Szerző Téma: megduzzadt máj  (Olvasták 2302 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

bucsistvan

  • *
  • Hozzászólások: 3
megduzzadt máj
« Dátum: 2011. November 05. - 21:00:58 »
Sziasztok,

nem igazán tudom, hogy jó helyre írom-e a problémámat, ha nem akkor áthelyezitek. Arra vagyok kíváncsi, hogy a GNM alkalmazható az én esetemben vagy nem. Vagy két éve egy vizsgálatnál vették észre, hogy a májam meg van nagyobbodva. Azóta a májanalízisek is rossz eredményt mutattak. Egy másik vizsgálat azt is kimutatta, hogy a májam el van zsírosodva. Alkoholt csak kis mértékben fogyasztok és azt is ritkán. Sajnos túlsúlyos is vagyok és arra is gondoltam, hogy ez is közrejátszik. Most azért aggódom mert a legutóbbi analízisek rosszabbak lettek mint a tavalyiak. Az orvosom gyógynövény alapú májgyógyszereket javasol ami nem zavar. A kérdésem az, hogy van-e kiút a zsírmájból és ha igen akkor hogyan. Ezt a kérdésemet leírtam egy másik topikba is de valószínűleg rossz helyre mert nem kaptam választ rá.
Köszönöm,

B. István

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:megduzzadt máj
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 06. - 02:52:01 »
István, a máj megnagyobbodásával kapcsolatban érdemes lenne tisztázni, van-e aktív éhezési, nélkülözési falat-konfliktusod.

Máj megnagyobbodás létrejöhet továbbá jobb kezes, normál hormonállapotú férfi bosszankodási vagy düh konfliktusa eredményeként, amikor a májvezetékek elzáródnak, az epefolyadék feltorlódik, ezért ilyenkor sárgaság is jelentkezhet. Ebben az esetben azonban, ha nem történtek visszaesések a konfliktusba, a tünet átmeneti jellegű. Érdemes lehet ezt is megnézni.

Ha nincs, a megnagyobbodott máj lehet a túlsúly következménye: nagyobb test, nagyobb emésztőrendszert kíván. A zsírmáj a túlsúly velejárója, ilyenkor a testben mindenhol zsírszövet felhalmozódását lehet megfigyelni. Mi lehet a megoldás? A túlsúlyt kiváltó okok megszüntetése. Az Új Medicina szerint a túlsúly több tényezőre vezethető vissza, zsír felhalmozódás túltáplálkozás miatt alakul ki.

Ezeket érdemes átgondolni:

1.) ha az ember elnyomottnak, megalázottnak érzi magát, túlzott evési vágy jelentkezik, "nem vagyok éhes, de úgy ennék valamit"
2.) undor-félelmi konfliktus hatására leesik a vércukorszint, farkaséhség jelentkezik, az érintett rosszul érzi magát, ha nem eszik
3.) megszokásból is előfordul, hogy valaki sokat eszik (pl. a nagyobb test kívánja a több táplálék bevitelét)

Jó tapasztalatom van a kávéval, szigorúan cukor nélkül. Nagyon keserű, elvette az étvágyamat, így gyorsabban mentek le a kilók.

Várható Új Medicinás testsúlykontroll előadás a Biologika Szabadegyetemen, kísérd figyelemmel az eseményeket. Üdv, Vadvirág