Szerző Téma: gyomorsavtúltengés, hányás (terhességi)  (Olvasták 4066 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Liv

  • *
  • Hozzászólások: 5
gyomorsavtúltengés, hányás (terhességi)
« Dátum: 2012. Július 20. - 10:38:28 »
sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Második gyermekemet várom (a 6. hónap elején vagyok), és a terhességem kezdetétől fogva állandó gyomorsavtúltengéstől, ill. ebből adódó gyakori hányástól, gyomorfájdalomtól-és égéstől, keserű szájíztől szenvedek. (Az első babámnál semmi ilyesmi nem jelentkezett)
Szeretném megfejteni az okát, mert alig tudok enni, de elég hiányosak az ismereteim, így egyedül nem jutok egyről a kettőre. A terhesség nyilván hormonálisan kibillent állapot, de milyen konfliktus lehet a háttérben? A gyermekkel kapcsolatos vagy valami más? Egyáltalán kell ilyen esetben konfliktust keresni, vagy elég ráfogni a hormonokra?
Köszönöm előre is!

Lív

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:gyomorsavtúltengés, hányás (terhességi)
« Válasz #1 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 22:18:12 »
...állandó gyomorsavtúltengéstől, ill. ebből adódó gyakori hányástól, gyomorfájdalomtól-és égéstől, keserű szájíztől szenvedek... [...] ...milyen konfliktus lehet a háttérben? A gyermekkel kapcsolatos vagy valami más? Egyáltalán kell ilyen esetben konfliktust keresni, vagy elég ráfogni a hormonokra?

Liv, a tünetek, amiket leírtál, a gyomor kis kanyarulatának elváltozásánál jelentkezhet, mégpedig KA szakaszban. Kifejezetten erre a különprogramra utal, ha a hányás azt megelőző hányinger nélkül, szinte hirtelen tör rá az emberre. Gyomorégés is ilyenkor szokott jelentkezni, de nem gyomorsavtúltengés miatt, hanem azért, mert a gyomor kis kanyarulatának laphám szövete belső bőr séma szerinti érzékenység lefutású, a KA szakaszban és EK-ben érzékeny. JK kibillent hormonállapotú hölgyek bosszankodási, mérgelődési konfliktusa jöhet szóba, az érintett úgy érzi, még viszonylag könnyen meg lehetne szabadulni a konfliktus forrásától. BK normál hormonállapotú hölgyeknek pedig az identitás- vagy döntéskonfliktusa (álláspont meghatározási konfliktusa) indít be ezen a szöveten elváltozást.

Elképzelhető, hogy Nálad erről a különprogramról van szó? Bosszant, dühít bármi? Nem feltétlenül kell, hogy a gyermekkel vagy a várandósságoddal legyen kapcsolatos, de ha azzal egyidőben jelentkeztek a tünetek, elképzelhető, hogy ott keresendő a konfliktus.

A hormonokhoz legfeljebb közvetetten lehet köze. JK normál hormonállapotú hölgy csak akkor képes bosszankodni, ha kibillen, és mivel a várandósság együtt jár hormonális változásokkal, értelemszerűen az érzelemvilága is megváltozik, lehet férfiasabb. Üdv, Virág

Liv

  • *
  • Hozzászólások: 5
Re:gyomorsavtúltengés, hányás (terhességi)
« Válasz #2 Dátum: 2012. Szeptember 04. - 22:23:09 »
Kedves Vadvirág,

Köszi szépen a választ! Sokat agyaltam a dolgon, és nézegettem az ábrát, ahol nem sima bosszúsági, hanem birtokbosszúsági konfliktust említett kiváltó okként. Volt / van ilyen aktuális probléma a családban, és valóban igen rosszul érintett, de úgy érzem már elengedtem azóta, miközben a panaszaim csak fokozódnak. Közben eszembe jutott egy másik lehetőség. Lehet, hogy hajmeresztő ötlet, de most derült ki,  hogy a születendő baba farfekvéses, ami miatt a feje pont benne van a gyomromban és iszonyúan nyomja a gyomorszájamat. Ahogy nő, a tünetek egyre erősödnek, most már durva gyomorsavképzést gátló gyógyszert szedek, de így is inkább fogyok, mert alig tudok enni a savtól, fáj a gyomrom, stb. Szóval az nem létezhet, hogy helyettem maga a szerv (itt a gyomor) él át birtokkonfliktust ("nem tudok rendesen működni, nincs elég helyem a babától, stb.") és ez okozza tünetként a túlzott savképződést? Ami ugye a késői terhességnél elég általános tünet. Vagy nagy butaságot írtam...?

Orlik Ilona

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 54
Re:gyomorsavtúltengés, hányás (terhességi)
« Válasz #3 Dátum: 2017. Január 13. - 19:31:46 »
Kedves Liv!
Olvasom az öt évvel ezelőtti soraid, mint valami palackpostát. :-)
Ha volna kedved, írhatnál róla, hogy miként élted túl a savtúltengést a várandósságod idején!
Ica