Szerző Téma: Keratokónusz (keratoconus)  (Olvasták 5448 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

janes

 • *
 • Hozzászólások: 7
Keratokónusz (keratoconus)
« Dátum: 2012. Július 27. - 07:20:41 »
Kedves Roberto!

Kérdésem lenne, hogy erre tudsz-e valamit mondani mi állhat a hátterében.
22 éves korom körül kezdett el romlani a szemem előtte tökélletesen láttam. az elején 0.3 és 0.5 ös szemüveget kaptam.
majd rohamosan elkezdett romlani a bal szemem, új szemüveg, kivizsgálás, és kiderült hogy ritka szembetegségem van amit keratokonusnak hívnak. itt bővebben>>>http://hu.wikipedia.org/wiki/Keratoconus
a bal szemem most 9 dioptriánál tart most vagyok 26 tehát 4 év alatt és kemény lencsét használok rá. Sajnos a másikon is elkezdődött a romlás, az kb 2  dioptriás lehet arra még nem kértem lencsét.
Apukámnak is ugyan ilyen szembetegsége van, őt 18 évesen műtötték, igaz ő eleve rossz szemmel született, és őt akkor le is százalékolták.
Kérdésem mitől lehet ez?
Lehet örökletes? vagy a gnm szerint elvileg nem létezik örökletes betegség.
Hozzá kell tennem hogy 8 éve fennálló krónikus gyulladásaim vannak ami idegileg megvisel.Lehetséges hogy a betegségem miatti stressz hozhatta ki?
Félek attól hogy átültetés kell majd, lehet hogy nem is soká, ezt szeretném mindenképpen elkerülni.
Most próbálkozok szemtornával, hátha ér valamit. Már annak örülnék ha megállna a rosszabodás.

Azért is vagyok beszarva, mert napokban írt egy srác egy fórumról, aki velem egy idős, neki is 4 éve kezdődött de már ott van hogy az egyik szemén átültették a szaruhártyát, a másik donorra vár. 10%-ot lát kb összesen, munkahelyéről kirugták, vakok intézete, leszázalékolás, szóval ő szegény nagyon hamar tönkrement a szeme, az ő esete elvileg a ritkábbik.
Nem létezik hogy a szervezet tébolyult genetikai hibálya.

A válaszodat előre is köszönöm, és szerinted van-e ebből gyógyulás vagy javulás?

üdv : Janes

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:Keratokónusz (keratoconus)
« Válasz #1 Dátum: 2012. Augusztus 09. - 01:11:14 »
Kedves Janes!

A keratokónusz a szaruhártya elváltozása. Rétegződés, deformálódás. Ha éppen nincsen rajta fekélyesedés vagy gyulladás, akkor korábbi "élmények" sebhelye.

Ami a konfliktusát illeti, ez mondhatni közepes erősségű vizuális elválasztási vagy hiányérzet konfliktus. Valakinek a látványa, látása nagyon hiányzott neked.
Normál esetben a szemnyomás nem volna akkora, hogy kikúposodjon a szaruhártya. Elképzelhető, hogy egy hátbatámadás félelmi konfliktus, és annak üvegtest-különprogramja is futott egyszerre (szem túlnyomással, pontosabban csarnokvíz túlnyomással) és azért kúposodott ki.

Nem örökletes, hanem konfliktusfüggő. További információk az elváltozásról itt: http://gnmforum.hu/index.php?topic=576.0

Krónikus gyulladások nem hozhatók ezzel összefüggésbe, hacsak nem a szaruhártya gyulladásáról beszélünk.

Nem szemtorna kell neki (bár nem rossz dolog, sőt) hanem ügyelni arra, hogy nehogy belesétáljon megint abba a konfliktusba, ami az eddigieket okozta.
Ha biztosan kizártál minden dolgot az életedből, ami "hiányzik, hogy nem láthatom" téma, akkor a legkisebb az esélye, hogy tovább rosszabbodjon.

Ne legyél beszarva, nem kell odáig eljutni, és túlzásokba sem kell esni.

Inkább járj utána, hogy megismerd a szerv (szem) felépítését, hogy milyen szövetekből áll, és azokon milyen elváltozás lehetséges.

Ismerd meg a szemen elváltozást beindító konfliktusokat, és gondoskodj róla, hogy ne legyen neked olyan. Ha tutibiztos, hátradőlhetsz.
Asszem ezzel az utolsó kérdésedre is válaszoltam.

