Szerző Téma: 107 duktális melldaganat MI o  (Olvasták 2251 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
107 duktális melldaganat MI o
« Dátum: 2011. November 08. - 22:48:30 »
Szerv Atlasz lapkód:   5.1.8.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Amit duktális melldaganatnak hívnak, nem más, mint az azt megelőző tejvezeték sorvadás (fekélyesedés) gyulladásos, ödémás helyreállítási sejtszaporulata.

További részletek, folyamat-leírás lásd tejvezeték rák, duktális mellrák.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:107 duktális melldaganat MI
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 08. - 22:50:21 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: ductalis carcinoma, duktális karcinóma, cysta mammae, mellciszta, mamma carcinoma ductus, a tejutakból kiinduló emlőrák, tejvezeték rák, tejvezeték laphámrák, tejvezeték-gyulladás

Kurkuma

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #2 Dátum: 2019. Január 07. - 14:14:47 »
2018 július végén diagnosztizáltak ductalis carcinomat (jobb mell, jobb kezes vagyok)
Míg a vizsgálatok folytak párhuzamosan kutattam az alternatív gyógymódokat és makacsoltam meg magam, hogy nem lesz hagyományos orvoslás.
Majd a család nyomására (hivatkozással a két kis gyerekemre) szeptember elején megtörtem és elkezdődött a chemoterápia.
Folyamatosan harcoltam magammal, hogy elmenjek az újabb és újabb kezelésekre.
A negyedik kezelés (8 kezelést írtak elő, majd teljes emlőeltávolítás, sőt javaslat mindkét emlő eltávolítására is) után sikerült elfogadtatnom a családdal,
hogy nem csinálom tovább a chemoterápiás kezeléseket.
Tudom, hogy gyógyulok.
Tudom, hogy mi okozta a tejcsatorna elváltozását.
A mellem ödémás, egyelőre nagyon fáj, folyamatosan szedek fájdalomcsillapítót (Cataflam) hallgatom a hameri zenét, teszek kelkáposztát a mellemre.
Tudom, hogy a fájdalom a gyógyulás része, de már nagyon hosszú ideje tart.
Járok akupunktúrára hetente kétszer és jártam szeptembertől december elejéig nyirokterápiára.
Tudom, hogy a chemo majd 4 hónapja idejére leállt a gyógyulás. November közepén volt az utolsó chemo. Azt vártam, hogy december végére lemegy az ödéma a mellemről és jelentősen csökken a fájdalom.
Most csúnyábban néz ki, mint eddig bármikor és egy csúcs is megjelent a mellbimbóm fölött, ami mintha ki akarna szakadni, fényes, sima, feszes és persze nagyon fáj.
Félek, hogy ki fog szakadni, a sebváladék /ödéma ott szeretne távozni.
Mit tegyek vele?
Van valakinek tapasztalata?
Köszönettel,
Kurkuma

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #3 Dátum: 2019. Január 09. - 21:43:28 »
Kedves Kurkuma!

Megkérdezném, hogy sikerült e beazonosítani a való életben az érzelmi konfliktust ami végül is kiváltotta ezt az elváltozást? Amennyiben sikerült a beazonosítás, ügyelni kell arra, hogy ne legyenek érzelmi visszaesések a konfliktusba. Biologikus gondolkodással ennyit lehet tenni.
Ami a jó hír, hogy ez már a Megoldás-Utáni szakasz tehát a gyógyulás. Tehát ügyelni kell arra, hogy visszaesések ne legyenek a konfliktusba és a tünetekből is meg kell próbálni minél kevesebb konfliktust csinálni. A fájdalomcsillapítás, tünetenyhítés nagy segítség lehet erre.

A Biologika konzulensek még nyújthatnak ezirányban segítséget: https://www.ujmedicina.hu/partnereink/

Egy Biologika Alapismeretek videó megtekintése kimondottan ajánlott amennyiben még nem került volna rá sor.Kurkuma

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #4 Dátum: 2019. Január 18. - 11:32:17 »
Kedves Rolee,

nagyon köszönöm a válaszodat!
Sikerült a konfliktust azonosítani, nem is tartott hosszú ideig, kb. 45 nap volt.
Visszaesések viszont szerintem vannak.
A tünetekből megértettem, hogy nem csinálok konfliktust, de nyomaszt, hogy hosszú ideje tart a fájdalom és hogy elég sok fájdalomcsillapítót szedek rá. Ha a konzulensek közül valakinek pontosan el tudnám mesélni a folyamatot/konfliktust, ki tudnánk számítani nagyjából mikorra lesz vége az ödémás szakasznak? Próbálkozzunk vele?

