Szerző Téma: Inzulin rezisztencia  (Olvasták 5725 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

vvectors

 • *
 • Hozzászólások: 3
Inzulin rezisztencia
« Dátum: 2013. Augusztus 01. - 09:35:31 »

Drága Fórumozók!

Az Inzulin rezisztenciával kapcsolatban "mindenhol semmit" találok. Mi a titok? ;)

Viktor

Atina

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #1 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 10:10:26 »
Kedves Viktor!

Nálam most derült ki ,hogy inzulinrezisztenciám van.
Jövőhéten megyek orvoshoz és akkor elmondják mit jelent pontosan és hogyan kell helyreállítani a szintet!
Amennyiben gondolod, szívesen beszámolok róla.

Üdvözlettel:
Atina

Bóbitás

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #2 Dátum: 2013. November 21. - 11:05:23 »
Sziasztok!

Jó lenne, ha valaki tudna valami okosat mondani a témában, mert nagyon sok embert érint ez a különprogram.
Nálam is diagnosztizálták, terheléses vizsgálattal és a vércukrom pl. teljesen rendben volt. Csak az inzulinszintem volt magas. :(
Vékony vagyok, PCOS nincs.
Tehát mi lehet az oka, hogy a sejtek "nem veszik be a cukrot", nem reagálnak az inzulinra? :-\
Manka

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #3 Dátum: 2013. November 28. - 23:41:17 »
Engem is érdekelne a téma! Javítson ki valaki, ha tévedek, de meg vagyok győződve arról, hogy az IR mérgezés miatt alakul ki! Ha évtizedeken keresztül terheljük a szervezetet gyorsan felszívódó szénhidráttal, akkor a sok inzulin és vércukor ingadozásra a sejtek azt a logikus választ adják, hogy ELÉG!!! Sajnos tény, hogy egy átlag európai ember ma 10-szer annyi cukrot fogyaszt, mint 100 évvel ezelőtt tette volna.   :o
A férfimeddőség után kutattam több soron, de sajnos nem vágott egybe a helyzet egy kapcsolódó konfliktussal sem...kiderült, hogy IR van a háttérben. Persze érdemes a hasnyálmirigy βéta-szigetsejtjeinek konfliktusa körül keresgélni, de nálunk a sport és az életmódváltás oldotta meg mindkét problémát!

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #4 Dátum: 2016. Január 05. - 10:59:09 »
Kedves Manka, az inzulin-rezisztencia szerintem sajnos a fiatalabb korosztályt is érinti szép számmal. Nevezetesen a 24 éves lányom, aki aztán nem egy szénhidrát-faló/függő, mégis érintett. Remélem a fórum életre kelésével sok hozzászólás érkezik majd, én személy szerint csakis a lelki okokra tudnám visszavezetni. Azt hiszem, hogy a lelki beállítódottság is sokat nyom a latba, ki így, ki úgy él meg egy konfliktust.

judo15

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #5 Dátum: 2016. Február 27. - 16:30:53 »
Az IR! nàlam sajnos több éve van,csak most diagnosztizàltàk,mert fiatalabb koromban pszichés betegségnek tartottàk a normàl cukor melletti àjulàsom. Ami nyilvàn igaz,de nem az orvosok valósàgàban szeretném negoldani ezt a konfliktust,hanem valójàban biologikai alapon. Segítene vki? Kösz9nöm! :P ;)

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #6 Dátum: 2016. Február 27. - 17:29:52 »
Kedves judo15! Szeretettel ajánlom figyelmébe az alábbi videót! Roberto itt gyönyörűen elmagyarázza az IR lehetséges okát!

https://www.youtube.com/watch?v=sNR8gsjvgV4

Jobbulást!  ;)

judo15

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #7 Dátum: 2016. Február 28. - 08:34:44 »
Köszönöm!!!!Ez jólesett! Bàr nyilvàn önkritikàn is alapul a felismerés,de és tényleg minden önsajnàlattól mentesen kérdezem....akkor létezik,hogy magamtól való,testemtől való undorodàs is ide tartozik? Alacsony cukrom mellett magas az inzulinom,ir-rekövetkeztetnek a dokik. Szóval én nem màstól,magamtól,és ördögi kör,mert ennek következtében híztam is,ami nem segített abban,hogy végre elfogadjam magam.
Teljesen igazolni làtom a videóban fejtegetést,miszerint magas cukor ellenàllás miatt alakul ki,nagymamàm első és màsodik férje is alkoholista volt, szegény 23- as cukorszintekkel élt. :'(
Àm tényleg kérdezem...ir lehet önundorodàstól is,mert küzdök a súlyommal,de minél jobban fogyózom,mozgok,annàl testesebb lettem. Köszönöm még egyszer a vàlasdzt. Szép vasàrnapot!!!!

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #8 Dátum: 2016. Február 28. - 16:27:11 »
Kedves Judo15!

Örülök, ha segített a felismerés :). Ez a lényeg. Igen, bármitől lehet undorodni, önmagunktól is. De minek? Hova vezet? Kinek jó? Számtalan módszer van, ami segíthet. Hiszen van, amikor a megbékélés a helyzettel, van, amikor ez az utolsó csepp, hogy elkezdjünk változtatni. Jómagam sem vagyok egy nádszál alkat, tudom nem könnyű. De ha azt helyezzük előtérbe, ami zavar, akkor elfelejtjük értékelni azt, ami gyönyörű körülöttünk és bennünk. Szemüveget kell váltani :). Szeretettel: Imelda

judo15

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #9 Dátum: 2016. Február 28. - 17:42:45 »
Köszönöm! ;) ;D

alexxis

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Inzulin rezisztencia
« Válasz #10 Dátum: 2017. November 20. - 14:58:00 »
Sziasztok!
Kiderült, hogy az én esetemben is fennáll az inzulinrezisztencia.. Nagyon nem örültem neki, mert ez nem egy elhanyagolható dolog, és nem akartam, hogy bármilyen komolyabb probléma lépjen fel, úgyhogy elég hamar ráálltam olyan oldalak keresésére, ahol inzulinrezisztencia barát ételek rendelhetők. Találtam is egyet, és nekem be is vált: https://metodic.hu/rendeles/
Szeretek onnan rendelni, mert nem csak ebédet, hanem vacsorát is tudok. Plusz, nem utolsó szempont, hogy az ára is egész jó, és az ételek is finomak :)
Annyi hátránya van, hogy egyelőre még nem lehet bankkártyával fizetni, de hamarosan lehetséges, utána érdeklődtem. :) Remélem nektek is bejön! :)