Többet most nem tudok írni. üdv, Rob

janes

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:Keratokónusz (keratoconus)
« Válasz #2 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 17:52:26 »
Kedves Roberto!

Köszönöm a válaszodat.!

A keratoconus, ami nekem van ahogy írtam 4 évvel ezelőtt kezdődött nagyon enyhe látásromlással.
A probléma az hogy nem találok az életemben olyan konfliktust, ami a "nem láthatom, látással, nem akarom látni, stb. konfliktussal kapcsolatos.
ahogy írtam is évek óta vagyis a keratoconus kialakulása előtt 4 évvel jöttek hugyóti, és prosztatagyulladásos, problémáim ami azóta sem mult el, és nagyon megviselt, időnként, rövidebb hosszabb távon. jólehet a prosztatagyulladás lelki okát megtaláltam, a hólyagét, vizeletcsípését nem.
Gondoltam arra is hogy a lelki megterhelés, kikészülés, stressz, depresszió hozhatta ki a szemproblémát, jóllehet nem tudok beazonosítani konkrétt szaruhártyára vonatkozó konfliktust.
a jövőtől való félelem, jóllehet megvan, a betegségem miatt főként, hogy így hogyan tovább, hogyan merjek megnősülni stb.
ez lehet esetleges a jövőbe tekintés, jelképesen? félek a jövőbe tekinteni, jövőbe látni? persze jelképesen.

( nem értem mért ez a ritka betegség alakult ki nálam hist sokan félnek a jövőtől, és mégsem alakul ki ilyen gyorsan súlyos szemromlás, és főleg ez a fajta. MAkszimum eljutnak 2-3 dioptriáig az is gyerekkortól kezdve alakul ki.)

Nem érzem hogy olyan súlyos nagy konfliktusom lett volna ami ilyen mértékű bal szemem 9 dioptria jobb 2 körüli 4 év alatt történő romlását indokolná.

Nagyon nehéz, mert már évek óta ismerem, az ujmedicinát, de egyre jobban azt érzem hogy nálam nem működik.
csak a gyógyulási tüneteket produkálom, de se vége se hossza.
Sajnos még az epileptoid krízisig sem jutottam el, vagy csak néhányszor volt amikor feltűnően sokat kezdtem pisilni.
amúgy egész nap csak 2x3  pisilek.
kicsit átkanyarodtam az eredeti problémámra, de talán annak tudhatom be hogy abból indulhatott ki.

köszönöm az esetleges véleményedet, és tanácsodat.
üdv: JanesHelga Kaszás

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Keratokónusz (keratoconus)
« Válasz #3 Dátum: 2012. November 01. - 21:32:13 »
Szia Janes,

utánanéztem mit is ír róla Gilbert Renaud a Recall Healing keretében.
- "nem akarom, hogy mások belém lássanak"
-"ami bennem történik, annak nem szabad látszódnia rajtam"

Üdv
Helga

birkszabi

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Keratokónusz (keratoconus)
« Válasz #4 Dátum: 2013. Február 06. - 22:55:02 »
Üdv Roberto

Örülök, hogy végre találtam egy fórumot, ahol lehet "beszélgetni" nem csak magáról a kötőszövetekről, a szaruhártyáról, az anyagról, de arról is, mit teszünk, mit tesznek velünk, hogyan és miért az életünkbe, amivel valahogyan elváltoztatunk a testünkben valamit.

Az e-mail címedet küld meg nekem légy szíves, van egy honlap, amit finanszíroztam már részben pár éve, amit kimondottan a Keratoconusosok pszihológiai kutatására akartam létrehozni, de nem fejeztem be.
Ezt felajánlanám, ha az oldallal és annak az egyéb kutatási tevékenységgel valaki komolyan foglalkozna.

Nyilván nekem is vannak tapasztalataim, amiket több Keratoconusos társaimon és az életükbe megfigyeltem, amikről később majd írok többet, az egyik legérdekesebb, hogy az összes ilyen ismerősöm rendkívüli képességekkel látja a színeket és különbözteti meg őket, szinte abszolút látásuk van, vannak megfigyeléseim a családi háttérrel kapcsolatban is, asztrológiai vonatkozásban is, de majd később ezeket.

Egyenlőre ennyit

Üdv

Szabolcs

Az e-mail címem : birkmayerszabolcs@gmx.com