Köszönettel:
Kurkuma

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #5 Dátum: 2019. Január 18. - 23:26:02 »
Amennyiben úgy érzed, hogy visszaesések vannak a konfliktusba, abban az esetben még nem lehet kiszámítani, megsaccolni az elváltozás kifutását, mert minden visszaeséssel annyival hosszabbodik a megoldás-utáni szakasz kifutása amennyi plussz időt töltünk a stresszes állapotban és ez még a legoptiomálisabb esetnek mondható. Ha nem megfelelő a táplálkozás és más elváltozásbeli különprogramok is futnak a szervezetben, akkor még valamivel jobban is elnyúlhat a kifutás. Én azt javasolnám, hogy egyenlőre ne foglalkozz a számítással, hanem a legfontosabb az, hogy az érzelmi konfliktusodat minél előbb old meg véglegesen. Nagy segítség ha van olyan személy akinek rendszeresen elmondhatod, hogy mi bánt és megértő is veled, de a kiírásos módszer is nagyon hatékony tud lenni. Ajánlanám ezt a videót megtekintésre:


Ezen kívül még nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. Arra kell ügyeni, hogy normális, rendes ételeket fogyasszunk és a fogyókúrát ilyenkor mellőzni kell.
Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne konzultációra, vagyis biztosra akarsz menni, azért csak jelentkezz nyugodtan.

Üdvözlettel: Roland

Kurkuma

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #6 Dátum: 2019. Január 19. - 15:45:55 »
Kedves Roland,

nagyon köszönöm!
megnéztem a videot, megpróbálom kiírni magamból.

Köszönettel:

Kurkuma

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #7 Dátum: 2019. Január 19. - 19:50:41 »
Kedves Kurkuma!

Mivel a kiírás mellett döntöttél, ezért azt is leírnám, hogy én hogy szoktam. Ez sokban különbözik attól mint amit a videóban hallani, de nekem bevált. Fogadd szeretettel:

Számítógépen meg szoktam nyitni egy üres TXT fájlt és abba szoktam írni, mert úgy sokkal több dolgot le bírok írni mintha kézzel papírra írnék. Tehát itt a megértés a lényeg és nem a tűzoltás. Saját magammal folytatok egy párbeszédet, de előtte úgy kezdem, hogy kiírom magamból a felszínen lévő rossz dolgokat, ahogyan az jól esik (ez ugye ismerős a videóban hallotakból), majd később kérdéseket teszek fel magamnak, majd válaszolok a kérdésekre. Egy kissé skizofrén állapot ez :), de viszont ezzel a kérdés-válasz technikával lépcsőzetesen egyre közelebb jutok a megértéshez. Nem biztos, hogy egy kérdésre mindjárt jön a válasz, az is lehet, hogy egy újabb kérdés dereng fel, de az a lényeg, hogy mindent leírok, hogy ne kallódjanak el a gondolatok. Olyan is van sokszor, hogy egy válaszból, egy újabb válasz születik, tehát nem feltétlenül szükséges mereven a kérdés-válasz szerkezethez ragaszkodni. Ha szükséges akár többször visszaolvasom a leírtakat ami a még tisztább átlátáshoz ad hozzá, hogy miként is lehetne folytatni  a kiírást. A végén pedig általában felteszem a végső kérdést magamnak: Akkor mi legyen a megoldás? Az információk birtokában, pedig már a megoldás egyértelmű lesz és azt is leírom. A végén nagyon meg szoktam könnyebbülni, ha mégis maradna egy kevés frusztráció, azt az éjszakai alvással az agy már könnyen fel tudja dolgozni.

Minden Jót!

Roland


Kurkuma

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #8 Dátum: 2019. Január 20. - 18:52:56 »
Kedves Rolee,

nagyon sokat segítesz!

