Szerző Téma: Bi- és homoszexualitás  (Olvasták 4402 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Helga Kaszás

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 26
Bi- és homoszexualitás
« Dátum: 2012. Augusztus 31. - 11:25:20 »
Sziasztok,

egy anyukával beszélgettem, aki elmondta, hogy 3 éves kisfia "gyanús".
Jóllehet fiús játékokkal játszik, de ha bemennek egy boltba, a ruhaosztályon a lányszakasz felé veszi az irányt. Tüllszoknyát, lila, pink, babarózsaszín ruhákat, lánycipellőket akar.

Roberto említette, hogy ilyen kisgyermekkorban  megjelenő vonzalom a saját neméhez a család vmely tagja által korábban elszenvedett sérelmet jeleníti meg.
Az eltiltás a szeretett másneműtől kibillenti, s megnyitja a saját nem felé. Ez lehet ideiglenes - ekkor vannak biszex szakaszok-, és tartósabb vagy újabb tiltás(ok) esetén a kibillenés tartóssá válhat.

Kérdeztem az anyukát, hogy volt-e szülők vagy nagyszülők részéről kapcsolat ellenzés, esetleg eltiltás, mire nemleges választ kaptam. A hölgy genetikának tudja be, így arra következtetek h a családban van meleg. Ha van meleg, akkor volt konfliktus is.

Érdekel a téma bővebben, s az a gyerkőc most már így marad?

Köszönöm:
 HH. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #1 Dátum: 2012. Szeptember 08. - 21:08:24 »
Kedves Helga!

Egy saját példával tudok válaszolni: gyermekkoromban, a másfél évvel fiatalab öcsémmel gyakran játszottunk "szomszédasszonyost". Kendőt tettünk a fejére, és neki is volt babája. (Egy olyan kolóniában éltünk ahol az asszonyok otthon voltak a háztartásban.)
Ez tartott kb. 5 éves koráig, amikor ráeszmélt, hogy ő fiú és attól kezdve (nagy bánatomra) nem játszott velem.
Tökéletes férfi lett belőle...

        Üdv.. H. Éva

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #2 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 02:29:36 »
Helga, Éva válaszát annyival egészíteném ki, hogy akár egyszerű kíváncsiságról - hiszen gyerek - is szó lehet.

Ki tudja, talán éppen a tüllszoknyától való megfosztás tartja benne a kisfiút a vágyakozásban. A Megértés Táblázata (abszolút kompatibilis az új medicinával) szerint a tilALOM nem csak személyekre vonatkozik és nem csak biológiai konfliktus. Lehet bármi, amitől eltiltják az érintettet, azt később többszörösen kompenzálja. Mi lenne, ha hagynák a szülők, hogy kiélje a kisfiú ebbéli vágyakozását? Lehet, hogy hamar megunná, ha pedig eljárna közösségbe, könnyebben ráragadna a "társadalmilag elfogadott norma" a kortárs barátoktól: kék nadrág, kisautók, miegymás...

Mr.D

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #3 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 00:32:31 »
Üdv!

  Láttam az egyik vntv-s adásban erről beszélni Robertoékat és azt szeretném kérdezni, hogyha a konfliktust a személy magzati korban tölti le az anyjától akkor később hogyan tudja feloldani, ha az igazából nem is az ő konfliktusa??
  A másik, hogy azt is megemlítik, hogy a farkasfalka másodrangú egyedei úgy viselkednek, mint a nőstények(homoszexuálisok) akkor az azt jelenti, hogy mindegyik volt egyszer alfa? Mert ugye az ezt kiváltó nőstényhez köthető birtok vesztési konfliktusnak meg kell lennie. Vagy már a helyzet eleve generálja a nőstények "elvesztését" azáltal, hogy csak az alfa hím párosodik?
  Továbbá arról is szó esik, hogy mikor egy nő arra kényszerül, hogy egyedül nevelje fel gyerekét képes biológiai identitást váltani. Hol itt a konfliktus?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #4 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 23:56:38 »
...azt szeretném kérdezni, hogyha a konfliktust a személy magzati korban tölti le az anyjától akkor később hogyan tudja feloldani, ha az igazából nem is az ő konfliktusa??

