Szerző Téma: Ciszta a méhben - Naboth tüsző  (Olvasták 8334 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Vercsu

  • *
  • Hozzászólások: 3
Ciszta a méhben - Naboth tüsző
« Dátum: 2013. Március 26. - 14:58:13 »
Kedves fórumozók!

Barátnőm azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy mi lehet az érzelmi oka ciszta kialakulásának a méhében. KA vagy MU szakaszban jár már? Ami érdekes, hogy általában a méhnyaknál van, de neki beljebb van, illetve a méhnyálkahártyán. Valamint  miután megtudta levarázsolta 1omm-ről 7 mm-re 3 nap alatt.

Nagyon köszönjük a válaszokat előre is!

Vercsu

Vadvirág

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 1582
Re:Ciszta a méhben - Naboth tüsző
« Válasz #1 Dátum: 2013. Április 15. - 18:12:26 »
Vercsu, az akadémikus orvoslásban cisztának nevezik a különféle folyadékkal teli üregeket - a biologikában viszont csak a velőállomány vezérelte szövetek helyreállításakor jelentkező tüneteket nevezzük valódi cisztának. Fontos tehát tudni, hogy amikor a diagnózisban az áll, hogy ciszta, akkor rendszerint valamilyen folyadékgyülemet értenek alatta (ami lehet egy beödémásodott szövet vagy elzáródott vezeték is).

Mivel a méhnél hengerhám nyálkahártyát (agytörzs vezérli) és a méhszájnál laphámot (kéregállomány vezérli) találunk, vezetékek elzáródása és velőállomány vezérelte szövet regenerálódás nem jöhet szóba, ez vagy a hengerhám, vagy a laphám helyreállítási szakaszában jelentkezhet. A méhszájnál nemi frusztráció (nem tartozhat ahhoz a férfihez, akihez szeretne, vagy hozzá kell tartozni egy olyan férfihez, akihez nem szeretne, esetleg hezitál, hogy hozzá tartozzon-e) jöhet szóba, ami megoldódott (vagy oda-vissza kapcsolgat), a hengerhámnál pedig férfivel kapcsolatos megbotránkozás, valami férfifel kapcsolatos mocsokság, amitől jó lenne megszabadulni. Ha csökken a mérete a cisztának, a lelki konfliktust minden bizonnyal, már sikerült megoldani (MU B szakasz). Gratulálok a barátnődnek! :-) Ahhoz is, hogy így odafigyel a lelkivilágára. Üdv, Virág

Vercsu

  • *
  • Hozzászólások: 3
Re:Ciszta a méhben - Naboth tüsző
« Válasz #2 Dátum: 2013. Április 29. - 21:29:40 »
Kedves Virág! Nagyon köszönöm a kedves és részletes válaszod! Átadom az érintettnek, én pedig megjegyzem :)
Szép estét!