Szerző Téma: kézzsibbadás  (Olvasták 3475 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

gycsv

  • *
  • Hozzászólások: 7
kézzsibbadás
« Dátum: 2012. Február 10. - 12:00:18 »
Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka, hogy a jobb kezem zsibbad?
Éjszaka állandóan pakolgatnom kell, hogy ne zsibbadjon, de már nappal is problémát okoz a zsibbadás....
Amennyiben nyaki meszesedéstől zsibbad, annak mi lehet a kiváltó oka? Állítólag idősebb korban(én 50 éves vagyok) meszesednek a csigolyáink, ez törvényszerű?

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:kézzsibbadás
« Válasz #1 Dátum: 2012. Február 22. - 20:44:37 »
Gycsv, a nyaki meszesedés egyáltalán nem törvényszerű 50 éves korban sem. Visszaeső konfliktus aktivitást kell keresni a hátterében, oda-vissza kapcsolgatást igazságtalanság vonatkozású önbecsülés letörés vonatkozásában: "Igazságtalanul viselkednek velem, és nem tudok ellene mit tenni. Nem tudok kiállni az igazamért, (mert) nem vagyok elég nyakas."

Azért jelentkezik 50 éves kor tájékán, mert az ember addigra produkál annyi konfliktust, visszaesést, hogy a maradandóan megvastagodott mezodermális szövetek immár komoly, hátráltató tüneteket okoznak. Azt, hogy a kezed zsibbadását okozhatja-e a meszesedés, illetve az, hogy idegpályákat nyom a megvastagodott mezodermális szövet (csont vagy porc), ennyiből nehéz kideríteni. Tapasztalatom szerint okozhatja elégtelen vérellátás is, pl. ha erek nyomódnak (és ez lehet a csukló elváltozása miatt is).

Olyan esetekkel is találkoztunk, amikor élettani só, magnézium hiánya okozott hasonló tünetet.

Nekem akkor szokott zsibbadni a lábam, ha magam alá húzom és sokáig úgy ülök, ekkor mechanikai probléma okozza az elégtelen vérellátást. Érdemes ezt az eshetőséget is számításba venni, ha jellemzően ugyanabban a helyzetben jelentkezik. Üdv, Virág

gycsv

  • *
  • Hozzászólások: 7
Re:kézzsibbadás
« Válasz #2 Dátum: 2012. Február 23. - 09:57:24 »
Köszönöm a választ valóban találó.
Sokszor érzem azt, h nem állok ki az igazamért, mert én nem szeretem a konfliktusokat, így inkáb hallgatok. Amikor mégis kiállok utána attól érzem rosszul magam és azon emésztem magam, h miért szóltam , ugyanis ebből veszedelem vita lesz esetleg sértődés.
Mi akkor a jó megoldás erre a problémára?