Szerző Téma: DHS sinek  (Olvasták 1719 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Feri

  • ***
  • *
  • Hozzászólások: 48
DHS sinek
« Dátum: 2011. November 07. - 18:40:10 »
Szia Vadvirág,

a DHS sinek ertelmezeseben es mehanikajukban kernek segitseget.  Ha maga a sin okozza a konfliktus ujraeleszteset, akkor a megszokott 2szakaszusagot kellene megtapasztalnunk, tehat mig a sin aktiv = aktiv fazist, es amint a sin megszunik = johet a helyrealitas. Ami nekem ezen nem ul az az, hogy  sok "alergias" betegsegnel hianyolom az aktiv fazist, illetve az o idotartalmat. Legyen az pollen, por alergia vagy glutenerzekenyseg pld. A tusszentes, nyalkahartyagyladas  vagy a hasmenes gyakran  kozvetlenul az "alergennel" levo talkozas utan alakul ki, ami  pld  nem adja meg a lehetoseget annak a feltetelezesnek, hogy az ornal egy nekrozis alakul ki, a vekenybelnel megy tobletszovet, ami aztan "kipucolodik" az "alergia"altal.  Tehat hol van itt a ketszakaszusag? Ezek nem inkabb mergezesnek veszi a test es rogton reagall?

koszi

Feri

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:DHS sinek
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 09. - 17:34:57 »
Feri, szeretem a kérdéseidet, mert nagyon átjön, hogy érted az Új Medicinát. Élmény veled együtt gondolkodni!

VEKA, visszaeső konfliktus aktivitás esetében tapasztaltam, számos eseten, hogy a tünetek szempontjából úgy tűnik, mintha változó intenzitással hosszabb ideig fennállna gyulladás, helyreállítási, MU duzzanat. Ettől úgy tűnik, mintha hiányozna az aktív szakasz, valójában azonban arról van szó, hogy az oda-vissza kapcsolgatás miatt nem tudjuk tisztán elkülöníteni a szakaszokat.

Minél több és minél gyakoribb a visszaesés, annál nehezebb dolga van annak, aki fel akarja göngyölíteni a konfliktust.

Az allergia esetében VEKA-ra gyanakszom, és ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a tömegkommunikációnak "hála", már jó előre riogatják az embereket a parlagfűszezonnal vagy a pollenallergiával (nézz csak meg egy nívósabb időjárásjelentést).

Lisztérzékeny kolléganőmnél tapasztaltam, amikor egy hetet együtt töltöttem vele egy tréningen, hogy idegen helyen való étkezésnél (lisztérzékenyeknél ez kulcsfontosságú sín lehet) előre rástresszelt, hogy vajon figyelnek-e majd az ő gluténmentes étkezésére, mert neki létszükséglete (falat!), hogy ne szerezze meg a szervezete a glutént, különben szörnyű dolog fog történni. A szervezet azonban emlékszik a gluténra, tudat alatt is, így, amikor bekerül a szervezetbe, tárgytalanná válik a konfliktus.

Beindul a MU szakasz és jelentkezik a rosszullét... és ilyenkor mondhatja az érintett, hogy "na ugye, megmondtam".
Holott, már jóval előtte stresszelt... "Van ebben rántás? Tettek bele lisztet? Miből készült, megnézhetem az összetevőket?"

A lisztérzékenyek legnagyobb konfliktusa: számukra falat, létszükséglet, hogy ne egyenek gluténtartalmú ételt.

Ami a lisztérzékenységet illeti, nem a gluténtől vannak rosszul a lisztérzékenyek, hanem az epileptokrízis tüneteitől, ami akkor is bekövetkezik a MU szakasz közepén, ha egyáltalán nem fogyasztanak gluténtartalmú ételt. Ezt kell megértenie minden lisztérzékenynek.

Vannak nagyon rövid lefutású konfliktusok is: "A fenébe, ez az allergén anyag (KA), na mindegy, most már úgyis mindegy (MU)."
Ne felejtsük el, hogy a szervezet emlékszik az anyagokra, tudat alatt is lefutnak ezek a különprogramok, a valós esemény hatására.
Ha ekkor megijed az ember a tünetektől, könnyen ördögi körbe forgathatja magát (VEKA).

Két éve, séta közben megláttam egy bank óriásplakátját, ami eszembe juttatta az akkori pénzügyi konfliktusomat, de rögtön a megoldás is átfutott az agyamon (sokszor elég maga a koncepció), és már jött is a tüsszentés. Ilyenre többször is volt példa.

Ha a természetben előforduló anyagokról van szó, pl. parlagfű pollen, nem tartom valószínűnek a mérgezést. Más kérdés, ha az érintett együltő helyében megeszik 20 kg parlagfüvet, ez már nem egy biológiailag, élettanilag ésszerű húzás az érintett részéről. Ha hosszú időn át oldószer belégzésének van kitéve, az mérgezés. Mindig alaposan meg kell nézni az esetet. Üdv, Vadvirág