Szerző Téma: bélelzáródás  (Olvasták 2684 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
bélelzáródás
« Dátum: 2012. Február 28. - 23:50:22 »
Idézetet írta: E-mailben érkezett
Vékonybél elzáródása esetében milyen konfliktust lehet felfedezni a dologban úgy, hogy minden egyéb lelet, vizsgálat tiszta?

Általánosságban a bélelzáródásról: bélelzáródás akkor fordulhat elő, ha a belet érintő különprogram a helyreállítási, megoldás utáni szakaszban tart. Ez a komplikáció szinte csak a vékonybél különprogramjánál fordul elő (mivel ennek a bélszakasznak a legkisebb a keresztmetszete), és az előfordulás esélye fokozódik, ha az érintett egyidejűleg elhagyatottnak, kiszolgáltatottnak érzi magát.

A vékonybél konfliktusa: 1.) falatvesztési konfliktus, veszélyben volt az érintett jussa (a vékonybél első szakaszán jelenik meg az elváltozás), vagy pedig 2.) piszokság, amitől szeretett volna megszabadulni (a vékonybél későbbi szakaszán jelenik meg az elváltozás). A KA szakaszban daganattal reagál a szervezetünk a konfliktusra, hogy 1.) elősegítse a falat magáévá tételét (laposan növekvő, felszívó jellegű daganat), vagy 2.) a nemkívánatos falattól való megszabadulást (karfiolszerűen növekvő, kiválasztó daganat, amely több emésztési váladékot termel). A MU szakaszban a daganat gyulladás, ödéma kíséretében gombák által elbontásra kerül. Ilyenkor az ödéma miatti duzzanat jelentős mértékben növekedhet, ha fokozott folyadék visszatartás van, ez a vese gyűjtőcsatornák különprogramjának KA szakaszában fordulhat elő, a konfliktus pedig elhagyatottság, kiszolgáltatottság, vagy - ahogy én nevezem - lé(t)bizonytalanság (pl. "senki sem tud rajtam segíteni, nem látnak el rendesen, ahogy azt én szeretném").

EK-ben (epileptokrízisben - itt epileptoid krízis) a szervezet az emésztőcsatorna tartalmát alul-felül üríti (hasmenés, hányás kíséretében), annak érdekében, hogy a bél perforációt megelőzze. Ilyenkor a túlzott táplálékbevitel komplikációt okozhat. További problémát okozhat EK-ben a túlzott folyadékbevitel (bármilyen formában), mert tovább duzzasztja a helyreállítási ödémákat (agyi és szervi szinten egyaránt), ezáltal súlyosbodhatnak a tünetek, és fokozódhat az esetlegesen fellépő komplikációk veszélye. Akkor is érdemes feltárni a konfliktust, ha az érintett MU szakaszban van, így elkerülhetővé válhat a visszaesés, oda-vissza kapcsolgatás.

Az, hogy minden egyéb lelet tiszta, arra utal, hogy az érintettnek a fentieken kívül feltehetőleg nincs, nem volt több lelki konfliktusa.

Idézetet írta: E-mailben érkezett
Mit lehet tenni olyankor, ha az illetőt megműtötték (eltávolítottak egy részt a vékonybeléből), de felszakadt a varrat?

Az új medicina egy leíró élettani rendszer: azt mutatja meg, milyen lelki konfliktus hatására alakul ki egy testi elváltozás, valamint, mi történik a megoldás utáni szakaszban, milyen tüneteket lehet tapasztalni. Természettörvényekről van szó, amelyek nem tartalmaznak konkrét utasításokat, javaslatokat, ám ismeretükkel bio-logikus, bölcs döntést hozhat az érintett a gyógyulását illetően.

Ne feledjük, az új medicinának nem vesszük hasznát baleseteknél, pl. ha a varrat felszakadása orvosi műhiba miatt történik.

Amennyiben életveszélyes állapot áll fenn, és életmentő beavatkozásra van szükség, orvos tud segíteni benne, és ennek pontos mikéntjéről is ő ad tájékoztatást. Minden esetben az érintett kell, hogy szabad akaratából döntsön gyógyulása mikéntjéről, ezt senki sem vállalhatja át helyette. Azt kell mérlegelnie, hogy a döntését pusztán félelemből hozza-e meg, vagy pedig a lelkiismeretével összhangban, legyen az bármi. Értelemszerűen, az új medicinát csak úgy tudja figyelembe venni, ha a döntését megelőzően már tájékozódott róla. Igazán hasznát akkor lehet venni, ha ez akkor történik meg, amikor még nincs (nagy) baj... Üdvözlettel, Vadvirág