Tegnap leültem és két A4-es oldalt kézírással sűrűn teleírtam, megfeledkezve közben az időről. Furcsa volt kézzel írni eleinte, de ráéreztem. Persze a laptopon nekem is egyszerűbb lesz. Köszönöm, hogy a technikádat is megosztottad velem. Így már nem csak historikusan tudom leírni az eseményeket.
Még egy kérdésem lenne, a fájdalom. Tudom, hogy a cél az, hogy lelkileg rendezzem a soraim és a fájdalom megy majd magától a gyógyulással.
De addig is, nagyon fáj. nem emlékszem éjszakára , amit át tudtam volna aludni. A mellem gyulladt, lázas és minden helyzetben fáj. Nagyon sok fájdalomcsillapítót szedek rá, ami szintén zavar. De nem tudom elhagyni, annyira fáj. (vizesruházom, kelkáposztával borogatom)
Ha nem érzed az időddel való visszaélésnek és van rá valami ötleted, szívesen fogadom!

Köszönettel:

Kurkuma

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #9 Dátum: 2019. Január 20. - 19:35:26 »
Kedves Kurkuma!

Szerkesztve:

Szívesen segítek amiben tudok.
A hideg borogatás nagyon jó ötlet. A gyógyszeres fájdalomcsillapítás bevetése is (természetesen orvosi vélemény kikérésével)  alkalmas lehet nagy fájdalmak esetén. A házban nem javasolt ilyenkor a túl nagy meleg, ez az epileptokrízis idejére fokozottan érvényes. Epileptokrízis idején még a túlzott folyadékbevitel is káros lehet, persze nem tudhatom, hogy éppen hol jár az elváltozásod. Az epileptokrízis rész a megoldás-utáni szakasz közepén jelentkezik, de az a rész ebben az esetben pont érzéketlenséggel jár, tehát lecsökken a fájdalom, viszont feledékenység még olyankor is előfordulhat. Azután a B utószakaszban ismét visszatér a fájdalom, de elvileg már nem lesz akkora mint az első vagyis az A utószakaszban.  Szerintem foglald le magad, nézzél valami szórakoztatót, az talán még tud segíteni valamennyire a fájdalomtól való elterelésben.
Annyit tudok még mondani, hogy ha éjszaka nagyobb fájdalmakat tapasztalsz az elsősorban azért van, mert akkor a szervezet Szimpatikus (Nappali) idegrendszere átvált az ún. Vágusz (Éjszakai) üzemmódba. Az az üzemmód nagyobb ellazultságot kölcsönöz a szervezetnek, de sajnos mellékhatásként a Megoldás-Utáni szakasz tünetek felerősödnek. Kellemetlenebbek, jobban fájnak. Majd nappalra ismét enyhül. Részben ugyanezt tapasztalhatod, ha napközben netán alvás közeli állapotba kerülsz, persze talán nem olyan mértékben mint éjszaka (ez utóbbi mondat amolyan saját tapasztalat). Tehát ez nem azért van, mert súlyosabbá válna az elváltozás. Én többet már nemigen tudok segíteni ez ügyben, de megkérdezhetsz valakit a konzulensek közül is, hátha tudnak valami jót vagy fontosat mondani.

https://www.ujmedicina.hu/partnereink/

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #10 Dátum: 2019. Január 21. - 21:05:16 »
Még kiegészíteném azzal az előbbi leírásomat, hogy az Epileptokrízis idején azért nem ajánlott a túlzott folyadékbevitel és a nagy meleg, mert akkor a legnagyobb az ödémásodás az agyban és a szerven. A felesleges folyadékbevitel és a meleg olyankor csak mégjobban fokozza az ödémásodást és bizonyos rosszulétekkel járhat, illetve súlyosabb elváltozások esetén még akár rosszabb is történhet. Célszerű olyankor tehát csak akkor inni mikor szomjasak vagyunk, akkor nem lehet különösebb baj. Az Epileptokrízist majd arról fogod felismerni ennek az elváltozásnak az esetében, ha rövid időn belül jelentősen lecsökken, elmúlik a fájdalom. A többit pedig már leírtam. Egyébként azt megjegyezném, hogy a Szerv Atlaszból írtam ezeket az információkat, saját meggyőződésból sajnos nem tudok nyilatkozni (már csak azért sem, mert nem vagyok nő :)),) viszont ha az érzelmi konfliktusaidat véglegesen feloldottad, akkor a legjobb úton jársz a  gyógyulás felé.

