Szerző Téma: Hüvely-nyálkahártya vérzés  (Olvasták 8081 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

H. Éva

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 288
Hüvely-nyálkahártya vérzés
« Dátum: 2011. Július 02. - 23:17:56 »
Néhány napja aggódva keresett meg egy fialal nő amiatt, hogy a (menszesztől függetlenül) már két alkalommal is hüvelyből eredó vérzést tapasztalt. Ezzel egyidőben borsónyi duzzanatot tapintott ki a hüvelyboltozaton, ami égő, viszkető érzéssel járt. Ezt a tünetet  csipő, kellemetlen érzés előzte meg. Ő úgy gondolta, hogy valami felfázás.

A beszélgetés folyamán kiderült, hogy a párkapcsolatában rendszeresek a konfliktusok, amiket általában ő generál a féltékenysége miatt. Mivel az emiatti vitákban mostanában már a fiú is aktivabban vesz részt, a kibékülés után a lány úgy érzi, hogy neki több időre volna szüksége a sérelmek feldolgozásához és az újabb szexuális együttléthez, de nem szól.

A konfliktusa:  hüvely laphám- nyálkahártya érintettségű nemi, szexuális
                       vonatkozású elválasztási, elhatárolódási konfl.

                   
A konfliktus alatti szakaszban:  szövetcsökkenés, érzéketlenség, feledékenység...
A megoldás után:  helyreállitás duzzanat és vérzés kiséretében. Viszketés, csipő, égő érzés is
                              jelentkezhet.
Bővebb info. az 5.1.13. Szervatlasz lapon.

A beszélgetés során, a konfliktus megoldására elsőként a partnerral való megbeszélést tartottuk célravezetőnek, de végleges megoldást csak az alap probléma, a féltékenység megszüntetése, emiatt ( ebben az esetben) az önértékelés helyreállitása adhat.
További info.: "féltékenység" cimszó alatt a keresőben.

                                                      Hussein Éva

Magnólia

  • *
  • Hozzászólások: 4
Re:Hüvely-nyálkahártya vérzés
« Válasz #1 Dátum: 2014. Február 08. - 21:45:53 »
Kedves Éva,

Január közepén nálam is hasonló tünetek jelentkeztek - csak én "korai klimaxos" vagyok, tehát már több éve (kb. 3) nem menstruálok. Az UH megvastagodott méhnyálkahártyát mutatott ki, a doktornő eü kaparást javasolt  >:(
Nekem ez nagyon drasztikus, viszont az ijesztgetéssel (méhtestrák) sem tett jót nekem :( amúgy is stresszes időszakon vagyok túl (államvizsga)

A vérzés még most is tart, szerencsére inkább pecsételő, de menstruációs görcsszerű érzés is megelőzi, mielőtt jelentkezik.  Ez már megoldás utáni szakasz?

Egy kis segítséget kérnék a továbbiakban,

köszönettel, Magnólia

marianna999

  • *
  • Hozzászólások: 2
Re:Hüvely-nyálkahártya vérzés
« Válasz #2 Dátum: 2014. Március 02. - 07:12:04 »
Kedves Éva!
 Véletlenül fedeztem föl egy kis borsónyi golyócskát a méhszájamhoz közel a hüvelyemben néhány hónapja.Nem okozott semmilyen panaszt .Próbáltam nem is törődni vele .Majd később 1-2 hónap elteltével újra ki akartam tapintani és azt érzékeltem hogy az egész hüvelyem mintha megváltozott volna .Dudoros lett a fala ,kicsi gyulladásérzésem is volt .Pici viszketés nagyon ritkán pici  véres váladék mensestől függetlenül .Nem voltak nőgyógyászati panaszaim szinte egész fiatalkoromtól ,néhány kisebb dologtól eltekintve de ez most valamit jelez és szeretném ha megoldódna.43 éves vagyok jó a párkapcsolatom ,bár észrevettem hogy egyre több dologról gondolkodunk ellentétesen. Két irányba mennek a terveink is sokszor .Ő állandóan pörög dolgozik telefonál ,mindenbe belefog én pedig pihenni és kirándulni szeretnék hétvégeken csak kettesben.Ez nem nagyon sikerül ,leginkább az ő akarata érvényesül.Szeptemberben külföldön vállalt munkát és csak 4-5 hetente találkozunk.Ezután érzékeltem a változásokat a szervezetemben. Gondolom párkapcsolati probléma lehet ami ezzel kapcsolatos.Köszönettel elfogadnék pici segítséget a megoldáshoz! marianna999

marianna999

  • *
  • Hozzászólások: 2
Re:Hüvely-nyálkahártya vérzés
« Válasz #3 Dátum: 2014. Március 02. - 07:14:49 »
Bocsánat elfelejtettem írni hogy jobbkezes vagyok. Ez remélem már a megoldási szakasz ahogy utánna néztem és remélem az elváltozásaim hamarosan regenerálódnak.marianna999