Szerző Téma: Van igazi arcunk?  (Olvasták 2376 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Element

 • *
 • Hozzászólások: 9
Van igazi arcunk?
« Dátum: 2013. Július 14. - 16:04:46 »
Az lenne a problémám, hogy sokszor kellemetlen személyként élem meg magam más emberek társaságában. Ez belső konfliktus magammal, hiszen nem másokkal van bajom mert ilyennek vagy olyannak látnak, de nem is magammal van bajom, hiszen tudom hogy nem vagyok olyan amilyennek érzem magam, de az érzéssel mégsem tudok mit kezdeni. Változhat is a képem magamról, pozitív vagy negatív irányba, ha pl. több időt töltök valakivel, vagy jobban megismerem stb., de attól tartok ez mindenképp abnormális hogy így élem meg, hiszen sokszor indokolatlanul alakulnak ki magamról képek. Tehát nem attól hogy valaki agresszív volt velem, vagy lekezelő stb. hanem a saját vízióim játszanak velem. Mitől lehet és mit lehet kezdeni ezzel? Mi határozza meg hogy milyennek érzi magát az ember?
Valószínűleg nem létezik olyan egészséges egyén aki mindig egyformának érzi magát, akár hol, akár kivel/kikkel van. De én mégis jobban érezném magam ha képes lennék erre, mert rosszul viselem ezt amit csinálok magammal, (ill. amit az elmém csinál velem..) pl. van aki mellett teljesen egésznek érzem magam, valahogy rendezettnek, önmagamnak, ura vagyok a helyzetemnek, s úgy érzem ez lenne az egészséges állapotom, valakinél meg egyfajta bizonytalan, rendezetlen érzés keletkezik, kellemetlenül alakul a magamról alkotott kép, irreális oda nem illő képzetek keletkeznek.., S meg is maradnak, jóval az után is hogy már hazajöttem, más emberek vesznek körül.. Ez nem önbizalomhiány és nincsenek beilleszkedési problémáim sem. Van erre tipp mit kéne tenni?

Csiperke

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Van igazi arcunk?
« Válasz #1 Dátum: 2013. Július 14. - 22:16:17 »
Kedves Element!
Kérdésedet olvasva – nem a GNM szempontjai szerint – azonnal Csattos Ilona tanításai jutottak eszembe. Szerintem ha megfogadod az ő tanácsait, nagyon gyorsan megtanulhatod magad jól érezni minden helyzetben. Ennek az a lényege, hogy teljes egészében a jelenre figyelj a múlton vagy a jövőn való "agyalás" ill. a jelen történéseiről levont következtetésekről rágódás helyett. Az elméd összehasonlítja az éppen zajló eseményt az összes múltbéli történéseddel. Amint felismer egy ugyanilyen v. hasonó (pl. fájdalmas) eseményt a múltból, rossz érzéssel reagál. Ez egy figyelmeztető jelzés, amit segítségként kapsz a megélthez hasonló konfliktusok elkerülése végett. Figyeld meg, hogy szinte soha nem a jelenben élsz, legtöbbször a múlt szerinti érzelmeid határozzák meg, hogy mit gondolsz arról ami éppen történik!
Lehet, hogy ez egy kissé zavarosnak tűnik, ezért ajánlom Cs.I. "Vedd észre" c. könyvét. Nagyon érdekesen írja le a tapasztalatait, biztosan segít neked is. A "Csendo" honlapon találsz további információkat.
Úgy vélem, hogy a GNM-en belül a "sínek" témakörrel volna érdemes foglalkoznod. A fent említett könyv (ill. Cs.I. tanfolyamai) szerintem remek megoldást kínálnak arra, hogy meg tudjuk látni a síneinket és le tudjunk jönni róluk.
Üdv! Csiperke

VV

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:Van igazi arcunk?
« Válasz #2 Dátum: 2013. Július 14. - 23:08:57 »

Element

 • *
 • Hozzászólások: 9
Re:Van igazi arcunk?
« Válasz #3 Dátum: 2013. Július 15. - 00:46:56 »
Nagyon köszönöm a választ és a segítséget, megfogadom, egyébként Echart Tolle könyveiből próbálom képezni magam, hogyan maradjak mindig a mostban.

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:Van igazi arcunk?
« Válasz #4 Dátum: 2013. Augusztus 01. - 21:48:57 »
Kedves Element !

Figyelmedbe ajánlom az EFT konfliktusoldó technikát , amivel évekkel korában történt, negatív érzelmi tartalmú emlékeket
is ki lehet oldani, "sineket" lehet megszüntetni. Az EFT a tudatalattival dolgozik. Felszínre hozza és feloldja a látszólag már feldolgozott, de valójában csak jó mélyen elnyomott bántó érzelmeket.

Üdvözlettel: Hussein Éva