Szerző Téma: állkapocs nagyranövés  (Olvasták 2874 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

vi

  • *
  • Hozzászólások: 1
állkapocs nagyranövés
« Dátum: 2011. Április 25. - 10:32:35 »
14-15 éves balkezes lány, hol jobb hol bal térdét nagyon fájlalja, volt panasz erősebb hajhullásra, a felső állkapcsa nem nő megfelelően, az alsó pedig előrébb állóan nől mint kellene, miközben a fogak torlódnak. Tartozhat-e oldalúsághoz esetleg a felső vagy alsó állkapocs?

Sexty János

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 90
Re:állkapocs nagyranövés
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 26. - 01:36:21 »
Kedves vi!

           Mindössze néhány sor bejegyzés és kitárul egy világ az olvasó előtt, az érintett ember lelki világa. Több mindent kérdeztél, és szerintem nem ilyen válaszra számítasz, a kérdésedre mégis ez a válasz. Ami nem ide tartozik (térdízület, hajhullás) azt tárgyaljuk a saját témájában.

"a felső állkapcsa nem nő megfelelően, az alsó pedig előrébb állóan nől mint kellene, miközben a fogak torlódnak."

Ez enyhe, átmeneti RÉGI (vagy esetleg mostani) növekedési hormonzavarra utal.

           Abból, amit leírtál, arra következtetek, hogy nem önértékelési konfliktust kell itt keresni, hanem egy hipofízis-előlebenyt érintő konfliktust, pl. túl kicsi vagyok ehhez a nagy falathoz, nagy piszoksághoz.
Ahhoz, hogy ezt valaki fejben összerakja, nem kell ehhez látnoknak lenni, csupán valamelyest ismerni
az emberi test valóságos működését, ahogyan reagál a konfliktusokra. Ezt lehet elérni
az újmedicina ismeretével, megtanulásával. "Ránk van írva a lelki világunk." (BR)

           Az állkapocs és a fogak szokatlan növekedésével a 2.1.25. számú szervatlasz lap foglalkozik.
Az agyalapi mirigy, másnéven hipofízis előlebeny különprogramjánál, vagy azután jelentkeznek ilyen tünetek.

           Az agyalapi mirigy többek között a növekedési hormonok előállításáért felelős szervünk arra az érzelmi tartalomra is reagál a megfelelő feltételek megléte esetén (például az említett állkapocs-növekedés) különprogram formájában, melyet egy növekedéssel kapcsolatos falat-konfliktus indít el.

A tavalyi kiadású szervatlasz így határozza meg a biológiai konfliktus tartalmát:
"...túl kicsi vagyok a falathoz (ősi konfliktus),  (ezért) nem tudok egy csúnya, kiköpendő falattól megszabadulni..." Azért ősi, kőkorszakból származó konfliktus ez, mert még abból a korból származik a programja, amikor az ősszáj funkcionált falat-bekebelezésre, és falat kikebelezésre (nem volt még akkor végbélnyílás). Ez az elváltozás program tehát a kis méretű, még inkább csak mirigyes szövetekből álló élőlényekre lett kitalálva, amikor is a kiválasztáshoz (kiköpéshez, falattól való megszabaduláshoz) a szájüreget használtuk. Amikor a szájüregben (túlságosan) felgyülemlett a kiköpendő piszok (ami már nem kell), és méretnövelés nélkül nem tudtuk kikebelezni. Azért a növekedés serkentő mirigyen nyilvánul meg az elváltozás, mert az volt a legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, az egész száj tájék megnagyobbításához.
Minden jel szerint tíz éves kor alatt az anyuka konfliktusáról van szó, afölött valószínűbb az önállóan egyedül elszenvedett konfliktus. Az is lehet, hogy már réges régen lezajlott a különprogram, a konfliktus régen volt és rég megoldódott, csak most figyeltetek fel a tüneteire.

Sexty János

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 90
Re:állkapocs nagyranövés
« Válasz #2 Dátum: 2011. Május 08. - 21:22:41 »
A gigantizmus, a fiatalkori kifejlődésre jellemző arányos szervnövekedés és az akromegália, a felnőttkorra jellemző, aránytalan szervnövekedés kifutása után megállapodott tünetek szerintem úgy maradnak az egész életben. Ez talán nem jó hír egy fiatal leány esetében. De talán a valóságos okok megismerése, netán a már feloldott konfliktus utólagos megtalálása megnyugvást hozhat. Mindezt írom ebben a dologban szinte érintettként, mert a testmagasságom 190 cm, és a 33 éves leányom is átlagon felülien magas, és a fogainak rendezése érdekében fogszabályzót is viselt egy időben, már felnőtt korában. Egy iskolatársamnál szintén a témabeli állkapocs-elváltozás volt a jelenség, amit ő plasztikai-sebészeti beavatkozással korrigáltatott. A nem túl rég tragikusan elhunyt, híres Lady Diana, az angol hercegnő is kissé túlnövekedett állkapocs viselője volt például.

Hétköznapibb dolog ez, mint valaha gondoltuk volna. Ezért sem szabad (belőle) önértékelési dilemmát csinálni.

"a konfliktus megoldásában miként lehetne elindulni, hogy ne legyen a dolog tolakodó vagy ijesztő?"

Jó kérdés. Nincs két egyforma ember. Mindenek előtt a legfontosabb kérdés: 1. Egyáltalán probléma az neki?
2. Érdekli mi lehet a hátterében? 3. Elfogadja egyáltalán a segítséged?
Ha nem, akkor az eset tanulsága neked szólt. Az ő élete, az ő dolga. Ha igen, akkor meg nem árt kicsit otthon lenni az új medicinában, hogy tényleg ne tudjad megijeszteni.

      Ahogy éreztetted is, nagyon fontos és indokolt a tapintatos közeledés. Tinédzser korban a valóságos lelkiegyensúly-hiányállapot megoldását a közvetlen szervi elváltozásokkal kapcsolatban, inkább csak messzebbről indulva, a szeretet hullámhosszára ráhangolódva szerencsés elkezdeni szerintem. A lelki egyensúly hiánya szinte azonos a szeretet vagy az elégedettség hiányával. Ha végre megkaphatja a bensőséges szeretetet törődést, a látszólagos helyett, mindjárt felére csökken konfliktus súlya.

      Ez a dolog nem kivitelezhető egyik napról a másikra. A vele való kapcsolat minőségén múlik, hogy hogyan lehet itt elindulni. Milyen minőségben vagy kapcsolatban vele, szűkebb családi, rokoni, kortárs-baráti, ismerősi kapcsolatban, vagy szimpatizánsként? És lehetne még sorolni a lehetőségeket. A lényeg az, hogy a kapcsolat minőségének megfelelő indíttatással fejezd ki a szeretetedet iránta, ami valóságos kell, hogy legyen, majd intézd úgy, hogy megtudja, hogy fantáziát látsz (mellesleg teljesen megalapozottan) az újmedicinában, és ezután kezdjetek el mindketten rendszeresen elmélyülni, együtt, vagy külön, az újmedicina alapokban, majd lassan haladni a teljes megértés felé.

      Az újmedicinában nem járatos érintett számára egy fórum-válasz-hozzászólás még édes kevés. Más kérdés, hogy haladók félszavakból is megértik egymást. Ezért írtam kicsit többet a szimpla válasznál, hogy a konkrét válaszok várása mellett az újmedicina részletes tanulmányozására IS buzdítsak mindenkit. Az, hogy valaki időt és a fáradságot szentel az új medicina megértésének, megtanulásának, nemes áldozat önmagunkért, ami később "kamatosan" megtérül.