Szia! :-) Ha az érintett fel tudja deríteni az édesanyja konfliktusát és megérti, hogy az édesanya megoldatlan konfliktusára válasz a viselkedése, a hozzáállása, és ő maga nincs abban a konf. helyzetben, akkor el tudja engedni a konfliktust - de ez már Recall Healing. Novemberben is lesz.

Vagy már a helyzet eleve generálja a nőstények "elvesztését" azáltal, hogy csak az alfa hím párosodik?

Meglátásom szerint "vagy már"... :-) Ivarérett farkasoknál, legalábbis. A fajfenntartás ösztön, nagyon erős késztetés a falkában.

Továbbá arról is szó esik, hogy mikor egy nő arra kényszerül, hogy egyedül nevelje fel gyerekét képes biológiai identitást váltani. Hol itt a konfliktus?

Konfliktus az, amit ő annak él meg. Ha arra kényszerül, holott nem így szeretné, az már önmagában konfliktust hordoz. Ha teljesül rá az öt kritérium: drámai, váratlan, elfogadhatatlan, elszigetelten megélt, átmenetileg nincs megoldása,... akkor biológiai a konfliktus. Üdv! :-)

Mr.D

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #5 Dátum: 2014. November 02. - 15:33:11 »
Mostanában jobban utána járva a témának a homoszexualitással kapcsolatban nem kerek minden, tudnátok segíteni nekem?

Annyi a zavarom, hogy nem tudom mikor következik be.
1: Férfiassági vagy nőiességi önértékelés letörés esetén ugye a hormonszint csökken, ami maximum nemi érdektelenséggel jár.(Bár nem tudom, hogy ilyenkor az ellenkező hormon túlsúlyba kerülhet-e)
2: A könyv a 6.4.B oldalon ezt írja: " A homoszexualitásról: még konstelláció sem kell hozzá, már egy súlyosabb nemi konfliktus hatására is, ha a nemi/birtok konfliktusnak szexuális jellege van (a férfit "a nőjétől", a nőt "a férfijától" fosztották meg , eltiltottak a szerelmemtől vagy attól, aki iránt vonzódom, akire szexuálisan jobban gerjedek"), a konfliktus sújtotta élőlény "szexualitása kinyílik", elkezd a saját neméhez is vonzódni.(...) Az agyi leképeződésben ez úgy néz ki, hogy minél inkább a nemi/birtok zónák közepe táján van a becsapódás középpontja, annál jelentősebb a hormonális kibillenés, változás, annál jobban összekavarodik az érintett a szexualitásában."
3: A 6.5.C-D oldalakon viszont ez áll: "NBZ konstellációban minél nagyobb a hormonális változás, az érintett viszonyulásában, annál inkább "megnyílik" a saját nemével (is) létesített nemi érintkezésre, kapcsolatra..."
Tehát csak akkor válik valaki homoszexuálissá, ha a nemi/birtok konfliktusnak szexuális tartalma van(pl ha elveszik a birtokolt dolgomat mondjuk a kocsimat az egy birtokvesztési konfliktus szexuális jelleg nélkül így nem leszek buzi)
Plusz annál jobban megnyílik az illető minél komolyabb az adott konfliktus és minél inkább a nemi/birtok zónák közepe felé csapódik be(tehát minél nagyobb a hormonális változás).
Ez így korrekt?

Nanetta

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:Bi- és homoszexualitás
« Válasz #6 Dátum: 2014. December 25. - 01:14:30 »
Egy árnyalat ki szokott maradni. Az ember magát is el tudja tiltani a szexualitástól. Nekem egy olyan esetem van, aki magát nem tartotta elég jónak ahhoz, hogy meghódítson egy lányt, átkecmergett a túloldalra (vagy az azonosra:), és a Szerv Atlasz lap és némi beszélgetés hatására lejött a konfliktusról, és most hetero, négy év után újra.