Szerző Téma: gége hirtelen elzáródása  (Olvasták 2312 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Enike

  • *
  • *
  • Hozzászólások: 17
gége hirtelen elzáródása
« Dátum: 2013. Október 25. - 20:23:38 »
A segitsegeteket kerem, hogy megertsem mi tortent a baratommal.
Egy este vacsora utan - etteremben voltunk - bekapott egy mentolos szölöcukorkat es egy perc mulva hirtelen elzarodott a gegeje es nem kapott levegot! En azt hittem ijedtemben, hogy felrement a cukorka es azert fullad. De nem, szegeny ment oda a pulthoz h. kerjen vizet, aztan egy perc mulva - miutan meg mindig nem kapott levegot es semmi hang sem jott ki torkan - felnezett, fejet felfele forditotta es hala Istennek ujra levegot tudott venni...! Utana par masodperccel tudott is mar beszelni es elmondta, hogy nem a cukorka volt a hibas, (hiszen az addigra mar szetolvadt a szajaban mikorra ez az elzarodas elkezdodott) hanem hogy ilyet mar tobbszor atelt, es h egyszer csak elzarodik a torka es nem kap levegot, 1-2 percig. De hogy o nyugodt marad, hatrahajtja a fejet es aztan mindig ujra levegohoz jut... Ezutan faj egy par oraig a torka, de semmi panik, semmi kulonos ezen kivul nem tortenik.

Adatai:
55 eves, jobb kezes ferfi, egeszseges ember.
Ezen a tortenesen kivul nincs semmi tunete v. elvaltozasa
O azt mondja, hogy ilyet mar legalabb 10-szer atelt eleteben, es sajnos nem emlekszik mikor volt az elso ilyen elzarodas. (mar sok-sok evvel ezelott) Az utolso alkalom is mar honapokkal v. lehet evekkel ezelott volt, tehat ez nem sokszor fordul elo....

En arra gondoltam hogy a mentolos cukorka lehetett a sin, es hogy ez egy EK volt, (gege/torok benulas v. osszerandulas) de ezen kivul nem tudom hol keressem az okat. Nagyon ijeszto volt latni hogy se beszelni se levegot nem tudott venni es nem tudtunk rajta segiteni. En megremultem, h. mindjart ott hal meg... most probalom elengedni ezt az esemenyt, mielott bennemaradok ebben a konfliktusban ;-) es en is elvaltozasokat produkalok.
O szerinte ez azert tortenik, mert egyszerre nyel es vesz levegot es hogy az lehetetlen, ezert zarul el a torka ill a gege.

Tudnatok segiteni? Koszi elore is!!