Minden Jót! Jó gyógyulást kívánok!

Üdvözlettel: Roland

Kurkuma

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #11 Dátum: 2019. Január 22. - 08:36:26 »
Kedves Roland!

Nagyon köszönöm a segítséged!
Tegnap este olvastam a kiegészítésed, (az este mindig nehezebb számomra,) viszont jókor jött a segítség! Voltam egyébként Hussein Évánál, (konzulens) érdekes volt, tényleg tudott hozzátenni a bennem zajló folyamatokhoz. Mindent elolvastam a Biologika oldalon, még rengeteg egyéb betegséget érintő kommentet, hozzászólást is. És persze a Germán Gyógytudomány oldalon is, vagyis azt hiszem a rendszert megértettem. Ami nekem hihányzik, az az én betegségemre vetített részletes esettanulmány, amit valószínüleg én fogok majd megírni, ahogy túl leszek rajta. Illetve azért is lenne jó egy "mentor" hogy a nagyon basic kérdéseimet legyen kinek föltenni, pl. mozogjak, fussak, vagy pihenjek inkább? Mi ez a dudor a mellemen, és mi fog vele történni. stb.
Amit nagyon várok, az az általad is elegetett epileptokrízis. legalább tudnám, hol tartok.
Egyébként azt hiszem most kb. két napja fordultak a dolgok, és elkezdődött valami. Még nem tudom pontosan, hogy mi.
Azért pedig, hogy férfi létedre ennyi energiát, időt szántál rám, külön köszönet.
Remélem lesz olyan helyzet, hogy én tudok majd segíteni Neked. (vagy valaki másnak)

Üdvözlettel:

Kurkuma

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 61
Re:107 duktális melldaganat MI o
« Válasz #12 Dátum: 2019. Január 22. - 10:56:57 »
Kedves Kurkuma!

Szerkesztve:
Ilyenkor nem javasolt a túlerőltetés, inkább a pihenésen legyen a hangsúly, úgy hatékonyabb a regeneráció. Az epileptokrízis idején elvileg nem csak érzéketlenséget fogsz tapasztalni, hanem élettani okok miatt az ember ismét automatikusan átéli azt az érzelmi konfliktust is ami az elváltozás kiváltója volt. Olyankor nem kell megijedni, ugyanis ez a gyógyulási folyamat része. Ezt a videót ajánlom megnézésre:


Azért még egyszer leírom, hogy ennél az elváltozásnál az epileptokrízisben nem fogsz fájdalmat tapasztalni, azonban a túlödémásodás miatt érdemes megfogadni a tanácsokat.

A folyamatról egy kicsit bővebben: A konfliktus-aktív szakaszban (stresszelés alatt) a tejvezeték fekélyesedés (sorvadás) zajlik amit szervi tünetekből eleinte nem lehet észrevenni, mert érzéketlenséggel jár.
A megoldás utáni szakaszban (mikor már nincs stressz) a vezeték begyullad, könnyen elzáródik, és a szokásos, laphám-helyreállítást kísérő váladék nem tud elfolyni, hanem felduzzad, feltorlódik a tejvezetékben és ún. intraduktális "ciszta" jön létre, ami az epileptokrízis után felszívódik, eltűnik. A szervezet ezzel a folyamattal állítja helyére a szervrészt az eredeti állapotára. A megoldás-utáni szakasz (ha minden klappol) addig tart amíg összességében a konfliktus-aktív szakasz (stresszelés) tartott. Ha a megoldás-utáni szakasz kifut, akkor végérvényesen búcsút lehet inteni a duzzanatnak és a fájdalomnak egyaránt (természetesen csak akkor, ha már az ehhez kapcsolódó érzelmi konfliktus sem játszik többé).

Ha van valami kérdésed nyugodtan tedd fel, hátha tudok rá válaszolni, azt is megírom ha nem.

Üdvözlettel: Roland