Nagyon köszönöm mégegyszer. Üdv.:Pali

Ayume

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:083 vérrák, leukémia, erythrocitémia MA o
« Válasz #21 Dátum: 2017. Szeptember 06. - 12:18:39 »
Kedves Válaszadó!
Nekem olyan kérdésem lenne, ha valakinél súlyos (fele vére hiányzik) vérszegénységet mutatnak ki és mellette a leukémiát megelőző állapotot diagnosztizálják. Ront-e a az esetleges gyógyulási esélyeken a biopszia vizsgálat és az a rengeteg mennyiségű vér és infúzió, amit ilyenkor kapnak az emberek?